שאלה מעניינת
שעדיין לא פתורה אצלי...
בגדול ? העמדות הפוליטיות שלי לא השתנו מאז, אם אני מסתכלת על המערכה הכוללת ולא על המקרה ספציפי...
יחסי יהודים ערבים ? מפגשים מפגשים וכמה שיותר מפגשים..לא עם ראשי ממשלות, לא עם חברי כנסת..לא במעמד פוליטי זה או אחר..מפגשים של אנשים רגילים, כמוני וכמוך..
אבל דברים אחרים השתנו אצלי..בעבר קטלגטי את כולם כמקשה אחת של: "לא רוצים לעשות שלום" כולם מחבלים וכו וכו..ואחרי המפגש איתה, והחברות שהתפתחה, הבנתי שזה לא כך. שיש שם לא מעט אנשים טובים, שרוצים שלום, שנמאס להם לחיות במציאות שהם חיים, שיש שם אנשים כמוני וכמוך..וזה כן נתן בי תקווה מסויימת ששנים הלכה לה לאיבוד מבחינתי..
התגובות שלי קצת שונות היום..אני הרבה יותר סובלנית, ומוצאת את עצמי יותר חושבת גם על הצד השני, שזה תכלס מקשה..הרבה יותר קל לעצום עיניים ולא לחשוב שיש שם גם אנשים חפים מפשע...אני מעריצה אותה כי היה לה הרבה יותר אומץ, חמלה, וקבלה ממני..הבית של ההורים שלה הופצץ לפני כמה שנים מהמטוסים שלנו. הילדים שלה חיים במציאות שלא נותר להם אלא לגדול על השנאה אלינו..
אבל המציאות כ"כ סבוכה, וקשה. קל לי "לשנוא" שזה שם..שאני לא רואה את זה..שזה מופיע לך מול הפנים ? ואתה מגלה נפש של אדם, זה הרבה יותר קשה.
אבל גם אני אמא, וגם לי נמאס מהמציאות, וגם לי המצב לא נעים, וגם הילדים שלי "זכו" לרדת למקלטים וכו וכו..אז קשה לי להסתכל אובייקטיבית על זה.
במלחמה האחרונה שהייתה - מצאתי את עצמי חושבת עליה לא מעט. דאגתי. את הבן שלה נסעתי לראות עוד פעמיים שהיה מאושפז, היינו בקשר טלפוני תקופה, אין לי אפשרות לראות אותה, היא חיה בג'באליה וזה מסוכן עבורה. אין לה אינטרנט בבית ובבתי קפה עם אינטרנט נמצאים רק גברים.