מפגש פורום 9

קבל הברקת תרגום טריה מהתנור

צפיתי בסוף שבוע בעותק פירטי של "גיבור" שתורגם כנראה ע"י ילדים סינים (כי עברית הם לא ידעו) ומאנגלית דווקא. כל התרגום היה דפוק לגמרי, אבל השיא היה כאשר הגיבור (או מישהו) התחיל לדבר על אויב הקשת שלו. אויב הקשת?? הה? אה... ... arch enemy...

WhiteBear

New member
לאכריון ../images/Emo70.gif

אדיר לחלוטין. אדיר...אדיר...אדיר...

nage

New member
באנגלית arch rival

וכבר ראיתי את התרגום הדבילי הזה בערוצים המתקראים רציניים בטלוויזיה בארץ.

למינג

New member
Halberd הוא סוג של נשק מוט

...וקשה לנצח את הדרג"ש, הלא הוא דירוג שריון - הצירוף המוזח ביותר של המהדורה העברית.

מי דייק? מי ירה, פגע והפיל?

כמובן שלהב הוא זכר, מי אמר אחרת? אפרופו אורי, התיאור שלו את שתי הסכינים הפוך למציינים (A, B) באיור, אבל הכוונה ברורה. לגבי שאלך, שכבר נענתה, יש הרבה (מאד) שמות ומונחים בתחום הנשק שאין להם מקבילה עברית. מה לעשות, כל עם, שפתו היא נוף תרבותו. כמו שמות השלג אצל האינואיטים (?20) ושמות הנשקים אצל רב אומות העולם (פוי, גוים), אנחנו התמקצענו בשמות חקלאיים, לכל שדמה, רגב ובתה, פאת שדה, שיבולת בקמה, חרוזים שלא יוצאים וכו' וגו', וכמובן שפת שנור, מילוות, מענקים ופטור (וואלה, חרוז...). וכו' וגו' אמרתי?

broadaxe

New member
בואו נבהיר כמה מושגי נשק שנזכרו:

כמו ששמתם לב, בעברית יש בעייה אמיתית במינוחים מקצועיים. למרות זאת, יש מפעם לפעם הברקות, חלקן ממש עתיקות יומין שראוי להסיר מעליהן את העובש. כילף שנזכר פה הוא כלי עבודה לעץ, מין גרזן שלהבו מותקן במאוזן לידית (באנגלית adze), כמעט ולא קיים כנשק. המונח "כילף" מקביל ל"קרדום", למרות שבמרוצת השנים שתי המילים הללו התערבבו גם עם "גרזן". "קרדום" בעברית קדומה כנראה היה המונח ל"מעדר" מהאמרה "קרדום לחפור בו". halberd הוא סוג של נשק-מוט (כפי שצוין פה), למעשה גרזן רחב שמצדו הנגדי יש עוקץ כפוף ומרכזו מסתיים בראש חנית לדקירה. לאורך הידית יש לרוב פסי ברזל להגנה משבירה וחיתוך בעת קרב. אורך ממוצע- 1.5 עד 2.2 מ'. נשק-מוט כמשפחה קרוי באנגלית pole-arm או pole-axe , לא לבלבל עם poll-axe שהוא גרזן עם גב פטיש. bastard sword- "חרב האבירים" כמו שמקובל לראות בסרטים (גם מתקופות אחרות- בעייה של שחזור תקופתי גרוע...), להב באורך רגיל (בערך מטר) עם ידית ארוכה יחסית שניתן לאחוז בה בשתי ידים, אבל ניתן לתפעל את החרב באורח רגיל ביד אחת. הופיעה ממש בסוף המאה ה-13 והיתה בשימוש עיקרי במאות ה-14 וה-15. two-handed sword- הסוג ה"אמיתי" (true two-handed) מתייחס לחרבות עצומות מתקופת הרנסאנס, 1.8-1.5 מ', היו בשימוש שכירי חרב שוויצרים וגרמנים בעיקר. אנשים גדולי מידות וחזקים במיוחד שמקצועם היה הפעלת החרב הענקית הזאת שנישאה על הכתף בנוסף לחרב "סטנדרטית". התפקיד שלהן היה קודם כל פסיכולוגי, ואח"כ הן היו מיועדות לשבירה וחיתוך של ראשי נשקי-המוט וכמובן לקציר כללי. אדם אחד חמוש בחרב כזו היה יכול לחסום סמטה בעיר אירופית ואי אפשר היה להתקרב אליו- רק עם קשת. לחרבות האלו היה גם מגן-יד רחב מאד ולפעמים מגן-משנה במורד הלהב, ואז היה אפשר "לקצר טווח" ולהפעיל את החרב בשתי ידיים במרחקים קצרים יותר.

orii

New member
ושוב תודה. מי יודע איפה הפה של החרב

מתוך אתר על התרבות החומרית במקרא: "חלקי הנשק: החלק המתכתי הפעיל מכונה להב; הקצה שנועד לחיתוך ולביקוע הוא הפה, וכל אחד מצדדיו נקרא שפה. חרב עם שני פיות, כלומר להב חד לשני הכיוונים, היא "חרב פיפיות"; " ומה זה תקע או פותה? ...

broadaxe

New member
מושגים ארכאים במקצת

"פי החרב" הוא מונח שיצא משימוש (למרות שהוא תקני), המילה המדויקת היא "חורפה" (החלק החותך, edge). "תקע" הוא חלק בגרזנים מתקופת הברונזה, בהם טכניקת החיבור לידית הפוכה מהיום: ללהב יש ניצב הנתקע בלחץ לתוך העץ. הטכניקה הזו השתמרה בגרזני קרב אפריקנים עד המאה ה-20. מבחינה פרקטית היא לא יעילה- מכות חוזרות ונשנות מבקעות את העץ סביב התקע. "פותה" הוא השקע או הצינור בלהב גרזן או חנית אליו מכניסים את הידית.

שי רגב

New member
כל קווי האוטובוס לחיפה וממנה

שנוסעים על כביש 4 עוצרים שם. מאיפה אתה בא?

avshalomat

New member
טרמפים טרמפים תירדוף../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

נא לשרשר אלו שיוכלים לתת טרמפ ואלו שזקוקים לטרמפ

orii

New member
../images/Emo73.gif מציע טרמפ מתל אביב

בנתיים לא יודע אם נשאר ללילה או חוזר

Erunaamo

New member
../images/Emo127.gif מגיע.

בתקווה, יהיה גם למבאס. הגעה לאימון הלילי תלויה בטרמפ.

שי רגב

New member
רועי אבוטבול, כמובן../images/Emo70.gif ../images/Emo10.gif

איך, איך, איך טעיתי... (מגיע לי לאו-קיק רציני...
).

frodo1

New member
אני לא רוצה להגיד עכשיו שאני אבוא

כי אם אני אחר כך לא אצליח לבוא אז שלא נתאכזב. אם אני אבוא, אני אבוא ואם לא אז לא. אבל אני אנסה להגיע. ואני לא יודע עם אני אשאר לפנטזיה הלילית. וד"א, איאיידו זה משהו שקשור לחרב, נכון? צריך להביא בוקן או משהו?

למעלה