מפחד לקבל מכות...

מפחד לקבל מכות...

אני מתאמן באומנות לחימה,ובאימונים אני הרבה פעמים מפחד לספוג מכות מחשש לפציעה או מכאבים...הקטע שאני מפסיד לפעמים גם לאנשים שיותר חלשים ממני וגם עם טכניקה פחות טובה ואני בסופו של דבר סופג מהם יותר מכות משום מה... אני חושב שהבעיה שלי היא החוסר אומץ לב והפחד מלחטוף מכות,מישהו יכול לעזור לי בנושא ולהתמודד עם הבעיה?

בלקר

New member
אממממממממ

תעמוד במקום ותבקש שמשהוא ירביץ לך במשך כמה דקות(רוצי משהוא שידע איך להעכיב לך בלי לפגוע בך), אחרי זה כבר לא תפחד לחטוף מכות.

לא מסכים

לא חוכמה לדעת לקבל מכות כשאתה מוכן. הבעיה שלו (אני מניח) זה עצם המגע.

isaacl

New member
אני שמח לשמוע

שאתה לא מזוכיסט. עשה לעצמך טובה ועבור לאמנות לחימה שלא מרביצים בה. אני לא רואה שום סיבה שתמדיך באמנות לחימה שאתה לא נהנה בה. יש אנשים שאוהבים להרביץ ולחתוף מכות. אתה כנראה אינך כזה. אתה שואף אולי להיות חסון ומסוקס אבל אינך כזה, ולדעתי זה נהדר. עבור לאמנות לחימה רכה יותר והחיוך לא יסור מפניך.

Lost Oath

New member
../images/Emo31.gif לא מסכים

הבחור לא כתב שהוא לא אוהב את האומנות שלו, אלה שיש לו קושי מסוים והוא צריך פתרון יצירתי לבעיה (בנוסף לזה של המורה שלו לכשישאל אותו - רמז). אם כל פעם שהיה שהיה מתעורר אצלי קושי בלימודים היתי עוזב... אתה יכול לדמיין את ההמשך לבד. לתומי חשבתי שחלק מהעניין זה ניצחון על עצמך.

isaacl

New member
אתחיל בכך

שהתשובה שלי היא אכן שטחית. זאב התיחס לשאלה בהרבה יותר עומק. אבל לדעתי, התגובה הזאת של פחד ממכות היא הרבה יותר מאר סתם קושי. הוא לא התלונן שהוא עייף, סובל מכאבי שרירים, קשה לו עם סדר היום, אלא שקשה לו עם המכות. אדם צריך להיות נאמן לעצמו. אמנות לחימה צריכה להתאים לו. לדעתי, התגובה שלו מתחילה ממקום הרבה יותר עמוק מאשר סתם פינוק, אבל כמובן אפשרי מאוד שאני טועה. זו טבעה של תשובה לשאלה בפורום. יצחק

Lost Oath

New member
../images/Emo24.gif אני לא צולב אף אחד ידידי.

פשוט נתתי את דעתי על תשובה שלדעתי שגויה, וייתכן מאוד שגם אני טועה. פשוט הבחור ביקש שנעזור לו להתמודד עם הבעיה ("מישהו יכול לעזור לי בנושא ולהתמודד עם הבעיה?"), ואנשים פה שמראש היו אנטי-לחימה ישר קופצים בהצהרות של "האומנות לא מתאימה לך" או "השגיאה של המורה שלך" - מה הקשר למורה??? אתם לא יודעים בכלל במה ואצל מי הבחור מתאמן. כנראה שהתגובות יצרו אצלי קצת תיסכול ואני מצטער אם זה נראה כאילו אני מוציא את זה עליך. *אגב אנשים אנטי-לחימה - זה לא דבר רע, פשוט דעה שונה ואינ מכבד את זה. אבל לא תמיד צריך לכפות את דעתכם על אחרים.

RoyceGracie

New member
משום שהוא כתב את זה גם בפורום

איגרוף אילנדי, והוא כתב את זה אתמול בלילה. אני מניח שהוא אמר את זה בעקבות התחרות איגרוף תאילנדי שהתהיימה אתמול (אני מניח שהוא השתתף). כל מתאגרף תאילנדי יכול להעיד על כך שלמכות מתרגלים, ובקרבות זירה לא מרגישים אותן. החשש עובר כשהביטחון זירה עולה. הוא צריך להמשיך עם הלחימה ולקבל מכות במכון כך שהוא לא יתרגש ממכות. אני חושב שלעבור לאומנות לחימה אחרת זה וותרנות וזה מעיד על חוסר עקביות ואומץ... לכל אחד לפני קרב זירה ראשון יש חששות מהכאב של המכות, החשש עובר כשהביטחון בטכניקה שלך עולה וכשאתה מתרגל למכות. את שני בעיות אלו ניתן לפתור ע"י ספיגת מכות בקרבות ידידות במכון והשתתפות בקרבות זירה... יום טוב

איקידו

New member
ניסית לדבר על זה עם המורה שלך?

דבר עם המורה שלך ושתף אותנו עם תשובתו.

taltaltal28

New member
באיזה אומנות מדובר ???

אני חושב שככל שתצבור יותר נסיון תפחד פחות מלספוג מכות. למרות שלפעמים זו הרגשה בריאה הפחד לדוגמא כשאני נכנס לקרב אימון אם אני רואה שעומד מולי איזה מטורף עם עיניים של חולה נפש אני מהתחלה מבהיר לו שירגע ולא נכנס איתו לסחרור של בוא נהרוג אחד את השני.

fa jing

New member
אני חושב שעניין הבעיה שלך

אינו הפחד. והבעיה אינה נעוצה בך אלא במורה שלך. כל אחש מאיתנו "פוחד" ברמה זו או אחרת לקבל מכות, ומי שיגיד לך שהוא לא משקר גם לעצמו ומי שיאמר לך שהוא אף נהנה מכך תתרחק ממנו!!! בכדי להתגבר על העניין הנ"ל הנק' אינה הפחד שאתה חש מכיוון שהוא טבעי, הבעיה שלך נובעת מחוסר ה"כוונה" שלך. קשה לי להסביר זאת במילים אך ללא כוונה משהו שבא מבפנים שום דבר לא יעזור לך. יש טכניקות ושיטות אימון רבות על חיזוק הכוונה ומאחר וזה חסר לך אני יכול להניח שתי הנחות: 1. שהמורה שלך לא לימד ולא מתעסק בכך. 2. הוא לימד אותך אך אתה לא הפנמת זאת. בשתי האפשרויות חוסר ההצלחה שלך הוא כשילון של המורה שלך. חשוב על כך.... חנן

RoyceGracie

New member
עלית פעם לקרב זירה של איגרוף תאילנד

? לא משנה איזו הכוונה תהיה, אחרי שאתה רואה את המתחרים נלחמים בלי מגנים, נקרעים בזירה... אתה תחשוש ! לא משנה מה... קרב ראשון זה קרב של פחד. אחר כך צוברים ניסיון וביטחון. שום הכוונה של מאמן לא יכולה לשנות את תחושת הפחד, רק אופי של המחרה. (אני דיי משוכנע שהוא מתאמן באיגרוף תאילנדי משום שהוא כתב את זה גם בפורום איגרוף תאילנדי והוא כתב את זה אחרי התחרות של אתמול בערב)

fa jing

New member
כוונתי לא היתה

להכוונה DIRECTION אלא לכוונה INTENTION. ישנו הבדל תהומי בין השניים. והתאמנתי מול אנשי סאן דה, שוואי ג'יאו,בה גוואה, שינג אי, טאי ג'י, הפקידו וכו'.... אני לא מתחרה אם זו היתה שאלתך גם כי זה לא מעניין אותי וגם זו לא המטרה לשמה אני מתאמן. כל טוב, חנן

Wing Chan

New member
חנן,

האם תוכל להרחיב קצת על הנושאים שעליהם דיברת פה? נורא מעניין אותי.
ועוד משהו, אם סעיף 2 הוא בעצם העיניין שהמורה אמנם לימד, אך התלמיד לא הפנים - למה זאת גם אשמתו של המורה?

לא חנן, אבל

א. אני מניח שחנן מתכוון ל"אי" הסיני. אני עדיין מחכה שהוא או זאב או ניצן יכתבו הגדרה טובה למילון הפורום, אולי זו ההזדמנות? ב. אם המורה לימד אך התלמיד לא הפנים - המורה לא לימד. המורה אולי דיבר על זה, אולי הדגים את זה, אולי עשה דברים נוספים עם זה, אך אם זה לא נמצא בתלמיד, המורה לא לימד את זה. ברור שגם לתלמיד יש השפעה (צריך שניים לטנגו, צריך שהעגל ירצה לינוק, אפשר להוביל את הסוס לשוקת וכו') אך בסופו של יום, ובהנחה שהתלמיד משתדל כפי יכולתו, אם הוא לא יודע אז המורה לא לימד. סייג קטן: כל מה שאני יודע - אני יודע כיוון שלימדו אותי. כל מה שאני לא יודע - כיוון שלא השתדלתי ללמוד.

fa jing

New member
לגבי סעיף 2.

האינשטיין אמר פעם: "אין דבר כזה תלמיד לא טוב, יש מורה לא טוב". תראה בעניינים של לימוד ומתודיקה עלינו (מורים או כל מי שמלמד) להיות יצירתיים ומגוונים. ייתכן שהסבר שהתאים לתלמיד אחד אנו מתאים לשני ולכן יש למצוא דרך אחרת. ייתכן מצב בו המורה לימד והתלמיד לא הפנים, מכיוון שהמורה לא מצא או לא השכיל למצוא את ההסבר בו כן התלמיד יבין. אני יודע שזהו מצב קשה מכייון שאכן ישנם תלמידים שלא הכי משקיעים או לא מתאמנים בבית, אבל עדיין זו אשמת המורה לרוב תלמידים באים כי הם רוצים ללמוד, לנו נשארה העבודה של למצוא את הדרך בו לתלמיד תתאפשר הבנה ולגרום לו להבין את חשיבות האימון והחזרה בבית. מקווה שהבהרתי. לגבי ההרחבה זה קצת ארוך וקשה נושא ה"כונה" אולי הדרך הטובה ביותר להרחיב על כך הינה דרך שאלות. חנן

למעלה