נתי, אם אתה שואל לדעתי../images/Emo5.gif
גם אני, כמו גרזנית סברתי שהפורום הוא לא המקום לבירור הענין. אח"כ קראתי את דבריהם של הנזיר הבודד וסושי, שנשמעו מאד הגיוניים בטיעוני הבעד ונגד הנגד. הייתי בין אלו שהמליצו על מטריף בפורום וממש הופתעתי מהתיאור בהודעת הפתיחה, שבכלל לא תאם את מה שאני חוויתי. כשקראתי את תגובתם הדברים החלו להתבהר קצת, וככל שהמשכתי לקרוא את הדברים שלך, עם הטונים ההולכים וגוברים הם התבהרו עוד ועוד.במקום להגיב מהבטן, החלטתי לעשות מעשה. חיפשתי את כל החומר הכתוב שמטריף העבירו לי בזמנו, קראתי וגם העברתי לקרובת משפחה שהיא סוכנת נסיעות ותיקה שעובדת במשרד גדול. ביקשתי שתקרא את כל החומר ותחווה דעה, האם יש כאן משהו יוצא דופן שאינו נהוג במקומותינו? דיברנו הערב, לאחר שקראה, סיפרתי לה על התגובות בפורום, למשל זאת של אילוניק שלא היה חותם על החוזה. היא צחקה ואמרה, הוא בטוח לא יודע שכל פעם שהוא קונה כרטיס טיסה הוא נכנס לחוזה הרבה יותר גרוע וחד צדדי מזה. אז אילוניק, בפעם הבאה לחו"ל על אופנים או בשחייה
לדברי אותה קרובה, אין בתנאים שום דבר יוצא דופן או לא סביר וכל המידע והפרטים מובאים בצורה ברורה ובהירה כפי שצריך. להיפך, מצאנו שם סעיף רלוונטי שלא צוטט משום מה... "במקרה של ביטול ההזמנה עד חודש ממועד היציאה יוחזר הכסף במלואו. בביטול בין 30 ל- 15 יום מהמועד הנ"ל יוחזר חצי מהסכום ששולם. ביטול 14 יום או פחות לפני היציאה יחייב בתשלום מלא עבור הספארי". סביר לחלוטין, בהתחשב שבסעיף הראשון מוחזר כל הכסף ובשני מדובר רק על חצי של 25% ממחיר הספארי ולא על מהמחיר המלא, ובשלישי כשיש להם סיכוי קלוש מאד למלא את המקום, בגלל הויזה, הם דורשים את מלוא הסכום, כך שזה ממש לא דרקוני וחד צדדי כמו שהיו מי שטענו. רק לידיעתך, בחברות אחרות היו לוקחים ממך (מניסיוני) את כל הכסף מראש, במטריף כל כך לא ממוקדים בכסף שזה ממש יוצא דופן. בספארי שאני הייתי, גבו מאיתנו מראש 25% ואת השאר ביקשו רק ביום האחרון של הספארי וגם את זה עשו בחצי התנצלות. אתה יודע מה, אנשים שילמו בכייף כי היה מעל ומעבר! בכלל, לפי מה שהבנתי דחיית הספארי לא היתה יוזמה שלהם אלא של המארגן שלכם, אז כמו שניב אמר הסעיף שציטטת ממש לא מתאים.נראה שהלכו לקראתכם לא מעט, כמאמר סוסון הים, אז מה אם צלילה כהלכה, או איך שהם נקראים, לא פועלים מתוך מניע של רווח כספי, עדיין יש להם מניע כלשהו, נעלה ככל שיהיה- לאפשר לכם לצלול בתנאים שלכם, זה לא צריך להעשות על גבו של אף עסק. זה סטנדרט כפול להגיד שזה בסדר שיש התארגנות של קבוצת צוללים כדי להשיג מחירים טובים יותר, או מטרות אחרות, כמו יצירת פעילויות שמתאימות להם ולא זמינות אחרת וכשמגיע הרגע לאיזושהי התחייבות, אז פתאום טוענים שהם לא גוף משפטי ואין להם אחריות או משהו כזה. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. ביקשת חוות דעת של צוללים, אז הנה חוות הדעת שלי. מכל מה שקראתי, מהניסיון שלי עם מטריף וממה שנהוג בתיירות לא דפקו אותך ולא עשקו אותך. אני חושבת שמיהרת לקפוץ, בסה"כ הציעו לך פתרונות די הוגנים ומקובלים, גם אם לא בדיוק מה שרצית. נראה שדחית אותם על הסף בלי באמת לתת להם צ´אנס. רוצה דוגמה? בבקשה. אמרת שהתאריך במאי לא מתאים לך ואח"כ הסתבר בכלל שיהיה תאריך חדש, אבל אתה אפילו לא שוקל את זה וממשיך לשעוט הלאה, לרקוע ברגליים ולעשות רעש. מה אתה כל כך עסוק?! אפילו ראשי ממשלות מוצאים זמן לכמה ימי חופשה. דחילק! אולי בכלל כל הבלגן הזה הוא מסיבה אחרת, למשל שאתה חושש לרדת עכשיו לסיני? זה לגיטימי, אבל אין סיבה שלא תקח אחריות ותשלם על זה כמו גדול. לעניין הבטיחות והחיפופים, הלוואי והיו עוד מדריכים כמו בסאם שהוא סופר מקצוען. הדברים שאמרת היו מיותרים ועדיף שלא היו יוצאים ממקלדתך. ולסיכום, לא מדובר בסכום אסטרונומי וריצה לבתי משפט לא בהכרח תועיל ואולי אפילו תזיק לכיסך. תרגע. הייתי אפילו מרחיקה לכת וממליצה על התנצלות, לא פחות קולנית.
מצטערת אם המנגינה לא תערב לאזנייך, לפחות יצאתי מגדרי שתהיה מנומקת וסבלנית, גם אם מעט ארוכה. לילה טוב גורגוניה בזרם (ובליגה נגד השמצה)