מפגש סוכות

Angelus

New member
אתה אולי יודע

להפריד בין מה נכון ומה לא, כי אתה, כפי שזה נראה, מתבגר (לא מוצא מילה אחרת לנער בן 14-18) אינטלגנט.. וזה מקובל ויפה מאד. אבל מה עם כל החבר'ה בגיל שלך שלא ניחנו בבינה, ולא יודעים להפריד? הטלוויזיה כן הורסת אותם, וזה דבר ידוע. ושוב, אם אתה נהנה ויודע להפריד - בכיף שלך. אף אחד לא בא לומר לך מה צריך לעשות. אני עדין מאמין שיש לאנשים אחריות מוסרית (על אחת כמה וכמה אם אתה מבוגר) לחברה, ולזה התכוונתי כשהעלתי את המשפט שלי. אגב, אהבתי את ההצלה עם העמוק באדמה. נשמע מאזן.

TheLost

New member
זה נראה לי כמו נושא לדיון אחר

שיסתיים בצורה דיי סתמית, אבל בשורה התחתונה- בלי קשר לזה שאני הרווחתי את הזכות לראות טראש כמו האח הגדול ולהינות מזה: אני מאמין שאנשים אחרים בגילי שהם טיפשים, ערסים, פאקצות וכו'- לא בהכרח נהרסים בגלל הטלוויזיה, לא נעים לומר דעות קדומות וכו' אבל כמעט כולם באים ממשפחות קצת פחות טובות, מאיזשהי תרבות קצת פחות.. תרבותית, והטלוויזיה לא בהכרח הורסת אותם אלא רק משמשת להם כלי עזר להמשיך להתנהג כמו שהם מתנהגים. במקרה הזה, כמובן, אפשר לומר ש"האח הגדול" היא לא הדבר הכי הרסני ולא חינוכי בטלוויזיה. הביטלס למשל, על פי ממשלת ישראל של עד לפני חצי שנה, יותר
בכל מקרה לא נראה לי שהנושא של עד כמה הטלוויזיה הורסת רלוונטי כרגע (אבל לא איכפת לי לדבר על זה). ובמקרה הזה, אגב, גם סקראבס נכללת שם.

Angelus

New member
כמובן שסקראבס נכללת שם

כפי שכל סדרה שלא מטיפה על חינוך ומוסר נמצאת בקטגוריה הזו, אבל מדובר פה בגבול, כמו כל דבר בחיים. תמיד בישראל יש תחושה של שיקוץ במדיה.. כל דבר שהם עושים, הם עושים את זה בצורה הכי מעפנה (לא מצאתי מילה אחרת) שיש. לדוגמא, השרדות. בואו נשדר פרק של שעה וחצי על אתגר חסינות.. ונקטע אותו ברגע שדן מנו יורד מהאתגר. והקהל הישראלי? צפה בזה בלי לומר כלום! ביקש רק עוד. לקחתם פורמט של תכנית מוצלחת? באמא שלכם, תעשו את זה כמו שצריך.

Angelus

New member
אולי היא מתכוונת לסיכומים

של ג'יי.די בסוף הפרקים.. שבאמת חלק מהם מצוינים וניתנים לישום. נראה לי.. אני סתם זורק ניחושים פה.

jess r

New member
כן, אבל

אני לא בטוחה שאפשר לקרוא לזה ערכים. או מסרים.

hodown

New member
אני חושבת שכן

בלי שום קשר שתמיד אבל תמיד הסדרה מצביעה בדיוק על הסיכונים הבריאותיים בשתיה, שתיה ונהיגה, עישון, אכילה לא בריאה ומסורבלת, הסיכומים רוב הזמן באמת תורמים. בפרק שמסופר מנקודת מבטה של אליוט והבעיות שלה עם דר' קוקס- אני לא זוכרת בדיוק מה היה הסיכום אבל הוא כן היה חינוכי משהו על להקשיב למורה שלך בלי שום קשר לחיים האישיים שלו והייתה לי עוד דוגמא אבל עד שרשמתי את שאר ההודעה שכחתי אותה חחחח

hodown

New member
נתניה!

אגב בכניסה לאיזו מעלית באחד הבניינים לידי היה חרות באנגלית איציק מלכה. או שרק מלכה. אני לא זוכרת אבל זה משהו שהזכיר אותך פה ברומניה

jess r

New member
כן

אבל לקרוא לזה ערכים זה קצת... טוב, אולי כשאומרים ערכים אני חושבת על משהו אחר. בקיצור, הסידרה מאוד חכמה ונאמרו בה המון דברים עם משמעות ועל זה כולנו מסכימים.

steelwater

New member
בדיוק!

אבל גם הרבה פרקים כאילו נמשכים לביום הערכי הזה, כלומר כל הפרק הוא מטודה שמגיע לסופה בסוף הפרק בנאום שלג 'ידי ואז אתה לומד הרבה על עצמך וחייך משתנים. טוב, הזמתי חחח.

steelwater

New member
למה היא מדרדרת את

הרמה המסורית שלנו? אולי לא הייתי מקבלת תוכנית כזאת פעם, ובאמת היא הייתה קצת יותר מעצבנת בגירסא הבריטית או אמריקאית שלה, לא זוכרת כבר מה שידרו פה וראיתי, אבל היום באמת שהנמכנו את הציפיות שלנו. כמעט כל התוכניות ריאלטי האחרות דלעתי באמת עושות את מה שאתה אומר ומדרדרות את הרמה המוסרית שלנו ועוד המון דברים רעים, אבל פה אתה ממש רואה איך כולם נכנסו לתוכנית הזאת בהסכמה, ידעו בדיוק לאן הם הולכים, ולא לקחו כמעט אנשים שלא מבינים מהחיים שלהם, כרוב האנשים שם גם מספיק מבוגרים ולא ילדים בני 18, בלי להעליב פה אף אחד, ורוב הזמן הם גם לא עושים שמה דברים כאלו נוראים. משעמם להם בחיים, רצו אתגר, רצו להתנסות, אז הם הלכו לשם. אז כן, לתוכנית הזאת אין סום ערך מוסף אני מניחה חוץ ממציצנות, והיא לא התוכנית הכי טובה בטלוויזיה, אבל היא גם לא כזאת נוראה. ואם אני מגינה על תוכנית ריאלטי אז המצב קשה חחח. מה שכן, אני רואה הרבה את ערוץ 20 אבל כמעט תמיד לא רואה את התוכניות השבועיות בערוץ 22 כי אני עובדת, או שאני רואה רק חלק מהן, אז יכול להיות ששם, כשכל הקטעים "העסיסיים" מרוכזים ביחד שה יותר גרוע.

Roncha87

New member
חחחחח בכיף שלך!

תראה, אני לא מתווכחת עם אנשים שאוהבים את זה ושנהנים לצפות בזה. שיהיה לכולם לבריאות, זה פשוט מפריע לי. אין לה אפילו מטרה בסוף כמו פרויקט וואי נגיד שהמטרה הייתה לזכות בתוכנית, נכון שזה לא יצא לפועל בשיט אבל עדיין.. נכון, יצאתי קצת מעצבנת בהודעה הקודמת ושפטתי מהר. אני בעד שאנשים יעשו מה שנראה להם טוב כל עוד הם באמת אוהבים את זה. אז מצחיק, סבבה. אותי פשוט זה לא מצחיק, אני אלך לחפש צחוק במקום אחר.. לא בתוכנית הזאת שלדעתי הפורמט שלה פשוט שטחי וחסר טעם. צפייה נעימה

steelwater

New member
דווקא

בימנו, שהכל זבלה, זה אחד הפורמטים הגאוניים, אפילו אם הוא נלוז משהו. זה משהו שהוא כה פשוט כי אין לאנשים האלה תסריט וכלום והם יכולים לגרז פצעונים מהפרצוף כל היום, ועדיין יצפו בהם. אז זה אחלה רווח למי שעושה תוכנית כזאת. הם בטח מקבלים פרס בסוף, לא?

למעלה