מפעילת מחשב

מפעילת מחשב

אני אמורה להתחיל קורס של מפעילת מחשב. אני יודעת שהקורס מתחיל רק בעוד שבוע או שבועיים, ואמרו לנו (סיימתי ביום שלישי טירונות) להיות בשלישות ברמת גן ביום ראשון. יש לי כמה שאלות: אני גרה 15 דקות מהשלישות, אני אחזור כל יום הביתה ? מה יעשו איתנו עד שיתחיל הקורס ? ובקשר לקורס עצמו - מה עושה מפעילת מחשב ? מה לומדים בקורס ? מקווה שתוכלו לעזור, תודה דנה

ויקי.ש.

New member
כמה דברים

אני לא יכולה לענות על כל השאלות כי לא הייתי מפעילת מחשב, אבל כן הייתי בשלישות ברמת גן. אם את גרה קרוב נראה לי שאת חוזרת הביתה כל יום(חוץ מהשמירות) כי הבסיס פתוח ואני כמעט בטוחה שאלה שגרות קרוב חוזרות הביתה. עד שיתחיל הקורס תהיי מסופחת כלומר תעשי עבודות רס"ר בבסיס. מפעילת מחשב מתקנת כל מיני תקלות במחשבים בבסיס ואני לא בדיוק יודעת מה לומדים לכן כדאי שמפעילת מחשב תגיד לך. ויקי

Piccolo

New member
נכון..

אם את באמת גרה קרוב עשויים לאשר לך לישון בבית.. ישאלו אותך את זה.. בקורס עצמו לומדים את הדברים הבסיסים של תפעול מחשב ועם הזמן הקורס נעשה קצת יותר רציני.. אבל מתחילים ממש מאפס כך שאין מה לדאוג בקשר לידע.. בסופו של דבר,בשירות תהיי מפעילת מחשב.. תשרתי כנראה קרוב לבית כל יום מ 8 עד חמש וחצי ככה ותתקני תקלות כאשר יצטרכו אותך... לפני שיתחיל הקורס את תהיי מסופחת.. וכנראה שתהיי מסופחת דיי הרבה זמן.. יש הרבה מסופחות וקורסיסטיות בימים אלה בשלישות... דבר נוסף,אם הציונים שלך יהיו גבוהים מספיק, את יכולה להיות מדריכה אפילו אם את רוצה.. אם את נכנסת משער בן גוריון פשוט תפני בפניה השניה ימינה עם הכביש עד שתגיעי למשרדי צריפים לבנים כאלה או שפשוט תשאלי את הש"ג בשער

Happy4Ever

New member
נראה לי ששכחתם משהו

הלללווו... אנשים שכחתם משהו מאוד מאוד חשוב....זה קורס בשלישות בר"ג, לא שירות סדיר....מה שאומר שלא חוזרים הביתה כל יום תוציאו לכם את החלומות הורודים מהראש...לקורסיסטים החיים קשים יותר, מה שאומר שקורסיסט בבסיס פתוח גם לא חוזר כל יום הביתה....!! בכל אופן בהצלחה בקורס שמעתי שהוא מאוד מאוד מעניין...
הוא גם ממצא מאוד כמובן לאנשים שאוהבים מחשבים..

נראה לי

שהיא דווקא התכוונה לשאול אם היא תחזור כל יום הביתה לפני הקורס, כלומר בסיפוח. ואז, כן, היא כן תחזור כל יום הביתה. לגבי הקורס עצמו נראה לי באמת שהיא לא תחזור. בכל אופן, תפקיד מפעילת המחשב הוא תפקיד מאוד נפוץ בימינו. המוווון בנות מקבלות אותו בכלל צה"לי. כמו שכבר אמרו בתפקיד כנראה תשרתי בבסיס פתוח ותחזרי כל יום. תעזרי בנתינת פתרונות מהירים לתקלות במחשב ביחידה שבה את משרתת. אחרי זמן מה בתפקיד תוכלי לצאת להדרכה או לקצונה. הקורס עצמו מעניין אבל מאווווד שוחק, כי את כל היום יושבת מול המחשב. אני גם יודעת שלפני הקורס יעשו לכם מבחן בסיסי. זהו, הרבה בהצלחה, אני מתארת לעצמי שהתפקיד עשוי לעזור לך בעתיד, באזרחות.

Happy4Ever

New member
סבבה..

סבבה אורית, אני מאוד מקווה בשבילה שאת צודקת.. בכל אופן בהצלחה קחי בקלות ויעבור מהר מאוד... בהצלחה...

A Pig in a Cage

New member
דווקא כן

יצא לי לראות מספיק קורסיסטיות (מפעילות מחשב ומנחות יישומים) שחוזרות הביתה כל יום. כמו גם שבקורס תיכנות חוזרים הביתה כל יום - זה בסיס פתוח בר"ג

אני זוכר

שקורסיסטים לא ישנים בבסמ"ח, הם ישנים בפנמיה ליד, ומי שגר באזור יכול ללכת הביתה כל יום ולהיות עד 9 בבסיס

קודם כל - תודה לכולכם ../images/Emo24.gif

אני הבנתי שמי שגר קרוב (פ"ת, רמת גן, ת"א) , חוזר כל יום הביתה. מקווה שזה באמת נכון. ושוב- תודה לכולכם על העזרה :) דנה

A Pig in a Cage

New member
אוקיי, עכשיו אני בטוח

כל הקורסיסטים בבסמ"ח לא ישנים בבסיס. מי שיכול להגיע הביתה כל יום ולחזור בזמן לבסיס חוזר הביתה, ומי שלא יכול ללכת לאכסנייה (ידוע לי על שתיים, בית השריון ליד יד אליהו, שם נמצאים קורסי תיכנות, ואכסנייה אחרת בפ"ת, שם כנראה נמצאים הקורסים האחרים) מניסיון, מי שישן באכסנייה יכול בכיף לחזור הביתה מתי שבא לו. האכסנייה היא לא צבאית, ולכן מבחינת הצבא זה כאילו את בבית

למעלה