מפגש נוער תל"ם עם מתנחלים

royelmo

New member
מפגש נוער תל"ם עם מתנחלים

בפגישה האחרונה של ועדת הנוער של 'כל הנשמה', הועלה רעיון למפגש של השכב"ג של נוער תל"ם עם מתנחלים מגוש עציון. מה דעתכם? האם צריך לקיים את המפגש? מעניין אתכם לקחת בו חלק? התשובות שלכם חשובות.

אין טעם

אני יכול להגיד מראש מה יהיה תוכן המפגש. יהיו שם אנשים סימפטיים באופן אישי שמתעקשים להשמיך לגור בשטח כבוש - שזאת עבירה חמורה על החוק הבינלאומי וחוסמת כל אפשרות לשלום עם הפלסטינים. ומה המסקנה מהמפגש הזה? כלום. אז מה הטעם?

Yoavsb

New member
להזכירך

גוש עציון נכבש ע"י הירדנים ב48 ושוחרר ע"י צה"ל במלחמת שש הימים. ולענין: נראה לי מעניין להיפגש עם מתנחלים (למרות שאני לא בקהילה שלכם) מאחר ורוב הרפורמים שמאלנים מאוד אולי כדאי להיחשף גם לאנדים עם דעות שונות, מה גם שהם גרים 20 דקות נסיעה ממכם.

כל החניכים שרוצים SEEDS

בכדי שתקבלו תמונה כוללת של מה שקורה בארץ, אני ממליץ בחום ללכת להרצאה על "ההפרדה החד צדדית" וגם וכאשר יהיה מפגש עם מתנחלים אשמח לראות נוכחות שלכם. יונתן נ.ב ...I am a seed of peace, a seed of peace, a seed of peace

אמיתי- אתה פשוט לוזר

מה הבעיה לפגוש מתנחלים? אין לך בעיה לפגוש אנשי חמאס, אבל מתנחלים זה מחוץ לתחום?

La Gamba

New member
יו, סליחה שאני מתפרץ

אבל עד כמה בשבילכם גוש עציון היא התנחלות, האם אין אתם חשובים שיש שטחים אותם כבשנו במלחמת ששת הימים שציריכם להישאר בשליטתנו? תמהני... חוץ מזה מישהו כאן שמע על לוז"רים? (אורי, אל תתפרץ)

royelmo

New member
../images/Emo104.gifחביבי...../images/Emo104.gif

גוש עציון היא האמ-אמא של ההתנחלויות. ולא רק היא, גם כל שאר ההתנחלויות שנמצאות ביהודה,שומרון ועזה. וכמובן- פינוי כל ההתנחלויות, חובה.
=

La Gamba

New member
אבל, היא לא די צמודה לשאר ישראל

אתה לא מסכים שיש להשאיר חלק מ"ההתנחלויות" שבינתיים העשו עובדות קיימות, ולפנות רק התנחלויות מבודדות וכו'?

צריך לפנות את ההתנחלויות במלואן

האמת שכבר עשינו זאת עם ימית עם קצת רצון זה אפשרי

Yoavsb

New member
די!!!!!!!!!!!!!!!!

טוב, אני מניח שזה די מצחיק שאני מגיב רק לפוליטיקה, אבל לא משנה. . . קצת הסטוריה: אדמות גוש עציון נקנו ע"י אדם בשם הולצמן על מנת להקים ישובים יהודיים בהר חברון. עד 1948 היו שם 4 קיבוצים: ראש צורים, כפר עציון, ומשואות יצחק - דתיים, ורבדים, מהקיבוץ הארצי. לאחר הכ"ט בנובמבר הערבים התחילו להתקיף את שכניהם, אבל היהודים עמדו במערכה 6 חודשים, עד יום העצמאות! התחוללו שם קרבות גבורה, אך לבסוף הפיקוד המרכזי החלטי על נסיגה. אנשי כפר עציון, בלב כבד, נכנעו. הערבים באו, ועם משוריין שנלקח שלל משיירת נבי דניאל, ירו בשבויים. בקרבות על גוש עציון נהרגו בערך 250 יהודים, והרבה יותר ערבים. בכך שהקרבות התחוללו שם נמנע מהערבים להשקיע מספיק כוחות בירושלים, וכך גוש עציון הגן על הבירה (שאתם כל כך אוהבים). 19 שנים אחר כך הגוש שוחרר ללא קרב, והוקם הישוב הראשון, כפר עציון מחדש, בעידוד הממשלה ובמיוחד שמעון פרס. אין מקום שיותר מוצדק לשבת בו מגוש עציון!!!

סבבה...האדמה שלו....

אם הוא כל כך ירצה הוא יוכל לגור באדמה הזאת אם יש לו בעלות עליה רק שהוא יהיה תחת שילטון פלשטיני גם בישראל יש ערבים עם בעלות על אדמות

royelmo

New member
ב-א-מ-ת../images/Emo35.gif?../images/Emo35.gif?../images/Emo35.gif?../images/Emo35.gif

וואלה? אתה אומר שהאדמה הזאת שייכת לנו כי קנינו אותה. הם אומרים שהאדמה הזו שלהם מאז ומתמיד. אז תגיד לי עכשיו - מה יהיה? חביבי, לפעמים צריכים לדעת לוותר על אידואולוגיה עקשנית למען חיים טובים יותר. ודרך אגב - באמת תודה רבה. אני חוזר: תודה ר-ב-ה לגוש עציון שהגנתם על העיר שלי. באמת, אני לא יודע מה הייתי עושה בלעדיכם!

Yoavsb

New member
כן, באמת

על גוש עציון אף אחד לא יכול שהוא נכבש, או נגזל - הוא שלנו מכל בחינה. אם אתה מכיר בזה שהאדמה היא שלהם כי היא הייתה שלהם מאז ומתמיד אתה יכול לעבור כבר עכשיו מירושלים למאדים, כי לפי ההגיון הזה כל אדמה בעולם שייכת למי שגר עליה קודם. ההתיישבות בגוש עציון היא בגדר אידאולוגיה עקשנית בדיוק כמו ההתיישבות בגילה או בנחלאות, אז אל תמכור לי את זה. ועוד משהו - אתה באמת יכול להודות למתיישבי גוש עציון על הבת שלך בירושלים, כי אם הם לא היו שם יכול מאוד להיות שצה"ל לא היה מצליח לכבוש את ירושלים במלחמת העצמאות ואתה וחבריך הייתם טוענים היום שזה שטח כבוש, ששייך לערבים בכלל.

כן...

תודה רבה גוש עציון שאתם המגן האנושי שלי גם אנחנו טוענים שהאדמה שלנו עוד מימי משה ולפני זה היו הכנענים אז אולי נחפש את צעצעי הכנענים? אי אפשר ללכת כל כך רחוק יש פה לאום שאנחנו אשמים אנחנו יצרנו אותו הלאום הפלשטיני ואנחנו צריכים לפנות בשבילם חלק משיטחה של מדינת ישראל ואין מה לעשות אני יודע שמס' קטן מדעותי לא חופפים לדיעות המפלגה שאני תומך בה(מרצ) ואני טיפה יותר קיצוני מהםבנושאים מסויימים אבל עדיין ברוב הדיעות אני איתם והיי אנשים תרגעו אלו דעותי אתם מסכימים? סבבה... לא מסכמים? לא צריך היתעצבן כל אחד ודעתו הוא("צו פיוס") ואני מניח שכולנו פועלים רק מתוך אהבה ודאגה לישראל אני מניח שאף אחד לא עושה פה דברים מתוך זדוניות ורשע אז לא כדי להיתעצבן סתם הבעיה שלי היא רק עם חירות שהם באמת גזענים("אחמד טיבי, שמעון פרס ביום שלישי אני בכנסת" אתם יכולים להוסיף להם גם מן צחוק זדוני שכזה הי הי הי)

הלאום הפלשתיני

אמנם כל היקום סובב סביבינו אבל אנחנו לא יצרנו את הלאום הפלשטיני. אולי גם כדאי שתחליט איך אתה רוצה לכתוב פלשתין - עם ש' ות' או ס' וט' - איזה מן ערבוב של שניהם פשוט לא הולך.

אני מודה שאני מתבלבל

באותיות אבל זאת מילה לועזית אז טעויות כתיב לא מזיזות פה ממש

למעלה