מעשה בספארי

../images/Emo45.gif אני איתך

לפי הכתוב באמת נראה גם י כי החוזה הינו חד צדדי לטובת "מטריף". אני לא מכיר את המועדון או מי ממנהליו מלבד הודעות כאן בפורום, אך אם הספארי לא יצא אל הפועל עקב חוסר צוללים זו בעיה שלהם (של מטריף). ובהחלט יש להעביר ביקורת בכל נושא הקשור לצליללה כאן בפורום, מה עוד שלא פעם נכתב כאן בפורום על מטריף דעות או חוות דעת של צוללים לטובה אז מגיע גם לפעמים רגע האמת שהוא לא כל כך טוב ונעים. עלינו כצוללים ומשתמשי השרותים של מועדונים כאלה ואחרים לדעת כל דבר טוב או רע על מועדונים שונים במיוחד בארץ. צלילה בטוחה קיסר הדור

אילוניק

New member
לנתי אני לא עו"ד אבל

אני מצטט מההודעה שלך לגבי ביטולים ציטוט ביטולים מטריף והמארגנים מודיעים בזאת כי הם רשאים לבטל את כל החבילה אם מספר המשתתפים לא יצדיק את הביצוע ו/או אם יתברר כי ביצוע החבילה אינו מתאפשר כתוצאה מסיבות כלשהן ועל פי שיקול דעת מטריף והמארגנים. במקרה של ביטול כנ"ל יציעו מטריף והמארגנים לנוסע השתתפות בחבילה חלופית בתאריך ו/או יעד אחר או לחילופין החזרת כל הכספים ששולמו למטריף ולמארגנים על חשבון החופשה/חבילה ללא כל פיצוי נוסף והנוסע מסכים לכך. שים לב כי בכל סעיף הביטולים רק מטריף יכול להחליט להציע לבטל או להחזיר כסף הכל על דעת מטריף ללא כל פיצוי והנוסע מסכים על כך אני מקווה שהכל בסופו של הכל יסתדר על הצד הטוב ביותר לך ולמטריף אבל כך נלמד אנו הצוללים לפעם הבאה לדאוג גם לעצמנו והחוזה לא יהיה חד צדדי בכל אופן אני אישית על חוזה כזה לא אחתום אילוניק היפה IHB

ניב ד

New member
החזרים וביטולים בספארים

לפי הטקסט שהבאת - כתוב במפורש כי ביטול מטעם המארגנים, היינו מטריף, יביא להצעת חבילה חלופית או החזרת הכספים וכו´. מבחינה משפטית/צרכנית נראה לי שזה אומר שרק אם הביטול הוא ביוזמתם ומסיבותיהם אתה זכאי להחזר. לא אם המשתתפים ביטלו. אני לא מצדיק את זה חלילה, אני רק אומר שזה מה שנראה בעיניים משפטיות. מכיון שמדובר בסכום כסף לא גדול אני חושב שלא כדאי לך לפנות לתביעות קטנות מכיון שרק בזבוז הזמן, ההיטלים וכל זה יעלה לך יותר, מה גם שלא ברור אם תזכה. לדעתי - תפנה אליהם שוב ותגיעו להסדר. הרי בסופו של דבר גם הם לא רוצים פרסומת שלילית, וגם אתה תצא בסוף לספארי מן הסתם. אז יש לך זיכוי או משהו כזה. להסיר ספק - לא הייתי מעולם בספארי עם מטריף, אין לי שום קשר אליהם וראיתי את בסאם פעמיים בחיים לשתי דקות... זו כמובן דעתי בלבד ותעשה כרצונך. לנו יש מקרה דומה דווקא עם אוקטופוס. מכיון שששילמנו על 4 ימי ספארי והיינו 3 בסופו של דבר, לא קיבלנו זיכוי על היום הרביעי (כ-100 דולר). לפי הסדר בע"פ סוכם איתם שבדרך כזו או אחרת נקבל את הזיכוי, או בשירותי מועדון, או בספארי הבא (אינשאללה) או בצורה כלשהי (וחסר להם שלא !!!).

אילוניק

New member
ניב מה שלא כתוב

מרפי ידאג שלא תקבל אם את ההבטחה שלהם הם לא מתכוונים להפר שיתנו בכתב ויפה שעה אחת קודם אילוניק היפה IHB

מעשה במעשה ../images/Emo122.gif

הרשה נא לי לפתוח בשאלה , אם הייתה מזמין כרטיס טיול לאירופה באופיר טורס ומשלם עבורו מחיר מלא , ושבוע לפני הטיסה הייתה מבקש לדחות את הנסיעה לעוד חודש האם הייתה משלם דמי ביטול בשלב זה
לעניות דעתי חברת מטריף הייתה צריכה לחייב אותכם כבר בביטול / דחייה הראשונים את דמי הביטול ולחייב אותכם בתשלום מקדמה עבור הספארי במועד ב. ממה שניראה לי הם באו לקראתכם והיו הוגנים איתכם ומאד רצו שתצאו לספארי וכמו כןאני מאמין להציל את הכסף שהם העבירו לספקים ושלא נדבר על זה שהבנתי שהספארי שלהם הוא משהוא מאוד חריג לבדווים של סיני מטבח ואוכל כאשר . לגבי החוזה שנחתם בינכם כבעל עסק אני יכול לומר לך : 1. רוב החוזים הם חד צדדים לטובת מספק הסחורה. 2 מדברי העו"ד שלי "אל תחתום על שום מסמך מבלי שיעבור דרכי אם לא לשינוי לפחות להאיר את עינך על הסכנות שבחתימה"
לגבי בית משפט שקול את העלות של הריצות והזמן שתבזבז כי גם אם תזכה לא יהיהעל זה פיצוי ודבריו של השופט יהיו שהיתה צריך לחשוב לפני שחתמתה על המסמך . לסיום במלחמה אין מנצחים יש רק הרוגים ופצועים

natijaffe

New member
אני רציתי לצאת לספארי

לא הבנת אמי רציתי לצאת לספארי ואף הייתי מוכן להוסיף 40$ לסיסבסוד צולל שמיני שלא היה אבל היו חסרים יותר והיה גבול לכמות הסיבסוד שהייתי מוכן לשלם מעבר. במידה ולא היו להם מינימום אנשים ששילמו מיקדמה אז שלא יתחייבו על כלום.הם ורק הם ניהלו את התשלומים וידעו מי מחויב ומי לא זה שאנשים אמרו להם ולא שילמו מיקדמה זה רשלנות מצדם לא מצידי. לא דיברתי בכלל על עוגמת הנפש שנעשתה לי מביטול הספארי כשבוע לפני היציאה. בברכה נתי

נתי, אם אתה שואל לדעתי../images/Emo5.gif

גם אני, כמו גרזנית סברתי שהפורום הוא לא המקום לבירור הענין. אח"כ קראתי את דבריהם של הנזיר הבודד וסושי, שנשמעו מאד הגיוניים בטיעוני הבעד ונגד הנגד. הייתי בין אלו שהמליצו על מטריף בפורום וממש הופתעתי מהתיאור בהודעת הפתיחה, שבכלל לא תאם את מה שאני חוויתי. כשקראתי את תגובתם הדברים החלו להתבהר קצת, וככל שהמשכתי לקרוא את הדברים שלך, עם הטונים ההולכים וגוברים הם התבהרו עוד ועוד.במקום להגיב מהבטן, החלטתי לעשות מעשה. חיפשתי את כל החומר הכתוב שמטריף העבירו לי בזמנו, קראתי וגם העברתי לקרובת משפחה שהיא סוכנת נסיעות ותיקה שעובדת במשרד גדול. ביקשתי שתקרא את כל החומר ותחווה דעה, האם יש כאן משהו יוצא דופן שאינו נהוג במקומותינו? דיברנו הערב, לאחר שקראה, סיפרתי לה על התגובות בפורום, למשל זאת של אילוניק שלא היה חותם על החוזה. היא צחקה ואמרה, הוא בטוח לא יודע שכל פעם שהוא קונה כרטיס טיסה הוא נכנס לחוזה הרבה יותר גרוע וחד צדדי מזה. אז אילוניק, בפעם הבאה לחו"ל על אופנים או בשחייה
לדברי אותה קרובה, אין בתנאים שום דבר יוצא דופן או לא סביר וכל המידע והפרטים מובאים בצורה ברורה ובהירה כפי שצריך. להיפך, מצאנו שם סעיף רלוונטי שלא צוטט משום מה... "במקרה של ביטול ההזמנה עד חודש ממועד היציאה יוחזר הכסף במלואו. בביטול בין 30 ל- 15 יום מהמועד הנ"ל יוחזר חצי מהסכום ששולם. ביטול 14 יום או פחות לפני היציאה יחייב בתשלום מלא עבור הספארי". סביר לחלוטין, בהתחשב שבסעיף הראשון מוחזר כל הכסף ובשני מדובר רק על חצי של 25% ממחיר הספארי ולא על מהמחיר המלא, ובשלישי כשיש להם סיכוי קלוש מאד למלא את המקום, בגלל הויזה, הם דורשים את מלוא הסכום, כך שזה ממש לא דרקוני וחד צדדי כמו שהיו מי שטענו. רק לידיעתך, בחברות אחרות היו לוקחים ממך (מניסיוני) את כל הכסף מראש, במטריף כל כך לא ממוקדים בכסף שזה ממש יוצא דופן. בספארי שאני הייתי, גבו מאיתנו מראש 25% ואת השאר ביקשו רק ביום האחרון של הספארי וגם את זה עשו בחצי התנצלות. אתה יודע מה, אנשים שילמו בכייף כי היה מעל ומעבר! בכלל, לפי מה שהבנתי דחיית הספארי לא היתה יוזמה שלהם אלא של המארגן שלכם, אז כמו שניב אמר הסעיף שציטטת ממש לא מתאים.נראה שהלכו לקראתכם לא מעט, כמאמר סוסון הים, אז מה אם צלילה כהלכה, או איך שהם נקראים, לא פועלים מתוך מניע של רווח כספי, עדיין יש להם מניע כלשהו, נעלה ככל שיהיה- לאפשר לכם לצלול בתנאים שלכם, זה לא צריך להעשות על גבו של אף עסק. זה סטנדרט כפול להגיד שזה בסדר שיש התארגנות של קבוצת צוללים כדי להשיג מחירים טובים יותר, או מטרות אחרות, כמו יצירת פעילויות שמתאימות להם ולא זמינות אחרת וכשמגיע הרגע לאיזושהי התחייבות, אז פתאום טוענים שהם לא גוף משפטי ואין להם אחריות או משהו כזה. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. ביקשת חוות דעת של צוללים, אז הנה חוות הדעת שלי. מכל מה שקראתי, מהניסיון שלי עם מטריף וממה שנהוג בתיירות לא דפקו אותך ולא עשקו אותך. אני חושבת שמיהרת לקפוץ, בסה"כ הציעו לך פתרונות די הוגנים ומקובלים, גם אם לא בדיוק מה שרצית. נראה שדחית אותם על הסף בלי באמת לתת להם צ´אנס. רוצה דוגמה? בבקשה. אמרת שהתאריך במאי לא מתאים לך ואח"כ הסתבר בכלל שיהיה תאריך חדש, אבל אתה אפילו לא שוקל את זה וממשיך לשעוט הלאה, לרקוע ברגליים ולעשות רעש. מה אתה כל כך עסוק?! אפילו ראשי ממשלות מוצאים זמן לכמה ימי חופשה. דחילק! אולי בכלל כל הבלגן הזה הוא מסיבה אחרת, למשל שאתה חושש לרדת עכשיו לסיני? זה לגיטימי, אבל אין סיבה שלא תקח אחריות ותשלם על זה כמו גדול. לעניין הבטיחות והחיפופים, הלוואי והיו עוד מדריכים כמו בסאם שהוא סופר מקצוען. הדברים שאמרת היו מיותרים ועדיף שלא היו יוצאים ממקלדתך. ולסיכום, לא מדובר בסכום אסטרונומי וריצה לבתי משפט לא בהכרח תועיל ואולי אפילו תזיק לכיסך. תרגע. הייתי אפילו מרחיקה לכת וממליצה על התנצלות, לא פחות קולנית.
מצטערת אם המנגינה לא תערב לאזנייך, לפחות יצאתי מגדרי שתהיה מנומקת וסבלנית, גם אם מעט ארוכה. לילה טוב גורגוניה בזרם (ובליגה נגד השמצה)

אבי ע

New member
מסכים איתך ../images/Emo39.gif

הדיון הוא בודאי עניין לפורום, גם משום שמטריף אכן משתתפים בו ומזמינים לספארים (שלא לדבר על העמלות השמנות שהנקאים משלשלים לכיסם, כידוע לכל כריש מתחיל
). גם לעצם העניין נראה לי שאין מקום לטענה כלשהי נגד מטריף, ותשובתם שכנעה אותי. אני יכול להבין את עוגמת הנפש של נתי (ושאר המשתתפים המיועדים) אבל נראה לי שאין סיבה כי מטריף יממנו את הביטול שלא הם אלא הקבוצה אחראית לו. נקווה לימים טובים יותר...

עמלץ

New member
אבי יקירי - לא יזיק לך לדייק

מעולם לא טענתי כי הנקאים משלשלים כספים לכיסם. אם תקרא בעיון את אשר כתבתי תווכח כי הטענה התחילה במשפט "במידה" כלומר "אם" הנקאים מקבלים עמלה כלשהיא. אני תקוה כי כאשר הנקאים מחליטים לצנזר שורה כלשהיא, הם קוראים את הטקסט בעיון רב יותר. בברכה, עמלץ

אבי ע

New member
תקוותך מבוססת ביותר,ידידי ../images/Emo39.gif ../images/Emo13.gif

קראתי את הטקסט וגם את הסאב-טקסט בעיון רב. אם תקרא אתה בעיון, תגלה שבכלל לא הוזכרת בטקסט שלי... ואם בסאב-טקסט עסקינן הרי הודעותיך גם עכשיו וגם כשהשיח´ פרסם בעניין הספארי היו מאד מגמתיות למיטב הבנתי, ולדעתי הצביעו על כך שאתה סבור שיש לנו אינטרס כלכלי בספארים לסיני והוא השפיע על החלטותינו הניהוליות בעניין השרשורים בנושא. ובכן תנוח דעתך, לנקאים אין שום אינטרס כלכלי בעולם הצלילה, אלא רק אינטרס של טובת הפורום וחבריו. מכל מקום אני שמח שהדו-שיח עבר לפסים ידידותיים, ונקווה שיישאר כזה מעבר למחלוקות, לרבות בענייני ניהול הפורום... בברכה, אבי.

אילוניק

New member
גורגוניה

פתחתי את דברי שאני לא עורך דין וגם הוספתי שכולנו יכולים ללמוד מהמקרה ואכן כבר קיבלנו ממך שני שיעורים כל דבר הקשור לצלילה במשרין או בעקיפין יתרום בפורום אחרת יהיה משעמם לשמוע רק על צלילות וציוד וקצת הומור גם לא יזיק בימנו אנו אילוניק IHB

שמחתי לעזור../images/Emo6.gif

שיעורים זה התחום שלי, עריכת דין לא. אבל נדמה לי שבמקרה הזה נדרשו פשוט הגיון בריא, עוד כמה "עובדות יבשות" להשלמת התמונה ויכולת לקרוא בין השורות... אגב, האם אתה זקוק גם לשיעורי שחייה?
גורגוניה

natijaffe

New member
תפסיקי לקרוא בין השורות

דבר ראשון לגיטימי מבחינתי שתגיבי וזו היתה גם המטרה של כל זה להשמיע דעות ואני גם מוכן לשמוע.אבלאני גם חייב לענות כי סילפת את מה שהיה. אני רוצה לציין כמה עובדות פשוטות: 1. עד סוף אוגוסט אני לא יכול לצאת לספארי כי אני לומד והתאריך המקורי יצא בזמן חופשה שלי ולכן התאפשר לי בתאריכים הנ"ל וגם בחוזה חתמתי על התאריך. 2.מה שציטטת מהתקנון הוא נכון אבל לא רלבנטי כי לא אני ביטלתי אלא לא יצאנו מחוסר אנשים שזה בדיוק המקרה שקרה כאן. 3.אם האחריות על צלילה כהלכה כמו שהם טוענים אז למה הם גבו מאיתנו את הכסף והחתימו אותנו על מסמכים ללא כל הגיון אם הם רק קבלנים מבצעים של צלילה כהלכה הם היו צריכים לעשות זאת ולא מטריף.במיוחד שבחוזה שהחתימו לא הזכירו כלל וכלל את צלילה כהלכה. 4.לגבי הפירוש של אילוניק זה פעם ראשונה שאני שם לב שאפשר לפרש זאת בצורה כזאת אבל גם זה לא חד משמעי ובעל שתי משמעויות לכאן ולכאן (אם הבחירה היא בידי הלקוח או בידי מטריף) וההתייחסות להלקוח מסכים לכך היא לפי דעתי אך ורק לטענה שמלבד הכסף ששולם לא אתבע אותם על עוגמת נפש של ביטול הספארי ברגע האחרון שזה דבר שלא היתה לי שום כוונה לעשות. אני חתמתי על התקנון בהנחה הזאת ואני מאמין שהעברית שלי היא די טובה כדי להבין אותו איך שהבנתי.תקנו אותי עם אני טועה. 5. במידה ואני אסכים ללכת לספארי אלטרנטיבי ללא תאריך אני פשוט מגיע לקטע שאני לא יכול להתחייב מתי זה יקרה ואם זה יהיה בתאריך שלא נח לי אז מטריף יטענו שזה בעיה שלי שהסכמתי ובמקרה כזה הם צודקים ולכן אין בכוונתי להסכים על כך. בפעם הבאה תשתדלי לא לנבא דברים שלא נאמרו כי יוצא שאת פשוט מסלפת חוצמזה אני שמח שנהנית מהשירותים של מטריף ואני בטוח שאם היינו יוצאים אז גם אנחנו היינו מהראשונים לשבח אותם אבל היחס שלהם שונה אלייך אם הם צריכים לקבל ממך כסף או לתת לך כסף ופה בעצם נמדדת חברה גם במקרים שלא הכל הולך לשביעות רצון כולם ולא רק שהכל הולך חלק בברכה נתי

למה? כי זה לא נעים לך?../images/Emo12.gif

במקרה הזה קריאה בין השורות ממש נחוצה ומספרת הרבה יותר טוב את הסיפור. למשל, רציתי להאמין שהמטרה שלך בהבאת הנושא לפורום הייתה לקבל חוות דעת מצוללים אחרים, מתוך פתיחות להפנים נקודות מבט שונות משלך ("אני מוכן גם לשמוע"). אולם, לאחר כל מה שנכתב ונאמר, אתה ממשיך אם אותן הסיסמאות (פירוש "בין השורות": שמעת אך לא הקשבת) ולכן הגעתי למסקנה שכל המטרה הייתה "להכניס להם". סחתיין על התרגיל, אבל נראה לי שבשורה התחתונה נכשלת כבלעם. כנראה יותר פשוט לרוץ ליילל בפורום מאשר, למשל, להתקשר לבחור מצלילה כהלכה ולהגיד לו מה התאריך הנוח מבחינתך. האם לא סביר להניח שינסה לתאם תאריך שיתאים למירב המשתתפים, כולל לך?! וחוץ מזה, אם התאריך לא יתאים לך ויצאו כשאתה בלימודים, הרי שמישהו יתפוס את מקומך, תקבל את כספך, ובא לציון גואל (וגם לנו). זה מתחיל לעייף, החזרה שלך על הסעיפים, כן או לא מתאימים. הבנו שלא אתה ביטלת. כל הכבוד! גם מטריף לא ביטלו. צלילה כהלכה ביטלו! בינגו. אתה רצית לצאת, הם רצו להוציא, זה לא הסתדר, מה קרה?! חרב בית המקדש? נו באמת, קצת פרופורציות. סיפרו לך על צוללים שיצאו עם אוקטפוס- דוגית והספארי שלהם קוצר ביום, הם לא קפצו ולא התרוממו על רגליהם האחוריות למרות שלא הוחזר להם הכסף (והם הרי הזמינו ושילמו מראש על היום ההוא ורצו לצלול), הובטח להם, בעל-פה, זיכוי בספארי הבא או משהו כזה והם קיבלו את זה בהבנה. צא ולמד. נכון שאתה הלקוח (והוא תמיד צודק) אבל לפעמים בחיים צריך להיות חכם ולא רק צודק (ואני ממש לא שוכנעתי בצדקתך האבסולוטית), קצת גמישות וסבלנות רק ישפרו את איכות החיים (של כולנו). לעניות דעתי, הנושא מוצה, ביזבזנו מספיק זמן ומרץ על הדיון הזה (מה גם שלא התקדמנו מילימטר) אני רק מתלבטת איך להגדיר את ה"מעשה בספארי"? ההר הוליד עכבר? או אולי במילותיו של שייקספיר, "רוב מהומה על לא מאומה"? ומאחר שייחסת לי גם כוחות נבואיים, אז אני מנבאה ששום דבר ממה שאמרתי לא ישנה את עמדתך. חבל. ולסיום, לעניין המשפט האחרון שלך "חברה נמדדת" וגו´, הייתי אומרת שגם היחיד נמדד... אני את שלי אמרתי. שיהיו לך חיים טובים ומאושרים. בהצלחה בלימודים ושתזכה לצלילות ולמעשים טובים.
גורגוניה בזרם

פירסום

לא זכור לי לפחות בתקופה האחרונה שמטריף פירסמובפורום הזה כמדומני בפורום זה הפירסום הוא אסור תקנו אותי אם אני טועה .

אילוניק

New member
אתה טועה סוסון הים יש

שירשור ענק על מוסקיטו וצרפתי כאן ציטוט של אלון מדוגית שהוא עובד שלהם והם בהחלט בעלי עניין או המקום בו הוא עובד כולל הזמנה לבוא לחנות ויסלחו לי הנקאים ובמחילה מכבודם אם זה לא פירסום מה זה מעבר לפרטים הטכניים הזמנה לחנות למדוד ולהרגיש אישית זה לדעתי פרסום אם רק היו נותנים פרטים טכניים שבהם הם שולטים אז ניחא ציטוט אתה מוזמן לבוא ולראות בעצמךו אלון מדוגית נתחיל בזה שהמוסקיטו עונה על הרבה יותר מאשר הצרכים הבסיסיים. הוא עושה פחות או יותר הכל, כולל נייטרוקס, צלילה חופשית, ונתוני דקומפרסיה, מלבד נתוני אויר כמו שיש בקוברה לדוגמא. בכל מקרה, אתה מוזמן לבוא לחנות ושם תקבל הסבר מפורט על כל השעונים בכלל ועל המוסקיטו בפרט, ולהרגיש אישית אם הוא נוח לך על היד. כבר היה לי ויכוח עם נקאי מס 2 על פירסום ובפרוש נאמר לי כי הנהלת תפוז מתפרנסת ממכירת פרסומות וסומכת על הנקאים שידעו מתי למחוק פרסומת גלויה של בעל עניין או שולחו כמו אלון מדוגית אבל והיו מקרים מעולם שאחרים פרסמו ושלא יגיגדו שאני עושה להם פרומושן חסמו אותם להכנס לפורום אנני יודע אם מתאים לנקאים פרסום של מוצר מסויים או שלחלופין לפעמים בלי כוונה מתפלק פירסום שעינהם הבוחנות והסלקטיביות לא רואות ואחרון אחד הנקאים הוא בן זוג לצלילה שלי וויכוחים על הנושא היו למכביר שגם אני כעצמאי רציתי לפרסם את העסק שלי כאן ובמפורש נאמר לי על ידו שהפרסומת תמחק ותוך כבוד ואי רצון לפגוע בו או להעמידו במצב לא נעים ומביך לא פרסמתי כאן לכן סוסון אני אישית חושב שיש כאן טעם לפגם אבל אני לא הנקאי ולהם הפיתרונים כמו כן תמיד קיימת האופציה להעתיק הודעה של בעל ענין ולשלוח אותה להנהלת תפוז שתבדוק אם זה פרסומת או לא אילוניק IHB

menimm

New member
במה עוסק הביזניס שלך ?

ואגב, אני חושב שיש קו דק - אבל קיים. בין פירסומת, לבין הצגת עובדות. כשם שהשם "אלון מדוגית" אינו פירסומת לדוגית... ובתור נציג שיש לו עסק בענף, והינו גם חבר פורום (אולי צריך לשנות את ההגדרה של חבר פורום), כמובן שמותר לו לכתוב את דעתו... פירסומת לדעתי הינה מודעה גלויה ביוזמתו של המפרסם, כאשר הוא מפרסם את עצמו או מציע שירות כלשהו..., אולי היה קורקטי יותר אם אלון היה מדבר על כל הידוע לו ולא רק על המוצרים אותם הוא מוכר - להזכיר את קיומו של אלדין, ואת העובדה שהוא מיוצג בסנפיר, ולהזמין את פותח השירשור לבקר גם בדוגית וגם בסנפיר.

למעלה