מפחדת מהעתיד

אולי ציירתי תמונה עגומה מידי..

בסהכ הוא גבר אוהב, חבר טוב, אכפתי, מקשיב רגיש.. אחד שמטפח רק את הסובבים אותו אך כשזה מגיע אליו הוא לחלוטין מבטל את עצמו, הדימוי העצמי נמוך והוא מרגיש שהוא לא יוצלח.. לכן כל מה שהוא מנסה להתחיל הוא גם מפסיק.. אני מכירה את זה כי לא תמיד אדם יודע לגמרי מה הכיוון המקצועי שלו לעתיד.. אבל גם אחרי שהצרות מגיעות ללחןץ על שליחת קורות חיים במחשב פעם ביום ולשבת בבית ולעבוד רק כשקוראים לך לא נראה לי מספיק.. הוא מנסה לכפר על הטעויות שעשה ועושה איתי אבל אכן עניין השקרים כנראה מחייבים טיפול.. בסהכ הוא גבר טוב אבל הוא לא חושב קדימה וזה משאיר אותנו תקועים במקום ואותי עם חששות ופחדים מה יהיה בהמשך.. :(

שיכנעת אותי במעלותיו.

איך את מדמיינת את חייך איתו בעוד 10 שנים?
איך את מדמיינת את חייך בעוד שנתיים אם תפרדו מחר ?

אמממ

1. בעוד 10 שנים לצערי ברגע זה אני מדמיינת שהוא עדיין תקוע באותה נקודה ואני עדיין מנסה להוכיח לו שהוא שווה יותר ממה שהוא חושב על עצמו, בליווי ילדים והמשך עזרה כספית מאבא שלי :( 2 . אני לא מצליחה לדמיין את עצמי בלעדיו...:(

אה, אם הוא רגיש אז בסדר.

מזל שהוספת את המידע. סליחה ששפטנו מוקדם מדי.
אם הוא רגיש אז אין בעיה שאתם וילדיכם תהיו עניים מרודים לנצח.

יסמין1983

New member
כמה החוב שלו בכלל ?

nirity1

New member
ובצדק...

את מפחדת מהעתיד בצדק. הוא מסתיר ממך דברים. יש לו חובות גדולים ואת לא יכולה לסמוך עליו. לעשות ילד איתו יכולה להיות טעות חמורה. מצד שני אני בהחלט מודעת לשעון שמתקתק אצלך....
מה יקרה אם תסבירי לו שאת מודאגת מהעתיד ?

אני כל הזמן ללא הפסקה

מסבירה את עצמי שאני מודאגת לגבי העתיד שלנו, שהוא צריך לקחת שליטה ואחריות על חייו כי ההשלכות לכך משפיעות לא עליו אלא גם על חיינו.. והוא משפיל מבט, אומר ״צודקת״ מנסה לעשות איזה צעד קטןיום אחרי כדי להראות לי שמשהו זז ואז הדממה והחוסר עשייה חוזרת שוב לביתנו..

nirity1

New member
כן את נוזפת בו

כמו ילד קטן והוא כמו ילד קטן מבטיח לאמא שהוא ישתפר....
לא יהיה כאן מאמץ אמיתי לשפר את המצב אלא אם יוצב כאן אולטימטום רציני

קארניו

New member
בחיי שאתם מתאימים !

הוא משקר אותך ואת משקרת את עצמך = נזק בלתי הפיך .
ביום שתביני ששקרנות כרונית וכפייתית היא מ ח ל ה אז גם תעזבי את ההסברים המייגעים שלך
שנכנסים לו מצד אחד ויוצאים מהצד השני ותריצי את שניכם לקבל עזרה מקצועית .

שקרן כפייתי מנסה לפצות על הדימוי הנמוך שלו (עובדה שהוא איננו מצליח לעבוד ולהתמיד
במקום העבודה) באמצעות שקרים והוא לא ילך לטיפול ביוזמתו.

ולכן זה תלוי אך ורק בך! וככל שתנסי להסביר לו ותוכיחי לו ותעמתי אותו עם השקרים
כך הוא יסתגר יותר בתוך עצמו וימשיך לחפות על הקשיים בהם הוא מצוי בכך שיבטיח לך
לשפר את התנהגותו וירעיף עלייך אהבה ורגישות . ומאחר שהשקרים חזקים ממנו אז מעגל
הקסמים רק ימשיך וישתכלל עם הזמן.

וכתבתי לך את הדברים האלה כבר קודם אבל את מעדיפה להמשיך להיות עיוורת ועיקשת אז זו
בחירתך ואיתה תתמודדי .

זהו , אני סיימתי

קארניו

New member
ועוד משהו קטן לפני שאפרד מהפוסט שלך

אולי את נהנית להיות בתפקיד המטפלת התומכת אבל גם המוכיחה ושואבת כוח מהתלות שהוא יצר בך ובכך זה משרת את הצורך שלך ......
תחשבי על זה

אוי...

אני ממש לא נהנית להיות בתפקיד הזה.. אני תמיד הייתי בעלת שליטה על חיי ועל כל מה שקשור לכלכלה וכסף, תמיד ידעתי מה אני רוצה ולאן אני הולכת.. היה חסר לי מה שישלים לי את התמונה וזה גבר אוהב ורגיש, כי זה משהו שגם לא ספגתי בבית.. ובזכות זה התאהבתי בו. אני לא משקרת לעצמי אני מודעת למצב .. אני פשוט לא יודעת איך להתמודד איתו כי בבית למדו אותי תמיד להתמודד עם האמת כמה שהיא קשה והשקרים היו מחוץ למעגל המשפחתי, אצלו כאילו שהוא יצר לעצמו חומת מגן של שקרים ואיתה הוא חיי. אני יודעת שהמקרה לא קל ואני רוצה לעזור לו ולנו,ואם לא תהיה לי ברירה אני אפרק את החבילה.. אם עשיתי כל שביכולתי לנסות ולהציל את הקשר הזה..:(

קארניו

New member
כדי שתתעוררי אז אסביר בפעם השלישית

ואומר לך שוב שאת לבד לא תצליחי לטפל בבעייה שלו ועל ההשלכות שלה על חייכם!
תפנימי שהוא חולה , חולה , חולה !!! הוא לוקה גם בדימוי עצמי נמוך וגם בשקרנות כרונית
(שהיא כנראה סימפטום לבעייה או שלא וזה ממש לא משנה עכשיו ).
ורגע לפני שאת מרימה ידיים ומעיפה אותו אני מציעה שתשקלי עבורו בפרט ועבורכם בכלל ,
טיפול באמצעות מטפל מוסמך .

וגם לך לא יזיק לקבל על הדרך טיפול , כי אולי את לא שייכת לזן המטפלות ,אבל את כן צריכה
להבין מה הגורם לכך שאת נמשכת לטיפוס בעייתי ..... קשה לי להאמין שבמשך 6 שנים
הכל היה תקין ללא סימני אזהרה מקדימים.....

קארניו

New member
ומידידות קפצתם הישר לחתונה?

מוזר מאד החור השחור הזה ושלפני הנישואים לא ידעת עליו שום פרט שעלול היה לעורר חשד.
ואני מתכוונת לפרטים הקטנים שמאפיינים אותו ולאוו דווקא להלוואה שלקח .

seeyou

New member
לדעתי,את צריכה לפחד מה"הווה"

התחושה הראשונה שלי להמליץ לך להיתגרש

בשום אופן לא להיכנס להריון כול עוד הוא לא מתחיל לעבוד בצורה סדירה

בשום אופן לא להסכים לקחת הלוואות מהבנק (או ממקור אחר) בגלל שאת עובדת בצורה סדירה והוא לא יכול לקבל

יוסי

גבר שרמנטי ומאהב טוב יכול להיות גם נוכל.

בעיני זו סיבה קריטית לפרק.

אני מאמין שאפשר לשרוד בגידה, אפשר לשרוד ריבים בלתי פוסקים, אפשר לשרוד נתקים, אפשר לשרוד שיגרה, אפשר לשרוד פערי תרבותיים, מיניים, תעסוקתיים וכו'...

אבל רמאות כספית בסדר גודל כזה בין בני זוג? אני הייתי מתגרש מייד ולא חושב פעמיים.

לדעתי בגידה היא אקט קשה יותר למחילה

בהנחה שהוא מתנצל,
מסביר לה על המצוקה הכספית שהגיע אליה והכל בשקיפות מלאה.
במקביל הוא חוזר לדרך הישר ופועל להחזרת הכסף אזי קל יותר לסלוח מאשר על בגידה.

לדעתי כמובן.

אגב, במקרה הנדון מדובר על בחור שממשיך לשקר שהוא המקביל של מי שבגד, נתפש וממשיך לבגוד

I C E M A N 7

New member
אף סיבה היא לא קריטית

עבור הרחם.
אני זוכר את הימים של "אבן נייר ומספריים".
תמיד הגיע איזה חוכמולוג מחוצ'קן עם "רחם" ודפק את כולם.

למעלה