מפחדיםםםםםםם

• פותח הנושא altid
  • פורסם בתאריך

altid

New member
מפחדיםםםםםםם

נתקלנו בבעיה אנחנו מפחדים מאיההההה חחחחחחחחחחחחחחחחחחח היא נושכת אותנו ואנחנו פשוט בפאניקה חחח אנחנו לא יודעים מה לעשות, היא עושה את זה בהפתעה ואין לנו זמן תגובה אנחנו מנסים לשחק איתה ופשוט כל פעם שהיא מתקרבת אנחנו נחנקים מפחדדדד היא לא נותנת שיגעו בהה מה עושים איך משתלטים על המצב???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? נואשיםםם

mikonww

New member
../images/Emo140.gifמאמרים ../images/Emo13.gif ובהצלחה

קבל מאמר מעולה שמאוד חבל שלא אני רשמתי חחחחחחחחחחחח כל הכבוד לאילת

mikonww

New member
אבל שלך לא במאמרים זה לא נחשב חחחחח

מי אוהב אותך יותר ממני מי מי מימי

altid

New member
כן זה הכל טוב ויפה אבללל זה לא

פותר את הבעיה שלנו אני אומנם הוספתי צחוק להודעה אבל זה רק כי אנחנו מצחיקים את עצמנו למרות זאת אנחנו באמת מפחדים ממנה פחד מוות!!! כשהיא נמצאת איתנו על המיטה כל פעם שהיא מיתקרבת לאזור עם עור חשוף אנחנו קופצים מהמיטה כמו שנשים קופצות מגו'ק שלידן זה ממש בהלה מטורפת ולא מוסברת הקטע הכי מוזר הוא שאין לנו בעיות עם חיות אני אישית מגדל נחשים ולא מפחד מהם ורגיל לנשיכות מפתיעות אבל כשזה נוגע בה אני מתתתתתתתתתת מפחד זה מדהים בחיים לא היה לי דבר כזה מה עושים הצילוווווווווווווווווווווווווו

skarlet ohara

New member
בוא למסנג'ר

[email protected] נאבחן את הקטנה ונעשה מעקב טיפולי... רציתי לעשות סמיילים חמודים אבל לא היה לי כוח. יאללה בואו נתעלל בה!!!! הא הא הא

skarlet ohara

New member
ובדיוק באתי לפתוח היום ../images/Emo32.gif ולספר

כמה מדהים לי עם הבחור שאני יוצאת איתו ושאנחנו חוגגים כבר חודש ביחד....

../images/Emo24.gif

אבל מה איתי
? ומזל טוב!ושאת שמחה גם אנחנו שמחים בשבילך! ומה דעתו על מוסי?

skarlet ohara

New member
דודי... לך שמור לי תמיד מקום...

אני כבר מחכה למפגש החמוסים הבא. למרות שאני בהחלט אתבלבל בינך לבין נדב.... שני ילדים יפים וטריים.... (עכשיו בטוח מיכל תמחוק את ההודעה!) והבחור ומוסי מסתדרים והוא אוהב אותו ואני ממש שמחה! כי הבחור הקודם ממש לא אהב את מוסי :(

WTR

New member
טוב, אז קודם כל ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

מצטערת שהגעתם לפורום דווקא בשעת צרה. ראשית, אני אצטרך כמה תשובות קודם. האם אתם יודעים את ההיסטוריה של החמוסה? היכן היא גדלה? איך התייחסו אליה? האם ראיתם סימני תוקפנות מוקדמים, לפני שהיא הגיעה לביתכם? מאיפה קניתם אותה? בת כמה היא? והאם היא מעוקרת? וכמובן - תמונות! מה קרה לכם? אין קבלה לפורום למי שלא משוויץ בתמונות
דבר שני, כמה טיפים:
יש כאלה שאומרים "אל תגבילו את עצמכם בגלל החמוסה", כלומר - היא נושכת רגליים? עור חשוף? אל תלכו עם סוודרים ונעליים בבית. לכו איך שנוח לכם, גם אם היא נושכת, ואז חנכו אותה. לדעתי זה תלוי ברמת התקופנות שלה. אם היא תוקפנית ברמה גבוהה, והיא עושה את זה בלי כל קשר ובמפתיע, חבל שיהיו לכם חורים בגוף ואני ממליצה ללכת עם גרביים ומכנס ארוך בבית. הרעיון הוא שתשחקו איתה כמה שיותר, תגיעו איתה בכוונה למצבים שבו היא תנשך, ואז תחנכו אותה.
עכשיו, ישנן כמה שיטות לחינוך. אתן צריכים לבחור אחת ולהתמקד בה. אפשר לדחוף לה צעצוע ב-די-וק איך שהיא באה לנשוך. להפתיע אותה איתו, פשוט לדחוף לה בפרצוף. תסמכו עליי, היא תנשך אותו ולא אתכם באותו הרגע. אפשר להחזיק אותה בעורף, לצעוק "לא" (אני בעד) ולתת מכה על האף (אני נגד, חשוב לי להדגיש). פעולה נוספת היא גרירה על הגב. לאחר שהחזקתם אותה בעורף, אתם מצמידים אותה על הרצפה בעדינות, יש להוסיף, וגוררים אותה מצד לצד 4-5 פעמים. ניתן גם להוסיף את ה"קסססס" שהם עושים כשהם מזהירים מפני תקיפה. ככה היא תבין שאתם מזהירים אותה. והגרירה בעצם מבהירה לה שלנשוך זה אסור, כי ברגע שהם נושכים את אמא שלהם - היא גוררת אותם עם הפה על הרצפה. כמובן, שיש את שיטת הכלוב - אם לדוגמא, בחרתם שיטה אחת, והיא לא עבדה אחרי 5-6 פעמים והנשיכות רק מחמירות, אפשר להכניס לכלוב ל5-10 דקות. אני אומר שוב - לבחור שיטה אחת בלבד ולהתמקד בה! אחרת היא לא תבין מה אתם רוצים ממנה, כי כל פעם נשיכה מביאה לתוצאה אחרת, ואז המסר לא עובר. תבחרו שיטה, ואם היא לא עובדת לאחר שבוע-שבועיים, תחליפו שיטה. משהו בטוח יעבוד.
נסו לבלות איתה בחוץ (היא מחוסנת?) בחוץ היא מתעניינת בסביבה, ואתם פחות מעניינים אותה ככה שהיא לא תנשך. זהו מקום מצויין לבלות איתה ולהתחיל ללטף אותה תוך כדי שהיא מסתקרנת בסביבה.
החזיקו אותה כמה שיותר על הידיים, גם אם היא לא רוצה. זה יהיה זמן איכות בשבילכם. חשוב - אם היא נושכת - אל תורידו אותה מהידיים. ככה היא תבין שבעזרת נשיכה היא לא תקבל כל מה שהיא רוצה.
ודבר אחרון (לעכשיו לפחות, כי כרגע לא עולה לי עוד משהו) - מנסיון אישי, נסו להפגיש אותה כמה שיותר עם עוד חמוסים. זה מוציא ממנה המון אנרגיות, היא פורקת ממש הכל תוך חצי שעה-שעה, ואז היא עייפה. במצב כזה היא בקלות תרדם עליכם, תתלטף, והיא תהיה באופן כללי רגועה יותר. וזה זמן מצויין להגיד שהחמוסה הנשכנית שלי (ונוס) לא נשכה אותי כבר שבועיים, ואני חייבת את התודה הזו לענת, מיכל, רעות, ונוס (כן, תודה שלא נשכת עד עכשיו) וקצת לעצמי
אז שיהיה בהצלחה, ואל תתייאשו! כל חמוס בסופו של דבר הופך למלאך, הכל עניין של רצון, כח, התמדה ונחישות.

WTR

New member
תיקון - שלושה שבועות../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif

altid

New member
אוקיי... תשובות לשאלות

קודם כל קנינו את החמוסה מבנאדם שהייתה לו המלטה, (דרך האתר של יד 2) אנחנו יודעים שהיא גדלה עם האמא ושאר הגורים אצלו בבית, הם היו 11 (!!) גורים. היא בת חודשיים וחצי וחבר שלי שקנה לי אותה היה גם זה שנסע לקחת אותה ולפי מה שהוא אומר היא הייתה הכי רגועה והכי קטנה פיזית מבין הנקבות, והיא באה ושיחקה לו עם השרוכים של הנעל אז הוא לקח אותה. אנחנו גם יודעים שהיה לאותו בחור כלב פודל בבית ששיחק עם הגורים והחמוסה שלנו שיחקה איתו בלי פחד. כרגע היא לא מעוקרת אבל אני כן מתכננת לעקר אותה (יותר חשוב לי שהיא תחיה חיים ארוכים מאשר שיהיו לה גורים) ובינתיים היא קיבלה רק את החיסון הראשון של כלבלבת. וקוראים לה איה דרך אגב. זהו, עד כאן ת.ז. של איה ועכשיו, היא לא הייתה תוקפנית מהרגע הראשון את זה כבר אמרתי כי בכל זאת היא נבחרה בתור הכי רגועה והיא הגיעה אליי הביתה בשעות הערב והייתה מאוד שקטה וחברותית, ישבה אצלי בידיים והתלטפה והתפנקה עד ששמתי אותה בכלוב שלה ואז כשהכנסתי את היד לכלוב כדי לסדר שם משהו חטפתי את הביס הראשון! ועוד איזה ביס! ומאותו רגע הנשיכות לו מפסיקות... ביום שישי האחרון לקחנו אותה לדר נרי והיא כמעט הורידה לאסיסטנט שלו חצי אצבע.... היה לא נעים. ויש עוד בעיה, יש לנו כלבת בולדוג צרפתי בת ארבע חודשים, מתושה שזה משהו אבל אנרגטית בטירוף ואוהבת לשחק עם כל דבר והיא כמובן מאוד מתרגשת מהנוכחות החדשה בבית היא מנסה לרדוף ולקפוץ ולשחק ואנחנו עוד לא ממש הצלחנו להבין אם איה מרוצה מהעניין או לא, בהתחלה היא נשכה את הכלבה נשיכות קטנות מה שגרם לכלבה עוד יותר לרצות לתפוס אותה אבל שמנו לב שכשהיא כבר "תופסת" את איה היא מאוד עדינה איתה ולא נושכת או משהו כזה אלה רק נוגעת בה קלות עם הפה ולא סוגרת את הלסת, זאת אומרת אין כוונה לנשוך חזק או לתפוס אותה באמת. אותי אישית זה בכל זאת הפחיד כי איה נורא קטנה והכלבה היא בכל זאת בולדוגית אבל שאלנו את עצתכם פה בפורום והבנו כמעט מכולם שכדאי שהן ישחקו כמה שיותר ביחד ויתרגלו אחת לשניה ובאמת זה מה שאנחנו עושים אבל באיזשהו מקום אני שואלת אם אולי יכול להיות שהתוקפנות של איה כלפינו נובעת מפחד מהכלבה או שאולי בצורה אחרת זה מתקשר אחד לשני. מה את חושבת? ודבר אחרון, כל נושא האילוף, אני קוראת את העצות שלך והן מאוד דומות לעצות אחרות שקיבלתי ולמאמרים שקראתי ואני יודעת שאם כולם אומרים את אותו הדבר אז יש בזה מן האמת ואלו בטח שיטות שכבר הוכיחו את עצמן אבל אני לא יודעת איך אפשר ברגע שהיא נושכת לדחוף לה צעצוע מול הפרצוף כי זה ככ מהיר זה קורה תוך פחות משניה... ניסיתי את זה וחטפתי את הביס הכי גרוע עד עכשיו...
והעניין של להגיד "לא" ולתת טפיחה על האף - להגיד "לא" זה עוד מסתדר אבל ברגע של הטפיחה אני תמיד מקבלת ביס שני... ולמשל לא לתת לה לרדת מהידיים כשהיא נושכת - זה בדיוק מה שעשה האסיסטנט של דר נרי והוא באמת המשיך לדמם שעה ארוכה אח"כ.... ואחרון חביב, הגרירה, ברגע שהיא נושכת אנחנו לא מצליחים לתפוס אותה בכלל, היא תמיד נכנסת למגננה, הזנב שלה סומר ואם את רק מקרבת את היד לכיוון העורף או הגב, הופ! סידרת לעצמך ביס שלישי..... מה עושים??? דרך אגב אני מנסה להעלות תמונה של המפלץ הקטן ובינתיים לא מצליחה.... אל דאגה - ממשיכה לנסות

למעלה