מפות ה-PEF מ-1880

yoavrofe

New member
מפות ה-PEF מ-1880

שלום לכולם, אתמול הוספתי לאתר המפות שלי, "עמוד ענן", מפות של א"י בשנת 1880. הסקר נעשה ע"י משלחת הקרן הבריטית לחקירת א"י Palestine Exploration Fund -PEF. אני מקווה שהמפות יעניינו את גולשי הפורום. תחום המיפוי הוא ארץ ישראל הצפון מערבית: מהים עד הירדן, ומבאר שבע עד אזור הלבנון. יואב.

ש מים

New member
אתר נהדר../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif

אבל הצת שיפור: היה נחמד אם אפשר היה לקבוע את ה-"זום" עצמאית... ובאמת: מאיפה המפה מ- 1880??

yoavrofe

New member
עמוד ענן

קודם כל, תודה על המחמאות. זה נהדר לראות שאנשים משתמשים במה שעשיתי! הגעתי לנושא המפות לאחר שהייתי מדריך בחוגי הסיירות ע"ש אורי מיימון. לא למדתי גיאוגרפיה (חוץ בבית הספר היסודי אצל המורה מרים רובין), ולא הרבה מחשבים(חוץ מקצת פסקל בתיכון וקורס אחד באוניברסיטה), כך שהיה לי הרבה מה ללמוד. עוד על האתר כתבו ב-ynet. בעניין הזום, אני מקווה להמשיך לשפר את האתר, גם בכיוון הזה. אשמח לקבל רעיונות בדוא"ל. את המפות סרקתי ויישרתי בעקבות כתבה של זאב גלילי בעיתון "מקור ראשון". נפגשתי עם בעל המפות, דן ירדני, אדם נהדר שיש לו אוסף מעניין של ספרים מפות, ועוד, והוא הסכים שאסרוק את המפות ואפרסם אותן. הדאטום המקורי של המפות (הקירוב האליפסואידי לצורת כדור הארץ), היה שונה מהדאטום של רשת ישראל, ולכן היה צריך להשקיע קצת עבודה בחישובים. יום נהדר! יואב.

למעלה