מפסקים בגובה 90 ס"מ?

מפסקים בגובה 90 ס"מ?

קרוב שלי קנה דירה (בבניה) באזור מודיעין. כשבא השבוע לראות את המוגמר גילה להפתעתו שכל המפסקים של החשמל הותקנו בגובה מצחיק של 90 סנטימ. כשהתלונן אצל החברה ענו לו בהתחלה שזה "מודרני".. אח"כ הודו שהיה להם פשלה ב12 בניינים אבל הם מסרבים לתקן זאת בטענה שזה בתקן. האם זה נכון? האם אי אפשר לתבוע אותם? תודה מראש!

מאגר

New member
מבחינת תקן זה בתקן כי קבע המחוקק

גובה אביזרי ההדלקה לא יהיה נמוך מ- 20 ס"מ מגובה הריצוף אך לא כתב באיזה גובה

רשר

Well-known member
מנהל
זו אינה טעות אלא הישג לנוחות הדייר

להתרגל תוכל מהר מאוד, הילדים ילמדו לשלוט על האור בקלות, אף פעם לא תסע למיון עם ילד פתוח ראש בגלל שנפל מכסא לאחר שכיבה את האור ואיבד שיווי משקל בחושך.

meshi4

New member
על אותו עיקרון

אולי להנמיך את הכיורים ואת השיש במטבח כדי שהקטנים לא יפלו?
לא נתקלתי במפסקים בגובה כזה.אלא אם כן הם מתגים מתחלפים שליד המיטה.

מאגר

New member
ל- meshi4 יש לי הפתעות מרעישות

בשנת 1982 עד עכשיו מפסקים בגובה מותניים היה בדר שבשיגרה וברוב הוילות המפוארות עשו כך בכדי לא לראות את המפסק מ145 ס"מכפי שהיה נהוג בשיכון עובדים עד היום יש אדריכלים שלא מוכנים שהמפסקים יהיו יותר גבוהים מ 90 ס"מ. ומחליף חיד המטיה הוא בדרך כלל ב 60 ס"מ

meshi4

New member
אני באמת מופתעת ../images/Emo9.gif

בכל זאת מעדיפה את הגובה הנורמלי לטעמי האישי בלבד. אגב.......כשהחלטתי לשפץ את ביתי .נעזרתי המון בפורום הנהדר הזה .קיבלתי מושגים שלא הכרתי לפני זה ולמדתי המון מהתשובות של המשתתפים. זאת הזדמנות לומר תודה.

Fuvm

New member
שום פשלה! גובה מעולה! ככה מתקינים

היום מי שעניו בראשו. תחשוב, לא צריך להרים את היד לגובה 1.30 כמו נהוג להתקין בלי שום סיבה. מדליקים את האור בדיוק בגובה כף היד שלך ללא צורך לנפנף עם הידיים. חוצמזה, זה לא בולט בעין כמו מפסקים גבוהים. שקעים זה סיפור אחר וכל שקע צריך להתאים למטרתו.

cobby

New member
עליך להודות לקבלן על טעותו

מבחינת הנדסת אנוש כאשר אתה מגיע אל פתח החדר , כל שעליך לעשות הוא להרים את אצבעך כ-10-20 ס"מ בכדי להדליק את האור ואילו כאשר המפשק בגובה 1.4 מ' עליך להתאמץ יותר מבחינה דקורטיבית מפסקים בגובה נמוך מהעין אינם בולטים ומעצבי פנים אוהבים זאת

למעלה