מפוחיות

ורדכהן

New member
מפוחיות

שלום לכולם! זו הפעם הראשונה שלי בפורום! אני רוצה לקנות לי מפוחית נחמדת שתהיה ידידותית למשתמשת המתחילה ובכל זאת תהיה מקצועית. אני רוצה לקחת אותה איתי לטיול ארוך בחו"ל כך שרצוי שתהיה עמידה. אני מתלבטת כרגע בין 2: הונר בלוז דיאטונית עם העץ שעולה בסביבות 105 שח, והשניה הונר אמריקן אייס שקרצה לי יותר בגלל המחיר (70 שח). מה ההבדל בין ה2? ובנוסף, איפה אוכל למצוא במחשב ספר הדרכה? תודה מראש להקדשת הזמן ורד

תשובה מפוחיות- לא לגמרי לשאלה ישירות

לא ישירות לשאלה כי אני פשוט לא מכירה את הסוג השני, אבל בד"כ דברים שהם זולים יותר הם פחות טובים. אני קניתי בשלב הראשון מפוחית הונר בלוז דיאטונית עם העץ במחיר שכתבת, והייתי מאד מאד מרוצה ממנה. אם את באמת רוצה שהקול של המפוחית יהיה איכותי ולאורך זמן, לדעתי תשקיעי. אחרי שקניתי את המפוחית הדיאטונית והתחלתי לנגן בה, ראיתי שאם אני רוצה להמשיך לנגן שירים לפני שאני מתחילה לנגן אקורדים וזה אז אני מאד מוגבלת כי אין שם עליה בחצאי טונים, חוץ מזה שהמפוחיות הדיאטוניות נמכרות בסולמות מסויימים. כלומר, את יכולה לנגן רק בסולם שהמפוחית נמצאת בה. אז בשלב הזה (בערך חודשיים או שלושה אחרי תחילת הנגינה שלי) פשוט הלכתי לקנות מפוחית כרומטית שאני נהנית ממנה יותר בינתיים ויש בה את כל הסולמות וכשמה כן היא, כרומטית. בכל מקרה, מפוחית כרומטית עולה בערך פי 5 יותר לכן בד"כ כדאי להתחיל בדיאטונית ולראות איך הולך עם זה. אם תרגישי צורך כמוני, תרכשי בשלב מאוחר יותר גם כרומטית. לגבי ספר הדרכה, אני לא יודעת איפה יש באינטרנט. אני אוהבת ספרים מול הפרצוף פתוחים לפני. לא אוהבת לנגן מול המחשב. אז קניתי בתור התחלה ספר כחול כזה שבכל חנות שתקני את המפוחית ידחפו לך שתקני גם אותו (הוא נחמד בתור התחלה). ואם לא בא לך לשלם גם עליו אז תחפשי באינטנט או שמישהו פה מכיר ויענה לך. סורי אם חפרתי יותר מדי ותהני מהנגינה שלך! מפוחית זה כיף

אה, ויש גם את האתר "ברוח מפוחית"

תכתבי בגוגל. הם נותנים לך נראה לי כמה שיעורים חינם דרך האינטרנט. אני לא לקחתי את זה כי השיעורים שהם נותנים היו יותר מדי בסיסיים בשבילי. זה תלוי בכמה רקע יש לך נראה לי. אם ניגנת על כלים אחרים בעבר אז אולי זה לא יעזור לך.

babar1

New member
לדעתי,

תנסה את ה"pro harp" של הונר, או את לי אוסקר. הפרו הארפ קצת יותר קשה למתחילים, אבל היא סוס עבודה ויכולה לסבול גם טעויות של מתחילים ונשיפות לא נכונות שהיו הורסות מפוחיות עדינות יותר. קניתי בלוז הארפ לפני כמה ימים, אבל עדיין לא יצא לי לנסות אותה, אז אני לא יכול להמליץ עליה. לגבי האמריקן אייס, אני ממליץ לא לקנות אותה. כדאי להשקיע את העוד כמה שקלים ולקנות כלי הרבה יותר איכותי. כשאת בוחרת את המפוחית תתעלמי מהמחיר, סדרי הגודל הם די זהים ואין הבדל גדול בתמחור של הדגמים השונים. במחשב אין כל כך חומר הדרכה. אם את לא יודעת מוזיקה בכלל, את יכולה לקנות את "מפוחית עם כל שיר" של יגאל טב-אל. הספר מלמד קריאת תווים ונגינה בסיסית במפוחית. אם יש לך כבר את הבסיס הזה, או שניגנת קודם על כלי אחר במשך מספיק זמן, אני ממליץ בחום על הספר "blues and rock harmonica" שך glenn weiser. הספר לא מלמד נגינה, אלא יותר תיאוריה וטכניקה שישפרו את הנגינה שלך וישדרגו אותה למשהו באמת איכותי. הספר הזה לא בעברית, אבל כדאי מאוד להתאמץ ולקרוא. אני בניגוד ליעל, אוהב יותר מפוחיות דיאטוניות. יש לי בלוז הארפ ופרו הארפ של הונר (דיאטוניות) וכרומטית 270. אמנם עם הכרומטית אפשר לנגן כל שיר, אבל הטכניקה של הנגינה בדיאטונית הרבה יותר מהנה ומפיקה תוצאות טובות יותר. חוצמזה, אי אפשר לקחת את ה-270 בקופסה שלה בכיס לכל מקום, נכון?

למעלה