מפי העם

eקא זו או

Well-known member
על השנאה ועל הפער בין ידיעה להבנה/ שי לוביאניקר.
ראיתי בטלוויזיה את גולדקנופף מדושן, מחויך ונינוח, מאיים לשרוף את המדינה שלי
(על רקע מעצרי המשתמטים).
באותו רגע הבנתי משהו שלא הצלחתי להבין במשך שנים.
ידעתי שבמהלך ההיסטוריה עמים רבים שנאו יהודים, אבל תמיד התקשיתי להבין כיצד אדם מגיע לרגש כזה.
בימים אלה אני מתחיל להבין איך היא יכולה להיווצר כלפי אדם או ציבור שמביע, או מצטייר כמביע כלפיו בוז, כפיות טובה, זילזול ברכושו ובערכיו, עוינות וכוונות רצחניות. במיוחד כשיש חששות שנשוא השינאה מייצג בפועל על חייו.
זו תובנה מטרידה. שנאה אינה רגש אצילי, אבל היא גם אינה מופיעה יש מאין. יש לה מקורות, ויש לה מחירים.
לכן אני מקווה שגם מי שמרשה לעצמו לאיים על המדינה שבה הוא חי, או על האנשים הנושאים בנטל קיומה, יעצור לרגע וישאל את עצמו לאן הדרך הזאת מובילה.
לפני שיהיה מאוחר מדי.
--------------
ולמי שחש שהניסוחים שלי תרבותיים מידי אז הנה אני מדגים משהו מהכעס האמיתי שלי:
תנו לגולדקנופף החזיר לקרוא את.הפוסט הזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
על השנאה ועל הפער בין ידיעה להבנה/ שי לוביאניקר.
ראיתי בטלוויזיה את גולדקנופף מדושן, מחויך ונינוח, מאיים לשרוף את המדינה שלי
(על רקע מעצרי המשתמטים).
באותו רגע הבנתי משהו שלא הצלחתי להבין במשך שנים.
ידעתי שבמהלך ההיסטוריה עמים רבים שנאו יהודים, אבל תמיד התקשיתי להבין כיצד אדם מגיע לרגש כזה.
בימים אלה אני מתחיל להבין איך היא יכולה להיווצר כלפי אדם או ציבור שמביע, או מצטייר כמביע כלפיו בוז, כפיות טובה, זילזול ברכושו ובערכיו, עוינות וכוונות רצחניות. במיוחד כשיש חששות שנשוא השינאה מייצג בפועל על חייו.
זו תובנה מטרידה. שנאה אינה רגש אצילי, אבל היא גם אינה מופיעה יש מאין. יש לה מקורות, ויש לה מחירים.
לכן אני מקווה שגם מי שמרשה לעצמו לאיים על המדינה שבה הוא חי, או על האנשים הנושאים בנטל קיומה, יעצור לרגע וישאל את עצמו לאן הדרך הזאת מובילה.
לפני שיהיה מאוחר מדי.
--------------
ולמי שחש שהניסוחים שלי תרבותיים מידי אז הנה אני מדגים משהו מהכעס האמיתי שלי:
תנו לגולדקנופף החזיר לקרוא את.הפוסט הזה.
רחמים על האיש שגילה דעתו שהשנאה מילאה את ליבו, כשנתקל במישהו שדבריו לא מצאו חן בעיניו. רחמים על בן אדם שמסוגל להבין שנאת אחרים כלפיו מתוך אי-מסוגלותו לגבור על תחושותיו השליליים של עצמו ונפילתו לתהומות השנאה ללא יכולת לשלוט בכך.

קשר ענייני אגב אין כמובן. כשהנאצים החליטו לשנוא את היהודים זה לא נבע מכך שהעם היהודי זלזל בהם או ברכושם בדרך כלשהי. המצאה חביבה, אבל חסרת כל אמת היסטורית עניינית. אבל זה ניחא. דוברים מהצד הזה כשמובאים כאן הרי לא נזקקים להתבסס על דברי אמת, מציאות או עובדות ואין כל חדש תחת השמש.

למעלה