מעשה אלוהים

S h a y 9 9 9

New member
ותודות לזה...

1) אבא של אדם מוצא לקווין מכונית לשימוש נכים. 2) באופן מסובך משהו נוצרת שרשרת ארועים שמביאה לקידום החקירה של ההצתה בזדון.

הגרהS

New member
אכן..

כול שרשראת האירועים אולי מתחילה מג'ואן שעליה הוטלו המשימות, אבל היא משפיעה על המשפחה שלה ועל הסביבה שלה. ותחשבו עם כול זה לא היה על ידי האלוהים? והיא הייתה מבצעת דברים אחרים שמשפיעים על הסביבה שלה, בלי ידיעתה. הרי אלוהים הוא זה שכיוון אותה לעשות הכול ובלעדיו היא לא הייתה מודעת לזה שהיא בכלל גורמת שינוי. אז פה ניתן להסיק שאנחנו בעצם לא ממש מודעים למה שאנחנו עושים או משו בסגנון.. כי כול פעולה שאנחנו עושים משפיעה וגורמת לשרשראת אירועים נוספת, אנחנו בעצמנו לא יודעים איך ומה אנחנו גורמים.. זה מעניין..

The tooth Fairy

New member
קצת מפחיד לחשוב על זה../images/Emo4.gif

כלומר...כל פעולה שאנחנו עושים אכן משפיעה וגורמת לשרשראת אירועים נוספת כמו שאמרת....כל דבר קטן משפיעה איכשהו עלינו ועל הסובבים אותנו... ולחשוב שאם הייתי עושה משהו בצורה אחרת מאיך שעשיתי את זה זה היה מביא לתוצאות אחרות לגמרי!!

OrdinaryDay

New member
הסידרה בעצם מבוססת על תאורית...

"תאורית הכאוס". שכל דבר שקורה, גם עם הוא ממש פעוט, הוא מוכלל שרשרת שינויים שמביאה לדברים טובים ואף לדברים רעים. די מזכיר את הסרט "אפקט הפרפר" רק שכאן היא משנה את העתיד ולא את ההווה.

מצד שני

יכול להיות שה' כאילו מכין את ג'ואן למעשים הרבה יותר גדולים וחשובים שתתבקש לעשות בפרקים היותר מאוחרים, לא?..

OrdinaryDay

New member
זה בעצם תאורית הכאוס.

זה מתחיל ממשהו קטן ולא הכי משמעותי עד שזה מגיע למשהו ענק שמשפיע כ"כ הרבה.

Lucky Charmed

New member
נכון..

אני גם חשבתי על זה בהקשר של "אפקט הפרפר" כל דבר קטן שקורה יכול להשפיע על מישו או משו אחר בגדול.

noGz

New member
אני חושבת...

שהסידרה ממש ממש יפה ובעצם גורמת לנו לחשוב לעומק...כאילו לפחות ככה זה אצלי...לחשוב שלכל דבר יש סיבה, ובעצם גם תוצאה...ושאולי בגלל זה כדי להיות שלמים עם ההחלטות שלנו...(??) חח בכל מקרה, סדרה מעולה!!!

oasis147

New member
יש לי שאלה :)

אלוהים לא פוסל בסדרה שיש לו עוד "כלים" קטנים כאלו (כמו ג'ואן), נכון? כי אז אם אלוהים באמת "מפעיל כלים" כאלו ברחבי העולם, אלוהים משפיע ומעורב בהרבה תהליכים, שכל אחד משפר בטיפה את העולם, וביחד הם משפרים בהרבה!. נסחפתי קצת P:

OrdinaryDay

New member
חבל שזה לא ככה גם במציאות../images/Emo3.gif

(אלא אם גן כל הפיגועים, מגפות, מלחמות וכ'ו כן עוזרות לנו להגיע לעולם טוב יותר?
-אגחך לעצמי ואמשיך להאשים את עצמי, God almighty בכבודי ובעצמי על כך שאני שובתת עד שנת 2016
)

מי יודע...

אולי יש כאלה שחזו התגלמות אלוהית כלשהי ומאמינים שלחיים שלהם יש מטרה מסוימת עבור האל...

OrdinaryDay

New member
כן..ואת יודעת איפה הם נמצאים עכשיו?

בחדר מרופד מסתכלים על התיקרה \:

מה אני יודעת?..

חחח אף פעם לא עברתי התגלות אלוהית... זו השערה... אבל באופן אישי אני מאמינה בו...

ברודי

New member
בטח שכן...

כל הדברים הרעים כמו מגפות ומלחמות עוזרים לנו להגיע לעולם טוב יותר כי אם לא היה קיים רע, לא היה קיים טוב, כי בגלל שיש רע יש גם את הטוב.
ובכלל יש אנשים שהמצבים הרעים מוציאים מהם את הטוב, לא חסר סיפורים כאלה. ואולי זה מה שנועד לקרות.

OrdinaryDay

New member
אפילו לכאן הגעת, ברורה../images/Emo4.gif

מה עם כל התינוקות שעוד לא למדו לדבר/לעמוד/לזחול וכ'ו, שמתו ממחלות/פיגועים וכ'ו? באיזו דרך "מסתורית" מכוון אותם האל? למה לגזול את חייהם עוד לפני שהם הספיקו בכלל לעשות משהו? ומה עם האנשים האחרים שמתים? באיזו דרך זה משפיע עליהם? ואנשים רבים יוצאים כ"כ מזועזעים מפגועים, עד שמשהו במוח שלהם משתבש והם כבר לא יכול לחזור למסלול החיים הרגיל. אני לא חושבת שלכל דבר יש מטרה. לפחות לא לכל אחד...חלקם מרוויחים מזה, אך חלק גם מסתימיים מאיפה שהדבר החדש התחיל. לא לכל דבר טוב יש משהו רע וההפך. אני חושבת שהסידרה הזו חביבה, אך באופן לא מציאותי. (ולא מבכך שאלוהים מתגלה ובלה בלה בלה, כי זה די טיפשות לחשוב שזה באמת מציאותי. אלא מבחינת הרעיון שלכל דבר יש רעיון)

ברודי

New member
אני באתי קודם ../images/Emo3.gif שרה..../images/Emo11.gif

אבל יש מקום לכולנו
אם אני אצטמצם קצת.... לידיעתך בני האדם גורמים לפיגועים שככה אין לך ממש מה להאשים את הקב"ה. הוא נתן לנו בחירה חופשית לעשות מה שאנחנו רוצים ותראי מה עשינו עם זה. אז מה את רוצה ממנו? לעשות הוקוס פוקום ולמנוע מאנשים למות? אבל אז הוא יפר את האיזון של העולם ולמעשה יתערב ב"בחירה החופשית" שהוא נתן לנו (ולצערנו הרב בבחירה החופשית של ערבי להתאבד), ואז את תגידי, אוקי הקב"ה התערב ירד מהשמיים ומנע מערבי לעשות פיגוע. אני ארצח ואגיד שלא אני עשיתי את זה אלא ככה הקב"ה גרם לי לעשות וגם אצלי הוא מתערב במעשים ובבחירה החופשית שלי. מבינה? וכאן ההבדל בין "ג'ואן" לחיים המציאותיים. כי אצלנו הקב"ה עושה לפעמים ניסים נסתרים, אני לא יודעת למה לפעמים כן ולפעמים לא, זה לא התפקיד שלי אבל עובדה שלפעמים נמנעים פיגועים וזה נרא כמו במקריות (ואין כזה דבר מקריות) ואז ניתן להניח שהיתה התערבות אלוקית (בתחומים אנושיים כמו שוטר שמגלה את הפצצה במקרה שבו רוב הסיכויים שלא היו מגלים אותה) בניגוד ל"ג'ואן" שבו האלוקים פשוט מתגלה בבני אדם ואומר לה תעשי ככה וככה ותראי איזה תוצאה תיקרה.

OrdinaryDay

New member
Meow../images/Emo11.gif

ובכן...ברורי, אם הוא נתן לנו "בחירה חופשית", למה בעצם אנחנו צריכים אותו? הוא הרי לא נחוץ אם אנחנו עושים דברים על דעת עצמינו. מה שגם, את די סותרת את עצמך, אם הוא נתן לנו בחירה חופשית, אז זה לא הוא בעצם שמגלגל את הדברים בצורה כזו שתמיד יהיה להם משמעות. אנחנו בעצם אלה שיצורים את הגורל שלנו. ולא, אני לא מצפה "ממנו" שיבוא ויעשה הוקוס פוקוס ודברים יהיו טובים יותר. אך האם זה יהרוג אותו להתערב קצת, לעזור עוד קצת לעם הסגולה שלו? מה קרה שפתאום הוא החליט לתת לנו "בחירה חופשית"? איפה אותו אחד שהוציאנו ממצרים ביחד חזקה ובזרוע נטויה? (מושפעת קצת מליל הדסר האחרון
) (ד"א, זה נאמר בציניות למקרה שיש ספקנו. אני אינני מאמינה בתנ"ך או באלוהים וכ'ו...) אני חושבת שאנחנו יוצרים את הגורל שלנו. ופשוט מעשינו גוררים אחריהם שרשרת מעשים שמשפיע על הסובב אותנו. וזה ברור שכל דבר שנעשה גורם לאיזשהו משהו אחר, גם אם אין לזה כ"כ משמעות. ברגע שנעשה משהו אז בעצם משהו קורה. (טוב, לפחות אני הבנתי למה התכוונתי) לא תמיד אפשר לתת סיבה לדברים. גם לא תמיד כדי. מ-י-א-ו! (הנה, הרגע יללתי, והאם משהו קרה? כן, ברור שיקרה משהו-אני ממשיכה וממשיכה לברבר עד שאסגור את הסוגרים האלה, והאם לאחר סיגרת הסוגרים תיהיה המשכיות? כמובן! רק לא בכתב \: כי זהב פשוט קורה...!)

ברודי

New member
blah blah woof woof

מה ז"א למה אנחנו צריכים את הקב"ה? הוא הבורא של העולם. הוא לא שואל אותך אם את צריכה אותו או לא. הוא שם. אנערף למה.. עוד לא מתתי בשביל להגיד לך. אבל אני מאמינה שיש המון דברים שאנחנו לא יודעים. ואני לא סותרת את עצמי. אם היית קוראת הודעה שכתבתי בשרשור אחר למטה אני מסבירה את עצמי שמה, אבל אני לא אתעצל למרות שהשעה קצת 6 בבוקר ואסביר. את הגורל שלנו אנחנו יוצרים אבל הוא פשוט יודע מה נעשה בסופו של דבר, כל הבחירות שלנו, אפילו כשאנחנו מחליטים לעשות הפוך ממה שאנחנו תמיד עושים, נובעות ממה שעבר עלינו במהלך החיים, ולקב"ה יש יכולת לראות את התמונה כולה ולדעת לפי העבר ולפי תכונות האופי שלנו איך נפעל בעתיד. כאילו הקב"ה יודע מה יהיה איתי עוד 50 שנה אבל זה לא שהוא קבע- עוד 50 שנה היא תהייה מנתחת מוח. הוא פשוט יודע. שככה כן יש גורל- כן ידוע מה נעשה- אבל זה לא נקבע מראש. ז"א זה כן נקבע מראש, אבל לא ע"י גורם עליון שהחליט לי איך החיים יראו זה פשוט... ידוע מראש. ולפי דעתי הוא כן מתערב במהלך העניינים אבל לא בתחומים שחורגים מהטבע. ז"א הוא לא יגרום לגשם להיות ירוק זוהר בשביל נס כלשהוא אבל הוא כן נניח יגרום שירד גשם בקיץ אם זה יתרום למטרה כלשהיא שאני לא יודעת מהי. ואם דוד שלי הוא חקלאי, והוא ממש שמח שיורד גשם והוא מתקשר אלי ומעכב אותי בטלפון ובגלל זה אני מאחרת ב-5 דק' לפגישה שאם הייתי מגיעה בזמן בדיוק מכונית היתה עוברת ודורסת אותי, אז כן. יש לו התערבות במהלך העניינים גם בלי לפגוע בבחירה החופשית שלי.!! והוא לא פ-ת-א-ו-ם החליט לתת לנו בחירה חופשית. זה היה ככה תמיד. אם זה לא היה ככה היינו רובוטים שחיים לפי מה שכתוב מראש בלי יכולת לחשוב לבד ולבצע דברים מתוך רצון. שמת לב שאת יכולה לבחור להיות חילונית ואין שום ברק שמזפזפ מהשמיים בזמן שאת מדליקה טלויזיה בשבת? נעים מאוד. בחירה חופשית, שרה, שרה, בחירה חופשית. שככה.. קשה להגיד שהוא לא מתערב, יש המון ניסים נסתרים שאת לא רואה - ואם חרא לך כרגע והמצב על הפנים, ויש פיגועים, וכולם סובלים. נסי להאשים את בני האדם, לאו דווקא את אלוקים. חרוז-תפוז

למעלה