מפגשים מהסוג השלישי

eshaish

New member
מפגשים מהסוג השלישי

אני מניח שרובכם כבר יודעים על האירוע שחוויתי בשבת. לא נעים בלשון המעטה. אני כותב שורות אלו כדי להעמיד את הדברים על דיוקם -לפי מיטב זיכרוני. תירמלתי מעל יבנאל בגובה 1300. המיצנח היה ממזרח בערך באותו גובה במרחק של כ-150 מטר. הערכתי שהוא גם רואה אותי מכוון שהוא הצטרף לטרמיקה אחרי ומכיון שבאותו רגע פניו היו לכיוון צפון מערב ואני הייתי מערבה ממנו. הסתובבנו באותו כיוון. המשכתי להסתובב ולאחר זמן קצר מאוד הבחנתי בו מחדש אך הפעם הוא היה לפני במרחק של לא יותר מ-20 מטר כאשר שנינו פונים מערבה. אפו של הגלשן היה קצת מתחת לחופת המיצנח. הספקתי לצעוק לעברו ולדחוף קצת. הערכתי שההיתנגשות בלתי נמנעת ואם אפנה אז בזמן ההתנגשות אאבד שליטה. החופה החליקה מטה על הכבלים הקידמיים שלי. בדרך היא שברה את הפין שמחבר את קפסולת מכשירי הטיסה לבסיסה (המתחבר לספיד בר). הקפסולה נשארה תלויה באוויר. המשכתי לטוס כאשר כל כמה דקות הנחתי את הקפסולה על הבר. בסופו של דבר טסתי לצמח וחזרה לרכס יבניאל. נדמה לי שמכוון שרק שנינו היינו במרחב האווירי האינסופי הזה הורדנו קמעה את רמת העירנות וקרה מה שקרה. בברכה אלישע

חגי

New member
ראשית קבל תיקון - זה לא מהסוג ה- 3

זה מהסוג הסופני. ראשית - במבחן התוצאה יש פה נכשל חמור שלך אלישע- רק אתה ומצנח בודד , אתה מעליו והאחראיות היא שלך. לא צפיפות של זיכרון או התבור עם עוד 20 כלים , לא תחרות שנלחמים בשיניים על המוקד... פשוט לא צריך לקרות בשום אופן בסיטואציה שהייתם. שנית - המצנח מתחתיך - אתה אמור לזהות את קצב העלייה שלו ביחס לשלך ולזהות מגמה של התכנסות בינכם. המילה - פתאום - אומרת הכל! אין פתאום למי שמסתכל סביב ומזהה את התנועה המרחבית ומתייחס אליה. שלישית- רגע לפני התנגשות- דחיפה עד הסוף אולי היתה מאפשרת מעבר מעליו - בסופו של דבר אנו טסים במהירות שבדכ מאפשרת טיפוס של כ- 10 מטרים עד ההזדקרות. יתכן שזה היה מונע את החיכוך שהיה יכול כמובן להתפתח להסתבכות בחוטים - במיוחד של הקפסולה או המשולש.

eshaish

New member
אלישע

יש פה נכשל חמור שלי ושל המצנח. אין על כך עוררין. מה שלא ברור לי זה אך היגעת למסקנה שאני הייתי מעליו. לא ראיתי אותך בסביבה כאשר זה קרה. אני נוטה להסכים איתך שדחיפה חזקה אולי היתה מונעת את המיפגש. אלישע

קצת מידע שנתקבל מטייס המצנח.

הטייס ראה באיזור יבניאל גלשן מטרמל. הוא טס אליו והגיע לטרמיקה שלו כ 200 מטר נמוך ממנו. לאחר מספר סיבובים החל המרחף להדק סיבוב ולעלות במרכז אחר של הטרמיקה וכך נוצרו שני מוקדי עליה בטרמיקה. המרחף טוען שהגלשן היה כמאה מטר ויותר ממנו ולאחר כסיבוב נוסף הוא שמע צעקה שאמורה היתה למשוך את תשומת ליבו למתרחש. הוא הבחין לשניה בגלשן טס ישירות אליו כשפני הגלשן מזרחה והמצנח פונה דרומה (מסלולים ניצבים) בשלב זה לא היה בידו של המרחף אפשרות לעשות דבר וכל שנשאר לו זה לראות כיצד הגלשן פוגע בחופתו ודרכיהם נפרדות שוב (מזל נטו). לשני הטיסים היה מכשיר GPS פועל בטיסה זאת. יהיה נחמד לראות את הטרקים המוקלטים. אין בדברי לקבוע אשמים מלבד העובדה שתאונה שכזאת במרחב שכזה צריך להדליק נורה אדומה לשניהם. טיסות בטוחות... איתי

חגי

New member
נראה ששני בעלי הכנף ראו זה את זה

ולמרות זאת נפגשו דרכיהם. על פניו נראה שיש אנשים הטסים בגישה - הוא ראה אותי ...אני אותו...הכל בסדר. יתכן גם , כי יש כאלה שמניחים שהשני יהיה מספיק אחראי כדי לעקוב אחריהם ולהמנע ממצב מסוכן. הגישה הזאת עובדת כל זמן שבאמת פגשת בבעל כנף שמסתכל סביב ושומר על תמונה אוירית וממשיך להתייחס גם כשחשוב לו להתמרכז. אחרי זה הוא כועס עליך ומתלונן שנכנסת לו לתוך הפנייה...אבל שיכעס....כלום לא קרה, לא?! זה לא עובד כאשר שני בעלי הכנף משאירים את האחראיות זה לזה ו"פתאום" מוצאים את עצמם במצב שבו ההתנגשות היא כבר עניין של צעקה.

eshaish

New member
על פניו

מה אתה מנסה להשיג עם הסקת המסקנות הכל כך פזיזה שלך ? באותה הזדמנות כבר ניתחתה את גישתי ואופי הטיסה שלי (אולי גם את כל האישיות שלי). כמה אני חייב לך ? אנא תגלה קצת בגרות ואחריות בכותבך בפורום. אלישע

חגי

New member
חבל אלישע שאתה מתקשה לקבל בקורת

קשה ככל שתהיה - הבעייה אינה אצלי ואינה בפזיזותי! מי שעמד בפני תאונה קטלנית ועדיין לא הצליח להסביר "איפה טעיתי" עדיף שיתלה בענפיו הוא ולא בביקורתיותם של אחרים (ואללה - אני מדבר על עצמי בלשון רבים!!!!). במקום להתרגז עלי - תתרגז על עצמך - תתחקר ותשנה - אחרת ביקורתי לא הועילה בכלום.

מפגשים מהסוג הטיפשי (והמסוכן ביותר)

קטע נבחר מדברי אלישע : "המיצנח היה ממזרח בערך באותו גובה במרחק של כ-150 מטר. הערכתי שהוא גם רואה אותי מכוון שהוא הצטרף לטרמיקה אחרי ומכיון שבאותו רגע פניו היו לכיוון צפון מערב ואני הייתי מערבה ממנו. הסתובבנו באותו כיוון. המשכתי להסתובב ולאחר זמן קצר מאוד הבחנתי בו מחדש אך הפעם הוא היה לפני במרחק של לא יותר מ-20 מטר" אני מסכים עם כל דבריו של חגי. ובקשה: מישהו יכול לרענן את זכרוני בחוקי הדרך באויר וציין למי מן השניים יש את זכות הדרך ואפילו הם באותו הגובה ?

חגי

New member
קבל רענון - זכות קדימה לזה

שנמוך בטרמיקה. לצערנו מצנחים רבים חושבים שיש להם זכות קדימה בגלל שהם מצנחים ופשוט טסים ישר ובצורה מסוכנת לתוך נתיב פנייה של גלשן מטרמל. בכל מקרה ותמיד תמיד תמיד נכון - תן זכות קדימה לאידיוטים שלא נותנים זכות קדימה.

וקבל תיזכורת לשאלה :

שאלתי : "למי מן השניים יש את זכות הדרך ואפילו הם באותו הגובה?" ליל מנוחה, אמנון

חגי

New member
יש לי תחושה שאתה מייחס חשיבות יתר

לזכות הקדימה של מצנח על גלשן - זאת זכות שנמצאת בעדיפות הנמוכה ביותר והיא רלונטית למצבים של טיסה ישרה זה מול זה בלבד.

אמנון תרד מזה

אני מניח שאתה מנסה לומר שלכלי האיטי יותר יש זכות קדימה אבל זה לא המקרה פה וזה לא לעניין. שניהם פשוט לא היו מספיק ערניים.

ושאלה לגרשון

ערב טוב, אני יודע שהיום מקובל על רבים במחוזותינו לנפנף בדגל "מבחן התוצאה". לדעתי, בכל הקשור לאירועי בטיחות חריגים, זו טעות מצערת וחמורה ! אחרת, אינני מבין את קביעתך: "שניהם פשוט לא היו מספיק ערניים", כאילו מדובר כאן בשני הולכי רגל, שבסך הכל חיככו כתפיהם ללא כוונה תחילה. אז באיזה מקרה מדובר כאן לדעתך? וממתי חוקי הדרך הם פתאום לא לעניין? חגי מהגלשנים כבר סיפק את התשובה הריקה מתוכן : "לזה שנמצא ראשון בטרמיקה" ! האמנם?! האם זה כן לעניין? ביום ד' בשבוע שעבר טסתי בתבור. היינו 4 מצנחים ובעמדה התארגנו הרבה גלשנים. לאחר כשעה באויר הצטרפו למעלה מעשרה גלשנים ! ההרגשה הכללית שלי היתה שהם לא רואים ולא מסתכלים סביב, ולו בשביל לתת לאחרים שבאויר את ההרגשה שמבחינים בהם. כל גלשן שפוגש תרמיקה, (לחגי: זה מתחיל ב"ת" ולא ב"ט"), מסתובב לאיזה כוון שעולה על רצונו, כאילו היה לבד בשמים וננעל עליה ללא התחשבות בכלי הטיס האחרים (כן, גם אנחנו כלי טיס) שבסביבה. (מזכיר לי את ההידחפויות למקום החנייה שזה עתה התפנה בחניון הסופרמרקט) סופו של דבר יצאתי לקרוס עם תרמיקה חלשלושה רק בשביל להסתלק מהלחץ הבלתי נסבל הזה. הגלישה לשדמות דבורה היתה החלק הנעים ביותר שזכור לי מהטיסה באותו יום. זכור לי אירוע בנתניה לפני כשנתיים שבו התנגשו שני מצנחים, שגם הוא, באורח נס הסתיים ללא פגע. מצנח אחד היה טנדם והשני בודד וכל אחד חשב שלו מגיע. בסופו של דבר האחריות לאירוע היתה על הטנדם - נקודה ! המשך ערב נעים, אמנון

מדוע כן ?

מדבריך נשמע כאילו קבעו בחוקי הדרך שטנדם מפנה לסולו, וזה לא נכון. אין הבדל בחוקי הדרך בין מצנח סולו למצנח יחיד ולכן כל המשפט "מצנח אחד היה טנדם והשני בודד וכל אחד חשב שלו מגיע. בסופו של דבר האחריות לאירוע היתה על הטנדם - נקודה !" הוא לא רלוונטי ללא סיפור המקרה ותחקיר האירוע. גרוע מכך, כתוצאה מדבריך מהיום והלאה מרחפים ברכס לא יפנו דרך לטנדם כי אתה פסקת ש: "בסופו של דבר האחריות לאירוע היתה על הטנדם - נקודה !" (מבלי להסביר את עצמך). יום טוב איתי

למעלה