מפחד

מפחד

קצת רקע עליי: בן 26 בקרוב,גר באיזור המרכז,נולדתי למנהלת ספריה ובנקאי,ילדותי עד גיל 14 הייתה מאושרת,עד שאבי מת.נאנסתי בגיל 15 ע"י חברי הטוב ביותר והקשר עימו נותק ממזמן למזלי.עברתי טיפולים פסיכולוגים שקצת עזרו לי. נכון להיום אני מובטל כבר כמעט חמישה חודשים,לאחר שעבדתי כמעט שנתיים בשירות לקוחות.בגרות מלאה אין לי ו-12 שנות לימוד יש לי.מעולם לא עשיתי קורס מקצועי.ועברתי מספר אבחונים תעסוקתיים אשר באחד מהם נקבע כי תכונותיי החזקות ביותר הן תשומת לב לפרטים,ואוזן לשפות. התכונות הפחות טובות הן חוסר ביטחון,עמימות במצבים מסויימים.המקצועות אשר המליצו לי עליהם הם מידענות ובלשנות וכל הקשור בתרגום.הדברים לא ממש עניינו אותי לאחר זמן מה. לאחר מכן עשיתי אבחון גרפולוגי אשר קבע שיש לי יכולת רגשית גבוהה לסביבתי,יכולת התבטאות בכתב,ואהבה לחקר וירידה לפרטים.המקצועות שהומלצו לי היו היסטוריה,ארכיאולוגיה,מידענות,ואנתרופולוגיה-סוציולוגיה.הומלץ לי על ידי המאבחן לעשות תואר בהיסטוריה ולהתעסק בכל הקשור לעריכת תוכן או כתיבה יצירתית או רגשית.כאדם אני אוהב להתעסק בכתיבה כשיש לי השראה,לראות סרטים,לבשל פה ושם.אני עדיין לא סגור מה אעשה בחיי וזה משגע אותי לגמריי חוסר הוודאות הזה.אני גם מפחד שיעקלו לנו את הבית.ושלא אוכל לעזור לאימי לאחר שתפרוש ושנהיה ברחוב. מעולם לא הייתה לי מטרה מוגדרת בחיי או חלום אחד יחיד,היו המון,בין השאר להיות פסיכולוג או עיתונאי או להקים קונדיטוריה משלי,או ללמוד היסטוריה.מאז מה שעברתי בחיים אני לאחרונה מאוד בודד בלי חברים כמעט,תקוע בביתי מול המחשב,רואה טלוויזיה ומחשבות של "האם אני אצא מזה ואבנה את עצמי" רצות לי בראש.הייתי בעברי היפוכונדר ופחדתי מכל פצע שהיה לי בגוף או כל סימפטום קטנטן.אני מרגיש שאני משתגע,בלי חשק לעשות דברים בחיי,סגור בביתי בשבוע וקצת האחרון.אני מרגיש שלא אוכל להחזיק את עצמי בחוץ ולחיות לבדי,אני מפחד שלא אצליח לעשות זאת.כבר המון זמן אני רוצה לעזוב את ביתי ולצאת לעצמאות.לפעמים אני מרגיש כמו ילד תועה בדרך,אנא עזרו לי...למצוא את הדרך.

עברת הרבה בחייך ואין ספק שהתחזקת מאוד כתוצאה

ממה שעברת-אובדנים, פגיעה רגשית ופיזית. אני חושבת שברגע שתעז ותנסה לחשוב על מה שמעניין אותך באמת ותלך על זה-אתה תראה כמה תפיק מכך. אני מכל מה שקראתי ישר זעק לי כמה מתאים לך פסיכולוגיה או עבודה יצירתית, קונדטוריה בהחלט תתאים לך,יש קורסים מקצועיים לכך ואולי אפילו תוכל להשלים קודם לכן את התעודת בגרות שלך-למען עצמך. העובדה שאתה סגור מונעת ממך כל כך הרבה דברים:עבודה,חברה, אפשרות להתקדם הלאה. אומרים שלחפש עבודה זו עבודה בפני עצמה-תבנה לך סדר יום: שעת השכמה,להתלבש,לצאת לטיול בבוקר, לחלק קורות חיים לעבודות זמניות אפילו (חנות,בית קפה וכו') ואז חוזר הבייתה לעשות חיפוש במחשב לעבודות רציניות יותר. תן לפחד יד כדי שתוכל לנצח אותו,אתה יכול! אנחנו פה בשבילך

שמאלה וימינה ואז ישר עד הסוף

אני לא מכירה כמעט אף לא בן אדם אחד שיש חלום אחד בחייו. לרוב יש כמה או הרב ובהדרגה מגשימים כוןלם או את חלקם. העניין הוא פשוט להתחיל ממשהו אחד. גם חיים ללא חלום מאוד שאפתני ומוגדר הם חיים טובים ומצוינים לכל דבר, בהנחה שאותו בן אדם מאפשר לעצמו להנות מחיים כאלה.. אתה כבר חיי, קיים.אין סטנדרט(גורף ) למי הוא בן אדם בעל ערך, שווה. אין לך ממה לצאת. שכל שלך מתפקד וגם הגוף. רק להתחיל לעשות משהו אחד מתוך השאיפות שלך אם אתה רוצה כמובן. או על תתחיל ופשוט תחייה. רק תעזוב את החרטות ורגשי אשמה. זה תמיד מיותר. מה מונעה ממך להתחיל משהו קטן? משהו נוסף. כבר ראיתי בעבר פוסטים שלך ואתה תמיד מספר על העבר שלךו על הטראטומות שעברת. ייתכן שלא הדגברת על הכל ומצד שני אני פגשתי מספר אנשים ש "תקועים " כמוך ולא עברו דברים כל כך קשים. אז השאלה מה אתה חושב ואם נראה לך שכדאי לחזור לטיפול פסיכולוגי או אחר בטראומות העבר.

TalTD

New member
מאוד מתחבר אליך

אני לא יפרט אבל אני ממש מרגיש חיבור לדברים שאתה כותב.. אני מאוד אשמח אם תמצא את האושר שלך..אני יכול להגיד לך עליי שאני מרבה לטייל בטבע,ואני משתדל לעשות טוב לאנשים,לשמח..בעיקר ילדים..לא יודע למה.. ..אולי זה משהו שחסר לך ואולי זה יכול לעשות לך טוב בלב... בתקווה שאלוהים ישמע אל הקושי שלך ויהיה לך טוב

למעלה