מפלגת העבודה

מפלגת העבודה

"צוות החשיבה" של מפלגת העבודה לא הבין או לא רצה להבין את תוצאות הפרימייריס. תוצאות הפרימיריס נתנו שתי תשובות נרחבות : 1. דיי, מאסנו בגוורדיה הישנה ורצינו בהנהגה חילופית, רעננה ורחוקה מעסקונה. 2. דחיקה החוצה את אלו שמשכו שמאלה והתרפסו לערפאת, כגון, יוסי ביילין, יוסי כ"ץ ויעל דיין. אם בוחרי מפלגת העבודה רצו במשיכה שמאלה, תוצאות הפרימייריס היו שונות. אולם ההנהגה שנבחרה לא הבינה זאת או שעצת אחיתופל של צוות החשיבה לא ניתח נכון את התוצאה והמליץ על גמגומים המראים חוסר בטחון וחוסר הבנת הבסיס והיא: " מדינת ישראל יכולה לשרוד בלי מפלגת העבודה, אולם מפלגת העבודה לא יכולה לשרוד ללא מדינת ישראל". תוצאות הבחירות הראו שצוות הבוחרים חושב יותר טוב מצוות החשיבה של המפלגה

locutos

New member
../images/Emo45.gif

אני לא חושב שמפלגת העבודה תתמוסס. אני חושב שהיא תשוב ותעלה בבחירות הבאות בכמה מנדטים אפילו שמוקדם מדי לעשות תחזיות. אני חושב שהעבודה לא איבדה את הנשק העיקרי שלה השגת קולות באמצעות שקר ועיוות של האמת. כך עשו כל המפלגות הסוציאליסטיות מאז ומתמיד.

Zack DA

New member
לא הייתי מזלזל בעבודה

אסור לתת לשקרים ולאשליות שלהם לחלחל למוחות התמימים של אזרחי ישראל.

ויהיה להם גם קייס טוב...

אחרי עוד שנתיים עד 4 של שלטון הליכוד, שרק ישחית כל חלקה טובה בחברה הישראלית, נקווה שהציבור יבין שהליכוד רק גורם לו נזקים. האם אתם, בוחרי הימין בפורום הזה, במידה והליכוד לא יצליח לשפר את המצב הבטחוני, כלכלי, פערים חברתיים, תאונות דרכים, זיהום, שחיתויות וכל שאר הבעיות שישראל ניצבת בפניהן - האם תמשיכו לבחור בימין?

locutos

New member
קודם תענה אתה ?

האם לאור הכישלון הטוטלי של השמאל בדרך אוסלו. האם אתה תמשיך להצביע שמאל ?

פריפטס

New member
אתה מסתמך על זה שדרך אוסלו נכשלה

דבר שאין לגביו קונצנזוס. גם אם אתה חושב שהדרך הזו היא כשלון אתה לא יכול להסתמך על זה ברגע שאתה מדבר עם אדם שלדעתו הדרך הזו היא לא בהכרח כשלון.

אולי נדייק:

הקונספציה של ברק אכן נכשלה. אלא שאני, ואני משער שגם שאר תומכי מרצ, תמכנו בו כברירת מחדל, לא בגלל שדרכו תאמה את דרכנו אלא בגלל שהאופציה האחרת הריאלית (ממשלת ימין) היתה גרועה יותר בעינינו. האם מתישהו ניסינו אכן לסגת באמת מהשטחים לחלוטין? האם מתישהו ניסינו לפנות את ההתנחלויות? להפסיק את הכיבוש? אם ננסה את כל אלה, והמצב רק יחמיר, אז תוכל לומר שנכשלנו. האידיאולוגיה של מי שמציע טרנספר (ימין קיצוני) לא נכשלה. כך גם של מי שתומך במרצ. פשוט כי שתי האידיאולוגיות האלו מעולם לא נוסו. מי שכן נכשל, ובגדול, זה הזיגזג של המפלגות הגדולות, הליכוד והעבודה.

Zack DA

New member
נו, באמת

זה כמו שאומר לך שאם תתקע סכין בלב שלך - הכל יהיה טוב. אבל רגע - לא ניסינו את הפתרון הזה !!! נמשל: מה שמר"צ מציעה יחסל את המדינה לחלוטין. "[...] תוכל לומר שנכשלנו" - יופי, זה יעזור לי בתור גוויה. זה לא הזמן לניסויים - לציבור נמאס להיות שפן הניסויים של השמאל.

פריפטס

New member
אני חושש שלא הבנת

אם הבנתי נכון (ואלוהים יתקן אותי אם לא)- הסיבה להצביע מרצ היא לא שהיא לא נכשלה. זו לא סיבה. אתה פשוט סטית מהנושא ולכן הסקת את זה. הוא פשוט מנסה להוכיח לך שהאידיאולוגיה הזו לא נכשלה ולכן זה לא יכול לשמש כטיעון נגד האידיאולוגיה של מרצ. במילים אחרות- הטיעון שהשתמשת בו נגד מרצ, לא נכון. נ.ב. מרצ זה בלי מרכאות.

לא יכולתי להציג את זה טוב יותר

לכן גם לא אשתמש בטיעון הכישלון כנגד האידיאולוגיה של כ"ך. מי שנכשל זה בעיקר הליכוד והעבודה, ולכן שתיהן צריכות לפנות את המקום בראשות הקואליציה, או לשנות את האידיאולוגיה שלהן.

Zack DA

New member
לא אמרתי שהאידיאולוגיה של מר"צ

נכשלה - אלא שהיא תכשל.

פריפטס

New member
נו באמת...

ברור לנו שאתה חושב שהאידיאולוגיה של מרצ תכשל. אתה בנוער הליכוד, לא צריך להיות אינטליגנט גדול כדי להבין מה דעתך על מרצ. השאלה היא למה.

Zack DA

New member
משום שזו אידיאולוגיית "נגד"

בגלל שמר"צ חייבים להתנגד לשרון בכל מחיר (מתי יצא להם לומר משהו חיובי על הימין ?) ולכן הם רק מתנגדים לכל דבר. הם פשטו רגל אידיאולוגית ויביאו אסון. למשל בתחום המדיני, הנסיגה שהם מציעים תגדיל את הטרור פי 7. למשל בתחום הכלכלי, הם יגרמו לכך שבכלל לא יהיה שווה לעבוד כאן. הם ימחקו את היהדות. הם מסוכנים.

כשהימין יעשה דבר חיובי אז נתמוך בו

כפי שהיה למשל כאשר ביבי חתם על הסכם חברון, אז היתה הפגנת תמיכה של כ 30,000 איש של אנשי שמאל. איך הגעת למסקנה שהנסיגה תגדיל את הטרור פי 7? האם כיום שווה לעבוד פה כשיש לך 50-60 אחוז מס, בגלל שצריך לממן את ההתנחלויות, את הישיבות ואת בעלי ההון? ימחקו את היהדות? להפך - ברגע שלא תנסה לכפות את הדת על אנשים, הם יאהבו אותה ויתחברו אליה הרבה יותר.

Zack DA

New member
עובדה שמבצע "חומת מגן"

לא זכה לשבחים מצד מר"צ, למרות שהיה מוצלח מאוד והוריד את הטרור. בכל אופן הנסיגה אכן תגדיל את הטרור פי 14. מס גבוה הוא סממן של מדיניות סוציאלית. דווקא הימין מדבר על הורדת מיסים וגם מבצע. התנחלויות וצינויות הן דבר יקר. אידיאולוגיה עולה כסף.

locutos

New member
נכון מאוד

אי אפשר להיות גם ציוניים וגם קמצנים. ברור שהנסיגה תגדיל את הטרור. חשיבה אסטרטגית פשוטה: כשאתה נסוג אז הגבול שלך עם האויב גדל (אורך) ואז הוא יכול לחדור בקלות לשטח שלך ולבצע יותר פיגועים. אתה יודע זה לא רק השטחים, הם רוצים הכל.

דווקא לא.

ממתי ציונות היא שליטה על עם אחר? החישוב האסטרטגי שלך לא נכון: אם יש לך מובלעות ואתה מפנה אותן, אז אורך הגבול שעליו אתה צריך להגן, הוא הרבה יותר קטן. ואם כבר, אז למה לא נבנתה גדר על הגבול הזה בשנתיים האחרונות?

locutos

New member
אבל מובלעות

שמתחברות משמע שטח חדש. הדרך שבה הציונות פעלה במשך 100 שנה כמו שאתה זוכר זה ע"י יצירת מובלעות. ההתנחלויות כבר מתחילות להתחבר לגושים של שטח - שטח מהמולדת. חוץ מזה ע"י יצירת מובלעות אתה מרכז את האש לכיוון המובלעות. זה הטיעון הבסיסי של זה שהמתנחלים או יותר נכון המתיישבים הם הקו הקדמי שלנו.

למעלה