מערכת השתן

שירה96

New member
מערכת השתן

היי יקירותיי, שוב אני חוזרת אליכן בשאלה , הפעם קצת יותר מוטרדת... יש לי אנדו כפי שאתן ודאי יודעות ..הייתי לפני ניתוח אצל סוריאנו אך החלטתי להמתין עם זה עוד קצת . עכשיו אני במעקב של ד"ר זולטי ושותה גלולות ברצף. תמיד סבלתי מדלקות בשתן שנים , עוד לפני האנדו...היתה תקופה של רגיעה ך לאחרונה הם חוזרות כל איזה 3 חודשים, יתרה מזאת אני מרגישה שהפיפי אף פעם לא נגמר תמיד יש לי עוד גם אם אין לי דלקת..:) כלומר, אני עושה פיפי מרגישה מרוקנת אחרי כמה דקות אני צקריכה עוד פעם.וחוזר חלילה . זה ממש התחיל להיות מטריד ומציק . לפני כמעט 8 חודשיים עשיתי אולטרסאונד כליות ודרכי השתן והוא יצא תקין. השאלה היא האם אנדו נדבק לדרכי השתן גם? ואם כן מה הם הסיפטומים , כלומר , מה אני אמורה לחוש במצב שהאנדו נמצא גם בדרכי השתן . ואיך בכלל ניתן לדעת אם הוא נדבק גם לשם.. יש לציין שאני נמצאת במעקב הקבוע של זולטי ועושה את כל הבדיקות האפשריות. שירה

מיכל235

New member
היי שירה

גם לי יש את אותה בעיה כמו שאת מתארת, אני תמיד מרגישה כאילו יש לי עוד כמה טיפות שלא יצאו ואני צריכה להתאמץ ואם לא אני צריכה לרוץ שוב לשירותים אחרי 5 דקות, במיוחד בלילות, בשתי לילות האחרונים רצתי 4,5 פעמים זה כבר משגע אותי. סיפרתי היום לרופאת נשים שלי על זה ואמרתי לה שאני חוששת שאולי האנדו הגיע גם לשלפוחית, היא נתנה לי לעשות בדיקת שתן והפנתה אותי לאורולוג.

שירה96

New member
מערכת השתן

היי מיכל , גם לי זה קורה בלילות , כלומר יותר לפנות בוקר..כזה.פניתי לרופא משפחה בנושא וגם לי יש תור לאורולוג רק בסוף חודש הבא. אשמח אם תכתבי לי מה תהיה הדיאגנוזה של האורולוג שאת הולכת אליו. אני שותה גלולות ברצף כבר כמעט חצי שנה אז אני מאוד מקווה שזה לא הגיע גם לדרכי השתן.

מיכל235

New member
היי שירה

אצלי זה דווקא קורה לפני שאני נרדמת, ובלילות האחרונים זה ממש החמיר. קיבלתי תור לאורולג רק ליולי, שבוע הבא אני חוזרת לעבודה ואנסה להקדים את התור(דרך חברות במחוז). כמובן שאעדכן אותך כשאדע משהו, תעדכני אותי גם את אם בסופו של דבר תלכי לפניי. אני נמצאת בטיפול הורמונלי רק 10 ימים, זריקת דקפפטיל, שהומלצה לי רק לאחר שעברתי לפרוסקופיה לפני שבועיים (ולצערי אף אחד במהלך הניתוח לא טרח לבדוק אם האנדו לא הגיע לשלפוחית).לפני הניתוח הייתי ללא גלולות כמעט 5 שנים.

אנדו ושתן

אפשר לראות "נגעים" ב- US כליות..... אבל זה לא הכי אמין ואז שולחים לעוד בדיקות תשימו לב האם יש לכן כאבים בגב התחתון לכיוון המותן. לגבי המרוץ לשירותים - הסברתי בעבר כאן בפורום שהשתן מגיעה לשלפוחית בסילונים.....אנחנו מרגישים כאשר השלפוחית מתחילה להתמלא ורצות להתרוקן....אבל באותו הזמן ואחרי הכיליה ממשיכה לשלוח את שאר סילוני השתן אותם אתן מרגישות כלחץ אדיר גם אם מדובר בטיפות. השיטה שלי כשאני מרגישה שאני חייבת אני מחכה עוד קצת.....ורק כשאני ממש מרגישה שהשתן על כמעט קצה אני נכנסת לשירותים .... מאוד חשוב להרפות ולא להשתמש בשרירים כי גם אז את לא משחררת את כל השתן.

מיכל235

New member
המלצה

אולי למישהי יש המלצה על אורולוג טוב שיודע מה זה אנדו' ומקבל בשרותי בריאות כללית באזור המרכז (ר"ג, ת"א)??

היי

יש את ' ד"ר אנדרי נאדו - אורולוג מתה"ש שהוא היועץ ומנתח במקרי אנדו. תבדקי עם הקופה שלך אם הוא ברשימת היועצים שלהם ואם לא תנסי להגיע אליו לתה"ש עם טופס 17.

זואילי

New member
בעניין השתן ופיזיותרפיה - קצת ארוך

גם אצלי מצאו אנדו על דופן השלפוחית. ראו את זה באולטרסאונד של השלפוחית והכליות. גם באולטרסאונד רקטאלי ראו את זה. הגעתי לייעוץ אצל ד"ר נאדו לאחר שסוריאנו אמר שגם נאדו ישתתף בחגיגות הניתוח שלי. את התור קבעתי לעצמי על דעת עצמי וקופ"ח כללית לא אישרה לי. בכל זאת השארתי שם רק פיקדון כי הכל עניין של סמנטיקה. כשלא אושר לי טופס ה 17 הסיבה הייתה - למה דווקא בתה"ש, וביקשתי בצורה יפה מרופא המשפחה המדהים שלי שיסביר למינהלת בכתב ברור וקריא למה נפגשתי עם אורולוג ספציפי שאמור לנתח אותי, כן כן - בתה"ש. הקופה אישרה והחזירו לי את הפיקדון... גם אני מכירה וסובלת מתופעת התכיפות במתן שתן, ומתחושה של התרוקנות לא מלאה. בעשר דקות אני יכולה ללכת פעמיים לשירותים ותמיד יהיה שם משהו שיצא. בנוסף השתן יוצא בפולסים ולא בשפריץ אחד. (סליחה...) כמו כן - תמיד אני צריכה לתת "פוש" עם הבטן כדי שמשהו יתחיל לזרום. עד אותן בדיקות בכלל לא שיערתי שיש לי מוקד גם בשלפוחית אבל אח"כ נפל לי האסימון על מלא תופעות שהיום ברורות לי לגמרי. בכל אופן - בשילוב עם בעיית המעי שלי שגם הוא מעורב, ובהמלצת ד"ר בארגבל שגם הוא מעורב התחלתי בפיזיותרפיה עם ביופידבק. וזה מדהים. בהתחלה חששתי מאוד שבגלל הזנחה (שלא באשמתי) של שנים - כל רצפת האגן שלי נדפקה, אבל אחרי 3 פגישות עם הביופידבק - מצבי בסדר גמור. לא נגרם נזק פיזי לשרירים הטבעתיים. כרגע ולפני ניתוח מצבי הוא כזה שייתכן מאוד והסיבה לבעיות האינסטלציה הן בגלל אותו אנדו מנוול שדוחף לי את בסיס השלפוחית וגורם לאותו גירוי יתר שבגינו אני מרגישה צורך להתרוקן. מה שמעודד אותי מאוד היא ההרגשה שלי שחזרתי לשלוט בגוף שלי ואני לא נותנת לאנדו לשלוט בי. בלי קשר לזה שאני צמודה פה לפורום.... ומה שכל כך מחזק את ההרגשה הזו היא עצם זה שאני רואה בעיניים שלי על המסך מולי - איך אני שולטת בגוף שלי. וזו הרגשה מעולה.ולכן ביופידבק זה מדהים ומומלץ.

מיכל235

New member
זואילי

האם ד"ר נאדו איבחן לך את האנדו בשלפוחית או שאורולוג רגיל של הקופה ואח"כ פנית לנאדו?

זואילי

New member
מיכל - סדר הדברים אצלי היה כזה

מרפאת האנדו בתה"ש שלחו אותי לעשות אולטרסאונד כליות ושלפוחית (במכון אולטרסאונד של קופ"ח). בתוצאה ראו משהו על דופן השלפוחית. רופא האולטרסאונד התחיל עם שאלות. אני אמרתי לו אנדו', אז הוא ציין שהממצא מתאים לאנדו. בנוסף עשיתי אצל ד"ר בארגבל אולטרסאונד רקטאלי (בגסטרו תה"ש) וגם שם ראו את הממצא של השלפוחית. בגלל שבארגבל יודע לזהות אנדו - הוא "אישר" שיש לי גם מוקד אנדו בשלפוחית. כשהגעתי עם התוצאות האלו לסוריאנו, הוא אמר שאורולוג יהיה מעורב בניתוח. שאלתי לשמו ואז ביררתי פה בפורום על ד"ר נאדו. בגלל שחשוב לי לדבר עם כל רופא שיהיה נוכח בניתוח - קבעתי על דעת עצמי תור לנאדו (בתה"ש). הוא המליץ לי על עוד בדיקות ספציפיות לעניין האורולוגי - אך סירבתי כי במילא נקבע לי ניתוח ושם כבר יראו הכל ומצידי שיעשה כל בדיקה שהוא רוצה כשאני כבר מורדמת. העניין הוא שלכל איבר עם מוקד אנדו במקרה שלי - אני הולכת לרופא שמתמחה באותו איבר, ואותו רופא מבין גם באנדו והוא בקשר עם סוריאנו.לכן גם הטיפול (תרופתי) שאני מקבלת הוא משולב - טיפול מסוריאנו + טיפול מבארגבל. (לעת עתה).

liatsw1

New member
מוכר מאוד

בס"ד יש לי מוקד על השלפוחית (בין השלפוחית לרחם), והוא די דוחף את השלפוחית ולכן התופעה שתיארת מוכרת מאוד!! המוקד הזה היה גורם לי גם לכאבים עזים בזמן הווסת באיזור (כל פעם שנתתי שתן). בניתוח לפני שנה וחצי הסירו חלק ממנו. לא הסירו הכל כי היו צריכים להסיר חלק מהשלפוחית וסוריאנו לא כ"כ התלהב (ד.א. בניתוח היה גם ד"ר נאדו שזק המליצה עליו והוא דוקא חשב שכן כדאי להסיר הכל כולל חלק מהשלפוחית). לאחר הניתוח מצבי השתפר פלאים, אך כשחזרתי לטיפולי IVF ובעקבות השליליים הגיעה הווסת התופעה חזרה אך לא באותם המימדים. היום אני יודעת שבעקבות הנסיון בניתוחים שכאלו שהצטבר כבר לא חוששים להסיר חלק מהשלפוחית ואת כל המוקד. מה שמדהים היה שעברתי כ"כ הרבה אולטראסאונדים בחיי שאף פעם לא עלו על זה עד שהגעתי לשולמן והוא ישר ראה את המוקד ושאל אותי האם אני סובלת מהשתן. כך שניתן אולי לבדוק זאת בעזרת מומחה אמיתי לאולטראסאונד.

זואילי

New member
בהחלט היום לאור הנסיון

נאדו בפירוש אמר שייתכן והמוקד גם חדר לתוך השלפוחית (לא הסכמתי לעוד בדיקה כדי לאשש את זה) ויש סיכוי שיהיה צורך גם בכריתה של חלק מהשלפוחית. הוא הוסיף ואמר שיש הצלחות רבות ואופטימיות רבה. ולי נשאר רק לסמוך על המומחים.

שירה96

New member
קצת שכחתן אותי :)

היי בנות , אני יודעת שלכולכן יש סיפורים רבים על האנדו'...ואני אוהבת לקרוא את מה שאתן כותבות כי זה מזין אותי בהרבה אינפורמציה...אבל נראה לי שקצת פספסתן את מה שאני שאלתי , כולכן סיפרתן על ענייני שתן ואנדו'..אבל לא הצלחתי להבין מזה את כל הדברים שרשאלתי עליהם...:) אני אשמח אם מישהי מכן תוכל להגיב למה ששאלתי בהודעה הראשונה שלי על כך... אל תכעסו עליי , אני פשוט קצת מוטרדת ורוצה לדעת יותר..האם זה בהכרח קשור לאנדו? האם US יכול לגלות את זה?האם העניין שאני לוקחת גלולות ברצף יכול להועיל לעניין או למנוע אותו? והאם ד"ר זולטי מכל הבדיקות הוגינליות ידניות שהוא עושה לי היה יכול לעלות על זה ..לדבריו , אנדו מרגישים רק בבדיקה ידנית . אשמח להרגע קצת.. שירה :)

זואילי

New member
אני אנסה...

במקרה של האנדו הכל יכול להיות כמו שאנחנו כבר יודעות. ויכול גם להיות שלא כי הרי אצל כל אחת האנדו שונה ומשונה. לדעתי את צריכה אורולוג שגם מתמצא באנדו - וזה ד"ר נאדו. אולטרסאונד יכול לגלות (במקרה שלי גילה) וגם יכול להיות שלא (כי לא ידוע אם זה חדר לשלפוחית) - שוב - במקרה שלי. וכך גם עם כליות - אצלי אולטרסאטנד לא הראה מעורבות של הכליות ואצל אחרות כן. בעניין הגלולות - אין לי מושג. וגם בעניין ד"ר זולטי - לא מכירה אותו. אבל אני תוהה איך ניתן למשש ידנית אנדו בדרכי השתן. נראה לי מסובך מדי רק בעזרת אצבע. הגיוני לדעתי שרק עם אנדוסקופ או משהו בסגנון הזה. אנדו מרגישים רק בבדיקה ידנית? זו אמירה / הצהרה חדשה מאוד עבורי.

תשובות

1. לא זה לא בהכרח קשור לאנדו. 2. ב US כליות ומערכת השתן יכולים לראות "נגעים" כלשהם.... אבל הם לא יכולים להגיד בוודאות שזה אנדו 3. אם זה אנדו זה יכול לעזור אם לא אז נראה לי שלא 4. כן אנדו מרגשים בבדיקה ידנית...... אבל הייתי ממליצה לך לפנות במקרה זה לאורולוג שמבין כמו דר' נאדו מתה"ש שטבעי שהמומחיות שלו תהיה למצוא מוקדי אנדו במערכת השתן.

liatsw1

New member
אנדו ושלפוחית

בס"ד ניתן להרגיש את האנדו בבדיקה ידנית. בכל אופן אם המוקד מספיק גדול. אצלי גם שולמן וגם סוריאנו הרגישו זאת. ד"ר זולטי נחשב לרופא בכיר ומומחה בתה"ש. ממליצה לפנות לנאדו - הוא גם בן אדם נחמד.

למעלה