תשובות... ../images/Emo178.gif
זה שהיא הייתה נחמדה בדקות הראשונות, לאו דווקא מביע על האופי שלה. אז אל תחשבו ש"קלקלתם" אותה או משהו, אם בטעות חשבתם ככה
כל הכבוד על העיקור!
בקשר לביס בכלוב - נפוץ. היא גם לא הכירה אותך, גם רצתה לצאת, אולי הרגישה מעט מאויימת... אני מכירה חמוסים מאוד ידידותיים, אבל כשמכניסים ידיים לכלוב - נשיכה! באותו רגע מכניסים את האצבע לכיוון הגרון שלה (בזהירות אבל במהירות, כדי שלא יהיה לה זמן להגיב).
איך דוחפים צעצוע? בקלות. לוקחים צעצוע ומחביאים אותו לידך, מאחורייך או לצידך, אבל קרוב אלייך. מעצבנים אותה
בכוונת תחילה, במטרה שהיא תנשך ואז כשהיא באה לנשוך (עוד לא למדתם להכיר מתי היא מתכוונת לדפוק נשיכה?) דוחפים מהר את הצעצוע, בהפתעה.
זה שאתה נותן טפיחה על האף מעצבן אותה עוד יותר, מה שאומר שאסור לוותר, ואם אתה נותן טפיחה, היא נושכת, אז תתן שוב. שוב תנשך? שוב טפיחה (אני לא מאמינה שאני כותבת את זה
) וכן הלאה. אם זה מגיע למצב שכבר הרבה פעמים ניסית ולא הלך, אז שתלך לכלוב להרגע ל5-10 דקות.
האסיסטנטים של ד"ר נרי לא תמיד יודעים מה הם עושים, במיוחד עם חמוס. למען האמת, מסתבר שד"ר נרי לא ממש יודע מה הוא עושה
*ממליץ על הסרת בלוטות - האםם האםםם*
אז בכל זאת, אל תורידו אותה מהידיים ואל תתנו לה להגיע לאזור חשופים ביד. תזכרו תמיד בראש שיכול להיות שהיא תנשך בכל רגע נתון, ופשוט תהיו מוכנים לזה - בין אם זה לדחוף צעצוע, להרים בעורף
לפני שהשיניים שלה ננעצות בכם או לשים בכלוב. פשוט תהיו מוכנים כי התזמון זה עניין חשוב מאוד. זה צריך להיות ממש לפני הנשיכה (במקרה הטוב) או אם לא הספקתם, באותה השניה שהיא נושכת (במקרה הפחות טוב). אחרת זה לא יהיה אפקטיבי.
בקשר לגרירה - אתם פשוט חדשים בזה.. זה הכל. אתם תלמדו איך לתפוס אותה גם במצבים שהיא באטרף. צריך לבוא אליה מאחורנית ולתפוס מהר בעורף. אגב, רגע של מגננה זה הרגע הכי טוב - כי אז אתם יודעים שהיא תנשך, ואתם מוכנים לזה.. ומוכנים להגיב בהתאם.. כשמדובר ברגע של אטרף זה כבר שונה, ואני ממליצה לא להתעסק איתה בזמן שהיא באטרף, כי אז (מנסיון אישי) היא לא תלמד, ואתם תצאו מחוררים והיא תצא שנואה ועצבנית. בקשר לכלב.. הבולדוגית לא תזיק לה, רוב הסיכויים. סה"כ מדובר בשתי חיות שיודעות טוב מאוד להגן על עצמם. רק מה - להשגיח, לפחות בחודש הראשון. ארבע עיניים על שתיהן. זה מעולה שהכלבה אנרגטית, כי גם חמוסים אנרגטיים, והם יכולים לשחק שעות ולהוציא את כל המרץ שלהם ביחד. זה שאיה מפחדת מהכלבה זה עניין של זמן, אל תתערבו ביניהן (אלא אם כן יש נשיכות רציניות או סכנה כלשהי). הכלבה מבינה שהחמוסה עדינה, לפי מה שאתה מתאר. והחמוסה תבין עם הזמן שהכלבה היא משחק מעולה
אז לא להתרגש מזה שהיא מפחדת... זהו להפעם, מקווה שעזרתי, יומטוב