מעשה בספארי

natijaffe

New member
מעשה בספארי

במרץ השנה חברת מטריף אירגנה בעזרת צלילה כהלכה ספארי לסיני שלו היתה אמורה להיות נציגות של הפורום (השייח,בובי ואנוכי). מחוסר אנשים נדחה הספארי לחודש מאי כאשר גם בחודש זה הוא בספק. לאחר שהודענו חברי ואני שאין באפשרותינו להצטרף לספארי במאי ורצינו לצאת במרץ ואף הסכמנו לשלם יותר כסף כדי לכסות עלות צולל נוסף -דבר שלא הספיק כי היו חסרים שניים. סירבו במטריף להחזיר לנו מקדמה על סך 550 ש"ח בטענה שצוללים כהלכה התחייבו להוציא את הספארי ומכיוון שכל ההתקשרות שלהם היתה איתנו הצוללים הם משאירים את כספנו כערבון עד שיצא הספארי (כנראה במאי הוא לא יוצא מאותה הסיבה) ולא היתה התקשרות חוזית/כספית עם צלילה כהלכה כלל!!! לפי התקנון שלהם הם רשאים לבטל ספארי מחוסר השתתפות אבל במקרה כזה הם מתחייבים להחזיר את המקדמה או לספק ספארי חלופי לפי דרישת הצולל.דבר שבמקרה זה הם לא מוכנים לעשות! מעניין אותי כאנשים אובייקטיבים לשמוע את דעתכם בנושא ואשמח מאוד אם מטריף שמשתמשים גם בפורום זה לעיתים יגיבו. ולתשומת לב הנקאים ייתכן שבפעם הבאה שהם יפרסמו כאן משהו בסוף יאשימו אותם בהתחייבות חוזית עם חברה זו או אחרת כי הם בסך הכל רצו לעשות טובה לאנשי הפורום כמו שהודעה להצטרף לספארי הנ"ל פורסמה ע"י השייח תודה נתי נ.ב אין לי אינטרס מסחרי באף חברה מתחרה ואני רק רוצה את כספי חזרה (לא מדבר על עוגמת נפש)ומקווה שהתגובות כאן יבהירו להם את טעותם.

diw

New member
hear hear

מטריף הם באמת מאוד נחמדים. בסאם באמת הכיר עד הסוף כל חור שהגענו אליו וידע להגיד איפה נראה איזה צב וכד´. עינת שיפרה את יכולתו של השף של הסירה ובכלל הם אנשים מאוד מאוד נחמדים ובאמת אוהבים לצלול. עם זאת, אני חייב להגיד שעד שהצלחנו להבין כמה זה יעלה לנו ומה נקבל בתמורה הם באמת טירפו לנו את השכל (והצדיקו את השם שלהם). בסיכום כללי, נראה לי ששווה לצאת עם מישהו שהוא לא סוכן תיירות למופת, אבל כן צולל למופת (ובאמת אוהב את זה), מאשר עם סוכנות מסודרת שהמדריכים שלה היו בשלושה ספארים עד הספארי שבו אתה יוצא. לכן אני מצביע
למטריף.

שרקי..

New member
אני חושב שאחרי הרצח הספארי הזה

וירידה לסיני ידחו לתקופה בלתי מוגבלת .. פשוט מסוכן

ניב ד

New member
טוב אז נישאר במקום הבטוח בעולם -

ישראל !! עם 60 מאבטחים על כל קיוסק עם פיצוחים, עם ממוצע של 2 הרוגים ליום בשנה וחצי האחרונות עקב פעילות עויינת. וכמובן לא ניסע לסיני הנורא מסוכנת בה ב-15 השנים האחרונות היה פיגוע אחד ועוד רצח של בנאדם אחד, שגם עוד לא ברור האם הוא לא על רקע פלילי. וכמה צפוי היה שמישהו יגיד את הדבר הזה.

Sushi

New member
ניב, אל תתרגש, זה לא יעזור לך

אי אפשר להציג עובדות יבשות וסטטיסטיקות רטובות מול אמוציות והיסטריה קלילה. אז נכון שאנחנו חיים באחד המקומות המסוכנים ביותר בעולם, אבל מה שמפחיד אנשים הוא שבמצרים לא אוהבים אותנו ואי אפשר לדעת מה יקרה שם. מול אי-וודאות קשה להתמודד. פה לעומת זאת אתה יודע בוודאות שיש סיכוי לא רע שתתפוצץ או תיירה אם תצא לבלות בירושלים, נתניה, חדרה ואפילו ת"א וחיפה. אנחנו אוהבים להיאחז במה שאנחנו מכירים ובטוחים בו ...

הייתי מוסיף על כך פרמטר נוסף, סושי.

למרות שניב יודע היטב את דעתי בענין ירידה לסיני (מאז שנגואה ובעלה החליפו את מקום מושבם הקבוע ובקהיר רוצים לסקול ת´שגריר שלנו כל שבוע), ואני מוקיר את בקיאותו בסטטיסטיקה, אני גורס שכאשר יוצאים לחופשה, לא צריך להסתכל מעבר לגב מידי פעם כי לא ברור מהיכן יצוץ המשוגע התורן שיערער במשהו את הסטטיסטיקה המפוארת. אגב ניב, נדמה לי שהשמטת את הפיגוע באוטובוס הישראלים שהתרחש בכביש המוליך לתעלה (חוץ מראס בורקה), אבל זה לא יעזור כי ממילא, מבחינה סטטיסטית, הצדק עימך...

קובי ש

New member
לא ברור מתי יצוץ הכריש המשוגע התורן

נפתלי אתה לו זה שבחופשות שלו נאלץ להציץ כל הזמן מעבר לגב בגלל כרישים כי לא ברור מתי יצוץ הכריש המשוגע התורן שיערער במשהו את הסטיסטיקה המפוארת של צלילה עם כרישים.
ביטחון זה דבר יחסי ורגשי כנראה. בהערכה רבה.

גם בקפריסין סקלו את שגריר ישראל

ובכל זאת תצללו לזנוביה, ואני מאחל לכם צלילות נהדרות. במסיבת יום העצמאות שערך שגריר ישראל בקפריסין תקפו מפגינים פלסטינים את אורחי המסיבה, אבל מה הקשר לזנוביה ? כך גם בקשר לשארם ולטיסלגרום. לצערי, נכון להיום וגם אחריי הרצח הזה, אני בטוח שספארי צלילה מאורגן בסיני בטוח מטיול בערי החוף בישראל שלא לדבר על ערים אחרות.

../images/Emo51.gif על האיחולים.

אני לא מתכוון לפתוח בדיון שיתגלגל מהר מאוד לפסים פוליטיים שמקומם לא כאן. לגבי קפריסין, אני מוכן אפילו להחמיר ולהזכיר לך (אם שכחת), שהיה בזמנו פיגוע קשה ביאכטה ישראלית. ולענינו: שונאי ישראל נמצאים כאן, שם ובכל מקום עלי אדמות. אני לא נוסע למקום שמקיים סנקציות כאלו ואחרות עם מדינתי ואשר הומלץ מפורשות שלא לצאת לשם. זהו, מבחינתי, מותר הזינוביה מהטיסלגרום וכל ה"שארם" שלה... זוהי היתה מילתי האחרונה בענין זה, לעת עתה.

עמלץ

New member
להלן ההיבט המשפטי

1. במידה וההתקשרות נערכה בין הצוללנים לבין חברת מטריף, הרי שהתחייבויות הגוף הנקרא "צוללים כהלכה", אינם מחייבות את הצוללנים, ועל חברת מטריף להשיב להם את כספם. 2. במידה והצוללנים לא חתמו בשום צורה על כפיפות לתקנון חב´ מטריף, הרי שהוא לא מחייב אותם. 3. אף כי אינני בקי בחוק הגנת הצרכן, נראה לי כי חב´ מטריף התחייבה לספק מוצר מסויים, ומסיבותיה היא (חוסר משתתפים) לא עמדה בהתחייבותה, ועל לכאורה ישנה עילת תביעה כנגדה (תביעה להשבת כספים ונזקים נוספים במידה ויש). 4. באשר לנקאים... או ליתר דיוק לשייח - במידה והינו בעל עניין בעסקה הנ"ל דהיינו במידה והוא מקבל תמלוגים כלשהם בגין הפרסום ובכלל זה הנחה כלשהיא על השתתפותו הוא בספארי, הרי שבכובעו כעובד/אחראי מטעם הפורום הוא מטיל לכאורה חבות גם על החברה העומדת מאחורי הפורום הנ"ל. מקוה כי עזרתי מעט לפזר את הערפל

natijaffe

New member
השייח רק רצה שהספארי יצא

השייח איננו מקבל אף תמלוגים הוא רק רצה שאנשים שהוא מכיר יצאו איתו לספארי כמו שהוא רוצה שיבואו למפגש פורום למשל.אין הוא מקבל אף תגמול מלבד חברתם. כך גם צלילה כהלכה שלא קיבלה שום תגמול כספי ממטריף או מיוצאי הספארי אלא הייתה גורם מתווך בלבד ללא כוונת רווח כספי!

מטריף1

New member
תגובת מועדון הצלילה מטריף

אין זה הספארי הראשון שאנו מארגנים עבור צלילה כהלכה והספארי המדובר אורגן באותו האופן- פנייה של צלילה כהלכה אלינו, הצעת מחיר שניתנה בהתאם למיפרט הדרישות שלהם וקבלת רשימת צוללים מעונינים מהם באמצעות אריה שכטר. מדובר בספארי לחבר´ה דתיים עם אוכל וכלים כשרים ויציאה באמצע השבוע על גבי יאכטה מפוארת. ברשימה שקיבלנו היו רשומים כ-11 צוללים אליהם פנינו. עם הצעת המחיר הועברו לצלילה כהלכה דפי המידע ותנאי החוזה שהועברו גם אישית לכל אחד ואחד מהמתענינים. מי שרצה להצטרף נדרש לחתום על טופס הרשמה ולשלם דמי הרשמה וכך נעשה. בתנאים ליציאת ספארי נדרשים מינימום 8 משתתפים. כשבועים לפני הספארי בקשר שהיה בין צוללים כהלכה למועדון צלילה מטריף הובטח לנו שיהיו 8 משתתפים ובמידה ולא יהיה צולל שמיני, ה-7 שרשומים ישלמו עלויות בלבד של הצולל החסר (רק עבור יאכטה ונסיעה). בהתאם לסיכום זה הוזמנה ספינה, הסעה ונרכשו כלים לצורך קיום הספארי כמובטח. כנדרש העברנו מקדמה לספקים בגין ההזמנה וביטולה כרוך בתשלום מלא, במקרה של ביטול בהתראה קצרה שכזאת. פחות משבוע לפני הספארי, פנו אלינו מצלילה כהלכה וביקשו לדחות את מועד הספארי למאי. בעיקרון ביטול הספארי במועד כל כך קרוב ליציאה מחייב תשלום מלא עבורו, לפי החוזה, עליו חתמו הצוללים. קוימה התייעצות טלפונית בין מטריף לגורמים הנוגעים בדבר במצרים ומתוך רצון טוב ולאחר ששוכנעו כי מדובר בדחייה בלבד, הסכימו כולם להענות לבקשה לדחות את הספארי. הוסכם עם המצרים כי במידה והספארי יבוטל בסופו של דבר מטריף יחוייב לשלם פיצוי מלא כאילו הספארי בוצע. על מנת לעמוד בהסכם ולשמור על קשרינו הטובים עם עולם הצלילה בסיני וה"חוטים" המעטים שעוד נותרו לנו, הצוללים הישראלים בסיני, עלינו לכבד את ההתחייבות הזאת. בנתיים ביקשו "צוללים כהלכה" לדחות את הספארי בשנית וטרם קבעו מועד חדש, על כן תמוה בעיננו כי המועד אינו מתאים לנתי יפה. מעבר לכך, הודענו לאריה שכטר מצוללים כהלכה שאין לנו התנגדות שיבצע חילופים פנימיים בתוך הקבוצה ובמסגרת זו יקבל נתי את כספו. מאחר והספארי הזה נוצר ונתפר במיוחד להתאים לדרישות הצוללים כהלכה אנו רואים בו ספארי קבוצתי הומוגני שיש לו מארגן אחד ואנו פעלנו ונפעל בשיתוף פעולה איתו. ידוע לנו שנתי יפה פנה לצוללים כהלכה, לאריה, שהשיב לו שכספו יוחזר לו ברגע שתפתח ההרשמה החדשה לספארי וירשמו אנשים נוספים. ראוי בהזדמנות זאת להעלות על נס את פעולתו ההתנדבותית של אריה שכטר לטובת הצוללים הדתיים, שנעשית בזמנו החופשי וללא כוונת רווח כבר חמש שנים. לא נותר לנו אלא לקוות שמועד חדש לספארי יקבע בעזרת השם, בימים הקרובים בתיאום עם כל הצוללים והספארי יצא לדרכו להנאת כולם. בברכת צוללים בסאם אגבריה- מנהל מועדון צלילה מטריף

natijaffe

New member
אם התחייבתם למה לא לקחתם מקדמה

מכיוון שגביתם מקדמה רק מ-6 שאר האנשים לא היו מחויבים לכם כלל ולכן גם לא היה אכפת להם לבטל. אם הייתם פועלים כנדרש הייתם גובים את המקדמה מכולם ובזמן כי הרי ידוע שצריך זמן כדי להוציא ויזה דבר שנעשה דרככם ולויזה לוקח לפחות שבועיים כך שאם לא היו לכם 8 דרכונים עם מקדמות על סמך מה בדיוק התחייבתם?! ברגע שדחיתם את הספארי נאמר לכם שבחודש מאי ומעלה לא נוכל לצאת כי יש לנו התחייבויות נוספות ועל עוד כמה שנים קצת קשה לי לדעת היום אם אוכל. בקשר להוצאות לגבי ההסעה ששכחת לבטל והגיעה למעבר הגבול כדי לאסוף אותנו למרות שאף אחד לא הגיע זה באמת חוצפה לבקש מאיתנו לשלם. ולגבי התקנון שעליו חתמנו אז ברשותך אני אצרף את הקטע הרלבנטי: ביטולים מטריף והמארגנים מודיעים בזאת כי הם רשאים לבטל את כל החבילה אם מספר המשתתפים לא יצדיק את הביצוע ו/או אם יתברר כי ביצוע החבילה אינו מתאפשר כתוצאה מסיבות כלשהן ועל פי שיקול דעת מטריף והמארגנים. במקרה של ביטול כנ"ל יציעו מטריף והמארגנים לנוסע השתתפות בחבילה חלופית בתאריך ו/או יעד אחר או לחילופין החזרת כל הכספים ששולמו למטריף ולמארגנים על חשבון החופשה/חבילה ללא כל פיצוי נוסף והנוסע מסכים לכך. ולפי זה אין ספק שמגיע לי את הכסף אם אין מספיק אנשים. אם התחייבתם כלפי אנשים אחרים ולא היה לכם על מה להסתמך זה לא אמור לעניין את הלקוחות שלכם שלא קיבלו כלום בתמורה!!!בטח לא אני אמור לסבסד את הטעויות העיסקיות שלך.ואני תקווה שבנושאי בטיחות לפחות אתם לא כל כך מחפפים כי אם זו הצורה שאתם עובדים אז אני מעדיף לוותר על שירותכם שזו גם זכותי מהתקנון שצריך להיות תקף גם לגביכם לא רק לגבי. בברכה נתי

גרזנית

New member
אני חושבת שההתכתבות הזו לא במקום../images/Emo122.gif

תנהלו התכתבות והאשמות הדדיות בינכם, זה לא עיניין כל הפורום!

את מוזמנת לא לקרוא , האיש

הסביר בהודעה הראשונה שלו כי הוא רוצה את חוות דעתם של צוללים נוספים. הוא עשה זאת בשיא הנימוס , והעניין יכול בהחלט לעניין את ציבור הצוללים , כולל ההתכתבות ביניהם. אחריה כל אחד יסיק את מסקנותיו. אל תגרשי אף אחד בבקשה.

Sushi

New member
זה נכון

שמענו הרבה ביקורת חיובית של צוללים על מטריף. אם יש ביקורת שלילית, גם עליה כדאי לנו לדעת. שכל אחד יקח לעצמו את ההחלטה אם להתחשב בזה או לא.

natijaffe

New member
הובנתי לא נכון!

כוונתי לא היתה רק לזרוק בוץ על חברת מטריף בפורום אלא יש לי וויכוח איתם בנושא זה הם טוענים שהם צודקים ואני טוען שאני.לכן החלטתי לעלות את זה לפורום בידיעה שגם הם משתמשים בו וקוראים אותו ויוכלו להציג את הצד שלהם,כמו שאכן נעשה,ואז לפי תגובות אנשי הפורום להראות להם שהצדק עימי (אם אנשי הפורום אכן חושבים כך). כידוע לך במקרים כאלה האפשרות היחידה היא תביעות קטנות, דבר שאני אעשה אם אין ברירה, אבל גם במקרה זה לוקח זמן עד שמגיעים לתוצאות. אז אם הפרעתי לך בפורום אני מצטער אבל אני חושב שאנשים שהתנסו בביצוע ספארים כאלו יבינו את המקרה יותר טוב מאשר אם אשים אותו בפורום טיולים או תלונות מה עוד שזה הפורום שגם מטריף משתתפים ויוכלו להגיב. תודה ומצטער אם הפרעתי לך ואת מוזמנת להגיב את דעתך בנושא נתי

אילוניק

New member
גרזנית לדעתי

זה בסדר גמור אפשר ללמוד די הרבה מהנושא כמו למשל חוזה די חד צצדדי של מטריף לטובתו בלבד לפי נושא הביטולים בלבד ולא קראתי את שאר החוזה יש לי הרגשה שהוא מקפח את הצולל וכמו שעיתי לנתי אני אישית לא אחתום למטריף על חוזה כזה לחוזה יש שני צדדים ושני הצדדים יש חובות וזכויות בקטע כאן רואים שרק למטריף יש אופציה לבטל להחזיר להחליט ואיפה אני בתמונה חוץ מזה צוללים כהלכה כבודם במקומו מונח אבל הם לא גוף משפטי או התאגדות שיכולה לחייב אף חב או פרט הרוצה להשתייך לקבוצה זו ותקני אותי אם אני טועה אילוניק היפה IHB

למעלה