מעשה בספארי

אילוניק

New member
מני

השם אלון מדוגית מראה שהבחור עובד כשכיר או בעל העסק אני פשוט לא יודע ולכן הוא בעל עניין וכל מטרתו לקדם את העסק דוגית וזה אסור על פי נהלי תפוז זה שהוא לא מפרסם פרסומת עם לוגו ומחירים זה לא אומר שזו לא פרסומת ואם אתה ובעיקר הנקאים יגידו שזו לא פרסומת גם אני אפרסם בלי לוגו וזה שמזמינים אותי לבוא לדוגית וגם לסנפיר אבל סנפיר לא מוכר מוסקיטו אז זה לעג לרש אם שניהם היו מוכרים מוצר זה אני מבין את הגישה שלך גם אני יכול לפרסם את עצמי באותה צורה ולשלוח אותך לראות אצל המתחרה אבל במקרה הזה שנינו מוכרים או משווקים את אותו מוצר או רעיון ויש לך אפשרות בחירה בין מחיר איכות ושירות ועוד במקרה של אלון מדוגית מוסקיטו בבלעדיות שלהם לשאלתך לגבי העסק שלי אני מנהל חשבונות עצמאי שכמה מחברי הפורום נמנים בחוג לקוחותי אילוניק IHB

menimm

New member
כוונתי לא הובנה....

"אלון מדוגית" ככינוי נשמע הוגן ואינו פרסומת, מפני שכל מילה שלו נלקחת בעירבון מוגבל - זו אינה מילה של אלון, אלא של אלון - זה שעובד בדוגית ואולי יש לו אינטרס עיסקי מאחורי התשובה שענה לי. כוונתי לא היתה לשלוח את השואל לסנפיר לשאול על מוסקיטו, וגם אם יעשה כך אלון, אין כאן עניין לעג לרש מכיוון שאני סומך על עמית שיבין את צרכיו של הלקוח (והצורך שלו הוא במחשב צלילה ולא במוצר ששמו מוסקיטו). אני מאמין שאלון יודע מה יש למתחרים להציע ואני מאמין שהפורום הזה הוא מקום מתאים לפרישת הידע שיש לאלוון. תיקוותי היא שכשם שהוא אומר שמוסקיטו נותן מעל ומעבר למה שצריך צולל ספורטיבי, יאמר שגם מחשבי אלאדין מספקים את אותה הסחורה, שהם מיוצגים בכבוד בארצנו ואף יפנה את השואל לבית העסק המתאים. אם ירצה אלון מדוגית להזמין ולהפוך את הגולש ללקוח אצלו בחנות, יצטרך אלון מדוגית לתת תשובה שאותה אולי לא ייתן ללקוח שנכנס אליו באופן יזום לחנות - תשובה מלאה יותר על מה שמכיר אלון בשוק ולא רק מה שנמצא אצלו על המדף. אני מסכים איתך שהפורום אינו מקום לבעלי עסק לבוא ולדוג לקוחות, ולכן כל הזמנה של אלון לחנות מסויימת צריכה להיות נקיה מאינטרסים כל עוד היא על דפים אלו, ולהציע לגולש גם אלטרנטיבות אחרות שאותם מכיר אלון מדוגית - ובכלל זה, להציע גם את מתחריו.

ברצוני להבהיר!

לפני שהתחלתי לעבוד בדוגית, היה לי בפורום כינוי אחר, שלפעמים אני עדיין משתמש בו, ומי שלא יודע תמנון נזיר. בכוונה, כדי שלא יהיה ספק, ולשם גילוי נאות, כאשר התחלתי לעבוד, שיניתי את הכינוי שלי לאלון מדוגית כדי שיהיה ברור שיש לי אינטרס. אני לא עוסק כאן בפירסום ולא מספר על מבצעים שיש לנו. בענין המוסקיטו, נישאלה שאלה, ואדם רצה פרטים, כאשר הוא מדבר באופן ספציפי על הדגם הנ"ל, ולכן עניתי לו באופן ענייני, ואני חושב שאני הגורם המוסמך ביותר לענות לו על שאלות בנושא הנ"ל. הוא שאל אם המחשב הספציפי מספק לצרכיו ועניתי שמעל ומעבר ופירטתי. כאשר חשתי שהדיון כאן גולש ויש לו שאלות ספציפיות לגבי איך הרצועה שלו וכו, הזמנתי אותו לבדוק בעצמו, כי אין שום טעם להכביד על כל הפורום בכך. ואני עדיין חושב שאני נוהג כראוי. אם אנשי הפורום חושבים אחרת ויעירו לי, אשמח לתקן, אך בנתיים התגובות שקיבלתי היו שמחה על כך שסוף סוף יש נציגות גלויה בפורום לדוגית כמו שיש גם לבועות, ימבטבע ומרכזי צלילה אלו ואחרים.

אילוניק

New member
היות ואנו מכירים

אני עדיין חושב שכל מה שאתה כותב זה לא בשימך הפרטי כי אם בשם דוגית שאתה שכיר שלהם ומכאן שכל מה שאתה כותב על מוצר של דוגית אתה מבחינתי כותב בשם דוגית והלויאליות שלך כלפי מי שנותן לך משכורת וזה יפה ואפילו מובן וכן אלון לענות על שאלות זה בסדר אבל להזמין אנשים לנסות זה לדעתי כבר כמעט מכירה זה ששואל יודע לבד לבוא או לא לבוא גם אם אתה לא תזמין אותו תן לו להחליט בחנות תמיד אפשר להפעיל לחץ פיסי מתון לתת עוד הנחה קטנה וליסגור עיסקה אם היית עושה זאת בפורום זה כבר לא פרסום זה ממש מכירה ותקן אותי אם אני טועה במסחר אני כבר שוחה לפחות 15 שנה ואתה צודק גם בועות שמזמינים להרצאות ונותנים 25 אחוז הנחה על קמ"ס זה פרסומת ואפילו גלויה רק שלעניות דעתי העניין מוחלק עי הנקאים כי בועות תורמים את המקום שלהם וכיבוד לטובתינו אך אל לנו להיות תמימים בנושא הם תורמים אנו קונים אם לא היו מכירות גם לא היו נותנים את המקום וזה הגבול הדק בו אמורים הנקאים להחליט ואיך אמר לי אחד הנקאים אם ההנחה ספציפית לאנשי הפורום זה בהחלט מותר אבל כל מי שיבוא לבועות וירצה לקנות יקבל את אותה הנחה הרי אין כרטיס חבר פורום הרי גם אני יכול לתת הנחה לחברי הפורום ולהריץ פרסומת באיצטלה של הנחה לחברי הפורום אני אישית בסופו של דבר אסיק את המסקנות לגבי פרסום בתפוז עבור העסק שלי או בעזרת הנהלת תפוז או בדרך אחרת והמבין יבין ואין לי שום דבר נגד פרסום של אחרים כל מה שאני דורש סליחה מבקש מה שמותר לאחרים שיהיה מותר גם לי ואם יש איפה ואיפה זה אומר דרשני נקאים נא תגובתכם שתיקתכם הרועמת די צורמת לי בכל אופן אילוניק IHB

הנקאי

New member
שתיקת הנקאים ../images/Emo19.gif (שיח´ חניבעל ע)

1. לנקאים יש מדיניות ברורה מאד שמטרתה לאפשר לחברי הפורום ליהנות ממידע ומהנחות בתחומי הצלילה, מבלי להתנגש עם כללי מערכת תפוז. 2. הנקאים מבינים זה מכבר שיש לך השגות על אופן ניהול הפורום בכלל ובהקשר זה בפרט. דעתך נלקחת בחשבון במלוא הרצינות, אבל אין זה מחייב שהנקאים יסכימו לה - והם אכן אינם מקבלים אותה. אנו פועלים באופן שנראה לנו כי הוא משרת בצורה הטובה ביותר את חברי הפורום. 3. כיוון שהכל ברור, ספק אם יש טעם להטריח את הפורום שוב ושוב באותו נושא, למרות שזו זכותך כל עוד לא מדובר בהצפה. הדבר נכון הן לגבי נושא זה והן לגבי נושאים אחרים. 4. ייתכן שיש מקום שתבדוק גם אתה את עצמך, לשם שינוי. בברכה, הנקאים.

אילוניק

New member
הנחות בתחומי הצלילה ???

ומדוע שלא תאפשרו לחברי הפורום להינות מהנחות בתחומים אחרים אני כמעט ויודע מי הנקאי שענה לי אך הפעם לאור הפרסום של בעלי עינין שעובר בקלות די רבה אני עומד לפנות להנהלת תפוז לנסות ולקבל מה אומר התקנון במידה ואין הדבר מהוה בעיה מבחינתם ראה בהודעתי זו כאחרונה וסופית ובמידה שלא אני בטוח שידאגו שהעניין יטופל בצורה הטובה ביותר לכולם משום מה לא ניראה לי שלבעלי עיניין הם ירשו כי מעיון ברשימת הפורומים שיש הם ומגוון הנושאים בהם יש פורומים לא יזכו לשקל של פרסומת ונדמה לי שלילד הזה הם לא פיללו ובקטע הזה אני לא ארפה ולא אניח לאף נקאי למרות שאחד הנקאים נמנה על אחד מחברי הטובים אם לא הטוב שבינהם ובנימה אופטימית זו מקווה לפגוש אותך ביום חמישי בבועות אילוניק IHB

חי בר

New member
לדעתי אתה צריך לשנות את הניק שלך

ל-"תמנון מדוגית" ובלבל"ג (ובא לציון בועל ולציונה גואל)

תסלח לי חבר... אבל למה הפורום אינו

מקום "לדוג" לקוחות , ומצד שני כשמגיע חבר פורום לאחת מחנויות הצלילה הוא מקבל הנחות בשל היותו חבר פורום? הא ? יחסים אינם חד צדדיים ! שירן ולק מימבטבע (פרסומת סמויה ,נא להתעלם )וגם יש לי בסטה בשוק של אבטיחים שמגיעים לפני העונה ,לא טעימים משהו אבל תהיו הראשונים שיש להם אבטיח בבית .(פרסומת גלויה)

אילוניק

New member
שירן לי אין בעיה

איתך ואין לי אפילו מילה רעה עליך או על העסק בו אתה עובד והעובדה שאני נכנס אילך וקונה ציוד צלילה בלב שלם ועוד נהנה מהכנסת אורחים נהדרת הויכוח הוא בין הנהלת תפוז לבין הנקאים שמיצגים אותה (או לא ) לגיטמי לדוג לקוחות בכל מקום ובטח גם ברשת אבל מה שמרשים לך אני רוצה שירשו גם לי ואם אני אפרסם הנקאים ימחקו לי את ההודעת הפירסום ואלה כללי משחק לא הוגנים אם היו מרשים לשבא ים למרינה דייברס למנטה ולסנפיר לפרסם ולך לא הרי בטוח שהיית צועק גוולד וקולך היה נשמע למרחקים על קיפוח שכזה ואני זועק על זה בדיוק למועדונים ואנשי צלילה בעלי עיניין מתירים לפרסם גלוי יותר או פחות אבל לי הוברר הבהר מעל כל ספק שאם אני אפרסם המודעה שלי תימחק אז נסכם מה שלגיטימי לך לגיטימי גם לי ואם לא לגיטימי לך לא לגיטימי לי ותפוז במפורש לא מרשה לפרסם על חשבונה ובחינם אז תקן אותי איפה אני טועה או מדוע חושבים שאני דורש משו לא הוגן חוץ מזה מה שלומך בימים אילו אילוניק IHB

lizard

New member
מצד אחד אילוניק אתה צודק בהחלט

אבל מצד שני, עם כל הכבוד, מה הקשר בין ראית חשבון לצלילה ? אצלי בפורום מישהו פרסם איזו הודעה על יבוא אישי. מחקתי אותה בלי היסוס ואפילו הסברתי לו למה. אני מעודד (ואפילו שואף) לפרסום (קודם צריך לדבר איתי ושאני האשר כמובן) בפורום שלי. אני מזמין את כל בעלי המועדוני שייט והחברות העוסקות בתחום לפרסם אצלי על עצמן (ראה מגבלה קודמת),ואכן חלקם עושים זאת. לא רק זה, אני אישית מסכים לקבל מועדון בתור ספונסר להפלגות ואירועים ימיים לפורום שלי (הרצאות וכדומה) בתמורה לפרסום אצלי. לי זה מובן ומקובל. אבל שוב, זה הפורום שאני מנהל. בעתיד יתכן והגישה תשתנה. אם למשל יש לך דרך מעניית וחוקית ואפשר לי לרכוש יכטה בחו"ל ולא לשלם מע"מ (או לקבל החזר כמובן) אתה יותר ממוזמן לפורום שלי. שוב, רק בצורה חוקית. ומקווה שלא עוררתי לוויתנים ממרבצם בהודעה זו. מיכה

אילוניק

New member
ליזארד יקירי

רוצה את הקשר אני אספק לך אותו בין ראיית חשבון וליאכטות אין למראית עיין כל קשר אבל נניח שאני אפרסם את עצמי בפורום שלך בתחום ראיית חשבון ואדם מפורום שייט ימצא דרכי איך ליבא יכטה בלי מעמ ועוד כהנה וכהנה מיסים אז זה כן יהיה בסדר ועוד חברים מפורום שייט ירצו להשתמש בשירותי וזו רק דוגמא אחת ולמה לא נראה לך שחבר בפורום צלילה אדם בעל עסק עצמאי לא יקבל הנחה בשרותי ראיית חשבון והנהלת חשבונות וההנחה כמובן רק לאדם מפורום הצוללים ואני יכול אף להוכיח לך כי כל הנחה שניתנת כאן או אצלך לחבר פורום כל חבר מפורום רוכבי התנינים או מאלפי היתושים יזכה באותה הנחה למה יש לך כרטיס חבר המוכיח שאתה חבר בפורום הצוללים אני מבין את הרצון של מנהלי הפורומים להביא עניין וצבע בתחום אבל צבעים אחרים לא מנוגדים ולדעתי לגיטימים לא פחות תראה אני קונה הרבה ציוד ויש לי את הקשרים שלי בעולם הצלילה ואני מקבל הנחות יותר גדולות ולא פעם אנשים קונים ציוד דרך הקשרים שלי ולא דרך מה שניקרא חבר בפורום צוללים ותאמין לי מספרם לא קטן אז אני יכול לטעון למרות שאני בטוח שהרבה חברה יתקוממו שאין לי עניין בפרסומות שלהם וזה מפריע ומגדיל שירשורים וכבר היו גם חברים אחרים כמו קותי שהתנגדו לפרסום אם אני לא טועה אז הינה לך הקשר זה שחלק לא רוצים להבין אותו זה בסדר לכל אחד סלקטיבי במה שהוא רוצה אילוניק IHB

פליפר.

New member
אני דווקא חושב שזה בסדר

קודם כל שלום לכם אילוניק - אני חושב שזה לגיטימי מה שאלון ענה כי מישהו שאל והוא ענה כנציג רשמי של היבואן - והוא מציין זאת כך שאין פה משהו סמוי. אם נציג רשמי יכול לפרט על המוצר - מה יותר טוב? אתה רוצה שמישהו לא מקצועי ייתן פרטים? ולהזמין אותו לבוא לנסות זה לא משהו חריג או בוטה. הוא לא טען שהמוצר שלו יותר טוב ממוצר אחר או השווה בינו לבין אחרים - הוא נתן תשובה מאד ספציפית לשאלה ספציפית ולדעתי - אין פה מקום להתרעם.

lizard

New member
אמרתי לך.

אם תפרסם הודעה (לא שקרית כמובן) שאתה יכול לעזור לאנשים בטיפול בכל הקשור למיסים עלויות וטיפול פיננסי בהבאות יכטות מחו"ל לארץ והחזקתן בארץ(אני מניח שתצטרך לדעת על הנושא משהו) אז אני מזמין אותך לפרסם בפורום. צור עימי קשר במסרים ונדבר על זה. מיכה

פירסום

לאילוניק שלום !!! את הפירסום של אלון מדוגית ראיתי מספר פעמים העניין הוא שהשרשור הזה מדבר על מועדון מטריף שתעורר הויכוח האם הנושא הזה הוא לפורום או לא וניטען פה שמכוון שמטריף מפרסמים בפורום יש להעלות את הנושא לדיון פה , ולכן שאלתי את השאלה היכן ומתי מטריף פירסם בפורום זה . כנ אכן ידוע לי גם ממועדונים אחרים שאסור לפרסם בפורום זה . לגבי אלון מדוגית זה פירסום " סמוי" ולכן זה מותר .

מומיק

New member
מעשה ולקח בצידו.....

קראתי את כל שנכתב כאן. מתאור הבעיה עם "מטריף" ועד להודעה האחרונה. מי שמכיר אותי יודע שאני לא בדיוק חסה טריה, יענו.....עברו עלי שנים רבות אבל יחד עם זאת אני כל הזמן לומד מניסיונם של אחרים. והמסקנה היא (וזה לא חדש), לברר היטב היטב כל פרט ופרט לפני שיוצרים קשר מחייב עם כל חברה שאיתה או בעזרתה אני מתכנן לצאת לספארי. לבדוק כל מה שקשור לשינויים,ביטולים דחיות וכדומה וכיצד זה ישפיע עלי. היה ומוצא חן בעיני,טוב. לא מוצא חן בעיני....יש חברות אחרות. דרך אגב,מניסיון, תמיד אפשר להכניס שינויים בחוזה ההתקשרות, החוזה עם החברות שמוציאות לספארי לא תורה מסיני. באשר לבעיה עם "מטריף" , לפי דעתי, אם רוצים להגיע למכסימום הצדק האפשרי, זה מקרה קלאסי לתביעות קטנות. לא שאני רוצתה שיהיה חס וחלילה רע לאדם זה או אחר, רק פשוט להגיע לאמת, ולהוציא את הצדק לאור. ברגע ששניים אוחזין בטלית, זה אומר שלי וזה אומר שלי......כולם יודעים מה קורה בסוף. והדבר החשוב ביותר ......ללמוד לקח ממה שקרה לפעם הבאה.

למעלה