מפגש פורום

tembelsama

New member
דווקא

תל אביב יהיה רעיון טוב הפעם . גם כי יש בטח חצי שהם מהסביבה של תל אביב וגם מסיבה פשוטה שפעם שעברה כל התל אביבים נסעו רחוק אז הפעם אם זה יהיה בתל אביב אז כולנו נקבל הרגשה של פעם פה פעם שם
ומי שקורא בין השורות מבין בקלות שאני עצלן מידי ליסוע רחוק יותר מתל אביב .. אבל בכל מקרה לא משנה איפה אני אבטוח שהוא יהיה ממש אחלה כמו המפגש הראשון !

Kawaii Baka

New member
אני בעד תל-אביב (מסיבות ברורות P=)

אני אספק את עצמי וכל דבר אחר שידרש ויהיה בגבולות יכולתי. ס.ס

GnomeBubble

New member
מחשב נייד, מקרן ומסוק פרטי

תוכל לספק לי את כל אלה? בתודה מראש
ועכשיו ברצינות, כרגע אין לנו מקרן, עד כמה שאני יודע, ואני מאוד אשמח אם מישהו יוכל לסדר מקרן. אני חושב שנצטרך גם מסך, כי עד כמה שאני זוכר אין קיר ריק בסטודיו של גיא. הכל, כמובן, מכוסה ביצירות קליגרפיה וציורי דיו
אני אשמח אם מישהו יוכל להביא מחשב נייד, אם לא אני אנסה לארגן שוב.

Tenguy

New member
אולי זה הזדמנות בשבילי לקנות מקרן

אני כבר הרבה זמן חולם לקנות מקרן... אז אני בימים הקרובים אלמד איזה מקרן הכי משתלם לקנות, וכך שבהחלט אפשרי שאקנה מקרן בשבוע הבא
מחשב נייד - אני יכול גם להביא (לגבי התקנת linux, אני אראה אם יש לי מספיק מקום ב-laptop...) לעניין הסטודיו - ברור שאני אפנה כמה שיותר מקום, ואתלה מסך איפה שהוא להקרנת מצגות/סרטים. נקווה שכל ההפקה הזאת תגמר בהצלחה ובזכרונות טובים
, כי ההצלחה תלוייה בכולנו, ואם נצליח - נוכל להיפגש שוב
אני גם לא פוסל פיצול למפגשים יותר קטנים לתחומי ענין יותר ספציפיים, שיכולים להיות יותר מתאימים לסטודיו, וגם יותר גמישים ונוחים לחברי הפורום.

GnomeBubble

New member
מקרן ומחשב נייד

מקרנים זה פחות או יותר עניין של איכות לעומת מחיר, כמו (כמעט) כל דבר אחר. בטווח המחירים הנורמלי יש מקרני LCD ו-DLP, שהאיכות שלהם נקבעת לפי כל מיני פרמטרים מסובכים. בגדול למצגות מספיק מקרן יותר פשוט, וסרטים דורשים מקרן יותר איכותי, אבל נראה לי שבסופו של דבר המגבלה האמיתית היא רק התקציב, כי יש גם מקרנים שעולים 100,000 שקל. הנה קישור לאתר עם השוואה בין סוגי המקרנים ועצות נוספות.

GnomeBubble

New member
ומחשב נייד

שכחתי שגם על זה התכוונתי לענות: אם אתה מביא מחשב נייד, לא צריך להתקין שום לינוקס. JPing בסך הכל צריך אופן-אופיס, תוכנה קטנה ולא כבדה בכלל (לעומת אופיס של מייקרוספט), שקיימת גם ללינוקס וגם לחלונות. אפשר להוריד אותה כאן.

JPing

New member
YEP למרות שאם תרצה אשמח

להתקין לינוקס ( תמיד נחמד להראות לאנשים את האלטרנטיבה ) בכל מקרה אפילו אם לא תרצה להתקין אני פשוט יביא דיסק LIVE CD של LINUX(לא דורש התקנה הכל פועל מה CD ) שמכיל OPEN OFFICE :)

tals56

New member
לינוקס זה MSDOS של שנות

1850,לא יותר מזה... נו באמת?אתם ואבא שלי עשויים מאותו חומר ענתיקה שנקרא יוניקס שיש היום תחלופה הרבה יותר טובה (ונוחה!) כמובן שאני מדבר על MAC...ולא על ווינדוס,למרות שבבסיס MAC זה יוניקס\לינוקס או וואטבר...

tals56

New member
אבל זה לא משתווה לזה:

5מגה פיקסל שלא רואים ממטר את ה10 מגה פיקסל הדפוקים של סמסונג! (ראיתי תמונות של סמסונג - גרועות יותר ממצלמת הVGA של TELIT)

JPing

New member
ברור שאתה לא ידוע מזה לינוקס

לינוקס הוא רק קרנל ולמען האמת הוא יותר רחוק מיוניקס מאשר ה קרנל של המק OS. מה שהופך את יוניקס למערכת הפעלה מיוחדת זה הרשיון שלה ( חופשי , אתה מקבל את קוד המקור ) וכמות התוכנות שיש לה(שבניהם ממשקים גרפים יותר טובים מזה של ה MAC OS לדעתי { ראה תמונה מצורפת}). בנוסף לינוקס כרגע נחשבת למערכת ההפעלה הבטוחה והמתקדמת ביותר . בטח לא משהו מ "1850 " ( התמיכה המובנת בחומרה בלינוקס הרבה יותר טובה מזאת של לינוקס) . והינה עוד נתון שאת לא יודע כיום כמעט כל חומרה הקפית מכילה לינוקס ( בגלל שלינוקס היא מערכת הפעלה גמישה מאוד היא מתאימה ביותר כ EMBEDED OS ובלעדיה לא הינו זוכים לראות זכרונות פלאש בכזאת קלות, פאלמים ,פלאפונים חכמים וכו'). לסיכום : תחשוב לפני שאתה מדבר על דברים שאתה לא מבין בהם . הערה : בנוסף הפלאפון שהראת בתמונה מריץ לינוקס .

tals56

New member
זוועה אטומית

כמובן שאני לא כל כך יודע מה זה יוניקס ומה ההבדל שלו מלינוקס (למי יש כוח להקשיב לאבא שלי?) אבל הבנתי את הבסיס (שהכל נעשה מהקונסול הזה ושהGUI זה סתם לקישוט) אל תדאג,כשאני יהיה ראש ממשלת שביל החלב אני יעשה קצת סדר בגלקסיה הזאתי קודם כל אני אוציע מהחוק את המים בטעמים של נביעות את האתר "שעת השין" את הסדרה אטומיק בטי ויוניקס\לינוקס\וואטאבר... (וכמובן גם את קיומו של טנגאי וכל זכר לקיומו) וכולם יהיו חייבים לשאת איתם את הלוגו שלי. וN95 וכל שאר סדרת הN מריצים (או 8 לאחרים)SYMBIAN 9 נראה לי שזה גם על בסיס יוניקס\לינוקס\וואטבר. ונכון שMAC נראה יפה? (שכל המחשב בתוך המסך שלו) אני חייב אחד כזה(למרות שבארץ זה יקר פי 734798343 מאשר בחו"ל אז אולי אני אוותר) ודרך אגב פירפוקס זה מה זה איטי,הורדתי את זה והשתמשתי בזה פעם אחת וישר העפתי את זה בלי לחשוב פעמים! IE 7 שולט!(במיוחד הרעיון עם הטאבים והחיפוש בGOOGLE ובWIKIPEDIA)

JPing

New member
כמה תגובות למה שאמרת

1) כל מה שאמרת שהוא רעיון טוב ב IE 7 מקורו ב FireFox,חוץ מזה אני שמעתי (וראיתי ) על הרבה בעיות ב IE7 מאנשים שאני מכיר 2) SYMBIAN היא לינוקס לכל דבר אם ממשק גרפי וחבילת תוכנות שונה 3) לגבי שהכל עושים דרך הקונסול: זה לגמרי לא נכון. היום ניתן לעשות את כל הדברים דרך ה GUI ! הכל עדין עובד דרך פקודות של הקונסול אבל זה פועל כך בכל מערכת הפעלה שקיימת ( מבנה בסיסי של מערכת הפעלה) לגבי האטיות של פיירפוקס : אני לא יודע מה איתך אבל מעבדות מחשבים בעולם שבודקות יעלות וביצועים של תוכנות כבר הצהירו ש FIREFOX יותר מהיר ויעיל מIE. אולי הנסיון האישי שלך הוא אם גרסה ישנה ולא יציבה . והערה: אם "תוציא מהחוק " ( בהנחה היפוטטית שאי פעם תיהיה בעמדה להחליט דבר כזה) את יוניקס ולינוקס אתה תוציא כמעט את כל המוצרים הטכנולוגים שקיימים היום ( בניהם ה PS2 {ו3 הקרב ובא} הMAC , ה IPOD , זכרונות FLASH , נתבים , פלאפונים {90 אחוז משתמשים ב לינוקס} ועוד רבים וטובים {בניהם גם מיכשור רפואי חשוב })

tals56

New member
אל תדאג אני חושב על הכל

אני ישכור פרופסורים ממאדים ושבתאי שיבנו אלטרנטיבה הרבה יותר טובה. ולמה דרך DOS אני יכול לעשות את כל מה שאני יכול לעשות עם GUI?לא!

tals56

New member
ומה הקשר

בין זכרונות FLASH לבין יוניקס\לינוקס\איך שלא תקרא לחארטה הזאתי? אני רוצה לדעת ממך ולא להשפיל את עצמי בגיגול.

JPing

New member
קצת מידע

בעקרון זכרונות FLASH היו קימיים מתחילת ימי הIntegrated electronics (בסביבות סוף שנות ה70יצרו את זכרון ה FLASH הראשון אם אני לא טועה) אבל הבעיה איתם היתה שאחרי הרבה מחיקות וכתיבות מחדש הם נהרסים. הרעיון הגאוני של חברת MSYSTEMS או משהו כזה { חברה ישראלית למי שרוצה לדעת} הוא שבמקום שזכרון הפלאש יכתוב את המידע במקומות רנדומלים הוא יכתוב את המידע ברצף ויעבד אותו כך שיהיה פחות כתיבות , התוצאה הישרה של זה היא שפחות זכרון יהרס ביותר זמן. בשביל להשיג את זה חייבים תוכנה מערכת הפעלה לCHIPSET של זכרון הפלאש, ומערכת ההפעלה הזאת היא לינקוס ( שוב קל יותר לפתח לינוקס למערכות EMBEDED ובגלל שיש את קוד המקור היה קל מאוד לנפות מה שלא צריך :) )

tals56

New member
דרך אגב

היה לי DISK ON KEY של MSYSTEMS והוא התקלקל לי מהר מאוד! (גם לאבא שלי היה את אותו אחד וגם לו התקלקל!) גרוע ביותר
ואוקיי עכשיו הבנתי, שאולי אני אשאיר חלקים מיוניקס\לינוקס\םןרקחעםרקחמםר בחוק. אבל רק חלקים שלא מכילים את הספרות 1 ו0.

JPing

New member
מוזר ...

אני רק מנסה להגיד לך שכדי שתנסה לפני שתחליט שלינוקס זה לא טוב. אני מבטיח לך ב 100 אחוז שתראה שזה לא מה שחשבת . אם אתה אוהב את MAC OS (למען האמת השם הרשמי הוא OSX ) אז הKDE ( ה GUI המרכזי של לינוקס ) יראה לך ממש טוב ( בעקרון יש אופציה שהוא יראה כמו OSX) העניין הוא שלינוקס עדייון מתפקדת יותר טוב

למעלה