מפעל הפייס.

אנדרי ז

New member
קודם כל ביטוח לרכב הוא חובה חוקית

הביטוח המקיף הוא אומנם לא חובה אך הוא מאוד מומלץ, ואם אתה לא מתעניין במה שאתה קונה אז כנראה שאתה פשוט צרכן גרוע. וכמו בכל תחום גם בזה אסור להתיר פרסום שקרי.

gershon17

New member
למה מומלץ?

תוחלת הרווח שלך שלילית. מומלץ יותר או פחות מלהמר בלוטו? אני לא יודע איפה התוחלת יותר נמוכה, אתה יודע?

אנדרי ז

New member
מה שקובע במקרה כזה היא לא התוחלת

אלא המקרה הכי גרוע. ברור שכשאתה עושה ביטוח כלשהו רוב הסיכויים שלא תזדקק לו, כי אחרת אף סוכן שפוי לא היה מסכים לבטח אותך. אבל אם כן תזדקק, כדאי מאוד שיהיה לך ביטוח... ומה הקשר בין זה ללוטו? אתה פוחד שמא יקרה המקרה הכי גרוע, שניחשת את המספרים אבל לא קנית כרטיס?

gershon17

New member
הקשר הוא התוחלת השלילית

זה הקשר. אם תוחלת הזכיה בלוטו היתה 0 או חיובית, אף אחד לא היה מתרעם. סט ההעדפות שלך קובע שלקחת סיכון שתאבד את הכסף שהשקעת בביטוח זה כדאי, אבל לקחת סיכון שתאבד את הכסף שהשקעת בלוטו זה לא כדאי. זו זכותך. מה שאתה רוצה לעשות, זה לכפות את סט ההעדפות שלך על אנשים אחרים, שאולי חושבים אחרת. יותר מזה, אתה חושב שאתה יודע טוב מהם, כי הם עניים וטפשים ומסכנים. אתה חושב שאפשר לקרוא לזה כפיה ליברלית? כי אני חושב שכן.

אנדרי ז

New member
ושוב ובפעם האחרונה

לא הצעתי לאסור על אף אחד הימורים, ואפילו התבטאתי בדיוק בכיוון ההפוך! אמרתי רק שכל הנתונים חייבים להיות גלויים, ושמי שמעוניין לקנות אשליה שיידע שזה באמת מה שהוא קונה.

פלסטיק

New member
אני גם יודע שלא טוב סמים

או טבק אם אתה רואה בזה התנשאות...שיהיה כל דבר שקשור בהתמכרות הוא רע לכן אני בעד הגבלת הצריכה

zoharj

New member
היי פלסטיק, אפרורפו "מס"

יש ספר נהדר שנקרא "חרדת המספרים" (מומלץ בטירוף, רק שכחתי בעוונותי את שם המחבר...) והוא מגדיר את הגרלות הלוטו/פיס למיניהן בתור: מס על אנשים שלא יודעים מתמטיקה...
----------------

gershon17

New member
כמובן שעושים ביטוח

זה בגלל שמערכת השיקולים של אנשים לא מתבססת על תוחלת בלבד. אנשים מייחסים לסיכון מחיר יותר גבוה מהמחיר הכספי שלו. לכן עושים ביטוח, כי אתה מעדיף לאבד קצת מכסף בודאות, מאשר את כולו בסיכוי קטן. אותו דבר קורה כשמהמרים בלוטו. אתה מעדיף לאבד קצת כסף בודאות, בשביל הסיכוי להרוויח הרבה. לזן הראשון של האנשים קוראים "שונאי סיכון", לזן השני "אוהבי סיכון". מה שאתה רוצה להגיד זה ש"אוהבי סיכון" לא מבינים מהחיים שלהם, ואתה יודע יותר טוב מהם. אני לא מוכן לאמירה כזו. אני חושב שאנשים מבוגרים צריכים להיות מסוגלים להחליט את ההחלטות האלה בעצמם. מישהו שלדעתך לא כשיר למלא לוטו, כשיר לנהוג? לגדל ילדים? להחזיק רישיון לאקדח?

פלסטיק

New member
יש הבדל בין הגנה על השקעה ומכירת

חלום ומי שמכור להימורים אלכוהול או סמים בהחלט יש לבחון את שאר הכשרויות שלו. גם אדם בוגר יכול להיות מכור. לכן לא הצעתי בכלל לאסור מכירת הימורים אלא להגביל את זה. לא הצעתי להגביל בכלל הימורים אבל לא מוצא חן בעיני שהמדינה עוסקת בזה רק משום היותה מדינה.

gershon17

New member
כל מי שממלא לוטו מכור?

כל מנוי של מפעל הפיס נרקומן? הטענה העיקרית פה כלפי "המס של העניים" הוא שהם טיפשים ומסכנים ולא מבינים שתוחלת הרווח שלהם שלילית (הסיכוי לא אפסי. הסיכוי לזכות בפרס קטן בלוטו הוא אפילו די נאה). אם הבעיה היא תוחלת שלילית, יש בעיה גם עם חברות הביטוח. גם שם התוחלת שלילית, וכולנו פה מכורים לביטוח. אם אף אחד לא היה עושה ביטוח לבית וביטוח מקיף לאוטו, מצבנו הכלכלי בממוצע היה טוב יותר. המדינה היא מונופול בענייני הימורים - ומונופול זה רע גם פה. אבל זה צורך שמסתבר שלאנשים יש (עובדה שמפעל הפיס רווחי). כשיהיו בתי קזינו חוקיים, וחברות פרטיות יוכלו לארגן הגרלות כמו מפעל הפיס, באמת אין סיבה שהמדינה גם תמלא את אותו צורך.

פלסטיק

New member
חישובי ההסתברות הם פשוטים מאוד

אני לא זוכר כמה מספרים יש כיום בטבלה של לוטו אבל אם נניח שיש 45 אז החישוב הוא: 1/45x1/44x1/43... ככה שש פעמים (עד 40). הסיכויים לא מעודדים בטוטו זה 3 בחזקת מספר המשחקים (נדמה לי שהיום זה 15), גם לא סיכויים מזהירים. לוקחים אנשים שקשה להם ומוכרים להם חלום. הכסף על החלום (וזה לא יותר מחלום) הוא המס.

gershon17

New member
החישוב שלך בלוטו לא נכון

אבל זה לא רלוונטי לעניין. זה לא מס כי זה מבחירה. את תרשי לאנשים להשקיע באופציות בבורסה? גם שם הסיכון גדול (וההפסדים יותר גדולים ממחיר של טופס לוטו). למה שוק האופציות והחוזים העתידיים הוא לא מס?

פלסטיק

New member
זה לא מס לפי ההגדרה במילון

זה מס לפי התכלס, ומס רגרסיבי בו ממסים את העניים יותר ואת העשירים פחות. זו מין שיטה לגביית כספים, נטילת אחוז מסויים לבירוטקרטיה של זה והשקעה חלקית של הכספים שנאספו בקהילה. הבחירה לא ממש קיימת, לפעמים העני ממש לא רואה ברירה אחרת להיחלץ מהמצב אלא בצורה הזו. ההבדל הוא שאת הלוטו טוטו וכל השאר המדינה מעודדת ויוצרת גישה נוחה בכל קיוסק, שוק האופציות והחוזים העתידיים הרבה יותר קשה ומסובך לגישה ומטבע הדברים רוב האוכלוסיה שמגיעה לשם מבינה מה היא עושה. בדרך כלל גם קודמת לכך שיחה עם יועץ השקעות שמסביר את הסיכונים.

gershon17

New member
זה לא מס

כמו שנעלי התעמלות זה לא מס, וכמו שכרטיס אוטובוס זה לא מס. זה מוצר. אנשים משלמים כסף ומקבלים משהו בתמורה. מה הם מקבלים? קצת התרגשות, סיכוי לזכות. הם אנשים מבוגרים. מה את חושבת, שעניים, בגלל שהם עניים, הם גם טיפשים? הם לא יודעים שהסיכוי לזכות נמוך? מה עוד הם לא יודעים רק בגלל שהם עניים? איך עוד אנחנו עם הכסף יודעים יותר טוב מהם? לגבי יועצי ההשקעות. מהכרותי עם אלה בסניפים, הקשר בין מה שהם מסבירים לך למציאות הוא די זניח.

אנדרי ז

New member
עניים הם לא טיפשים

אבל קיים סיכוי גבוה יחסית שיהיו חסרי השכלה, וככאלה הם לא ממש מבינים בסבירויות סטטיסטיות. לכן ראוי לפחות שיובהרו להם הסיכויים לפני שהם זורקים לפח כסף יקר מאוד מבחינתם.

אשרת

New member
אנדרי, גם אנשים חסרי השכלה יכולים

לדעת מה הסיכוי שלהם לזכות בלוטו/טוטו או בכל משחק אחר שמוכר מפעל הפיס... זה משהו ממש ברור לדעתי לכולם , כולל האנשים שהגישו עתירה לבג"ץ לתביעה יצוגית...

אשרת

New member
לספר להם מה אנדרי?

מה הטעם בפרסומת אם ייצנו גם את החסרונות של המוצר בדיוק? כל פרסומת לכל דבר מוכרת אשליה - אז נגיש עכשיו בג"ץ על כל מוצר כזה? זה נראה לך הגיוני?

למעלה