מעשה קדימה

eitangn

New member
מעשה קדימה

מעשה קדימה עם המצמוץ הראשון של ראש הממשלה החדש, עם המעידה הראשונה, צפויה הקואליציה להתפרק, והאלטרנטיבה, בדמותה של ממשלה חלופית כזו או אחרת, תצא לדרך ותותיר את אהוד אולמרט נבוך

ערב רב

New member
מה קרה, עברת לקריירה של יחצ"ן

של יואב יצחק לאחר שהסתיימה הקריירה הפוליטית שלך?

אשרת

New member
אתה מוכן להתחיל להגיב עניינית

להודעות שלו ולא להתעסק עם עיסוקיו השונים?!

הקואליציה עשוייה להתפרק מהר

אני חושב שהפירוק יעשה כתוצאה מפירוק מפלגת קדימה. כבר היום פרס מבקר את החלטת הממשלה לתקוף את עזה. על אותו משקל יבקרו הנגבי או דיכטר על פעולה שמאלנית המפלגה הזאת לא תחזיק מעמד מעל שנתיים

surfEU

New member
קדימה תהיה יציבה יותר משאר המפלגות

פרס יכול לבקר את אולמרט, אבל הוא יודע שלהשפיע הוא יכול רק מבפנים אני שומע לפעמים השארות לגבי התפלגות של מפלגה זו או אחרת, כידוע היום כדי להתפצל חייבים לפחות שליש מחברי הסיעה להגיש בקשה ליו"ר הכנסת לדוגמא:הליכוד המונה 12 ח"כ יאפשר פיצול עם סילבן שלום, לימור ליבנת, ישראל כץ ודני נווה המהווים 4 ח"כ יגישו בקשה לממפלגת העבודה המונה 19 ח"כ דרושים 7 ח"כים לשם פיצול קדימה המונה 29 ח"כ דרושים 10 ח"כים לשם פיצול על פי המפה הפוליטית נכון להיום, הקרובה ביותר לפיצול זו דווקא סיעת הליכוד אבל ימים יגידו

רק אם מכורח הנסיבות הפוליטיות

הממשלה תיפול תהיה נטישה המונית של הספינה הטובעת, למפלגות האם.

surfEU

New member
איזה ספינה טובעת?

הסיכוי הטוב ביותר לפיצול שייך לליכוד אני לא רואה פיצול בכל מפלגה אחרת

לשורף שלום

יש אירועים שאנחנו לא יודעים, אנחנו לא יודעים ע הנעשה בתוך מפלגת קדימה בישיבות סיעה. נכון שגם אני לא יודע אולם היו מקרים נוספים ראה דוגמא את מפלגת המרכז שהיא החזיקה מעמד יותר משנה תחילה חשבו שהבעיה בין מרדכי למילוא. אבל לאחר שגילו שמרדכי אנס בחורות כשהיה בצבא הוא פרש אבל החיכוכים נמשכו וסופה של מפלגת המרכז היה בפירוק גם קדימה אולי לא תוך שנה אבל אני חושב שמקסימום ב2008 היא תתפרק ואם לא אז נזכה לשמוע ולראות בתק' על חיכוכים רבים

sagia1

New member
אתם מיתבדים

קדימה לא תיתפרק מעתה והלאה הבחירות לראשות הממשלה יהיו הפרימריס של מפלגת קדימה

לאבי שלום

קדימה צפוייה להתפרק אנשי המפלגה יגידו תודה אם המפלגה תצליח לשרוד קדנציה נוספת מה שנראה כמעט חסר סיכויי. כמו כן לא בטוח שראש הממשלה הבא יהיה יו"ר קדימה בבחירות הסקרים נבאו לקדימה בין 35 ל40 מנדטים וראה איזה פלא קדימה קבלה 29 מנדטים כך שהכל יכול להיות

sagia1

New member
אתם מיתבדים

קדימה לא תיתפרק מעתה והאלה הבחירות לראשות הממשלה יהיו הפרימריס של מפלגת קדימה

לתמיד ימני שלום

ממה שהבנתי דברנו על פירוק קדימה. אם אתה רוצה שאני אתייחס לנו' רשמת באופן ספציפי תרשום ואשתדל לענות לך

תמיד ימני אני די מסכים מסכים אתך

רוב הח"כים יחזרו למפלגות האם אני לא בטוח לגבי כולם במקרה של רוב הח"כים אני מסכים אתך והמפלגות יקבלו אותם על מנת שיהיה להם יותר כח. אמנם יש כמה ח"כים שאני בספק לגבי חזרתם כגון: אולמרט, פרס, רייכמן ודיכטר . אולמרט אני בספק אם יחזור לליכוד נראה לי שהוא יפרוש מהחיים הפוליטים אם לא יצליח להשאר ראש ממשלה, פרס עשויי לעבור לגימלאים, רייכמן מהווה סימן שאלה אולי יחזור לשינוי ויהיה לנו ח"כ, דיכטר ועוד ח"כים מסויימים זאת הקדנציה הראשונה שלהם ללא מפלגות אם והעתיד עוד לפניהם במידה וישתמשו בתבונה

לשורף שלום

המפלגה הקרובה ביותר להתפרק זאת קדימה, לא דברתי על התפרקות קדימה היא כמו מפלגת המרכז סופה להתפרק. הח"כים שנמצאים בקדימה הם ח"כים שהפסידו או פחדו להפסיד במפלגות שלהם, רמון והנגבי לא יסתדרו ביניהם זמן רב, בין אולמרט ולבני יש חיכוכים ההצהרות על היותה ממלאת מקום היא הצהרת על מנת לנסות לכבות את השריפה. אין לי מושג לאן ילך כל ח"כ אם יחליט להשאר. בקשר לליכוד אני לא חושב שיהיה פיצול לליכוד יש אידיאולוגיה אם כי ראינו שלכסא יש עדיפות, אך הליכוד היא הסיעה הימנית הגדולה ביותר ולכן יש לה עתיד. לעומת זאת לקדימה אין אידיאולוגיה היא מראש הוקמה על בסיס כיסאולוגיה, יש מפלגות נוספות כיסאולוגית אבל הן הוקמו על אידיאולוגיה מסויימת בניגוד לקדימה

surfEU

New member
טומי שלום הנה התשובה (לכלל ההודעות)

אני מבין שאתה מעוניין להשוות את קדימה למפלגות מרכז קודמות, אבל אין תקדים לקדימה. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל שפוליטיקאים מהשורה הראשונה, בהם ראש ממשלה מכהן, הקימו מפלגה שהפכה למפלגת שלטון מפלגות המרכז הקודמות היו מפלגות קטנות אם פוליטיקאים מהשורה השניה והשלישית, מפלגות אלו גם לא היו מפלגות שלטון והן לרוב היו סיעות קטנות מאחר ולקדימה אין תקדים, לא ניתן להשוות את התופעה לשום אירוע או מפלגה פוליטית בעבר אנאליסטים חזו ששינוי תתפרק במידה והיא לא תעבור את אחוז החסימה, וראה זה פלא, שינוי ממשיכה להתקיים, ובודקת איך מתקנים את השגיעות כדי להכנס לכנסת בבחירות הבאות מצב הליכוד לדוגמא הוא הרע ביותר, המפלגה נמצאת במצב כלכלי קטסטרופלי ממש לפני פשיטת רגל, יש לה שוב מורדים מבפנים שקרובים יותר לקדימה בדעות שלהם , ומהצד השני אנשי ימין שקרובים לישראל ביתנו ולאיחוד הלאומי. ואני לא אתפלא עם הליכוד יתפצל המורדים החדשים יחברו לקדימה, והשארית (7 ח"כ) יתמזגו עם ישראל ביתנו או האיחוד מבין המפלגות שלא עברו את אחוז החסימה על פי שמועות מצבה הכלכלי של חץ הוא קטסטרופלי ומעמיד בסימן שאלה את האפשרות להמשך קיומה מה יהיה בבחירות הבאות? האם קדימה תמשיך להיות מפלגת שלטון? זו באמת שאלה שלא ניתן לדעת, כי אין תקדים למקרה קדימה האם שינוי תשרוד ותחזור בבחירות הבאות? זו גם שאלה שלא ניתן לענות עליה האם הליכוד ישרוד? יתפצל? יתמזג עם מפלגה אחרת? את כל זה נראה רק בבחירות הבאות

לשורף שלום

אני מסכים אתך באופן חלקי יש הבדל בין קדימה לשאר מפלגות המרכז שקמו. אולם גם לקדימה אין עתיד מזהיר אם היא תבצע מהלך מסויים הסיכוי שיקומו ח"כים שלא שלמים עם ההחלטה יותר גדול ממפלגות אחרות. הפערים בין הדעות של האנשים שם גדול, אלו ח"כים שלפני חצי שנה לא חשבו לראות אותם באותה מפלגה. לשינוי יש אידיאולוגיה אולי בבחירות האלו לא עברנו את אחוז החסימה אך זה לא אומר כלום לגבי הבחירות הבאות. כעת רוב הסיכויים שהחרדים יהיו בממשלה וזאת ההזדמנות ההיסטורית שלנו לחזור. בקשר לחץ היא תתפרק מהר מאוד וטוב שכך זאת מפלגה שהוקמה ע"י אנשים שהפסידו או פחדו להפסיד היתרון היחיד שהיה להם הוא שהם היו ח"כים כעת גם היתרון הזה נמחק. בקשר לליכוד הליכוד עשויי להחזיק מעמד עם נתניהו ושלום יפעלו לפי ההיגיון ויפסיקו את המריבות שמזיקות להם ההגה עדיין בידיים שלהם

surfEU

New member
יפה אמרת

לשינוי יש סיכוי לשרוד בגלל האידיאולוגיה בליכוד הכל תלוי במצב הכלכלי וההסכם בין נתניהו לשלום (שלום עשוי לתמוך בהסכם ההתכנסות ולנעוץ את המסמר האחרון בארון המוות של תנועת הליכוד) חוץ מקדימה והליכוד, יש עוד 2 מפלגות בסימן שאלה לקראת הבחירות הבאות מרצ, שלאור הבחירות האחרונות שוקלת להתמזג עם מפלגת העבודה הגימלאים שחוששים לא לעבור את אחוז החסימה בבחירות הבאות ושוקלים להתמזג עם קדימה

למעלה