מעשה קדימה

לשורף שלום

אני חותם לך וגם לפני זה אמרתי ששינוי תשרוד בכל מקרה ואני אבחר בה גם בבחירות הבאות בלב שלם. בקשר לליכוד לא ניתן לדעת לאן פניו מועדות. נתניהו יותר נוטה לאידיאולוגיה של האיחוד הלאומי ושלום יותר נוטה לאידיאולוגיה של קדימה אולם תמיד היו אנשים כאלו, מוקדם להספיד את הליכוד. בקשר למרץ לפי דעתי קיימים פערים בין מרץ לעבודה ראה דוגמא בהסכמה על כניסתן לממשלה וגם את מרץ מוקדם להספיד. בקשר לגיל מפלגה זאת על אחת כמה וכמה שמוקדם להספיד הסקרים שכבר אז לא סמכתי עליהם הוכיחו את טעותם גיל רצתה לעבור את אחוז החסימה וקבלה שבעה מנדטים לכן אם היא רוצה שיתמכו בה שלא תחבור לקדימה

surfEU

New member
משהו אחד ברור, אי אפשר לדעת מה יקרה

האם קדימה תבסס את עצמה בשלטון לשנים הקרובות? האם הליכוד יתאחד או יתפצל, האם הליכוד יתמתן או יקצין ימינה? האם המחנה החילוני יתאחד תחת שינוי או שתקום מפלגה אחרת? האם הגימלאים או מרצ ישארו עצמאיות, או שיתמזגו עם קדימה/העבודה? יש הרבה שאלות פתוחות ואין לדעת מה תהיה התשובה האם לפני שנתיים היית מאמין שאולמרט יהיה ראש הממשלה? עושה רושם שלממשלה הקרובה יהיו שנתיים של נוכחות ש"ס מה שכמעט מבטיח חזרה של הכוח החילוני. האם הם יחזרו לשינוי או למנהיג פוליטי אחר תחת מפלגה אחרת? את זה לא נדע עד לבחירות הבאות. אגב, גם אני שייך לתומכי המפלגות החילוניות

לשורף שלום

פחות או יותר ניתן לדעת מה יקרה טעויות צפויות לבוא הרי במדינה הזאת הכל יכול להשתנות במהירות. קדימה צפוייה להתפרק אלו שלא יתמנו לשרים עשויים להיות הראשונים להמהלך. הליכוד כנראה ישאר נתניהו יותר נוטה לימין ושלום יותר נוטה למרכז אך זאת אחת מחילוקי הדעות הנפוצה בליכוד מזה שנים כמו בעבודה פואד נוטה יותר למרכז ורץ נוטה יותר לשמאל. מרץ והגימלאים צפויות להשאר יש הבדלים בין העבודה למרץ אני לא חושב שאבשלום וילן ובנימין בן אליעזר יהיו באותה מפלגה וכך גם אם הגימלאים וקדימה לפני הבחירות רפי איתן רצה להצטרף לקדימה ושרון לא רצה אותו, בנוסף לכך הגימלאים הגיעו לכוח המירבי שהיה להם מאז שהוקמו עליהם להשאר ולקצור את הפירות. מאחר שציינת לאיזה מחנה אתה שייך עוררת בי עניין עבור איזו מפלגה הצבעת?

surfEU

New member
לדעתי ממש לא ניתן לדעת מה יקרה

אבל נראה לה שאתה כותב כאן מה אתה רוצה שיקרה
אגב, אני נותן לליכוד פי שתיים סיכוי להתפרק לפני שקדימה תתפרק ולדעתי מרצ לא תתמודד לבד בבחירות הבאות

surfEU

New member
לגבי השאלה שלך, לא הצבעתי בבחירות

האחרונות. בבחירות שלפניהן, בחרתי בשינוי

מדוע לא בחרת?

אם היית בוחר היה לנו יותר סיכוי לעבור את אחוז החסימה. לצערי אני מכיר עוד חילונים כמוך שהיו בוחרים בשינוי חלקם מאדישות. אני מקווה שבבחירות הבאות תבחר בשינוי אחרי הכל אתה ממש את זכותך

surfEU

New member
לצערי שלינוי השנה לא היה סיכוי

לעבור את אחוז החסימה, בגלל פיצול הקולות ובגלל ההרגשה בציבור ש"הכושי עשה את שלו, הכושי יכול ללכת" הכוונה ששינוי סילקה את ש,ס וכעט לאחר ששכחו את מעשיה של ש"ס כבר אין צורך במפלגה אבל שנתיים של שילטון ש"ס יזכירו טוב טוב לציבור למה נחוצה תנועה חילונית דוגמת שינוי לגבי חוסר הצבעתי, בדיוק כמו מנהלי הפורום הייתי בחו"ל אבל כנראה שבבחירות הללו לאור הסיכויים של שינוי ויחסי הכוחות הפוליטיים הייתי תומך בקדימה בבחירות הבאות כנראה ששינוי (או מפלגה חילונית אחרת) תהיה כוח שללא ספק יעבור את אחוז החסימה, כמובן דרוש מנהיג פוליטי ידוע שלא נמצא כרגע בשינוי ואז ישנו סיכוי טוב מאוד שאבחר במפלגה זו

לשורף שלום

אם היית בחו"ל זאת סיבה טובה טיסות לא מבטלים. אולם אם היית בארץ אני לא מבין מדוע היית בוחר בקדימה, היא לא מייצגת את החילונים היא חסרת אידיאולוגיה למרות שכביכול יש להם מצע. קדימה היא הוכחה שסקרים עשויים לטעות הסקרים נבאו לה 40 מנדטים במקרה הרע 35 וכיום יש לה 29 מנדטים. כמו שאתה רואה ותראה בעתיד ש"ס ויהדות התורה יחזרו למסע הסחיטות שלהן. חבל שהציבור שכח, במידה והוא אכן היה נעלם והוא לא זה היה בזכות שינוי ולכן בהוקרה הם ראויים להשאר בשלטון

surfEU

New member
אני מסכים, אין היום מפלגה שתייצג

את החילונים אבל מאחר והיה ברור ששינוי לא תעבור את אחוז החסימה, הייתי בוחר בקדימה לו הייתי בארץ לגבי הבחירות הבאות אני מאמין שאתמוך במפלגה חילונית (זו או אחרת) אני מקווה שעד הבחירות הבאות יצטרף לשינוי אישיות בכירה שתדע לסחוף מצביעים, אני מקווה שההנהגה הנוכחית (לוונטל וראצבי) יעזרו לחפש אישיות כזו כי לבד הם לא יצליחו לשקם את המחנה החילוני

שורף לשינוי יש את המנהיגים הראויים

רון לוונטל ואהוד רצאבי הוכיחו את עצמם. הם הרוויחו את מיקומם ביושר אהוד היה אחד הח"כים שהיו הכי מועילי בשינוי הוא נאבק בחרדים כשהיה בועדת הכספים והעביר את חוק מירוץ המכוניות, גם לוונטל מנהיג ראויי הוא פועל כחבר מועצת עיריית ת"א ומבצע את עבודתו כראויי אני מקווה שיבחר ליו"ר ונהיג את שינוי בבחירות הבאות. הוא דמו' בניגוד ליריביו שהיו חלק מהמפלגה עד להפסדם

surfEU

New member
השאלה היא לא מי ראוי

אלא מי יסחוף אחריו את ההמונים גם גיל - מפלגת הגימלאים צירפה את רפי איתן כמעט ברגע האחרון לייצג אותה כנ"ל שינוי לפני שתי מערכות בחירות כאשר צירפה את טומי לפיד כך יעשו בחוכמה לוונטל ורצאבי אשר ירצו להביא אישיות שתדע לסחוף מצביעים

לשורף שלום

תרומתם של לוונטל ורצאבי לשינוי ולחילונים גדולה. אני מקווה שאחד מהם יהיה היו"ר ב2010 או מתי שיקדימו את הבחירות. לוונטל או רצאבי מסוגלים לסחוף אחריהם מצביעים הבעיה הייתה מפלגה חילונית נוספת והחיכוכים לפני האשמה לא מוטלת על לוונטל ורצאבי שאשמח לראות אותם ממשיכים להנהיג את שינוי. בקשר לגיל שהביאו את רפי איתן אני חושב שזה היה מהלך חכם בשתי מערכות הבחירות היה יו"ר אחר כיום הוא מספר 26 בעבודה וכדבריך רפי איתן קיבל לידיו את המושכות כמעט ברגע האחרון והצליח להביא את גיל לשבעה מנדטים במקרה הזה התוצאות מדברות בעד עצמן

surfEU

New member
לגבי רצאבי ולנוונטל, נווכח לדעת האם

הם מתאימים לעמוד בראש גם במערכת הבחירות הבאה, רק עם הם יעברו את אחוז החסימה

לשורף שלום

אני לא רוצה שאירועים כאלו יקרו (פרט להתפרקות קדימה). אני ראיתי מפלגות בעבר ולכן אני חושב שקדימה תתפרק. הליכוד יחשוב טוב מאוד לפני שיתפרק מאחר שהוא למד את הלקח מקדימה, יש ימנים יותר קיצוניים נתניהו כגון עוזי לנדאו שמחוץ לכנסת כך ששלום יכול להסתדר עם נתניהו. מר"צ כנראה תתמודד לבד בבחירות הבאות אין לי מושג מה יעלה בגורלה אם תגדל או תקטן. אני רושם מה שאני חושב שיקרה קיים סיכוי שאני טועה הרי אני לא יודע הכל אך אין לי סיבה שארצה בטובת הליכוד או מר"צ אני תומך שינוי בחרתי בהם ואבחר בהם גם בבחירות הקרובות

surfEU

New member
את הרצון שלך בהתפרקות של מפלגת

קדימה כבר הבנתי מתוך התשובות אך אינני חושב שזה יקרה בזמן הקרוב, בכל זאת קדימה היא מפלגת שילטון, ויש לי רושם שלחבריה אין לאן לחזור: פרס מבוגר מידי רמון ודליה איציק הם פרסונה נאן גרטה בעבודה, לגבי חברי הליכוד לשעבר הם לקחו את כל נישת המרכז שהיתה לליכוד, ולמעשה השאירו את הליכוד ללא יחודיות מה גם שאני מאמין שלחבריה יהיה רצון לשמור על השורות דווקא בגלל החדשניות שלה ובגלל הלשונות הרעות שמסביב (מי היה מאמין שהיא תשרוד את חוסרו של שרון ואף תזכה בבחירות) לדעתי הליכוד לאור מצבו הכלכלי הנואש ואיבוד היחודיות שלו, יעשה בחוכמה עם יתאחד תחת ישראל ביתנו, יגדיל את ציבור תומכיו על ידי הוספת הקול הרוסי וגם יקבל את הכספים החסרים לו מקופת המפלגה החדשה

לשורף שלום

זה יהיה שקר אם ארשום שאיני רוצה שקדימה תשרוד. אולם התוצאות ידברו בעד עצמן הח"כים של הליכוד לא ימהרו לחזור למפלגתם אם יסכימו בכלל לקבלם כך גם רמון ואיציק. הליכוד רק תנזק מאיחוד עם ישראל ביתנו שלום וליברמן באותה מפלגה זאת לא אלנטנטיבה נכון לעכשיו מהלך זה יחליש את הליכוד

surfEU

New member
נכון התוצאות ידברו בעד עצמם

לגבי הליכוד וישראל ביתנו, המגעים כבר נעשים והם יקבלו משנה תוקף עם ליברמן לא ייכנס לקואליציה (יש לי ציפור קטנה בתוך מרכז הליכוד) משהו אחד אנשים לא מבינים, המצב הכלכלי של מפלגת הליכוד הוא לא בהרבה יותר טוב ממפלגת חץ ולכן עליהם לחפש דרכים להציל את המפלגה מפני פשיטת רגל

לשורף שלום

אם דברת עם חבר מרכז ליכוד אז אני משוכנע שאתה יודע יותר ממני. מה שכן אני לא חושב שהמהלך של איחוד בין הליכוד לישראל ביתנו יהיה מועיל במיוחד. ליברמן ושלום באותה מפלגה לא מסתדר לי במיוחד. כמו כן ישראל ביתנו בניגוד לליכוד עדיין מקיימים שיחות לגבי כניסה אפשרית לקואליציה דבר זה רק מראה את הפער בין שתי המפלגות

surfEU

New member
לליכוד פשוט אין ברירה

יש 2 דברים שהם חייבים לעשות ומהר 1. לכסות את הגרעון התקציבי הענק 2. לחסור ללגיטימיות הציבורית והתחברות עם ישראל ביתנו, דבר שיתן למפלגה 23 מנדטים וגם את תמיכת הבוחר הרוסי

לשורף שלום

הליכוד אמנם זקוק לישראל ביתנו אך יש להם רוסים במפלגה נתן שרנסקי וילי אדשלשטיין הם אחראים על הקול הרוסי. יש פער בין הליכוד לישראל ביתנו גודל המפלגה יהיה 23 מנדטים והם יהיו המפלגה השנייה בגודלה אך זה לא משתלם לליכוד ההבדל בין הליכוד לישראל ביתנו כיום הוא מנדט אחד נתניהו לא ירצה לסכן כסאו כיו"ר שלום גם לא ימהר להתחבר עם ישראל ביתנו למפלגה אחת

למעלה