מפרשית ונוחות

Efraim

New member
הבנה, תכנון, וביצוע נאות יספקו את הסחו

צריך להבין שספינות ברזל מחלידות מבפנים אחוצה. כלומר הבעייתיות היא לא החלודה החיצונית שאותה רואים ללא בעיות ותמיד ניתן לטפל בהם, הבעיה היא החלודה הפנימית שקשה לראות וקשה כמובן לצבוע בצורה טובה.
החלודה נגרמת כתוצאה של מספר גורמים שונים:
1. צביעה טובה שקיבלה מכה או שריטה ללא טיפול, שמאפשרת למים ולחות להכנס למקום.
2. צביעה גרועה במקומות קשים לגישה (שכמובן יהיו גם קשים לבדיקה) ומאפשרים איסוף מים ולחות גבוהה (מין הסתם כל פנים הספינה) ולאחר זמן, חדירה מתחת לצבע וחלודה.
3. חלודה כתוצאה של קורוזיה גלוונית שנובעת משילוב של שתי מתכות עם הפרש פוטנציאלים ומגע עם מי ים.
4. חלודה כתוצאה מזרמי זליגה דרך גוף הספינה (מצב של מרינה "חמה" חשמלית).

עליזה עברה צביעה בריסוס בשנת 1992 עם צבע אפוקסי. שתי שכבות פרימר (הכנה) ושלוש שכבות צבע גמר. בכל מקום שהצבע נעשה כהלכה אין שום בעיה של חלודה לאחר יותר מעשרים שנה. (מניעה של # 2) במקומות שהריסוס היה בעייתי (ויש הרבה כאלו) אני מלטש ומנקה עם מברשת חשמלית וצובע עם מברשת ידנית עם הרבה צבע.

התקנתי על עליזה שנאי מבודד (מניעה של # 4)

השתדלתי להוריד מה שיותר את בעייתיות # 3 ע"י התקנת ברזי מרלון (פלסטיק) במקום מתכת כל שהיא. והוספת אנודות הקרבה רבות על גוף הספינה.

לגבי בעיה # 1 הפתרון הוא טיפול מונע (במידת האפשר) בכל שריטה וחלודה שאפשר לראות חיצונית ופרוק ובדיקה של הגוף (מתחת לריצפה) בצורה פנימית.

בנוסף לזה כאשר בנינו את עליזה החלטנו שלא להוסיף בידוד על גוף הספינה על מנת שתהיה לי אפשרות לבדיקה ווזואלית ללא צורך בפרוק של הבידוד. (כמובן שלא רצוי לעשות התזה של קצף לבידוד על הגוף כיון שזה מתכון לבעיות עקב ספיגה של מים ושמירה שלהם קרוב לגוף ללא אפשרות בדיקה.)

לדעתי שיטת העבודה היא :
1. הכנה של הגוף על ידי ניקוי חול
2. צביעה מיידית בצבע הכנה (PRIMER) למניעת התחלה של חלודה
3. שימוש בצבעים איכותיים
4. עבודה איטית ואיכותית (שימוש במברשת במקומות קשים לריסוס)
5. מספר רב של שכבות (בהתאם להוראות היצרן)
6. בדיקות תקופתיות וטיפול מונע חלודה מהיר ומקומי עד לפתרון קבוע לאורך זמן

nicu100

New member
תודה על ההמלצה האם אתה עושה שימוש בחומרים כמו

2BUTOXYETHANOL או חומרים דומים הידועים כ - Rust Converter .
תודה .

Efraim

New member
כן, אני משתמש בחומר מיוחד ויעודי "ממיר חלודה"

לאחר שימוש של מספר שנים עדיין לא בטוח מה יותר טוב לטיפול לטווח ארוך. אני מתכוון מה יפתור את הבעיה לתחום של 5 עד 10 שנים. בבדיקות שלי היות ורק עברו 3 עד 4 שנים אז אין לי תוצאה מוחלטת. בגדול החומר עובד במצבים מסויימים טוב מאוד אבל קרה לי גם שהחלודה חזרה במספר מקרים. לדעתי אין תחליף לניקוי של כל החלודה וצביעה מחדש החל מצבע הבסיס ועד לצבע הגמר. יש להניח שתוך 3 שנים אקבל מידע נוסף עשאגמור את הטיפול הכולל בכל הגוף הפנימי של עליזה ואז אדע מה יותר טוב.

Efraim

New member
תוספת קטנה לתשובה:

עיקר השימוש בחומר ממיר חלודה היא בפתרון מקומי מהיר למניעת התפשטות החלודה. (סעיף 6 בתהליך
צביעה אופטימלי שכתבתי בשירשור) כלומר כאשר אני מזהה התחלת חלודה, אני "פותח את המורסה" מנקה כמיטב יכולתי ומשתמש בממיר חלודה "לסגור את המורסה" ולבודד אותה ממים וחמצן שיגרמו להמשך תהליך הקורוזיה. היות והחומר שחור, אני צובע אותו בצבע אפוקסי לבן. (לא חייב, זה רק עניין אסטטי היות ועליזה כולה צבועה בלבן.) במידה והחלודה חוזרת אני מנקה יסודית עם מברשת חשמלית וצובע...(
בצורה יסודית מאוד).

מקווה שזה עזר לגבי שימוש בממיר חלודה.

salm0n

New member
אז הכיוון הוא ספינת ברזל

"אבו עליזה" תודה רבה עבור התשובה המפורטת

לגבי 2-3 קשר הכוונה למהירות נמוכה ב 2-3 קשר מכלי עם נתונים זהים למעט הגוף ברזל/פיברגלס .

מהתשובה ניתן להבין שכן ניתן להתמודד עם גוף ברזל ואני מתיחס רק לחסרון( מהירות לא מפריע) הקורזיה ,עם טיפול נכון ויותר יקר מטיפול בפיברגלס.

אני אספק קצת יותר מידע ואשמח עוד יותר לקבל קצת דוגמאות לספינות בטווח 100K USD

מספר האנשים שיפליגו קבוע הוא 4 ולפעמים עד 10
אזור השייט לפחות ב5 השנים הקרובות הוא אגן הים התיכון עם שאיפה מאוחר יותר לחצות את האטלנטי .
הניסיון מגיע 25 שנה אחורה מסיבי במשך ארבע וחצי שנים ומאז הפלגות חופיות מעטות .
הידע במפרשנות מועט כרגע אך עושים הכל לרכוש אותו כעט .

מבחינת נוחות יותר חשוב מרחב המחייה היומי מאשר החדרים . סלון מרווח , וסיפון שאפשר לשבת , לזוז , ולהתנועע בנוחות . בכל סירות המפרש שהפלגתי בארץ (אזור גודל 40) לא היה מקום על הסיפון לזוז בנוחות או לשבת ולשתות בירה או לאכול משהו .

לגבי "מציאה משלמים ביוקר " פה אנחנו חלוקים מבלי להכיר את שוק הקניה מכירה של יאכטות מנסיוני במסחר עדיין לא נתקלתי במוצר שלא ניתן למצוא אותו במחיר טוב יותר וזה יותר נכון ליאכטות שהשוק הוא גלובלי אם לא בישראל נמצא בייון או בארה"ב ואם צריך נגיע גם לניזילנד למישהו שחייב למכור ללא שאצטרך להתפשר על איכות

Efraim

New member
ואגב גם אני מאמין שעם סבלנות וידע...

יש אפשרות למצא עסקה טובה יותר מאשר במהירות וללא הבנה

מקודה חשובה: יש הבדל ענק בן שייט עם 4 אנשים לשייט עם 10!!! תהיה חייב להחליט על תחום קטן יותר. מנסיון אישי עם עליזה אני שט בנוחיות מירבית עם 6 אנשים כיון שיש לנו 3 תאי שינה פרטיים. אפשר 7 כיון שיש עוד מיטה נוספת מאחורי פרגוד בפינת האוכל. ויש עוד מקום ל4 בשתי ספות נפתחות בסלון (ללא פרטיות). המספר המירבי של שייטם על עליזה (לתקופה של 10 ימים) היתה 9 אנשים וגם בגודל של 54 רגל זה היה "כמעט" יותר מדי.

על הסיפון של עליזה יש מקום להרבה יותר אנשים לזוז, לשבת, לשתות בירה וכו. כבר אירחתי 20 איש לשייט יומי.... והיה מקום גם לרקוד

gerson1

New member
הערות

http://www.jongert.nl/en/sail
המפעל מייצר ספינות ממתכת
ברזל ואלומיניום בעיקר
רמת העבודה עולה מעט על עבודה ביתית במספנה מאולתרת במפרץ חיפה
קיימים מספק PROJECT BOATS למכירה
מקבילות לעיצובה המוכח של עליזה
וביניהם גם אחת או שתיים למכירה בארץ
דרישות התחזוקה של ספינות ברזל לא קטנה
למרות יתרונות מסוימים ברמה של פגיעות מכנית
חומר המסוגל לאלסטיות רבה
חוזק רב יחסית
קלות תיקון ועוד
לגבי השיט המתואר
שאינו כולל הפלגות בקוטב הצפוני ו/או הדרומי וכד
סירת פיברגלס על יתרונותיה מספיקות
בד"כ ספינות פיבר
אחרי 30 ו40 שנה נראות הרבה יותר טוב מספינות ברזל
למעט כאלה שנדרשו להם תחזוקה רבה
לעליזה היו שיקולי בניה מסוימים, ולדעתי על אפרים לפרטם
שקשורים ליכולות, כלכלה, מערכת ומצב משפחתי, ועוד
בעיקר שהנחתום מעיד לא מעט על עיסתו במקרה זה
להפלגה כמתואר בתאורך סירת פיבר מייצור סדרתי תספיק בהחלט
ואולי אף תהא נכונה יותר מבחינת עלות/תועלת
וודאי מבחינת הכיף והנוחות המשפחתית
יש לציין שהפלגתי בספינות שונות כ"חסמבה" בגירסת בעלותה הקודמת ובFANTASEA
ולא בטוח שהן נוחות ו/או קלות לתפעול כספינות פיברגלס מודרניות

Efraim

New member
גרשון צודק ב100% במה שכתב בקשר לשירשורי!

לעליזה היו שיקולי בניה מסוימים, ולדעתי על אפרים לפרטם
שקשורים ליכולות, כלכלה, מערכת ומצב משפחתי, ועוד
בעיקר שהנחתום מעיד לא מעט על עיסתו במקרה זה

כמו לרוב השייטים בפורום, היו לנו שיקולי בניה משלנו שהיו קשורים "ליכולות, כלכלה, מערכת ומצב משפחתי, ועוד" כל השיקולים מפורטים באתר של עליזה ב"Aliza's Story". לכן לא אפרט אותם כמו שגרשון ביקש (גרשון
). כמו כן רבים מחברי הפורום ושייטי ישראל היו בשני מפגשי פורום (בשנת 2003), במפגשי צ'ט בפורם שערכנו בימי שבת בערב (לפני הרבה שנים) ובארבעת ההרצאות שהעברתי (שתיים בדצמבר 2011 ושתיים באוגוסט 2013) הם מכירים את "סיפור עליזה" וקיבלו בעבר את כל הפרוט שגרשון ביקש שאפרט.

כמובן שאני (להלן הנחתום
) מעיד (כותב, משרשר, ומרצה) על הנסיון וההבנה שלי (עיסתי
). אני עושה את זה לא רק במקרה זה אלה בכל פעם
שאני תורם בפורום. כאשר אני כותב בפורום אני עושה זאת בקיצור רב על מנת שלא להלאות את הקוראים בשירשורים ארוכים מדי (בעבר היו "תלונות"
על אורך ההסברים שלי – היו שייטים שלא היו מעוניינים להבין מדוע ולמה, הם רק רצו את ה"תכלס" שורה תחתונה של מה לעשות
או לא
) אז מי שמעוניין להקדיש זמן להבין את התאוריות והנסיון המעשי שלי שעומד כבסיס לכל מה שאני כותב => שיתקשר אלי ישירות במסר או דרך אתר השרות שלי בדואר אלקטרוני ויקבל "תמורה לאגרה".

אגב, אני מתכנן להגיע גם השנה בדצמבר ולהעביר הרצאות וסדנה בנושאי הגשמת חלומות שייט (במידה ותהיה דרישה)

במידה ויהיו 25 שייטים שיהיו מעוניינים בסדנה אני מוכן להעביר את הסדנה בארץ. הסדנה מבוססת על שילוב השייטים בתוכן לכן המספר מוגבל על מנת לאפשר תקשורת עם כל משתתף, ביום עיון מלא בתשלום בהתאם לתוכן המצורף. (אם יש אירגון עסקי שמעוניין לתמוך ולתת חסות לסדנה
בתמורה לכניסה חינמית לשייטים/לקוחות שלהם, אני פתוח להצעות בנושא!)

Efraim

New member

דוגמה להגשמת חלום שייט שונה....

לא חושב שהוא השתתף בסדנת הגשמת חלומות שייט... אבל נראה שהוא בדרך להצלחה

למעלה