מעשה במלך דפוק!

כמובן עם עצמה יקירתי

זה כנראה האדם היחיד שהקשיב לה.. חוץ מכמובן מה יש לאכול היום, או למה מלוכלך בסלון, תעשי עימי אהבה או ש.. ראית מה קרה לאבא ?

סופר ממין זכר..

דוקא עכשיו אני קוראת את "למי צלצלו הפעמונים" מאת ארנסט המינגווי ויש לו שם דמות נשית איכרית נורא דומיננטית בשם פילאר.

Le Fay

New member
יופי של ספר. ולמרות

שהמינגווי אבא-של-השוביניסטים, הוא היה פעם הסופר המועדף עלי וכל מה שרציתי להיות. העניין עם הדמויות הנשיות המרכזיות אצלו שקודם הוא מעצב אצלן פן גברי, ואז מסדר להן עלילה ש"מענישה" אותן על זה. עכשיו מעדיפה להיות כמוני, גם אם זה אומר שהנובל יילך למישהי אחרת...

עדיין לא ראיתי איך

העלילה מענישה את פילאר, מה שכן שמתי לב שעם כל הדומיננטיות שבה היא עדיין זו שמשרתת את הגברים שבחבורה, ואף דורשת ממאריה 5לעשות כן.

Le Fay

New member
מה שבטוח - לספר סיפור הוא יודע

ובכל מה שנוגע ל-showing - לתת לדמויות להראות ממה הן עשויות באמצעות פעולות ודיאלוגים - הוא עדיין המלך

Sandstorm

New member
שטויות במיץ

מה נטפלתן לכן על הסופרים הגברים? וכי הסופרות הנקבות טובות יותר? ראו למשל את "תורת ההיגיינה של רוצח" של אמלי נותומב. זהו ספר שובניסטי להחריד אשר נכתב ע"י אשה ויש לכך עוד דוגמאות רבות. אי לכך הסיקו נא שאין להכליל אי אלו חוקים והכללות על שום סופרים.

שום הכללות

דיברנו על האגדה השובניסטית לעיל, וכמובן התלוצצנו בציניות על דרכה של השובניסטיות הגברית. כמובן שאנחנו מודעות לנשים שמתיחסות לעצמן בצורה כזו...

Le Fay

New member
מה זה בדיוק אמלי נותומב?

איך זה הופך לדוגמאות רבות, ולמה זה סותר את ההצעה שאת הסיפורים שלנו נכתוב בעצמנו? פעם, כשתלמד, אולי תבין, שבלי הגדרות והכללות אי אפשר להתקדם לשומקום. עד אז - אם זה לא למעלה מכוח תפיסתך - הבה נסתפק בזה שתבין שגם אין להכליל אי אלו חוקים והכללות על שום סופרים זו הכללה (אם כי הכללה עילגת במקצת).

Sandstorm

New member
חבל

למה להפוך את הויכוח לרמה האישית? את הכללת את הסופרים ממין זכר תחת כותרת השובניזם מה שאינו אמת ואני מוכן להביא מס` דוגמאות של נשים הכותבות בגישה זהה, ואף לא מעט גברים המכבדים נשים אפילו מעט יותר ממעמדם למשל בדת היהודית.

Sandstorm

New member
אני הסופה

אם כבר זה מפריע לאלו שבסביבתי.. לי בטוח לא, לעומתך שאת עצמך בשלולית שוכנת.

Le Fay

New member
למה לא, ומה אישי

(ואני אכליל כמה שמתחשק לי...)? מה שאמרת הוא באמת לא פחות הכללה מההכללה שלי ואני באמת חושבת שלא תוכל להבין, אבל באופן כללי: בכל הנוגע למעמד האשה בתרבות ביחס לגבר, אי אפשר לומר על נשים שאם הן מחזיקות בהנחות המוצא המקובלות אזי גישתן לנושא זהה לזו של הגברים - כי נקודת המבט שלהן שונה. כדי לסבר את האוזן: גבר שסבור שאשה מקומה במטבח הוא שוביניסט, אשה שמסכימה שמקומה של אשה במטבח היא תבוסתנית. גבר שנוהג כאילו אשה אפשר למסור בלי לשאול לדעתה הוא סרסור, כשאשה מקבלת זאת היא נעשית זונה או עבד (בלי לשפוט מה גרוע ממה). גבר שסבור שהשכל ניתן לגברים הוא שוטה ויהיר, אשה שמאמצת את הנחת המוצא הזו היא מסכנה. אלה שטרחו לבדוק את הנושא, בשונה ממך, מבינים שכולנו - גם הנשים - מפנימים ערכים שוביניסטיים מרגע לידתנו ואילך; ורק אחר כך בוחרים, או לא בוחרים, להתנער מהם. כיוון שכמעט כולנו קנינו את הערכים החברתיים הראשוניים שלנו מידי נשים ולא מידי גברים, ממילא מובן שגם נשים מגבות אותם. עבור גברים, הדרך להתנער מהם היא לסתום ולהקשיב במקום לומר "שטויות במיץ". עבור נשים, אחת הדרכים להתנער מהם היא "לכתוב את הסיפור שלנו בעצמנו" ולא להניח לגברים לכתוב אותו בדרכם הם. כמו שאמרתי - כשתגדל אולי תבין.

Sandstorm

New member
מסקנה

היזהר מגחלתן של משפחת המלכות, שנשיכתן נשיכת שועל ועקיצתם עקיצת עקרב. וד"ל.

למעלה