מעשה במלך דפוק!

מעשה במלך דפוק!

מעשה במלך שהתאהב בבת עני וביקש את ידה מאביה ויאמר לו אביה "מה לך כי תבקש את יד ביתי הענייה. ויהרגהו המלך ויטול את יד ביתו וישאנה לאשה. ותשאל הנערה את המלך, מדוע זה הרגת את אבי ויען, יען כי זלזל בכבוד אשתי לעתיד לאמור "ענייה היא" ותוסף לשאול, הלוא אמת בדבריו. ויהרגיה, וילך וימצא לו אשה אחרת, טובת מראה ממנה ותשאלהו לאמור, מדוע זה הרגת את אשתך ואת אביה ויען אביה משום שזילזל בכבוד ביתו, וביתו משום שזילזלה בכבוד עצמה וכבודה הוא כבודי. ולא תוסף לשאול מיראתה למות. ופעם בשעת רצון שאלה לאמר שנית מדוע הרגם ויען. "אביה שאמר, ענייה היא, זילזל בכבודה, שהרי מלך עשיר אני ומה לי בעושרה של המיועדת להינשא לי אלא לבטח נתכוון שענייה היא והליכותיה מקולקלות וזהו זלזול בביתו. והיא שחזרה ושאלה חטאה בחטאו וביתר שאת, שהרי אשת מלך היא וזלזלה בכבודה שהוא כבודי. ויעבור זמן ויגדלו בניו ויזקן המלך וימלוך בנו בכורו תחתיו עוד בחייו. ותספר לו אשתו את ששאלו היא אשתו הראשונה ואביה את המלך וכל אשר קרה ויהרוג את אביו ואת אמו. את אמו על ששאלה שוב הרי שגם היא זלזלה באשת המלך הראשונה ואת אביו על שלא הרגה הרי שזלזל בכבוד אבי המלך... מתוך סיפורו של רבי שבתאי שאם היה בברסלב היה מכונה רבי שבתאי מברסלב...

dbutcher

New member
טוב אמרתי אבל עוד פעם לא תזיק לך

אתה גדוווווווווווווווווווווווללל נ.ב בדרך שמעתי מעשה שכל מי שהיה שומעה היה לו הירהור תשובה (מאת רבי נחמן מברסלב-סיפורי מעשיות)

גוזל

New member
רבי שבתאי-מעשיות משנים קדמוניות|

האמנם הסיפורים שלך הם מעוררים ומי שיבוא אל הציון שלך ויתן פרוטה לצדקה ויאמר קאפיטל -תיקון הכללי יעני שמירת הברית אתה מוכן להבטיח למשוך אותו עם הפאות מהגיהנום החוצה?

אני בטוח לא הראשון שאומר לך ,../images/Emo47.gif

יש לך כשרון כתיבה ללא ספק האם כתבת או חשבת כבר לכתוב תסריטים ?

almog4

New member
גדול

אהבתי !you are the best וכאות הערכה - מצ"ב משהו חמוד אחֵר - שקיבלתי באי-מייל.

stאסתי

New member
חחחחח מוכשר:)

כמה הרג יש בסיפור שלך....מענין מה פרויד היה אומר על זה. רוצה לדבר על זה (פעם שניה)?

כן!

רוצה לדבר על זה פעם עשירית... פרויד היה אומר על זה: "מצחיק... הבנדם כנראה היה דתי פעם.."

Le Fay

New member
מעדיפה את הגירסה של טרנטינו

עם נסיכה שעורפת בעצמה.

Le Fay

New member
ככה זה כשגברים כותבים

לכן אסור להשאיר בידיהם את כתיבת הסיפור שלנו. תראי איזה יופי את כותבת את שלך כשמתעקשת לכתוב אותו בעצמך

Le Fay

New member
אפילו לטרנטינו

לא כדאי להשאיר, כי את יודעת למי נשאר הניקיון של כל הדם בסוף...

Le Fay

New member
דעה עצמית בדרך כלל יש לה

אבל כדי לגלות את זה צריך שהיא תשמיע קול, ובאגדות שכותבים גברים זה די נדיר שמאפשרים לה להשמיע. הנרי ג'יימס ("דיוקנה של גברת") מצא לזה פתרון יצירתי: הוא מאפשר לגברת לדבר פרק שלם עם עצמה...

למעלה