מפעל הפייס.

אנדרי ז

New member
קודם כל אין לי שום בעיה

שמוצר שאין בו שום תועלת פרט לאשליות לא יוכל להתפרסם. וזה לא חייב להיות המקרה של מפעל הפיס. הם דווקא יכולים לספר על המאושרים המעטים שכן זכו - תוך איזכור הסיכויים הקטנים מאוד להצטרף אליהם, וגם יכולים כמובן להלל את התרומה שמפעל הפיס טוען שהוא מעניק לקהילה.

gershon17

New member
לא, לא בפרסומת

אין לזה משמעות אם זה בפרסומת. אם מבהירים, אז בצורה מסודרת ולכולם. כלומר - על טופסי ההגרלה, בקטן בפינה למטה. כמובן שלפעמים קשה לדעת מה תוחלת הזכיה, כי היא תלויה במספר המשתתפים וזה לא ידוע למארגני ההגרלה. במקרה כזה לא תהיה ברירה אלא לספק את הנתונים שכן ידועים, ולתת למהמרים לשבור את הראש. כמו שאמרתי קודם - לא יועיל. אבל גם לא יזיק.

gershon17

New member
אין לי בעיה עם להבהיר את הסיכויים

זה לא יזיק. זה לא יועיל, אבל זה גם לא יזיק. שיבהירו. יש לי בעיה עם הצהרות שהושמעו פה, שמפעל הפיס זה מס לעניים (כלומר - מס לטיפשים המסכנים שלא מבינים מהחיים שלהם וחושבים שהם יתעשרו מהלוטו), ועם הרצון להגביל את ההשתתפות ל"כרטיס אחד לאדם" או מה.

אנדרי ז

New member
גם אני נגד ההגבלה שהוצעה

אבל אני בעד אותה הבהרה שאתה כבר מסכים לה, אבל גם בפרסומות, בדיוק כמו בפרסומות לסיגריות. זה לא צריך להיות גדול מדי אבל גם לא מוסתר לחלוטין.

gershon17

New member
אתה לא יכול להבהיר את זה בפרסומת

זה הרבה יותר פרטים מאשר "משרד הבריאות קובע שהעישון מזיק לבריאות" או איך שלא מזהירים היום. רק בלוטו, יש לך סיכויים שונים לפרסים שונים. תוסיף את הסופר-בול ותגלה שהסיכויים משתנים גם הם. מה תגיד בפרסומת? "משרד התחבורה מוסר שהסיכוי לזכות הוא נמוך"? כי יש הגרלות שהסיכוי לזכות בהן הוא לא נמוך. 1 לכמה אלפים בודדים. איך תגדיר "נמוך"?

אשרת

New member
פינה קטנה בלב הפרסומת?! אפילו הודעת

האזהרה בפסומת למשהו יותר גרוע ממפעל הפיס- הסיגריות לא ממש נמצאים בלב הפסומת...

gershon17

New member
הנה דוגמה מצויינת

ההגרלה של מפעל הפיס - זו שמפרסמים בתפוז וזו שהתחילה את העץ הזה. הצצתי בתנאים - אי אפשר לדעת את סיכוי הזכיה וגם לא את התוחלת. מספר הזוכים תלוי במספר המשתתפים (הם מבטיחים שכל יום יהיה זוכה ב-100,000 שקל). עם השתתפות מועטה, יש סיכוי שתוחלת הרוות תהיה חיובית אפילו (לא סביר, אבל אפשרי). מה היית רוצה שיפרסמו במקרה כזה, כשהם לא יכולים לדעת את סיכוי הזכיה שלך בזמן שאתה קונה?

פלסטיק

New member
מהו מס?

גביית כספים מהציבור ומתן כספים אלה חזרה בצורת שירות לציבור. מה עושה מפעל הפיס? גובה כספים מהציבור ומשקיע אותם בבתי ספר מועדוני נוער ושאר שירותים לציבור. עובדתית רוב הכספים מגיעים מביתני פיס שנמצאים באיזורי מצוקה. לכן לדעתי זה מס על העניים, לא בגלל דעתי אלא בגלל העובדות. נכון שלפי הגדרה מילונית זה אולי לא מס אבל תפקודית זה מס. זה שונה מסתם קזינו או מסחר באופציות, שם אין גביית כספים לצורי ציבור. לא לחינם המדינה לא מוכנה שיהיו הגרלות חוקיות אחרות, היא רוצה את כספי המס לצרכיה. אם זה היה פועל כמו הגרלה אמיתית (כולל כספי בירוקרטיה ורווח) ללא חלק המס.

למעלה