מפגשים מהסוג השלישי

עניתי לך מה השעה, אבל, כהרגלך

אינך מפנים אותה ותחת זאת אתה מתעקש להתייחס אליה כאל התאריך. תגיד, איתי, איפה כתוב שמצנח סולו מפנה למצנח טנדם ?

../images/Emo23.gifאמנון שלום!

ראשית כדי לעשות סדר. כללי הבטיחות בטיסה אומרים:1. זכות קדימה לכלי הטייס הנמוך, הנחות או זה שנמצא במצוקה, ובהמשך משוייך מצנח טנדם לכלי נחות יותר. את מה שאני כותב תדע כאשר תטיס טנדם באופן שוטף ורציף. 2. זכות קדימה לא לוקחים בכח. גם אם אתה מצאת את הטרמיקה והיא רשומה בטאבו על שמך! נאמר בכללי הבטיחות שמי שקובע את כיוון הסיבוב זה הכלי הנמוך (המצטרף). בכלל אינני מבין איך ב 1300 מטר הרחק מכל מפגע בשמיים שני טייסים (טייסי קרוס) מגיעים למגע? הרי היו שניהם צריכים להיות מיומנים בראית תמונת השטח ולהימנע! אבל אצלנו כולם נדחפים גם על הכביש גם בעמדת ההמראה וכניראה גם באוויר. אני שמח שהמפגש נגמר רק בפורום ולא בבית חולים או מעבר לזה. אני מקווה שכוווולם הסיקו מסקנות מהארוע במיוחד הטייסים. טרמיקות לרוב ובטיחות מעל הכל! שנה טובה ארנון הר לב עגור

atzmony

New member
למיטב ידעתי ברגע שיצאת לקרוס באמצע

השבוע אתה מסכן את עצמך ואת הכלי טייס שאתה עלול להיות במסלולו(חל איסור לצאת לקרוס באמצע השבוע ) ובגישה של אנחנו נדחפים,ננעלים... לא נגיע רחוק בעיקר לא בפתרון הבעיה. ביום שישי האחרון פשוט הזדעזעתי מהלך הרחות בעמדה,בעיקר היחס אליו אנו הגולשים מקבלים ממכם "אתם בדרך כלל יוצאים מאוחר " "למה שלא תמתינו עד שכל המצנחים יצאו ואז תרכיבו" אני הרגשתי שאני צריך לבקש אישור ממכם לצאת ! נראה לך שכך צריך להתנהל בעמדה?! למה שלא תחיליטו בשבילי איזה תחתונים אני אלבש (בכוונה הקצנתי) אני עוד הספקתי לראות מצב בו הגולש "מקבל" אישור להידחף ולצאת בעוד הבחור עם המצנח לא מקפל את המצנח והמצנח פשוט פרוס לו מתחת לכנף מה שיכל לגרום לתאונה קטלנית ביציאה במיקרה הנ"ל למזלו של הגולש לא התרומם לו "לפתע" המיצנח ! אלמה שלא תבקש מהבחור לקפל...? כך עשיתי במיקרה שלי ... הדבר לא נעשה וכמובן חוק מרפי המצנח היתרומם לו ויחד איתו הגלשן שלי !

קבל עדכון ידע.

יובל, מדבריך ניתן להבין כאילו במרוצת סופי השבוע "המסלול נקי". אין הדבר כך ! הנתיבים תמיד בשימוש, ודווקא במיוחד במרוצת סופי השבוע. עוד מימי הטייס הראשי הקודם, אשר חפץ, שונתה ההגבלה וכל מי שרשיונו מתיר לו לבצע טיסות מרחק והוא מכיר את נתיבי התעופה האזרחית (אחרי שעבר השתלמות מקצועית) ואת המגבלות והתנאים שלהם הוא אמור לציית טיסות באמצע השבוע מותרות על פי הנהלים, ובתנאי שימסר עליהן דיווח מראש לגורמי הבקרה האוירית דרך אנשי הקשר שמונו לכך מקרב חברי האגודה. עם ההתארגנות בתבור דיווחתי לאיש הקשר שלנו ודיווחתי גם בסיום הפעילות. רבות נעשה בעבר לשיפור יחסי הגומלין בינינו והושגו סיכומים והבנות, אך בכל תקופה חל בהן כירסום מחודש. הן יבואו אל פיתרונן כאשר תהיה אגודה אחת משותפת שתאחד אותנו, כמקובל בעולם. לילה טוב, אמנון

ג ל נ ט י

New member
קרוסים באמצע השבוע - עדכון

באגודה למצנחי רחיפה, הטייס הראשי שלהם מתיר יציאה לקרוסים בתיאום מול הגורמים המתאימים. הדבר אינו נכון במקרה של גלישה אווירית, וחל איסור על גולשים לצאת לקרוסים באמצע השבוע. אל תשאל אותי מה ההבדל (כי ההבדל כנראה ברמת ההשקעה (עצלנות) והתיאום של הטייס הראשי מול הרשויות המתאימות).

אמרתי בעבר ואומר זאת שוב

גם אתם מוזמנים להשתמש בשירותי הדווח ליב"א. זה לא עולה יותר מ-2 שיחות טלפון (אחת ב"לפני ואחת ב"אחרי") וזה כן מעלה את רמות הבטיחות באוויר והאמון מול היב"א. לגבי איסור קרוסים באמצע השבוע - זה כבר עניין פנימי שלכם, אבל גם אלו הטסים באמצע השבוע טיסה מקומית מדווחים ליב"א. צרו קשר ואמסור לכם את כל הפרטים ! שנה טובה ! עמית דונסקי.

חוקי דרך לא מחליפים ערנות

אין שום ספק ואין ויכוח על זה שצריך לקיים חוקי דרך אבל הניסיון להאשים את הגולש בלבד בגלל שבמקרה מאד מסוים חוקי הדרך אומרים שיש זכות קדימה לכלי האיטי הוא מיותר, לא נכון ולא תורם שום דבר לדיון. אם היתה לך בעיה ביום רביעי עם גלשנים שלא הסתובבו לכיוון הנכון ובגלל זה נחתת בשדמות דבורה, אתה יכל להעלות את זה לדיון נוסף אבל זה לא ממש קשור למקרה המאד מסוים הזה וזה לא תורם להבנתו או יותר חשוב להמנעות ממקרה כזה בעתיד. אני לא מתיימר להחליף את חוקרי הארוע מה גם שאין לי את כל הפרטים אבל דבר אחד בטוח, אם שניהם היו שומרים כל הזמן קשר עין אחד עם השיני זה לא היה קורה ! זה לא כמו מעל התבור שצריך לשים לב לעוד 20 כלי טייס בו זמנית, הם היו רק שניים.

בין אשמה לאחריות

ערב טוב, גרשון ידידי, כמוך, גם אני בהחלט שאינני מתיימר להחליף את חוקרי האירוע וגם לי אין את כל הפרטים. אולם, בניגוד לדבריך, אינני מחפש להאשים. לא את הגלשן ולא את מצנח הרחיפה, וזאת מאחר ולדעתי, מבחינת "אשמה", שניהם אשמים. אולם, ולמיטב שיפוטי, אמור העניין להיבחן לא מהיבט של "אשמה", אלא מהיבט הרבה יותר רציני - האחריות. או אז, אין לי ספק שהיא תיפול רק על כתפיו של צד אחד. ולעניין כוון הסיבוב הנכון, זה כבר למעלה משנה שבכל שבוע מוכרז כוון הסיבוב באזור העמדות, כמקובל בתחרויות במטרה להגביר את הבטיחות. הודעה על כך מתפרסמת במענה הקולי. מן הראוי הוא שהגלשנים גם הם יאמצו לעצמם לקיים הנחייה זו ואז יהיה גם יותר נעים לעוף במחיצתם באיזורי העמדות ללא החשש הקבוע מפני הבלתי צפוי "לאן הוא יפנה" ליל מנוחה, אמנון

avron

New member
אל תנסה לממש את זה מוך דאון

אל תנסה לממש את זה מול דאון, בדאון יש הסתר גדול מאוד כלפי מטה. בגלשון/מצנח כלפי מעלה. קונפליקט.

eshaish

New member
ביקורת

כבר בפתיחת דברי ציינתי שהייתה פה טעות חמורה. מי שבאמת מכיר אותי יודע שאני בד''כ מבקש ביקורת: המראות, טירמול ונחיתות. עוד בשבת בערב ביקשתי מאורי (הצנחן) שידאג לשמור את הלוג ב GPS כדי שנוכל לבדוק מה באמת קרה שם. אני מתכוון במהלך השבוע להוציא זאת לפועל. מה שמרגיז אותי זאת ביקורת יומרנית אשר אינה מבוססת על עובדות. ברברת ולא יותר מזה. קצת מחשבה וניסיון (אשר יש לך בשפע) היו צריכים להספיק לך כדי להבין שתיאור המקרה על ידי ועל ידי הצד השני אינם מספיקים כדי להבין את האירוע. הדינמיקה של טיסה בטרמיקות בתחום 3-5 + הרוח בגובה היא די מהירה כפי שבטח ידוע לך. אלישע

אלישע אני איתך

אל לנו לקפוץ להסקת מסקנות יהירה למרות שלכולנו ברור כי הייתה כאן טעות בשיקול של המרחף והגולש ואף אני משוכנע כי כמעט לכל אחד ממעופפים היתה תקרית דומה שהסתיימה בתיקון של הרגע האחרון. לכן מה שאפשר לעשות כרגע הוא לאסוף כמה שיותר מידע משני הצדדים, אפילו כאן בפורום ולנסות להבין מה גרם למפגש במקום להתחיל בהאשמות ומסקנות לא מקצועיות, כדי שבעתיד זה לא יקרה. השאלה היא האם מונה מישהו לחקור את התאונה, או שאנחנו טוחנים אויר?

חגי

New member
DOD - לא צריך להיות מוהנדס כדי

להבין שכששני בעלי כנף רואים זה את זה ו....פ ת א ו ם ...הם מתנגשים זה סימן די ברור שהם לא התייחסו זה לזה. ההשערה היחידה שעשיתי היא שהם לא עשו את זה מתוך גישת סמוך! יתכן ואני טועה והם לא עשו את זה כי הם לא מבינים שצריך לשמור קשר עין בטרמיקה חזקה ובהפרש גובה קטן/ כי הם לא שמים זין/ או כל אלטרנטיבה אחרת שתוצע. כשדברים הם פשוטים זאת חכמה קטנה מאד לסבך אותם.

EladKadury

New member
חקירת הארוע מתבצעת בצורה מסודרת

ובמשותף ע"י שווייצר וערן שפירא(אחראי בטיחות-מצנחים). בתום עבודתם הם יוציאו מסמך משותף שיפורסם ילמד ע"י שתי האגודות.

חגי

New member
נו - אז אם הכל ידוע - איך זה קרה?

על השאלה הזאת הצעתי את הפתרון שלי - 2 בעלי הכנף ראו זה את זה וסמכו שהשני יהיה מספיק אחראי לשמור קשר עין רצוף והתוצאה היא הארוע עצמו.

חגי

New member
ניקול ! ימי חיינו, מדונה...וגלישה

אוירית!!!!! מה זה השילוב הזה? זכית בתואר הפתעת היום ואל תנסי להבין את ולנסקי - חוש ההומור שלא בלתי פציח.

למעלה