מעשה שהיה, כך היה

LdsPdV

New member
צודקת

LdsPdV

New member
הקשר בין חיזור לפמיניזם

נוצר כיוון שהבחורות רוצות ומצפות שיחזרו אחריהן אבל מצד שני לא כל כך מוכנות להשקיע בבחור (כלומר לחזר אחריו).
עכשיו ברור לי שלא מדובר בכל הנשים.
יש מספיק נשים שחושבות שגם הן צריכות להשקיע מההתחלה וטוב שכך.

אני יוצא נגד נשים שחושבות שמגיע להן לקבל אבל הן לא צריכות לתת.

אילו חיזור היה נתפס כמשהו הדדי ששני הצדדים צריכים להתאמץ בשבילו, לא הייתי קושר את העניין לפמיניזם.
ברגע שדי הרבה נשים החליטו שלהן מגיע (גם בלי להתאמץ) ולגברים לא כל כך מגיע - זה מרגיש לי "קצת" צבוע לאור הדרישה לשוויון.

ודרך אגב, ברגע שביקשת מהמדינה לתת לך שוויון - בעצם ביקשת גם ממני (הרי אני אזרח המדינה ומעסיק).
ואני שואל, אם לך מגיע (ולדעתי ברור שמגיע לך) יחס כזה, למה לנו הגברים לא מגיע גם שוויון מכן ?

מה אתה אמיתי?

אם ביקשתי מהמדינה אז ביקשתי ממך כאזרח - נכון.

אבל אם אתה ואני או כל גבר ואישה אחרים - מתחילים בניהם קשר רומנטי, התחלתי, דייט ראשון שכזה, מה אתה מכניס לשם את עניין השוויון?

חיזור זה בכלל לא מצב של שוויון.
חיזור הוא רעיון שבו גבר (בד"כ אם נהייה כנים) מנסה למשוך את האישה (גם בד"כ כי רובנו סטרייטים) ליצירת קשר (בד"כ רומנטי).
סוג של הצהרת כוונות ועניין.

בני אדם מראים את הצהרת הכוונות הזו ע"י אסיפה ולקיחה למקום המפגש, תשלום, שיחות טלפון, הודעות וכו'

ושוב, וזה רק לחידוד - אין קשר בין חיזור לפמיניזם.

זה שאתה רוצה שגם האישה שאתה יוצא איתה ומתחיל איתה קשר ראשוני גם תראה שהיא מעוניינת וגם תמיס אותך במחוות קטנות - לגיטימי ביותר וגם המון בהצלחה וזה.

ביזיון,
שלא מתביישת לומר שפמיניזם זו לא מילה רעה וגם מאמינה באגדות ומתה על דיסני ואם בא לה על מישהו היא תיסע אליו גם ברכבת אבל מתה על זה שהגבר שאיתה מחזיק לה את הדלת של המעלית.

LdsPdV

New member
למה שאת קוראת מחוות קטנות

אני קורא חיזור ואכפתיות.

ברגע שיש נשים שחשובות שמגיע להן לקבל אבל הן לא צריכות לתת - זה מתקשר לי באופן אוטומטי לצביעות שמסתתרת מאחורי המושג פמיניזם.

שלא תביני לא נכון - אני לא מצפה שבחורה תפתח לי את הדלת של הרכב או תבוא לאסוף אותי.
אבל אני כן מצפה שהיא תשקיע ותראה נכונות ואכפתיות ותפתיע (תמיס) אותי בדברים הקטנים בדיוק כמו שבחורה מצפה לזה.

חיזור זה לא מצב של שוויון ?
למה ? כי לא מתאים לכן להתאמץ בשבילנו (אבל אנחנו חייבים להתאמץ בשבילכן...) ?
למה ? כי אתן נשים אז מגיע לכן פטור ?

אתה

אונס את דברי?
לא חיזור זה לא מצב של שוויון.
כי ככה זה בטבע.
אבל לא אמרתי ש*רק* הגבר צריך לחזר.
אם עוד לא הבנת את זה.

חיזור קורה כי בא לך לחזר ואתה לא מודד כמה היא נותנת בשביל לתת לה בחזרה (או שוויון)
אתה מחזר כי אתה רוצה אותה וחשוב לך לך להשקיע בה ולהראות לה נכונות.

אותו דבר גם כלפיה, היא מחזרת אחריך כי היא רוצה להשקיע בך אבל היא לא מודדת כמה אתה נותן לה בשביל לתת לך בחזרה.
אף אחת לא סופרת את מספר הפעמים שפתחת לך את הדלת או ששילמת עליה או שהתקשרת בשביל לומר - יואו לאונרדו הזה כזה נסיך, 5 פעמים כבר התקשר עכשיו תורי.

לא.
ממש ממש ממש לא.
אז אין כאן שוויון - יש מי שרוצה לתת - נותן.
מי שלא רוצה - שלא יתן אבל שלא יתפלא למה הוא לבד.

LdsPdV

New member
השוויון שאני מחפש נמצא בגישה הבסיסית

כלומר יש נשים שלא חושבות שבשלב הראשון הן צריכות לעשות "משהו מיוחד" (כלומר להראות מאמץ \ רצון \ אכפתיות שזה בעצם סוגים של חיזור).

לא דיברתי על שוויון מבחינת הכמות או ה"איכות" (אולי נגיע לזה יום אחד, אבל זה עדיין מאוד רחוק מאיתנו...) אלא על שוויון בגישה.

לא מתאים לי שבחורה תצפה שרק אני אעשה מאמצים ואחזר אחריה והיא תתנהג כמו פרינססה...

ולצערי הרב, כנראה שבישראל 2013 מסתובבות די הרבה פרינססות (ומסתבר שאבא שלהן לא בדיוק מלך... בדקתי
).

אני

מעדיפה טרנטה על פני רכב יוקרה.
תמיד מביך אותי בדייטים ראשונים להיכנס לרכבי יוקרה וספורט...

Anna Vasserman

New member
תראה לי הודעה אחת

שבה צעקתי או אמרתי משהו על ייצוג בדרקטוריונים או בכנסת?
מה אתה מכניס את זה בכלל?
מעולם לא טענתי שגברים ונשים שווים.

פמיניסטית אני לא, אז תשכח מלהפיל את זה עליי...

LdsPdV

New member
תראי

לא הפלתי שום דבר עליך ואם הבנת את הדברים בצורה כזאת אני מתנצל.

הטענה שלי לצביעות היא כנגד נשים באופן כללי (לא כלפי כל הנשים, אבל כלפי רובן) וממש לא נגדך באופן ספציפי.
לא ברור לי איך אתן דורשות (ובצדק) שוויון בכל, אבל מסתבר שיש כמה תחומים שלא מתאים לכן שיהיה שוויון.

במקרה הספציפי שלך, אני לא מבין למה את מתנה תנאים מראש (על פי האני מאמין שלך שהכנת לעצמך) על מנת להתנהג בצורה מסויימת.

אם את ליידי (ואני נותן לך את הקרדיט שאת אכן כזאת), תתנהגי כמו ליידי בכל מצב (גם אם הבן אדם אפס, טמבל ומגעיל).
אם את רוצה זוגיות טובה, אני חושב שאת צריכה להשקיע מההתחלה (כמובן בקצב שלך ובהתאם למה שאת מוצאת לנכון) - אבל תנסי לתת לצד השני הרגשה שגם את משקיעה.

לדעתי הדדיות מאוד חשובה, בפרט בתחילת קשר.

צלשלספק

New member
למה?

כי כל בחור שפוי שיצא לדייט, שניים, או חמישים יצפה לאיזו נכונות מצידה ״להשקיע״ לא פחות ממנו.

בסיטואציה כזו, באם אני הייתי נתקל במקרה כזה, (נניח, למרות שלא נראה לי..) אם היא הייתה מביעה נכונות כנה לקחת אוטובוס או מונית כדי להפגש ולהכיר (ברוב עוונותי לא מנעתי מאף אדם להוציא רשיון נהיגה או לרכוש מכונית או טוסטוס)
סביר להניח שהייתי אוסף אותה מהבית אפילו מבלי שתציע. אם הייתי מרגיש שאני לגמרי בעניין שלה ושלא מדובר בבחורה שעובדת בשיטת המצליח, שבאה רק אם אוספים אותה. מצידי - שתישאר בבית,
בחורה רצינית הייתה מזיזה ת׳צמה.

אני מסכים איתך שבתרבות של חלק ניכר מהגברים ממוצא רוסי (ממה ששמעתי מבחורות שיצאתי איתן) זה אחרת, ביחס לגבר הישראלי העכשווי של דור ההכרויות באינטרנט. עניין שלהם, מצד שני לפעמים זה בא בד בבד עם כל מיני קטעים ״עתיקים״ ביחס שלהם לנשים שמסתובבות איתם, אפילו כ״רכוש״ וקטעים של אובססיה וקנאה שוב מבלי להכליל, יש גם חבר׳ה עתיקים מעדות המזרח שמתנהגים כך,

״אני הגבר ובלה בלה״. בעל המאה הוא בעל הדעה.

סתם לשקף לך את מה שכתבת עכשיו

חומר למחשבה אם תרצי:
הוא לא מוכן לעשות מאמץ מינמלי....
האם את מרגישה שאת עשית מאמץ מינמלי?

לקורא(ת) מהצד, נשמע מאד חד צדדי ..ההפך מהדדי, הוגן, שיוויוני, שעבורי אלו הדברים הכי חשובים בהכרות.
זכותך לדעתך..רק את מכירה ומחליטה..
אבל זה נקרא בצורה שונה מאד, מאיך שאת חווה את זה.

אבל בשבילו זה אותו מאמץ

אז מה זה משנה בכלל? אני לא מתקלחת? לא מתאפרת? לא מתייפה? לא לובשת שמלה יפה? גבר בדרך כלל זורק על עצמו משהו ובא. מקסימום בושם.
בשבילו זה ממילא אותו דבר להגיע אלי או למקום אחר. למה מישהו שאני לא מכירה מנסה להכריח אותי?

זה שגברים לא מתאפרים

לא אומר שהם לא מתקלחים, מסתרקים, לובשים בגדים יפים... אני תמיד לקחתי מאוד ברצינות את הדייטים שלי.

למעלה