מערכת שעות

shalvaglilit

New member
מערכת שעות

שלום לכולם אני מתחילה השנה ללמוד מערכות מידע ניהוליות דו חוגי עם חינוך (למידה, הוראה והדרכה) התחלתי להרכיב מערכת שעות לשנה הראשונה ויש כמה דברים שלא ברורים לי: 1. בקטלוג קורסים של האוניברסיטה לא מופיעים תרגולים לחדו"א 2- למרות שמצוייין שזה שיעור ותרגיל- מישהו יודע מה הסיבה ואיך מרכיבים מערכת במצב כזה? 2.. ב- 2 קורסים של מערכות מידע וחינוך השיעורים חופפים בזמנים- מה עושים במצב כזה? האם זה יכול לקרות גם במסלול החד חוגי?? 3. בקורס חדוו"א 1 כתוב שהוא 6 ש"ש אבל השיעור והתרגיל יוצאים ביחד 5 ש"ש (שוב, לפי הקטלוג) 4. חלק מהתרגולים של המבואות בחינוך מתקיימים אחת לשבועיים איך אפשר לדעת מי מהם באיזה שבוע? כלומר האם ניתן במצב כזה לקחת שני תרגולים של קורסים שונים באותו הזמן, בגלל שהם שבוע כן שבוע לא? אני אודה לכל מי שיכול לעזור גם מהצד של חינוך וגם במערכות מידע

PEARSON

New member
היי

אני לא לומד מערכות מידע , אבל אני יודע בוודאות שיש בעיות עם הקטלוג . הכי טוב זה להתקשר למזכירות / לבוא למזכירות ולשאול . יכול להיות שקורסים חופפים - זה לא קרה בכוונה , אבל זה קורה לפעמים וצריך להסתדר - או לדחות את אחד מהקורסים או פשוט לא להגיע לאחד הקורסים .. בהצלחה !

deathcaster

New member
תגובה

ראשית שיהיה בהצלחה. בהמשך לשרשור אחר של התלונות שלי כנגד האוניברסיטה, את מעלה טענה נכונה, כיוון שישנם הרבה קורסים שמופיעים בידיעונים, אך עדיין בקטלוג לא הוצמדו להם כיתות ושעות, לא ניתן להגדיר להם אירועים (מאוד פרימיטיבי) ולכן את לא יכולה לראות אותם זה מתעדכן בהמשך (לצערי בסמוך מאוד לחלונות הרישום) לכן אני מציע להיות עם האצבע על הדופק לבדוק מאוחר יותר בסמוך לחלון רישום עצמו שוב. לגבי - דו חוגי, אני ממליץ להתייעץ עם המזכירות, אם לפחות אחד מהקורסים אינו קורס חובה, צריך לדחות אותו בסמסטר (יש כאלה שלוקחים 2 קורסים במקביל - כאלה שאין בהם חובת נוכחות, והחוגים נוטים לאשר מועדי בחינה מיוחדים כך שתוכלי להיבחן ב-2 המקצועות במידה ויש גם תאריכי מבחן חופפים) לגבי חוסר ההתאמות בשש"ס... זו קונספירציה ידועה
הכי טוב כאשר כבר תהיי במלוא המרץ של הלימודים לקבוע פגישה עם מזכירת החוג ולשאול אותה כמה שש"ס היא מגדירה כל קורס וקורס, כי למיטב ידיעתי החוג/ פקולטה קובעים זאת, ולא הקטלוג
תרגולים שבוע כן שבוע לא - אני חושב שזה כבר ייקבע במהלך הסמסטר, בד"כ בשבוע הראשון של הסמסטר אין תרגולים כי אין מה לתרגל... אז כבר בשבוע הראשון אתם תדעו.

zebrafish

New member
נצל"ש- deathcaster

גם אני חושבת לקחת את הסמינר במח האדם. שמעת על הקורס משהו בינתיים? כי אני לא
אגב, שמת לב שהשנה אין סמינר מח והתנהגות? חבל...

deathcaster

New member
היי....

סמינר המוח האדם ? של של קובי ואבי ביום שני ? ובכן דיברתי עם קובי על זה, כל הקורס יבוצע באנגלית, דרישות הקורס : 1. נוכחות חובה והשתתפות פעילה בדיונים. 2. כל סטודנט יציג מאמר/ים שעוסקים גם בנוירוביולוגיה מולקולארית (קובי) וגם בנוירוביולוגיה מערכתית (אבי). אני מאוד רוצה לקחת את הקורס, אבל רני מפחד מזה והבטחתי לו ש"הרכב מנצח לא מחליפים", אז נראה לי ששנינו ניקח את הקורס של אדי של ה-4 שעות ביום ג' בסמסטר א' (וטכנית אחרי הקורס הזה סיימתי עם הנקודות לתואר) - את מוזמנת גם. "שמת לב שהשנה אין סמינר מח והתנהגות?" - אבל לקחת אותו שנה שעברה .. לא ? אז רק הרווחת מזה, כי בד"כ חייבים ללכת אליו במשך שנתיים. אני מראש לא הסתדר לי לקחת אותו כך שזה לא רלוונטי. אם התכוונת לפרו סמינר של אבי קרני (שזה למעשה לא אבי קרני עושה אותו) זה לא ממש בשבילנו, זה יותר לפסיכוביולוגים... את הולכת לנחור שם בטירוף את את עושה אותו. כמה נקודות נשאר לך בכלל ?

deathcaster

New member
מה קרה לי ?

"סמינר המוח האדם ? של של קובי ואבי ביום שני ? " = סמינר מוח האדם ? של קובי ואבי ביום שני ?

zebrafish

New member
התכוונתי

לפרו-סמינר (לא זה של יום שני). לנמנם קצת זה טוב לפעמים, לא?
ממי שמעת חוות דעת על הקורס? הסמינר במח והתנהגות היה אחלה קורס, אם הוא היה מתקיים שוב שנה הבאה הייתי לוקחת אותו שוב ועושה כבר עכשיו את המצגת כדי "להפטר" מזה. מה הדרישות בקורס של אדי? בעקרון סיימתי את כל הנקודות לתואר (חוץ מהעבודה של מונא), אבל אני לא ממש מרוצה מהציונים.

deathcaster

New member
תשובות

לגבי הפרו סמינר: א. אף אחד לא עשה את זה מהחבורה שלנו, וזה אומר משהו. ב. חוו"ד קיבלתי מדוקטורנטים אצל שלמה ואצל גל, הם לא המליצו על הקורס בלשון המעטה. הקורס של אדי: דרישות: מצגת + מבחן, בשנה שעברה קיבלו כולם אחלה ציונים. "בעקרון סיימתי את כל הנקודות לתואר (חוץ מהעבודה של מונא), אבל אני לא ממש מרוצה מהציונים"- כן אני חושב שדיברנו עלזה שאת רוצה לעשות תכנון ניסויים שוב ... לא ? קחי בחשבון שייתכן שזה בכלל לא שווה את זה, לקחת קורסים רק כדי לשפר ממוצע ולהתעלם מקורסים שהם קיבלת ציון נמוך, הקורסים הם רק 30% מהתואר, זה אומר שכל ניסיון לשיפור ממוצע, בקורס אחד או 2, ההשפעה שלו על הממוצע הכולל תהיה זניחה ובטלה ב-60.

amitk80

New member
דברי איתי במסרים

וננסה לפתור את זה. אני בוגר החוג. במקרה של חפיפה אין יותר מדי מה לעשות ויש שתי אופציות: 1. לא להגיע לאחד מהשיעורים 2. לדחות את הקורס הכי פחות חשוב 3. לגבי חדוא 2 אני יודע שזה חדש יכול להיות שהם טעו בהקלדה 4. חדוא אחד (מה שהיה פעם חדוא) לומדים רק 5 שעות, אולי הרחיבו את זה. בכל מקרה דברי איתי וננסה לעזור

TheBigBrother

New member
כשלומדים דו חוגי

אין מחויבות לקחת את כל הקורסים של שנה אלף בשני החוגים. אפשר להתגמש ואם קורס אחד מתנגש עם אחר לקחת במקומו קורס אחר של סמסטר ראשון

shalvaglilit

New member
תודה לכל המשיבים

אז מה שאתם מציעים בעצם זה לפנות למזכירות - להגיע לאוניברסיטה או לפנות טלפונית?

zebrafish

New member
תנסי קודם בטלפון

כדי לחסוך לך זמן. ואם יגידו לך להגיע אליהם, עשי כדבריהם.

למעלה