רוב השם של הקורס באמת מפתה
הבעיה היא שכפי שמבטיח שם הקורס, הגישה היא אכן אקולוגית (אני יודע שהנושא קרוב לליבך אבל אני מביע פה את דעתי הכנה...), כך שבמהלך השיעור הראשון העלתה המרצה נושאים באמת מרתקים כמו: הדגמת קניבליזם אצל האלמנה השחורה וגמל שלמה כיצד מוצאת צרעת החול את הקן שלה מדוע הורי שחפים מרחיקים מהקן את קליפות הביצים שנבקעו קטילת הצאצאים של האריה המובס ע"י האריה/יות המנצח/ים ואז לקחה אותם למקומות לא נעימים כמו: אילו שאלות אפשר לשאול על הקניבליזם באיזה שיטות כדאי לבחון את יכולתה של צרעת החול לאתר את הקן איזה ניסויים אפשר להציע כדי לבחון את הרחקת הביצים אילו שאלות אפשר לשאול על תופעת קטילת הצאצאים אצל האריות וכבר לאותו שיעור ראשון התגנבו למצגת אותם סממנים אקולוגים מטרידים כגון טבלאות תוצאות סתומות, גרפים שהמשתנה הבלתי תלוי שלהם הוא על ציר Y, ניתוח של התוצאות בכיוון אחד ואז בכיוון ההפוך ללא העדפה ועוד... השיעור הסתיים כשהמרצה גיחכה מעט, החליפה את התמונה למצגת האחרונה שבה נראה ציור של המון למינגים נופלים מצוק, שאלה אם אנחנו מכירים את התופעה והכריזה על סיום השיעור (10 דקות לפני סוף הזמן). היינו צריכים ממש להכריח אותה להמשיך את השיעור ולדבר על זה. אני מתכוון לתת לקורס את הזדמנות השבוע השני בתקופת השינויים אבל אני כבר כמעט משוכנע שזה השיעור שאוותר עליו (אני חייב לוותר על משהו כי אסור להרשם ליותר מ-26 נקודות זכות ואני כרגע על 28).