blah blah woof woof
מה ז"א למה אנחנו צריכים את הקב"ה? הוא הבורא של העולם. הוא לא שואל אותך אם את צריכה אותו או לא. הוא שם. אנערף למה.. עוד לא מתתי בשביל להגיד לך. אבל אני מאמינה שיש המון דברים שאנחנו לא יודעים. ואני לא סותרת את עצמי. אם היית קוראת הודעה שכתבתי בשרשור אחר למטה אני מסבירה את עצמי שמה, אבל אני לא אתעצל למרות שהשעה קצת 6 בבוקר ואסביר. את הגורל שלנו אנחנו יוצרים אבל הוא פשוט יודע מה נעשה בסופו של דבר, כל הבחירות שלנו, אפילו כשאנחנו מחליטים לעשות הפוך ממה שאנחנו תמיד עושים, נובעות ממה שעבר עלינו במהלך החיים, ולקב"ה יש יכולת לראות את התמונה כולה ולדעת לפי העבר ולפי תכונות האופי שלנו איך נפעל בעתיד. כאילו הקב"ה יודע מה יהיה איתי עוד 50 שנה אבל זה לא שהוא קבע- עוד 50 שנה היא תהייה מנתחת מוח. הוא פשוט יודע. שככה כן יש גורל- כן ידוע מה נעשה- אבל זה לא נקבע מראש. ז"א זה כן נקבע מראש, אבל לא ע"י גורם עליון שהחליט לי איך החיים יראו זה פשוט... ידוע מראש. ולפי דעתי הוא כן מתערב במהלך העניינים
אבל לא בתחומים שחורגים מהטבע. ז"א הוא לא יגרום לגשם להיות ירוק זוהר בשביל נס כלשהוא אבל הוא כן נניח יגרום שירד גשם בקיץ אם זה יתרום למטרה כלשהיא שאני לא יודעת מהי. ואם דוד שלי הוא חקלאי, והוא ממש שמח שיורד גשם והוא מתקשר אלי ומעכב אותי בטלפון ובגלל זה אני מאחרת ב-5 דק' לפגישה שאם הייתי מגיעה בזמן בדיוק מכונית היתה עוברת ודורסת אותי, אז כן. יש לו התערבות במהלך העניינים גם בלי לפגוע בבחירה החופשית שלי.!! והוא לא פ-ת-א-ו-ם החליט לתת לנו בחירה חופשית. זה היה ככה תמיד. אם זה לא היה ככה היינו רובוטים שחיים לפי מה שכתוב מראש בלי יכולת לחשוב לבד ולבצע דברים מתוך רצון. שמת לב שאת יכולה לבחור להיות חילונית ואין שום ברק שמזפזפ מהשמיים בזמן שאת מדליקה טלויזיה בשבת? נעים מאוד. בחירה חופשית, שרה, שרה, בחירה חופשית. שככה.. קשה להגיד שהוא לא מתערב, יש המון ניסים נסתרים שאת לא רואה - ואם חרא לך כרגע והמצב על הפנים, ויש פיגועים, וכולם סובלים. נסי להאשים את בני האדם, לאו דווקא את אלוקים. חרוז-תפוז