מפחד לקבל מכות...

fa jing

New member
../images/Emo41.gifכוונה....

אולי קשה להגדירה אך אוכל לנסות להסביר את מהותה. אני זוכר שפעם ניסו כאן בארץ לפני הרבה שנים להסביר לי מהי כוונה ולצערי לא הצליחו, כעת כשאני מנסה להסבירה אני רואה למה זה היה קשה כל כך. משיחותיי עם מורים ואמני לחימה וגם עם המורה שלי בארץ זאב. כוונה הינה דרך של העברת מידע זה יכול להיעשות בכמה מישורים: 1. במישור הבסיסי של הטכניקה- מכה ללא כוונה הינה למעשה ריקה מתוכן. באמנויות לחימה שונות מתאמנים על כך בצורה שונה, באמנויות אגרסיביות יותר- מטרת האימון היא פשוט לעבור דרך. ז"א כאשר אני נותן אגרוף לבית החזה לדוגמא, הבעיה העיקרית אצל הרבה אנשים הינה שהאקרוף נעצר במקום הפגיעה(ז"א בנק' המגע) זה אמנם כואב אך פוטנציאל האגרוף לא מומש במלואו. לעומת זאת אם תתן אגרוף לבית החזה ( רצוי להתאמן על שק אגרוף ולא על חברים) ומטרתך תהיה לעבור דרכו ולא רק להעצר בנק' המגע האגרוף יהיה הרבה יותר אפקטיבי וחודרני. ישנן עוד צורות אימון רבות אבל ההדגמא כאן היתה לצורך הבהרת נושא המישור הטכני שמאחורי הכוונה. 2. במישור ה"שן"- ה"נפש" הכוונה שלנו משודרת בעיניים דרך העיניים יוצאים תשדורות חזקות מאוד ובעיקר באמנויות לחימה זה בא לידי ביטוי. הביטו בשתי מתאגרפיםפ או בשתי מתחרים ב K1 כאשר השופט מסביר את החוקים, הם אינם מקשיבים לשופט אלא פשוט נלחמים ומשדרים דרך העיניים במבטים הנוקבים אחד לשני(לפי דעתי זהו אחד החלקים היותר מרתקים בקרב( נסו להתמקד בכך כאשר זה מצולם- ניתן ללמוד מכך רבות ולראות תגובות). אחד מהמשפטים הקלאסיים באמנויות הלחימה הסיניות ומקורו אם אני לא טועה מהכתבים של ה"שינג אי" אומר: הכוונה משודרת מהעיניים ונכנסת לעיני היריב, היא נכנסת פנימה ומגיעה ל"שן(נפש) שלו (של היריב ) , כאשר היא נכנסת היא מערערת את הדאן טיין, הפחד עולה(בגוף היריב) ותגובות היריב איטיות וחלשות יותר. או לסיכום: ה"כוונה נלחמת ב"כוונה", וה"שן נלחם ב"שן" אלו הם רבדים עמוקים של קרב מעבר לרובד השיטחי של קרב פיזי. כך ניתן לסיים קרב עוד לפני שהתחיל ללא החלפה ואפילו של מהלומה אחת! דרכים להתמודד מול "כוונה": 1. לא להביט בעיני היריב. למעשה התחמקות הינה דרך טובה, גם "או" סאנסי בספר שקראתי מדבר על להמנע ממבט בעיני היריב ומתשדורות התודעה שלו. למעשה כשאנו לא מביטים בעיני היריב אנו נעמנעים מהמסרים אותם הוא שולח. 2. להיות בעל "כוונה ארוכה וחזקה" יותר מאשר היריב. זה יכול להיות מושג ע"י שתי דרכים: הראשונה הינה להיות מלכתחליה בעל כונה איתנה וארוכה. השניה, פשוט לקצר את כוונת היריב בהשוואה לזו שלנו( קצת מסובך להסבר מעל דפי הפורום). 3. קטיעת הכוונה של היריב. מקווה שהצלחתי להבהיר קמצוץ מהמושג החמקן הזה. חנן

תודה :)

אפשר להוסיף את זה כהגדרה למילון הפורום? אגב 1 - לפי הקובץ המצורף (פרק 4 - point of focus)
data taken from high-speed movies of karateka show that maximum hand velocity is achieved when the arm reaches approximately 75% of extension. Intuitively, this makes sense. Since the hand cannot move forward a distance greater than the length of the arm, it must have a velocity of 0 at full arm’s length extension. It follows that the hand must decelerate well before the arm is fully extended. Advising beginners to attempt to hit an imaginary target 25% of their arms’ length on the far side of their targets would therefore be more precise than the typical encouragement​

fa jing

New member
אם זה נראה לך מתאים ומספק

אתה יכול לצרף זאת בכיף. לאחר קריאה שניה של דברי אני עדיין חושב שיש לכך מקום לשיפור. אולי שווה להתחיל שרשור בנושא "אי"="כוונה" ואז משם לצאת להגדרה כוללנית. אבל מה שכתבתי בהודעתי כולל את הרוב "בגדול" עפ"י הראיה הסינית באמנויות הלחימה הסיניות...רק אולי לשפר ניסוח. חנן

מי אחראי על "א"?

לא הייתי מציע, אם לא הייתי חושב שראוי. תמיד ניתן לשפר ניסוח, כמו גם הגהה, אבל בגדול אני חושב שהעברת את הרעיון המרכזי - לפחות כפי שאני מבין אותו.

אם הכוונה שלך זה בקרבות במכון......

אם זה באמת בקרבות במכון, ואני רואה שאתה מודע לזה שהיריבים שלך מנצלים את העובדה שמזהים אצלך תופעת פחדנות, ואתה כבר מן הסתם חטפת מהם מכות חזקות, ועובדה שנשארת בחיים, כדאי שתתקדם טיפה ותגיע לעוד תודעה/מסקנה, והיא שאתה דווקא כן יכול להתמודד איתם בקרבות קומיטה, ואתה כן יכול להפוך את התוצאות של הקרבות, וזה היופי של אומנויות הלחימה שהיא נותנת לך להתמודד הרבה הרבה עם עצמך, להתמודד עם עצמך והפחד, זה המבחן שלך עכשיו ואתה צריך להתרכז בו, ולעבור אותו, רק ככה תוכל להמשיך ולהתקדם, ופשוט תתרכז במטרה!, ותנסה למצות את יכולתך הקרבית! אההה ואנא... תעשה לי טובה ותשתמש במגנים!!!! יניב

lironmarko

New member
יניב "אנא" ../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif

בפקודה !

איקידו

New member
חסרים כמה דברים

אני חושב שאם תציין כמה דברים זה יעזור לך לקבל כאן כמה רעיונות: במה אתה מתאמן? יכולים להיות דגשים שונים באמנויות לחימה שונות. כמה זמן אתה מתאמן? הוותק שלך באימונים והנסיון שלך, מכלול התנועות שכבר הפנמת... גם את כל אלו צריך לקחת בחשבון. בן כמה אתה? אם אתה ילד או נער צעיר שמנסה להתמודד מול מבוגרים... באיזו תדירות אתה מתאמן - לבד ובדוג'ו לכמות ולאיכות האימונים גם יש כמובן השפעה על היכולות שלך בקרבות. האם אתה לומד, חוקד ומפתח את הנושאים הבאים? טקטיקה: שיטה מתוחכמת, תחבולה, תכסיס להשגת יעד מסוים, להבטחת יתרון על היריב וכד'. אסטרטגיה: (מהמילון) : הסבר מלא למילה אַסְטְרָטֶגְיָה שֵם נ' אֶסְטְרָטֶגְיָה, אִסְטְרָטֶגְיָה [מיוונית, 'פיקוד על צבא'] 1. צבא תורת הניצול של גורמים שונים (מרחב, זמן, מדיניות וכד') בשילוב עם עוצמה צבאית כדי לגבור על אויב במלחמה או כדי להשיג מטרות לאומיות; כלל המטרות והתוכניות ארוכות הטווח של צדדים בעימות צבאי, פוליטי או אחר (בניגוד ל'טקטיקה', שעניינה המטרות קצרות הטווח). • קצין קרבי בכיר חייב להיות בקי ברזי האסטרטגיה. • האסטרטגיה שנקט המצביא הייתה מצוינת, והודות למהלכים המבריקים שהתווה כבש צבאו את כל השטח במהירות וכמעט ללא אבידות. 2. תוכנית פעולה מחושבת ומפורטת לטווח ארוך שמטרתה להשיג יעד כלשהו, בעיקר בעסקים ובפוליטיקה. • במסגרת האסטרטגיה של החברה קבעו כלכלניה את מחירי המוצרים בהתאם לסיכויי מכירתם ואת האזורים המתאימים לשיווקם. • מנהיגי המפלגה פירטו את האסטרטגיה שלהם לקראת מערכת הבחירות. 3. בלשון הדיבור שיטת פעולה, גישה שמישהו מאמץ לצורך השגתה של מטרה מסוימת. • כל כך הרבה זמן אתה מנסה ולא מצליח - אולי תשנה את האסטרטגיה שלך?

instr

New member
תגובה

חפחד היא תגובה הגנתית. יכול להיות שאצלך תגובה זאת מוגזמת, אז צריך ללמוד איך לתפקד למרות הפחד ולהיעזר בו. הטיפול - התמדה וניסיון. אצלנו יש תרגילים ספציפיים לסילוק פחד ברמה פיזיולוגית הכוללת חישול, עיסוי נקודות ועוד. בכל מקרה ייקח זמן. ייתכן ואני רק משער, שבתת-מודע אתה מרגיש כי הסגנון מסוים או דרך הלימוד לא מתאימים לך, לכל אחד קצב שלו. בכל מקרה אני ממליץ להמשיך להתאמן במגע מלא, לדעתי איגרוף או איגרוף תאילנדי, חשוב תחת הוראה שמתאימה לקצב שלך.

Sensei

New member
First

Being afraid to get hit and hurt shows me that you are very normal and most important a 'thinker'. That is great,however in martial arts thinking too much can also get you hurt.It is better not to think once the fight begins,or once you start a technique with your partner.It is very common and normal to think before the fight/technique begins however it is BAD to think after that.The problem is that before the fight when you are thinking it is very hard to shut off the thought all at once.We tend to think that our thoughts(concious) always protect us(cause that is all we know and are aware of) however that is not the case.Instinctive processes are always working to protect us if we allow them too. How can we cut off these concious and even subconcious thoughts before the fight? For beginners it is better to work on being relaxed .Once you are at the dojo always work on relaxation.Breath calmly and try to feel the weight of your body fall to your lower stomach. Dont think of anything else before the fight except that. Secondly once you position yourself in front of the UKE (partner)think of the distance that exists between you and your partner.Thirdly, think only about the first attack you are going to make and of nothing else.With experiance and time you will enter a fight without thinking too much.Once the fight starts you should not be thinking anymore and you should let your subconcious instincts express itself and come out from deep inside you. Fear can be very productive, however not during the fight.It seems that you have a need to be doing what you are doing other wise you wouldnt be doing it.You have a need to do your martial arts,and you have a need to think too much.Continue your martial arts if that is what you want ,but STOP thinking.That is what is getting you hurt.I have a personal story.When I was starting out,I used to think alot and I got over it with the advise I gave you here. I was involved for many years in hard arts and full contact arts.When I attained black belt level I had already stopped thinking during the fights.However when my first child was born once again I started becoming concious of myself during the fights.On a subconcious level I thought of my child and my responsibilty to him.I wasnt aware of this untill my Sensei brought it to my attention.He felt the difference in my fighting and it was clear to him that I was thinking.He was right.​

tessen

New member
כן, לוחם טוב צריך לדעת להרגיש

בזמן קרב או אימון, בין אם מטווח קרוב או רחוק. עבודות של בעיטות ואגרופים, או בריחים הטלות וקרקע (אצלנו בעיקר כנגד עבודת קרקע). צריך לדעת לעבוד מתוך תחושת מיקום, שלך ושל היריב שלך. להרגיש להיכן הלחץ מופנה, איפה נמצא חלל שאפשר להכנס אליו. ברגע שמתחילים לחשוב תוך כדי ביצוע טכניקה מתחילים להתמהמה.

lironmarko

New member
תמצא שם מישהו מנוסה

שיהיה בשבילך משענת ולא מקל שיעבוד איתך בקצב שלך .... תבקש מאיזה בוגר... אם תעשה חושבין ולא תמצא שיש לך מכנה משותף אז אולי באמת תעבור למשהו יותר רך או למקום שההתקדמות של העצימות של הקרבות שם תיהיה יותר איטית... מקסימום ...על אוריגמי שמעת ? תזהר לא להחתך .... (זה היה בצחוק לא לקחת ללב ...)

ethanguy

New member
אתה צריך

להרגע יותר, גם עם תקבל מכות לא תמות, זה רק אימון אל תדאג, תמיד תנסה להרגיע את אצמך ולזרום עם זה, אחרי זה כמובן גם לקבל מכות יעביר לך את הפחד אחרי שתהיה קצת יותר מוכר איתם חחח, זה היה אותו דבר איתי באיגרוף אבל אחרי זמן מה אתה כבר יודע מה זה לקבל מכה ואתה לא מפחד לקחת יוזמה מחשש שתקבל מכות, לפחות לא כמו פעם.

NetDragon

New member
סבלתי מהבעיה שלך

אתה צריך לבוא בגישה של "אני מגיע בשביל לחטוף" מה שעזר לי להתגבר על הבעיה הזאת היה שכשהתחלתי את הקרב אמרתי לעצמי "אולי אני חוטף מכות, אבל הוא גם יחטוף" תתמודד נגד היריב שלך בגישת "על החיים ועל המוות" ברצינות, זה נשמע דבילי. אבל לי זה עזר בהצלחה

למעלה