מערכת שעות

liat2186

New member
מערכת שעות

היי.. אני מתחילה השנה הנדסת חשמל בטכניון ואני ממש אשמח לטיפים מאנשים שלומדים לגבי בניית מערכת שעות.. איך הכי טוב לבנות אותה? כמה נקודות לקחת בסמט' הראשון? כמה ימים ללמוד? חלונות באמצע היום וכו כל טיפ יעזור לי תודה :)

liat2186

New member
בנתיים אין לי פטור מאנגלית, עשיתי מבחן אמיר

ובאמת- מומלץ לקחת גם אנגלית טכנית בסמסטר הראשון? ומה לגבי מדמח?

Danielovich

New member
עדיף אמי"ר

אבל אם לא תעברי, ועדיין תצטרכי אנגלית טכנית, תדחי אותה לסמסטר 2. יש לך שם פחות קורסים.

liat2186

New member
אוקיי אבל עדין לקחת את כל 22 הנקודות

שרשום בקטלוג כמערכת מומלצת? ועוד שאלה- לקורס של מדעי המחשב יש צורך לבוא עם ידע קודם בשפת c?

Danielovich

New member
אוקי זה שאלה מעניינת

הקורס בשפת סי כן מלמד הכל בהתחלה, אבל הוא מאוד לא בעייתי לחבר'ה שאף פעם לא נחשפו לתחום. אם לא עסקת בתכנות אף פעם, ההמלצה שלי להחליף את שפת סי עם אנגלית. ז"א לקחת בסמסטר ראשון: חדווא אלגברה פיזיקה ספרתיות אנגלית טכנית הסמסטר הראשון צריך להיות סמסטר של הסתגלות וללמוד בעצם איך "לומדים". לכן אין צורך להתחרע בנקודות.

007star

New member
שלום

אני מתחיל סמסטר שלישי.. כעקרון אפשר להרשם לקורסים שבמערכת המומלצת (מופיע ב UG) http://www.undergraduate.technion.ac.il/Catalog/Catalog-2007/Catalog-Pdf/102-118.pdf בקשר לרישום את לא חייבת בכלל ללכת למרצים/מתרגלים שאת רשומה (רק צריך לזכור לאיזה קבוצת תרגול את רשומה בשביל ש.ב), כך שאת יכולה לסדר לך את המערכת איך שנוח לך. אני אתן לך כמה טיפים בקשל ללמודים: (חבל שלא נתנו לי אותם לפני שנה) -תעלי לטכניון כמה ימים לפני, סתם תסתובבי בפקולטות, בספריות, באולמן ויש גם בריכה וחדר כושר (כדאי ללכת) זה יוריד מההלם של תחילת הלימודים. -בתחילת השנה יש איזה תקופה של בערך שבוע שבועיים בלי שעורי בית כדאי שתנצלי את הזמן הזה ללמד (רוב החדשים עסוקים בנתיים בהלם), תחזרי על הרצאות תפתרי תרגלים וכו'.. זה יתן לך פוש לקראת בחני האמצע (הם מגיעים מהר). -אחד הדברים היותר טובים שיש בטכניון זה הרצאות ותרגולים מוקלטים זה ממש טוב אם לא מבינים משהו ורצים לחזור על חומר מסויים או סתם רוצים להתקדם בחומר, בכל מחשב בטכניון יש גישה לאתר רק צריך להביא אוזניות הינה האתר: http://video.technion.ac.il/Courses (ד"א אם את גרה קרוב לטכניון א יכולה לבוא לספריה המרכזית ולראות הרצאה שתיים בקורסים שנרשמת). -תשתדלי לעשות ש.ב בצורה יעילה חלק עושים אותם רק כדי לגמור, ובסוף השנה הם מוצאים את עצמם לומדים את כל הקורס שבוע לפני המבחן וזה לו רצוי (מדבר מנסיון). -הכי חשוב לא להלחץ, בהתחלה הכל נראה מפחיד אם עובדים נכון (ז"א מחלקים את העבודה לחלקים קטנים, כל יום לומדים נושא ומתרגלים) אז אפשר להצליח. בהצלחה...

liat2186

New member
לstar עוד שאלות :)

תודה על התגובה המפורטת... אבל יש משהו שאני לא מבינה... כשאני הולכת להירשם לקורסים חודש הבא סתם להירשם להרצאות לא משנה באיזה ימים אלה ומי מעביר אותם? העיקר להירשם? כי הרי בכל קורס יש רשימה של הרבה הרצאות וכל אחת בימים אחרים ושעות אחרות. ועוד שאלה- אם למשל נרשמתי להרצאה 10 בקורס מסויים אבל אני בעצם הולכת להרצאה 12 אז למי אני מגישה את השיעורי בית? המבחנים הם אותם מבחנים לכולם? כי הבנתי שכל מרצה כותב מבחן כראות עיניו ולא תמיד הם דומים ואז אם אני רשומה אצלו אבל לא הייתי אצלו בהרצאות איך אני יעשה את המבחן? ועוד שאלה- בכל קורס יש מלא הרצאות- איך מצליחים ללכת לכל המרצים בכל הקורסים כדי לבדוק את מי אני הכי אוהבת... איך יש זמן לזה? וגם אם כל פעם הולכים להרצאה של מישהו אחר לא מפסידים ככה חומר? זה לא מבלבל? (אני כנראה יוצאת צעירה בטירוף אבל עדיף לשאול... ) :)

007star

New member
שלום

כן העיקר להרשם (חוץ ממעבדות וכו'). חלק מש.ב מגישים במחשב לכן זה לא משנה, ש.ב להגשה בכתב מגישים לתאים לכן חשוב לזכור את קבוצת התרגול שנרשמת... המבחן אחיד לכל הקבוצות, אבל את צודקת בד"כ עדיף ללכת למרצה שכותב את המבחן כי הוא מכניס דברים שהוא שם עליהם דגש (אבל אם המרצה מלמד באולם עם עוד 300 אנשים זה כבר לא משתלם) את לא חייבת ללכת לכל ההרצאות של כולם את יכולה לשאול בפורום של אס"ט איך המרצים.. http://forums.asat.org.il בהצלחה

shimonthecat

New member
לדעתי

אם אתה לא יודע בדיוק, תמיד כדאי ללכת לפי התוכנית המומלצת שבאתר (זה לא שיש לך הרבה בחירה). לדעתי עדיף פחות חלונות באמצע היום, כי בזמן החלון אתה לא ממש עושה משהו חשוב (אלא אם אתה יכול לצאת מהרצאה ולשבת לחרוש על משהו אחר.. ) , ואז יש הרגשה כאילו הזמן בורח. והכי נוח לבנות את המערכת בעזרת התוכנה UDONKEY . היא מקושרת ישירות למערכת ככה שאתה רק צריך לבחור שם את הקורסים שלקחת ולסדר לעצמך את המערכת, וככה לא תצטרך להתעסק בהרבה מחיקות ושינויים. כמו כן כדאי בהתחלה ללכת לכמה שיותר מתרגלים ומרצים, או לשאול אנשים אחרים שהיו אצל מתרגלים או מרצים את דעתם עליהם, כי יש מרצים ויש מרצים... תצטרך למצוא מרצה שיתאים לך (עד כמה שאפשר). ואם תתיאש מהמרצים באלגברה ופיסיקה תמיד יש את צילג ודדו בוידאו (רק תבדוק שהסילבוס לא השתנה) בהצלחה :)

anomalia20

New member
איך השלמות בפיזיקה מסתדרות עם מערכת השעות?

שלום לכם! גם אני מתחילה בנובמבר הנדסת חשמל בטכניון, הבעיה שלי היא שאין לי בגרות בפיזיקה. עברתי את בחינת הסיווג במכניקה אבל נותרה לי בחינת הסיווג בחשמל (ואין לי שום רקע בחשמל). הבנתי שאני אמורה לקחת קורס השלמה לחשמל במהלך הסמסטר הראשון? זה יוצא בנוסף לכל הקורסים שמומלץ לקחת בסמסטר הראשון? זה יצא עמוס? פשוט אין לי מושג איך ההשלמות האלה משתלבות עם המערכת שעות ה"מומלצת"...

למעלה