טוב, אז קודם כל ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif
מצטערת שהגעתם לפורום דווקא בשעת צרה. ראשית, אני אצטרך כמה תשובות קודם. האם אתם יודעים את ההיסטוריה של החמוסה? היכן היא גדלה? איך התייחסו אליה? האם ראיתם סימני תוקפנות מוקדמים, לפני שהיא הגיעה לביתכם? מאיפה קניתם אותה? בת כמה היא? והאם היא מעוקרת? וכמובן - תמונות! מה קרה לכם? אין קבלה לפורום למי שלא משוויץ בתמונות
דבר שני, כמה טיפים:
יש כאלה שאומרים "אל תגבילו את עצמכם בגלל החמוסה", כלומר - היא נושכת רגליים? עור חשוף? אל תלכו עם סוודרים ונעליים בבית. לכו איך שנוח לכם, גם אם היא נושכת, ואז חנכו אותה. לדעתי זה תלוי ברמת התקופנות שלה. אם היא תוקפנית ברמה גבוהה, והיא עושה את זה בלי כל קשר ובמפתיע, חבל שיהיו לכם חורים בגוף ואני ממליצה ללכת עם גרביים ומכנס ארוך בבית. הרעיון הוא שתשחקו איתה כמה שיותר, תגיעו איתה
בכוונה למצבים שבו היא תנשך, ואז תחנכו אותה.
עכשיו, ישנן כמה שיטות לחינוך. אתן צריכים לבחור אחת ולהתמקד בה. אפשר לדחוף לה צעצוע ב-די-וק איך שהיא באה לנשוך. להפתיע אותה איתו, פשוט לדחוף לה בפרצוף. תסמכו עליי, היא תנשך אותו ולא אתכם באותו הרגע. אפשר להחזיק אותה בעורף, לצעוק "לא" (אני בעד) ולתת מכה על האף (אני נגד, חשוב לי להדגיש). פעולה נוספת היא גרירה על הגב. לאחר שהחזקתם אותה בעורף, אתם מצמידים אותה על הרצפה בעדינות, יש להוסיף, וגוררים אותה מצד לצד 4-5 פעמים. ניתן גם להוסיף את ה"קסססס" שהם עושים כשהם מזהירים מפני תקיפה. ככה היא תבין שאתם מזהירים אותה. והגרירה בעצם מבהירה לה שלנשוך זה אסור, כי ברגע שהם נושכים את אמא שלהם - היא גוררת אותם עם הפה על הרצפה. כמובן, שיש את שיטת הכלוב - אם לדוגמא, בחרתם שיטה אחת, והיא לא עבדה אחרי 5-6 פעמים והנשיכות רק מחמירות, אפשר להכניס לכלוב ל5-10 דקות. אני אומר שוב - לבחור שיטה אחת בלבד ולהתמקד בה! אחרת היא לא תבין מה אתם רוצים ממנה, כי כל פעם נשיכה מביאה לתוצאה אחרת, ואז המסר לא עובר. תבחרו שיטה, ואם היא לא עובדת לאחר שבוע-שבועיים, תחליפו שיטה. משהו בטוח יעבוד.
נסו לבלות איתה בחוץ (היא מחוסנת?) בחוץ היא מתעניינת בסביבה, ואתם פחות מעניינים אותה ככה שהיא לא תנשך. זהו מקום מצויין לבלות איתה ולהתחיל ללטף אותה תוך כדי שהיא מסתקרנת בסביבה.
החזיקו אותה כמה שיותר על הידיים, גם אם היא לא רוצה. זה יהיה זמן איכות בשבילכם. חשוב - אם היא נושכת - אל תורידו אותה מהידיים. ככה היא תבין שבעזרת נשיכה היא לא תקבל כל מה שהיא רוצה.
ודבר אחרון (לעכשיו לפחות, כי כרגע לא עולה לי עוד משהו) - מנסיון אישי, נסו להפגיש אותה כמה שיותר עם עוד חמוסים. זה מוציא ממנה המון אנרגיות, היא פורקת ממש הכל תוך חצי שעה-שעה, ואז היא עייפה. במצב כזה היא בקלות תרדם עליכם, תתלטף, והיא תהיה באופן כללי רגועה יותר. וזה זמן מצויין להגיד שהחמוסה הנשכנית שלי (ונוס) לא נשכה אותי כבר שבועיים, ואני חייבת את התודה הזו לענת, מיכל, רעות, ונוס (כן, תודה שלא נשכת עד עכשיו) וקצת לעצמי
אז שיהיה בהצלחה, ואל תתייאשו! כל חמוס בסופו של דבר הופך למלאך, הכל עניין של רצון, כח, התמדה ונחישות.