נשמתנו
אני יוצא מתוך הנחה שמי שנמצא בפורום כאן מודע לכך שה"אני" שלנו זה בעצם נשמתנו. אני=אין, זאת אומרת בעצם אין אני אמיתי, שכן אנו, הנשמה, הינה חלק מאלהים, ולכן הזהות האמיתית שלנו היא הזדהותנו עם אלהים. עם הכלל בכללי כלליותו. עם כל זאת יצר אלהים נשמות, שבמובן מה אפשר להפריד אותן זו מזו, אך זו הפרדה הדרגתית - ולא מהותית. כיון שכך היה רצונו, אנו מרגישים נפרדים, פרטים, וגם להרגשה זו יש מטרה. באנו לכאן עם מטרה, ולשמה אנו מחוברים יותר לתחושה הפרטית, מאשר להזדהותנו עם נשמת נשמתנו, שהיא רחבה יותר. כאן אני רוצה להוסיף שלנשמתנו בתור אדם ישנו עוד חלק. אלהים יצר את הנשמה בצורה של דואלים (=זוגות שהם אחד). בגלל שקרה מה שקרה הפריד אלהים את הדואלים, וכל נשמה שיורדת לכדור הארץ מותירה את ה"דואל" (הבן זוג האמיתי) שלה "שם". כאן על פני האדמה, אע"פ שהנשמה היא שלמות בפני עצמה, ויש לה את כל הכלים לה היא זקוקה, על אף זאת - בשל געגועיה ל"דואל" שלה - היא מחפשת כאן משהוא או משהיא שיהיו דומים ל"דואל" האמיתי. כל בן זוג אליו אנו נמשכים יש בו תכונות מגבילות או דומות לאותו בן זוג נכסף אשר איננו פה. לכן, כיון שהדואל האמיתי נמצא "שם", קשה למצוא את כל התכונות לה כמהה נשמתנו אכן בבן/בת זוג. לכן גם בני זוג מתגרשים, ומחפשים משהו אחר. מחפשים בעצם תכונות נכספות אחרות שלא היו בקודם. עם כל זאת כיון שאנו, הנשמה, זה דבר רוחני ללא הגבלה של זמן ומרחב, לכן בעצם אנו בנויים גם כן, להשלים את מסענו כאן גם אם לא נמצא בן זוג. עם כל זאת יתכן שתפקידנו מחייב חיים עם בן/בת זוג, כי כך בחרנו (הנשמה). אלא - תמיד צריך לזכור שאת זיווג הזיווגים לא נמצא פה! אלהים החליט שכרגע הוא לא יהיה פה, אך בהתאם לדרגתנו נפגוש את בן/בת הזוג אשר יתאימו מספיק בכדי שנוכל לחיות באהבה אמיתית, אהבת עולם. אהבה הכוללת את הכל. זה פותר את השאלה "מטרה או אמצעי?" מערכת יחסים הינה המטרה והאמצעי יחדיו, היא היא הדרך. חיים במערכת יחסים מעשירה את שני בני הזוג, שכן היא מגבירה את אותן התכונות החבויות בנו, אשר מתגלות בחיים עם בן/בת זוג אשר הנגלה בהם הוא החבוי בנו. עם כל זאת אסור לצפות לשלמות מוחלטת ביחסים. בכל תקופה זה יהיה עד כמה שאפשר. סה"כ עדיין לא סיימנו את תפקידנו. גם ישנם בנים או בנות, אשר בחרו לחיות לבד. בחרו לגלות את השלמות לבד. גם זו דרך, שכן השלמות האמיתית הרי בתוכנו היא. באלהים השוכן בתוכנו, ומה לנו עוד לחפש? בברכת חג מאושר,