מפגש/טיול/סרט

Light18m

New member
אסטרולוגיה

נראה לי שהכח שהמיילדת מפעילה על התינוק בזמן הלידה קצת גדול יותר מכח הכבידה שהכוכבים מפעילים, שהוא כידוע ביחס הפוך לריבוע המרחק שלהם. חוץ מזה קראתי שעשו מחקר ונתנו את אותם משפטים של אסטרולוגים ל500 איש, ואמרו להם לדרג מ1-5 כמה המשפטים האלה מתאימים בדיוק להם. למרות שהזהירו אותם שאלה משפטים כלליים, ממוצע הדירוג היה משהו כמו 4.2...

elcool

New member
וכמו כן,

אסטרולוג "בעל שם עולמי" (מה שזה לא יהיה. חשבתי שאסטרולוגיה זה מידע שנפלט בגלל תזוזת הכוכבים - אם ככה זה מידע ציבורי ולכולם אמור להיות גישה שווה אליו) טען שלכל בן אדם יש אישיות שקשורה למזל שלו. אם מישהו אומר לו את המזל - הוא אומר מה האישיות שלו. במחקר ניסו לעשות הפוך - נתנו לו 12 אנשים, כל אחד עם מזל שונה, ונתנו לו לדבר עם כל אדם כמה שהוא רוצה, בלי הגבלת זמן, ובסוף השיחה עליו להגיד מה המזל שלו. הוא הצליח לנחש 0 מתוך ה-12. ובנוסף לכך, אסטרולוגיה מבוססת על צפיה בכוכבים לפני כמה מאות שנים. אז מערכת כוכבים מסויימת היתה בשיא הרקיע בתקופה מסויימת, ולפי התאריכים האלו נקבעו המזלות. מאז השתנו הדברים, ואותן מערכות כוכבים לא מופיעות יותר בתאריכים מלפני מאות שנים. בהתחלה היו מזיזים את המזלות כל כמה שנים בכמה ימים., עד שהפסיקו עם המנהג ותאריכים נשארו. כלומר: אם אתם רוצים מסיבת יום הולדת תחת כיפת השמים, אל תחפשו את המזל שלכם - הוא כבר לא שם. כשנולדתם, כנראה מערכת הכוכבים שאמורה ליצג את העתיד שלכם לא נמצאת יותר. ויתרה מכך, מאז שיכלול הטלסקופים ואמצאי המדידה, התגלו כוכבי לכת חדשים, והאסטרולוגים קפצו על העניין והוסיפו אותם לחישובים שלהם בתור כוחות אדירים שמשפיעים על הגורל. אז רגע... זה אומר שכל החישובים עד אז היו שגויים? ומה קורה, נגיד, עם פלוטו, שבמשך כ-70 שנה היה כוכב הלכת התשיעי, אבל רק לפני 4 שנים החליטו שהוא בכלל כוכב לכת ננסי (קטגוריה שלא היתה קיימת קודם) ביחד עם האסטרואיד קרס, ועוד שתי גופים שמימיים חדשים? ובאמת, מחקרים חדשים גורסים שיש מאות, אם לא אלפי, גופים ננסיי כאלו במערכת השמש שעוד לא גילינו. איך אנחנו יכולים להיות בטוחים שהאסטרולוגיה תישאר זהה? ושאלה תיאורטית - במידה ובני האדם יישבו, לדוגמה, את מאדים. האם מי שיוולד שם יושפע ממולד מאדים? או שימציאו אסטרולוגיה חדשה שתכלול את סיבוב כדור הארץ? אז סילחו לי אם אני לא מאמין בשטויות האלו. הלכתי להסתכל במשקעי קפה
.

גם אני6

New member
לא ממש קראתי, אבל..תכלס?זה פשוט מרגיש כמו

a whoooooooooooloto crap ובעיקר- במדריך שלי כתוב שלא:) אז לא:) אני הולכת עם התורה
.

אני דווקא כן קראתי,

ונהרסה לי כל האמונה בנכונות הפרופילים האסטרולוגיים
. החבר שלי ישמח נורא, הוא תמיד טען שאלה שטויות אבל לא ידע להפריך את התאוריה בצורה כ"כ משכנעת
.

Marie Curie

New member
פעם עשיתי את זה בעצמי

בשביל להוכיח למישהו שמזלות זה צואת שוורים. ביקשתי ממנו את הספר הכי אותנטי על מזלות, כיסיתי את הכותרות, והקראתי לו מה נאמר על כל מזל בלי להגיד איזה מזל זה. ואז ביקשתי ממנו לדעת מה מכל מה שהקראתי מתאר אותו ושייך למזל שלו. מיותר לציין שהוא לא ידע כי לא היתה שום התאמה מיוחדת בתוכן. הטריק הוא שכותבים דברים מאוד כלליים, לפעמים גם סותרים את עצמם, ובנוסף אנשים שיודעים שזה המזל שלהם משכנעים את עצמם שזה נכון.

innocence

New member
ולאחרונה אפילו גילו "מזל חדש"

אוחז הנחש או משהו כזה. פשוט כי הוכבים זזו ונוצרה מערכת כוכבים חדשה. אז יצא שכל שאר המזלות התקצרו וחלקנו שינינו מזל (אני חושבת שעכשיו אני כביכול דגים במקום טלה? לא בטוחה, לא מאמינה בחרא הזה גם ככה P:)

DDN

New member
ויש מזל שכולם יודעים שהוא קיים, אבל אין בגלגל

איוב לדוגמא היה מזל ביש. צחוק צחוק, ישנם אנשים מועטים (ויצא לי להיתקל בכאלה) שעונים בדיוק על הגדרת המזל האסטרולוגית שלהם, אז בסופו של דבר, אני קצת מאמין בעניין.

innocence

New member
צירוף מקרים בלבד, לדעתי.

תמיד מצחיקים אותי אלו שקוראים את ההוקוסקופ בעיתון ולוקחים אותו ברצינות. כאילו, התחזיות שם כל כך כלליות שהגיוני שיתאימו ל90% מהאוכלוסיה, ולא משנה איזה מזל הם XD

DDN

New member
לפעמים יותר מדי צירופי מקרים יוצרים

מחקרים מטופשים שלפעמים מגלים שיש להם בסיס או שבב של אמת.

innocence

New member
לכל מחקר, יש מחקר שמוכיח הפוך.

אני לא אומרת שלא יכול להיות שבב אמת בכל החרטא, אבל ממש לא הייתי מנהלת את חיי לפי זה רק בשביל הסיכוי שאולי יש משהו קטנטן ונכון.

DDN

New member
ברור

אני בכלל לא מאמין בלנהל את החיים לפי משהו אחד. הרפואה אומרת שא.ב.ג.ד. לא בריאים לנו, אז לא נאכל כלום? לא נצא מהבית? הכל עושים במידה. גם דברים כמו אסטרולוגיה, ותחזיות כלכליות וכו' לוקחים במידה ובערבון מוגבל תוך כדי הפעלת הגיון אישי. הדבר הנחמד באסטרולוגיה, זה שכמו הרבה סוגי מדע, זה מתאים את עצמו רק אחרי, אף פעם לא לפני. יענו, חכמים בדיעבד.

Light18m

New member
ירון סיפר לי

שבאתר OKcupid יש לכל אחד אפשרות לכתוב על ההצלחות והכישלונות. חברים שם כ-7 מליון אנשים. את האתר הבנתי שבנו חבורה של מתמטיקאים והם אוהבים לעשות סטטיסטיקות. ירון אמר לי שהם בדקו סטטיסטית את ההצלחות והכישלונות וראו שאין שום קשר למה שהאסטרולוגיה אומרת. לא מצאתי את זה ספציפית, אבל הנה משהו נחמד: http://blog.okcupid.com/

למעלה