מפגש הכנה להנקה בביה"ח ליס ליולדות

לבנה123

New member
רגע רגע רגע - רק הערה קטנטנה

בתור עצמאית החוקים קצת אחרים - וצריך לשמור כל מיני חשבונות של כל מיני למשך יותר זמן. עד כמה שאני זוכרת סיגל כרגע לא עצמאית, אבל זכור לי איפושהו שהיא היתה. אם זה הענין - שווה לשים לב מה מהקבלות או החשבונות רלוונטי או "נוקה" מהעסק, אם בכלל.

מרב.

New member
דיברתי על חשבונות בית בלבד, לא מכירה חוקי

חשבונות של עצמאים.

מהרשויות אפשר לבקש גמר חשבון.

תמיד ביקשתי גמר חשבון מהרשויות כשעזבתי דירה ולכן לא הייתי חייבת לשמור קבלות. יש דבר כזה.

מרבי - לשמור. לא לזרוק כלום. מניסיון.

אפילו חשבונות טלפון מלפני 5 שנים. רכשי ארגז דקורטיבי (יש באיקאה) הכניסי את הניירת לניילונים (שמרדפים) לפי נושאים ואפסני בבוידעם.

מרב.

New member
חבל שלא צילמתי איך הסלון נראה אתמול ../images/Emo122.gif

ניירות ממוינים בכל פינה, קלסרים נערמים, ערימת ניירות מקומטים מפוזרת על הריצפה ושני הורים טרוטי עיניים מעיינים, ממיינים, מתייקים ועייפים... אבל זהו, הסדר נעשה, סידרתי את הניירת פחות או יותר בסדר הגיוני, איחדתי המון קלסרים בודדים קטנים, ויצרתי משהו שאני מאמינה שנוכל להתמודד איתו בשנה הקרובה, ובטח ובטח יהיה קל יותר לתייק בשוטף. אני לא זורקת ניירת, אם כי לדעתי יש גג של 7 שנים לשמירת ניירת והוכחות תשלום (גם זה יותר מדי, כן..? ולא שיש לי 7 שנים אחורה...) נראה לי שכאשר נעבור לבית הבא אז אזרוק את הניירת של הדירה שמכרנו. אוף, איזה תיק (תרתי משמע
).

מעיןבר

New member
גם אני מתעבת את זה ../images/Emo5.gif

ומצד שני יש לי בעיה קשה עם לזרוק ניירת. אני מתעדת ה-כל ושומרת ומתייקת בקלסרים שנתיים עם חוצצים לפי נושאים. אחת לתקופה אנחנו עושים פרוייקט (אויש כמה שאני שונאת לתייק). כולל דברים מהדירה הקודמת שאנחנו לא גרים בה כבר קרוב ל- 4 שנים
. תלושי משכורת אני שומרת להערכתי 12 שנים אחורה. אף פעם אי אפשר לדעת מתי יצוץ הצורך בפיסת מידע
.

מרב.

New member
תלושי שכר 12 שנה אחורה???

מיותר לחלוטין. ברגע שאת מקבלת טופס 106 את יכולה לזרוק את כל תלושי כל אותה שנה!

למעלה