מפרי עטו של - יאיר לפיד -

ה מוזה

New member
מפרי עטו של - יאיר לפיד -

"אם" תרגום מאת יאיר לפיד הוא נכתב על ידי רודיארד קיפלינג בסוף המאה ה-19 אם תדע לשמור על ראש צלול כשכולם סביבך, מאבדים את ראשיהם ואז מאשימים אותך אם תוכל לסמוך על עצמך גם אם בך איבדו אמון אבל לקחת בחשבון שהם חושבים שאין לך כיוון אם לחכות אתה יודע ולא חשוב לכמה זמן, או לתת שישקרו אותך. מבלי שתהפוך שקרן, או שישנאו אותך, מבלי שתהפוך שונא וגם להיות חכם וטוב מבלי להיראות שונה. אם אתה יכול לחלום, בלי לתת לחלומות את חייך לנהל אם אתה יכול לחשוב, בלי לתת למחשבות את מטרותיך לבלבל אם אתה יכול לפגוש בניצחון או באסון ומול שני המתחזים האלו לנהוג בהיגיון אם אתה יכול לסבול כשהמילים אותן אמרת הופכות מלכודת לטיפשים בידי נוכלים שלא הכרת, או כשתראה איך נשברים כל הדברים שרק למענם שווה לחיות ותתכופף, ותאסוף את הכלים הישנים, ושוב תתחיל לבנות אם תוכל בערימה לאסוף את כל מה שצברת ולסכן אותה מבלי לחשוב על מה הימרת ולהפסיד, ולהתחיל שוב מחדש כמו כל ההתחלות ולעולם על ההפסד לא לעצור לבכות אם תוכל להכריח את לבך, את כל העצבים והשרירים להגן על מטרותיך גם אם קלושים הסיכויים ולהמשיך גם אם לא נשאר בך שום כוח מלבד כוח הרצון שעוד אומר לך "אסור לברוח"! אם תוכל לנאום בפני קהל מבלי להסתחרר, ולצעוד עם מלכים אבל פשוט ואנושי להישאר אם בחייך יריבים ואוהבים לא יכולים יותר מדי להתערב אם אליך כל אחד יכול לגשת, אך לא יותר מדי להתקרב; אם תוכל למלא כל דקה במדויק, בשישים שניות שלמות של ריצה אל המרחק, תוכל לרשת את הארץ ואת כל העולם ועוד יותר מזה ילדי - ....תהיה אדם

ענבר1

New member
אני לא הייתי רוצה להיות אדם מושלם

אני אוהבת את חוסר השלמות בבני אדם אני מוצאת את זה אנושי מקסים וכובש כולנו עושים טעויות פוגעים ואומרים דברים קשים כולנו,רוצים להיות נאהבים ולאהוב ושיסלחו ויקבלו אותנו. אדם מושלם? אין דבר כזה וגם לא צריך דבר כזה לדעתי כולם קסומים ככה כמו שהם... פשוט אנשים צריכים להתחיל לקבל יותר אנשים ואז המון מסיכות ירדו ואנשים יהיו חופשיים להיות מה שהם ומי שהם לפחות ככה אני מנסה להיות והאמת היא שמאז שאני ככה אז זה הדדי והגעתי לפתיחות וכנות עם אנשים ברמות שאפשר רק לקנא בהם בכולנו יש דבר מיוחד ואל תאמיני למי שאומר לכם אחרת

moran500

New member
אדם מיהו

זה קטע שקיבלתי בקורס מד"צים מחנך מיהו? מאת יהודה אטלס (ע"פ ר. קיפלינג) אם אם תהיה ראשון בחובות ואחרון בזכויות אם תדע לציית לפני שתדרוש ציות אם לא תבטיח מה שלא תוכל לקיים אם ראשון תקום ואחרון תשכב אם תכתף במסע המטען הכבד ביותר אם תוכל לחייך גם כשברכיך כושלות אם נאה תדרוש אך נאה עוד יותר תקיים אם יהיה בך העוז להודות כי שגית כי אתה במבוכה כי אינך יודע ותדע לתקן את המעוות להבהיר את המעורפל ללמוד דבר מתוך דבר אם תשווה לנגדך את המטרה אם לא תשכח את פרטיה אם יהיה לבך פתוח למצוקת החלש, למבוכת החדש לבדידותו של האיש בשוליים אם תהיה לחניכיך כאמא וכאבא כאח, כיועץ ככותל דמעות ביום סגריר כצל ביום שרב אם תדע לומר את הדבר הנכון במקום הנכון ובזמן הנכון. אם תזכור לא לגזור על חניכך גזירה שאינם יכולים לעמוד בה. אם תשכיל לכבוש את רגשותיך ולא לשאת פנים אם באמת ובתמים תאהב את הארץ הזו, על חמסיניה ושלוליותיה, על פרחיה וקוציה. אם באמת תאהב את העם הזה, על תקוותיו ומשגותיו, על חסידיו וחוטאיו אם באמת תאהב את חניכיך כמות שהם: לא לכפות – אלא לשכנע לא לאכוף – אלא ללבן לא להטיל דופי – אלא להורות דרך לא ללגלג – אלא לעודד לא לסבך – אלא לפשט לא להטיף – אלא להיות מופת אישי לא ליאש – אלא לעורר תקוה אם תדע כל אלה – כי אז מחנך הינך!
האם רק על מחנך מדובר?

למעלה