מפלצות במעמקים...

אמנון כ

New member
מפלצות במעמקים...

תראו את הכתבה הזו. במעמקי האוקינוסים קיימות צורות חיים מוזרות וביזאריות. מתי נוכל לסייר כמו שצריך במעמקים? מדובר בטכנולוגיה שעל פניו לא מאוד רחוקה מהקיים היום. יש לנו צוללות לא מאוישות שיכולות לרדת ולצלם במעמקים, וטכנולוגיות סונאר המאפשרות לסרוק ולמפות את קרקעית האוקינוסים. מתי לדעתכם תהיה טכנולוגיה המאפשרת סריקה של יצורים חיים? משהו כמו אינפרא אדום המזהה חום (אני חושב שהיצורים האלו חמים טיפה יותר מאשר המים, אבל למעשה אני לא ממש בטוח בכך). אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא, ואשמח גם למידע כללי בנושא המפלצות המוזרות האלו. יום נפלא!

טל ר

New member
אינפרה אדום במים

למיטב ידיעתי המים אינם שקופים לאינפרה אדום תרמי. בנוסף, אינני בטוח שבשיטה זו ניתן לאתר בעלי דם קר.

mm130

New member
אני מניח שאתה צודק בקשר לדם הקר,

למרות שכבר היום ישנן מערכות שמזהות תנועה בגלים במים.

nirte

New member
מאוד מוזר....

מעכשיו כל פעם שאני אלך לים אני אזכר ביצורים המפחידים האלה שיאכלו אותי... אני כבר שמעתי על צוללת מיואשת שהגיע לקרקעית הים. אני לא זוכר איזה עומק זה היה. אבל זה היה מספיק עמוק בשביל לראות שאין שם הרבה חיים כי אין שם שמש ואולי בגלל הלחץ הגדול. בכל מקרה.. בשל הלחץ הגדול אז הצוללת הייתה כדורית ורק בן אדם אחד יכל להיכנס לתוכה.

mm130

New member
כן, ותודה שהזכרת לי.

חזרתי לניק הקודם- אחרי מחאה נוקפת של מס' אנשים אנונימיים על הניק הקודם שלי.

Deathatred

New member
הבעיה היא בעיקר תקציבית

וכאשר שולחים רכב לסביבה עוינת, כל פשלה קטנה, כל בורג רופף, כל טעות קטנה בתכנון והרכב על כל ציוותו הולכים קאפוט. מאחר שרכבים כאלה יקרים נורא, ואנשי הצוות הם not expendable יש רתיעה גדולה מפרויקטים כאלה. ושנית, לכל ה marines biologists בנשמתם, בחופי צ'ילה מדענים מצאו גוש בשר ושומן במשקל של למעלה מ 20 טון, מישהו יכול לנחש לאיזה ייצור ימי זה שייך?

TheFinalCut

New member
חתיכת יצור מוזר... השערות

כתבו עליו בכמה וכמה עיתוני אונליין ברחבי העולם. ברויטרס דיברו על 13 טון ו- 12 מטר רוחב. ההשערה הכי סבירה היא דיונון-ענק מהמין Architeuthis או ממין אחר. מצאו כבר מזמן ראיות ברורות לקיומם של יצורים כאלה (צלקות מהיונקות של זרועות הציד על גופם של לוויתנים שככל הנראה ניזונים על יצורים אלה, כמה גופות שנסחפו לחוף באורכים של עד 16 מ', שאריות של שיניים ועוד). אבל לדיונונים, גם בגדלים הללו, לרוב יש שלד פנימי ואילו ליצור הזה, לפי הדיווחים, אין שום שלד. מהתמונות ניתן לראות קווי מיתאר של זרועות ציד מהסוג שמאפיין את הראשרגליים (הסדרה שמכילה את התמנונים והדיונונים. Cephalopoda). מעולם לא נתגלו תמנוני ענק, אך העובדה שאין זכר לשלד ואילו לתמנונים אכן אין שלד פנימי או חיצוני, גורמת לי לתהות בנוגע לאפשרות. למען האמת, כמה תמונות מהאתר שבקישור שלך מזכירות מאוד את המבנה הכללי של תמנון. מצד שני, באחד הדיווחים נמסר שחיל הים הצ'יליאני ראה את הגוש במקביל לגופה של לוייתן. יתכן שזהו שריד של קרב ענקים שהוביל למות שניהם, אך השאיר את גופתו של האחד במצב רע בהרבה מזו של השני. במקרה כזה, יתכן שהשלד הפנימי נקרע והופרד מהחלק שנסחף אל החוף. כשמדובר בדיונונים, לרוב השלד קליל ומסייע ליכולת הציפה, כך שמי יודע, אולי הוא עוד ייסחף לחוף אחר ויימצא. השערה נוספת מהכתבות השונות הן שזהו סתם גוש בשר לוויתן, אם כי אפילו המידע הראשוני נוגד את האפשרות הזו. המבנה הג'לי של הרקמה שונה למדי גם מרקמת שומן לוויתנים טיפוסית.

TheFinalCut

New member
למתעניינים בראשרגליים

על קצה המזלג, סדרת הראשרגליים כוללת את היצורים הנחשבים למפותחים ביותר בין חסרי החוליות. היא בהחלט מכילה את היצורים הגדולים ביותר מבין חסרי החוליות, כאמור נמצאו דיונוני ענק באורך 16 מטר. מבין חסרי החוליות, הם גם האינטילגנטיים ביותר, עם מערכות עצבים ומוחות מפותחים מאוד (ר' תמונה מצורפת) העטופים במעין גולגלות סחוסיות. לדיונונים ממינים רבים יש יכולות תקשורת מגוונות ומרתקות המבוססת על אור וצבע. הם מסוגלים ליצור תבניות מורכבות בצורה מדהימה של צבעים וצורות על גופם, המשקפות את מצב רוחם וכאמור, ככל הנראה משמשות לתקשורת בין הפרטים השונים. לפי מיטב זכרוני, הצבעים והתבניות יכולים להשתנות כמה פעמים בשניה, בכמה מינים. העיניים של רוב הראשרגליים מפותחות מאוד, והן בנויות בצורה דומה מאוד לעיני דגים. מחקרים התנהגותיים הראו שתמנונים מסוגלים להבחין בין חפצים בגודל של 0.5 ס"מ ממרחק של מטר אחד - מה שמעיד על רזולוציה גבוהה מאוד. כרגע, איננו יודעים כמעט דבר על דיונוני הענק, אך יתכן שבנוסף לגודלם העצום ובדומה לטורפיהם הלוויתנים, הם עשויים להתגלות כאינטילגנטים מאוד ובעלי התנהגות מרתקת ומורכבת.

למעלה