רועי, רוויטל, ויואב שימו לב...
רועי: למרות היותי שמאלני, אני חייב להסכים עם רוויטל, כיום קיים קונסנזוס בשמאל הישראלי באשר לגורלן של ההתנחלויות הגדולות. אני אישית לא רואה טעם או היגיון בפינוי גושי אוכלוסין גדולים כל כך, לצערי לפעמים צריך ללמוד לוותר (זה עובד שבני הצדדים). כמו כן, חשוב להזכיר שלא כל ההתנחלויות במצב כלכלי משגשג קימות התנחלויות שהמצב הכלכלי בהן רע מאד. בנוסף לכך ישנם מתנחלים רבים שלא גרים בהתנחלויות מתוך רצון או אידיאולוגיה אלא כברירת מחדל. יש לי חברה שקוראים לה דנה שגרה באריאל, ולא בגלל שהיא מאמינה שהיא צריכה לגור שם, אלא מכיוון שכאשר הם עלו לארץ מברית המועצות, היא ומשפחתה לא מצאו מקום אחר שהם יכלו להרשות לעצמם ולכן הן עברו לאריאל. רוויטל: אכן, פינוי התנחלויות הוא עסק מסובך, אך כשם שאותו מתנחל רואה בית בישוב שלו, כך גם הערבי רואה באדמה זו את ביתו. אני אישית לא מבין, מדוע אני וחברי צריכים לסכן את החיינו עבור התנחלות מבודדת כמו נצרים (שאינה תורמת או מועילה בשום אופו למדינה ההפך היא מסכנת את תושבי המקום וכמו כן גם את החיילי צה"ל), או למה 5 חיילים צריכים להיהרג בכדי לאבטח דרך לישוב היהודי בחברון. בנוסף לכך את ואני וכל אזרחי מדינת ישראל אשר גרים מעבר לקו הירוק, סובלים מאפליה. הידעת, שכל מתנחל ממוצע זוכה לכ-8,650 יותר מאשר כל אזרח שגר מעבר לקו הירוק? והאם ידעת שב- 2001 הועברו 2.2 מיליארד ש"ח לישובים ביש"ע, כאשר המתנחלים באותה שנה היוו 2.93% מכלל אזרחי המדינה? בנוסף לכך היא קיבלה תקצוב עודף של עוד 1.76 מיליארד שקל באותה שנה? האם הנתונים האלה לא מפריעים לך?! יואב: גוש עציון בזמנו לא עזר בשום "הורדת לחץ" כמו שקראת לה מהבירה. גוש עציון נבנתה במסגרת תוכנית לישוב א"י לקראת חלוקה מחודשת. מיד לאחר מלחמת העולם השניה. הישוב היהודי בארץ ידע שהולכים להיות שינוי ביחס של העולם כלפי היהודים.