מפגש הסטייק ת"א

רמון 38

New member
מפגש הסטייק ת"א

המסעדה הזו קיימת למעלה מ-40 שנה ואני מעולם לא ביקרתי בה... עד שבוע שעבר.
כן, אינני "בתול מפגש הסטייק" יותר - ככה אני... אוכל ורץ לספר לחבר'ה.
לקוח שאני מאד מחבב, התעקש לקבוע שם פגישה, "אין על החומוס שלהם" אמר. אז הלכנו.
מסתבר שהבחור מגיע כבר שנים, פעם בשבוע למסעדה, מתחיל בצלחת חומוס ואז פותח שולחן. סוג של מסורת.
מדובר במסעדה גדולה, מעוצבת (בטוב טעם כלשהו) והומה באנשים. ישבנו שם קרוב ל-3 שעות ולא היה שם רגע אחד מת. כל הכבוד להם!
פתחנו כמובן בחומוס (אם אני לא טועה 22 ש"ח - הוא שילם) - הגיעה צלחת עם יציקת בטון - קצת חמצמצה ומתובלת מאד. לא רע אבל גם לא בדיוק טוב. הוא חיסל את הצלחת, אני סיימתי חצי שישב לי בבטן עד סוף היום.
אני כנראה בן אדם של חומוס יותר קליל ופחות אגרסיבי - בסגנון חליל, אבו חסן או אבו האני בג'לג'וליה. משהו בחומוס שלהם לא תקשר טוב עם הבטן שלי ועם בלוטות הטעם שלי.
את הלקוח שלי החומוס הזה אפילו לא דיגדג - אז הוא פתח שולחן עם כל מיני סלטים/שיפודים/ותוספות.
טעמתי קצת פרגית שהיתה עסיסית אך שוב, בעלת תיבול דומיננטי מדי, קבב רומני שלא התקרב לקרסוליים של הקבב של פרסקו ברחובות וכמה סלטים סטנדרטיים.
לסיכום: לא נראה לי שביוזמתי אגיע שוב למקום - זה לא גרוע, אבל בסגנון הזה, יש טובות יותר!
 

מנטיסה

New member
כנראה יש גם את אפקט הנוסטלגיה

אני מאוד אוהבת את החומוס שלהם...
אבל כנראה שמי שלא חווה את שנות ה90 העליזות של יציאה מדיסקוטק בארבע לפנות בוקר וסיום הלילה בצירוף הקדוש של סטייק לבן בפיתה עם חומוס והעצם בצד ובסיומו הבאווריה שלהם, כנראה לא יבין אף פעם את העניין.
 

יויו13

New member
חולה על החומוס שלהם גם מהסיבות שציינת.

ובהזדמנות ,
תני לבחור שכתב על מסעדה רומנית בחיפה את המתכון לקבב רומני שיבין איך צריך להיות....
 
אפקט הנוסטלגיה אכן -

אצלנו זה היה תחילת השמונים. כשעוד היינו תושבי העיר העברית הראשונה, ולפני השיפוץ שהמקום עבר. שנינו "תוקעים" חומוס, חצילים חמוצים - שאני לא יודעת איך, אבל הם הטעימים בעולם . עיגולים חרוכים מעט בתחמיץ מדויק ( סליחה, לא היתה ברירה אלא להשתמש בביטוי המשומש הזה ) , פיתות קלויות ומוסקה נפלאה - וממשיכים אחרי זה לחתונה. ( שלנו. כן, כן, לחתונה שלנו. )

ומאז אנחנו שם במהלך השנים, מתמודדים עם נושא החניה שהולך ונעשה בלתי אפשרי. האוכל - כמו שהיה כך ממשיך. ואנחנו ממשיכים עם אותה הזמנה כבר שנים הרבה. אין שינויים לטוב או לרע. הבווריה ממשיכה להיות איומה לטעמנו, ואנחנו ממשיכים לקנח איתה לזכר הימים הטובים ההם. ( שגם אז היא היתה איומה לטעמנו. תמיד העדפנו את המוס שוקולד )
 

מנטיסה

New member
החומוס של השקד מזכיר ודומה

אולי לכן אני לא חוזרת למפגש.
בכלל מאז שהפכו לכשרים והתחילו לדלג משני עברי הכביש זה כבר לא אותו הדבר
וככה לתת מתכון של לוקה לכל אחד ???
חוץ מזה זה לא המתכון זה הטאץ !
 

רמון 38

New member
כנראה

הבחור שאכלתי איתו אוהב אוכל וראה עולם, אבל למפגש הסטייק הוא הוא תמיד חוזר.
אצלנו סטייק לבן בפיתה היה באסא ובסטקיית לאה בגדרה.
 
הזכרת לי נשכחות עם לאה מגדרה...

שירתתי בחפץ חיים ואכלתי שם שנתיים לבנים לפחות פעמיים בשבוע. היה טעים!
אני מבינה את החבר שלך. גם אני ראיתי קצת עולם ותמיד חוזרת לסטייק הלבן בפיל. אבל האמת שתמיד יש לי בפריזר צוואר לבן ופיתות, ובפיל קניתי את תערובת התבלינים שלהם עם הטעם הנוסטלגי - ולא פעם אני מתפנקת בזה בבית.
 

מיתר44

New member
לאה והלבן שלה

היוו עבורנו שיא של בילוי.
היינו מגיעים בפיאט 500 שלנו גגו פתוח לשמי הכוכבים, מזמינים לבן בפיתה, מתפעלים
מידה הרמה בתפעול, שומעים ולא מאמינים לסיפורי הרכילות של הפלמחניקים הקשישים
ושבים בבטן שמחה.
היום כמעט באותו לוקיישן נמצאת השווארמיה של שמעוני שאני אוהב.
 

prizman

New member
זה ממש לא באותה ליגה

וחשבתי שהפם פם זה לחיילים דלפונים למרות הצוותא.
 

prizman

New member
לאן עברו משרדי התק"ם?

עוד זוכר את הבניין האפרורי ההוא.
הבניין האפרורי של בני עקיבא היה גם לא רחוק.
הוא עוד שם?
 

shlomits

New member
בני עקיבא העבירו משכנם לבירה לפני יותר מעשור

יכול להיות שהנהלת מחוז דן נשארה שם בדובנוב...
 

prizman

New member
תני לי לחשב רגע.

א"ש היה המנהל שלי בערך ב 1994.
א"ג היה מנכ"ל בני עקיבא באותה תקופה.
בערך שנתיים אחרי נסענו לבקר אותו.
אולי אני מפספס בשנה לכאן או לשם.
אני מסתכל כרגע ברשת וקורא כמה דברים לגביו,
לאו דווקא שליליים.
 

inבאלי

New member
יש כאלה שנשבעים בחומוס שלהם

כולל ידיד שלי שחי כבר עשר שנים בארה"ב וכשהוא מגיע ראשית נוסע משדה התעופה לאכול חומוס ורק אז להורים שלו....
 

FiReBall

New member
לא אכלתי שם שנים רבות

אבל זכרון החומוס שהצטבר בתחתית הפיתה והתערבב עם השמן של השווארמה עוד נשאר טרי בזכרון..
 
למעלה