מעשה אלוהים

S h a y 9 9 9

New member
מעשה אלוהים

כפי שחלקכם ודאי שמתם לב לבקשות של אלוהים מג'ואן תמיד יש סיבה טובה: ניסיתי לנתח מה בדיוק קרה בפרק ה1. בקשת אלוהים- תקחי עבודה בחנות הספרים. שרשרת ארועים- ג'ואן מתחילה לעבוד בחנות. אדם זר מנסה לחטוף אותה כשהיא יוצאת מהחנות ביום ה1 לעבודתה. היא בורחת והגבר נמלט. תוצאה-לקיחת העבודה הביאה שתי תגובות: 1) המשטרה תופסת את הנמלט מכיוון שנהג מהר מידי ומגלה שמדובר באנס סדרתי. 2)קווין רואה את אחותו הקטנה מתחילה לעבוד בחנות ומחליט שהוא צריך לתפוס שליטה על חייו שלו וללכת למצוא עבודה. "if my little sister can get a job why can't i?" ניתן לראות בכל פרק איך שהבקשה של אלוהים מביאה לשינוים גדולים, בהנחה כמובן שג'ואן מבצעת

נחמד. ../images/Emo42.gif

אבל מה שקצת מפריע לי שג'ואן בעצם אמורה להיות כלי של אלוהים. היא אמורה לגרום לשינוי - לא משנה איזה. הדברים שאלוהים מבקש ממנה, לדוגמא בפרק האחרון ששודר בערוץ 3, לבנות סירה משמשים יותר ככלי לקידום חייה של ג'ואן (כמו עזרה לבניית הקשר בין אבא שלה לאחיה) מאשר דברים "קצת" יותר חשובים. אני חושבת שהיה עדיף שהמעשים של ג'ואן היו מתמקדים במעשים שמשנים היסטוריה ולא אדם, וכמובן, עם איזה טאץ' אישי שבכל זאת, "יתגמל" את ג'ואן על מעשיה. שיר

S h a y 9 9 9

New member
יש משהו בדברייך

זה נכון שג'ואן לא משנה את העולם בכל פרק מחדש אבל היא כן מביאה לשינוי אצל הסובבים אותה ולא רק אצלה. חוץ מזה יכול להיות שזה חלק מתהליך, לדוגמא: וויל וקווין יתקרבו תודות לסירה וכתוצאה יקרה משהו אפילו יותר טוב, למשל: קווין יצליח לעזור לאבא לפתור תעלומה משטרתית בפרק הבא (אני ממציא זה לא קורה). חוץ מזה אם כבר הזכרת את פרק הסירה אז קורה שם עוד משהו חשוב תודות לסירה של ג'ואן. ג'ואן מבריזה מבית ספר ומר פרייס עושה לה הרצאה שמוציאה לה את החשק לחיות, אחרי זה כשהיא מספרת לאדם על זה הוא נפתח בפניה ומספר לה איך מר פרייס דפק לו את הרצון לחיות בהקשר אחר ושניהם מאוד מאוד מתקרבים בזכות כל הסיפור הזה. (אחחחחחח, האדם הזה חמוד!)

נכון... ../images/Emo42.gif

אבל עדיין. זה שג'ואן ואדם "מאוד מאוד מתקרבים בזכות כל הסיפור הזה" זה לא אומר שבנית הסירה היא חשובה כל כך למצב שבו חייה ג'ואן. כי אפשר להסתכל על זה ככה - לאלוהים אין מה לעשות אז הוא נותן משימות לג'ואן שיעזרו לה להתקדם בחיים. נו באמת. אני מבינה את הרעיון של העזרה לאבא שלה ותפיסת כל "הרשעים" אבל בכל זאת - מה עם דברים קצת יותר חשובים כמו להגן על אנשים, למנוע רצח, דברים כאלה אפילו אם הם במימד מאוד קטן ולא מצילים את העולם. שיר

Miss Kitty

New member
שנייה..

הקטע בסידרה זה שאלוהים עוזר לג'ואן לתקן את המשפחה שלה, לא? אולי בתמונה הגדולה זה עוזר לעוד אנשים, אבל בכלליות הוא פנה אליה בגלל הבעיות במשפחה שלה?

S h a y 9 9 9

New member
אני לא בטוח אם הוא פנה אליה בגלל זה

זה מתחבר לדיון קודם: למה דווקא ג'ואן?? למה דווקא ילדה בת 16 ממשפחה ממוצעת, מעיר ממוצעת, למה דווקא היא?

למה דווקא ג'ואן?

בסדרה אלוהים בוחר בג'ואן כי היא נערה ממש רגילה והדברים שהוא מבקש ממנה לעשות הם רגילים וזאת כדי שנוכל להזדהות איתה ביותר קלות ולהעביר את המסר של התוכנית שכל דבר משפיע ושנראה שאם ג'ואן מסוגלת להשפיע לטובה על הסביבה והיא רגילה ממש כמונו, גם אנחנו יכולים..

לדעתי זה

איזשהו מסר- אנחנו לא צריכים לעשות מעשים גדולים כדי לשנות חיים של אנשים. אם כל אחד ישנה את החיים של הסובבים אותו במעשים קטנים, זה יכול להתפשט הלאה ולהגיע למעשים "גדולים יותר". וגם "רק" החיים של החברים שלנו הם לא דבר שצריך לזלזל בו. חוץ מזה, היא לא ממש "כלי" של אלוהים- היא יכולה בכל רגע לקום וללכת- לא לעשות את מה שהוא מבקש ממנה.

יכולה לקום וללכת? ../images/Emo42.gif

תארי לך שאלוהים היה בא אלייך ואומר לך "אני אלוהים ואני אתן לך משימות שאת תהיי צריכה לעשות כי כך וכך וכך". בסדר, אז בהתחלה לא היית מאמינה וחושבת שזה עוד איזה משוגע שחושב שהוא אלוהים. אבל אחרי שהוא היה מוכיח לך את זה ואומר לך שהוא מבקש ממך לעשות דברים את לא היית יכולה לקום וללכת - בכל זאת - מדובר באלוהים. בגלל זה אני מאמינה שג'ואן היא מעין "כלי" של אלוהים. יכול להיות שאת צודקת בקשר למסר שאם נשנה את הסובבים אותנו אולי זה יתפשט אבל אני חושבת שאולי אם זה באמת המסר שהסדרה רוצה לתת לנו אז היא צריכה להעביר אותו בצורה ברורה יותר. שלא תבינו לא נכון, אני חשובת שהסדרה מדהימה ואני לא מפסידה אף פרק (כאילו כמה כבר היה
) אבל בכל זאת, לפעמים בקטעים מסוימים בפרקים אני תוהה לעצמי וחושבת על כל מיני דברים שגורמים לסדרה להיות פחות ופחות אמינים מבחינתי. שיר

Dawson girl

New member
לדעתי יש בזה עוד משהו...

יכול להיות שאני טועה, זו רק דעתי
אבל אולי התפקיד של אלוהים די שולי בכל העסק? כלומר, ג'ואן היא זו שעושה את הדברים האלה בדרך שלה.. היא בעצם גורמת לדברים לקרות ולא אלוהים. אז היא לא ממש כלי, כי היא גם נותנת מעצמה.. לא יודעת איך להסביר. אולי אחד המסרים של הסדרה הוא, שכל אחד מאתנו יכול לשנות את הסביבה שלו ובסוף זה יתפשט. כי למרות הייעוץ של אלוהים, הוא רק מטיל עליה פקודות והיא מבצעת בדרך שלה.

הגרהS

New member
מסכימה איתך ../images/Emo13.gif

גם לדעתי לא משנה אם זאת הייתי ג'ואן או מישהי אחרת.. כי כול שרשראת האירועים משפיעים על אנשים אחרים שאפילו לא חלק מהחיים של ג'ואן, כמו אבא של אדם. הוא אולי נותן לה לבצע את המשימות אך בסופו של דבר כול זה לא משפיע עליה *כמובן שגם עליה אבל פחות..* הוא משפיע על הסביבה והיא גורמת לשינוי.

S h a y 9 9 9

New member
יש סרט מצויין על זה!

קוראים לו "תעביר את זה הלאה", זה סרט מעולה על ילד קטן שעשה טובה למישהו וביקש שלא יחזיר לו טובה אלה רק יעביר טובה הלאה למישהו אחר (זר) וככה מתחילה שרשרת מדהימה... סרט חובה! לכו לקחת בספריות! זה עם היילי ג'ואל אוסמנט וקווין ספייסי.

וואלה... ../images/Emo42.gif

הסרט הזה על הילד שאתה עוזר לשלושה אנשים, שכל אחד מהם עוזר לשלושה אנשים אחרים, שעוזר לשלושה אנשים אחרים וכך הלאה ואז העולם "מלא במעשים טובים". כן, סרט טוב. ובאמת, כשחושבים על זה, המסר של הסרט די דומה לרעיון שהצעת (עוד חיילת). שיר

moran14h

New member
אני מתה על היילי ג'ואל אוסמונט

הוא שחקן מצויין, ולפי דעתי הוא היה צריך לזכות באוסקר! אני בטוחה שהוא לא זכה רק בגלל הגיל שלו.. ובקשר לסרט , יהיה אותו מתשהו בדיגיטאלי..היה לזה פרסומות..משהו עם אביב הגיע ..משהו..משהו..

ברודי

New member
העעע זה סרט מדהים!!!

אחד הסרטים היפים יותר שראיתי למרות שלפי דעתי יש בו חור ענק בעלילה.

הממממ...../images/Emo68.gif../images/Emo105.gif

כמה נקודות שאשמח שתקראי בהתייחס לתלונה בהודעתך על כך שג'ואן לא ממש עושה שינויים משמעותיים שמשפיעים על העולם:
לדעתי בהרבה מאוד מקרים הדברים הקטנים הם החשובים. כל דבר גדול מורכב מהמון דברים קטנים, ולכן אין שום סיבה לזלזל בהם.
לדעתי תפיסת העולם שלך ושל "אלוהים" בסדרה לגבי מה חשוב ומה לא חשוב שונה לחלוטין. רק בגלל שמשהו משפיע על כמות מסוימת של אנשים הוא לא נהפך לחשוב ומשמעותי. אולי בעיניו של "אלוהים"- לפייס בין אדם שקשה לו לאביו ועל מנת להוביל אותו לשלווה והשלמה ולהפוך אותו למאושר, זה ה-דבר. אולי להפוך את העולם למקום פחות מריר זה חשוב.
אנחנו לא יכולים לראות את התמונה הכוללת, גם כי אנחנו לא אלוהים ולא קרובים אליו, ולכן אנחנו לא יכולים לדעת כל מה שקורה בכל מקום. אז אולי הפיוס וההתקרבות בין השניים תשמש לתועלת בעתיד. לתפיסת פושע, להקמת קבוצת תמיכה לנכים ועוד.
קחי בחשבון, שג'ואן רק התחילה עם כל העסק הזה של... נו... "אלוהים". אז, אי אפשר לצפות ממנה לעצור מלחמות בתור התחלה. גם בגלל שהיא רק בן-אדם, והיא עדיין מבולבלת וגם בגלל הכותבים שצריכים לבסס דמות. לא היית רוצה לראות סדרה שהגיעה לשיאה כבר בהתחלה, נכון?

oasis147

New member
כמה דברים.

דבר ראשון- בשביל ג'ואן זה העולם.אני מניחה ש-לה עצמה יותר חשובה המשפחה שלה והיחסים ביניהם מאשר דברים הרבה יותר גדולים, שבאמת נחוצים וכו' למען הצדק והטוב שבעולם, אבל עליה יש להם מעט השפעה. דבר שני- אני חושבת שאותם אירועים משפחתיים קטנים גם גורמים למשהו בעולם לזוז, גם אם לא מראים אותם. אולי מתישהו בסוף העונה יראו איך שאחד מהדברים שג'ואן עשתה בהתחלה, גרמו לשינוי משמעותי בעולם. זה יהיה יפה. אני מחרבשת. ממפ. אני מבינה שבגלל שאלוהים מעורב הכל לטובה, אבל אני חושבת שכדאי מתישהו להראות איך שאותו דבר קטן יכול גם להזיק.

Dawson girl

New member
בטח

אבל זה לא רק בפרק הראשון, זה בכל פרק. כל בקשה של אלוהים גוררת שרשרת של תגובות, אירועים שקורים בעקבות זאת. לדוגמא כשהיא הצטרפה לכיתת המתקדמים היא פגשה את אדם וגרייס והתחברה איתם....

למעלה