מערך שיעור

rm1231

New member
מערך שיעור

שלום לכולם, אני צריכה מערך שיעור ליום רביעי, יש דוגמאות? אשמח לקבל דוגמאות של מערכי שיעור היות ואני חדשה בתחום. תודה, מעיין

Gspin

New member
נשמח לעזור לך

נסי להתחיל לבנות שיעור: א. לאיזו אוכלוסיה (גילאים, העדפות, ותק). ב. מטרת השיעור. ג. טווחי הדופק. ד. פחות חשוב לבנייה של השיעור עצמו, אבל הכרחי לאח"כ - מוסיקה. אחרי שתעני על השאלות האלו, בני שלד ואנו נשמח לעזור לך להפוך אותו לכמה שיותר מקצועי.

rm1231

New member
בניית שיעור

אז ככה, קודם כל תודה על העזרה!!! בסך הכל 12 זוגות אופנים, אבל הגילאים מאוד מגוונים. החל מ-30 ועד ל-60. רובם בני 40-50... עם כושר של סוסים! בניתי שיעור מסויים אבל אני רוצה לדעת אם הוא בסדר. הוא הולך כך: 3 מקטעים מפורטים: 1. חימום - קרוב ל-6 דקות, דיווש מהיר בישיבה, עם מינימום עומס. טיפוס נוח (בערך 75% מהעומס) 3:38 דק' מעלים ל-80% עומס 3:27 דק' * סה"כ 13 דק' בערך ואח"כ מנוחה של 2:38 דק' 2. טיפוס נוח של 70% באורך 3:37 דק' נגיעה קלה בעומס ל-75% באורך 3:35 עוד נגיעה בעומס, טיפוס מאתגר באורך 6:50 דק' * סה"כ 13 דק' בערך ומנוחה של 3:46 דק' 3. קטע מישור 65% מהעומס, 2:35 דק' מעבר לטיפוס 75%, 3:47 דק' קטע באורך 3:28 שמתחיל מ-75% וממשיך ל-80% טיפוס אחרון מאתגר 80-85%. * סה"כ 13 דק' בערך ואח"כ הרפייה של כל השיעור. האם השיעור נראה בסדר? האם יש מקום לשיפור? האם המנוחה מספיקה, או ארוכה מידי? תודה מראש!!!!!

Gspin

New member
אוקיי...

אני קטנוני, אז כמובן קחי את מה שנראה לך לנכון
1. חימום - 8-10 דקות, עדיף עם מעברים קצרים לעומס בינוני על מנת להכין ספציפית את הרגליים לטיפוסים הרבים שלפניכם. אין צורך לעבוד על קאדנס גבוה, כאשר מטרת השיעור היא שיפור יכולות טיפוס. 2. לגבי אחוזים מהעומס - טעות לעבוד כך. עבדי עם הגדרות סובייקטיביות כגון התנגדות קלה/בינונית/קשה (ובאמצע), או אפילו תתארי את העלייה ואת רמת השיפוע שלה, או כמה זמן יוכלו/יצטרכו להתמיד בה. את האחוזים תשמרי לדופק. 3. לגבי טיפוסים - אין בעיה. קבעי את הזמן שנוח לך - אך זכרי שאם תגדירי את אחוזי הדופק (נניח שטיפוס מאתגר יוכל להביא את הרוכבים לדופק אנאירובי בדקות האחרונות) - זמני המנוחה יצטרכו להיות בהתאם. שחרור הרגליים לעבודה בקצב מהיר של 2-6 דקות בין עליות קשות יוכל להיות אפקטיבי ולהכין את המתאמנים מנטאלית לעלייה הבאה. 4. אם את לא רוצה לעבוד עם זמני שחרור ארוכים יחסית, המושג עלייה מתונה, עם דיווש בקאדנס של 80 סל"ד והתנגדות בינונית יוכל להיות נחמד. זכרי שעדיף לאתגר את האנשים נקודתית, מאשר "לסחוט" אותם כל השיעור (דבר שיקרה, כיוון שאת חדשה בעסק ותרצי להוכיח את עצמך). לסיכום, נסי לחשוב על אחוזי דופק, התנגדויות, שיפועים של עליות וכמה חלקים מאתגרים את רוצה שיהיו בשיעורים. כך גם נוכל לתת לך טיפים איך "להוציא להם את האויר מהריאות", בנוסף לטחינת הרגליים

rm1231

New member
אוקיי 2...

תודה!! תראה, העניין הוא כזה: אני מדריכת חדר כושר מוסמכת. עדיין לא עברתי את קורס הספינינג. אני אעבור אותו עוד כחודש. פשוט, במקום שאני מתאמנת התפנתה שעה שבועית של ספינינג וביררתי עם מפקח על חוק הספורט אם בתור מדריכת חדר כושר מותר לי להעביר את השיעור למרות שאין לי עדיין תעודת ספינינג. נאמר לי שכן. במצב רגיל, הייתי מחכה עד לאחר שאעבור את קורס הספינינג (בוינגייט אגב...), אך כיוון שהייתה לי הזדמנות לשריין לי כבר מעכשיו שעה שבועית קפצתי על הרעיון - זאת כמובן כיוון שהכל חוקי! לכן, להכין מערכי שיעור אני עדיין לא יודעת. בינתיים העברתי שלושה שיעורים שבניתי מרקע בתור מתאמנת ספינינג. השיעורים שאני בונה מורכבים לפי שירים, כאשר כל שיר, לפי המקצב שלו הוא טיפוס בעומס אחר. עשיתי שיעור ארצישראלי ושיעור שנות השישים ואנשים נהנו מאוד... אם תוכל לתת לי טיפים אני אשמח. במיוחד - מוסיקה!!! אני חורשת את טאואר רקורדס כבר כמה ימים ולא מוצאת משהו למשל למישור מהיר או קצב איטי לעבודת כוח של הרגליים...... שוב תודה מעיין

אל תיעלבי אוקיי?

בעיניי זו שערוריה, זריית חול בעיניים של מנויים, שאמורים לקבל מדריך מוסמך שיודע שספינינג זה לא רק לשבת לפדל ולצעוק יוהו קדימה. אין לך כיוון בכלל בנושא המוזיקה שהוא קריטי בענף הזה, חוסר כלים בסיסיים בבניית שיעור. נהגת אוטובוס בכביש הערבה בלי רישיון. טוב..שמעתי כבר על מועדון שבו אם המדריך לא יכול להגיע , אחת המתאמנות שמה דיסק וכולם עושים במכנסיים, סליחה..ברגליים.

rm1231

New member
אז ככה

עם כל הכבוד, מוסיקה זה לא הדבר החשוב ביותר שקיים בשיעור ספינינג. אם יש משהו שהוא חשוב זה לדאוג לדופק תקין וזמני מנוחה נכונים. לתת מאמצים אבל גם לדאוג להתאוששויות. מדריך חדר כושר לומד את כל הפזיולוגיה והאנטומיה של הגוף שזה קצת יותר חשוב מלבוא וללמוד איך בונים מוסיקה לשיעור. אז כל עוד אני דואגת לבריאותם של הרוכבים ומתאימה להם מסלול עם מוסיקה טובה - זה מספיק ל-4 שיעורים הקרובים. בינתיים - זה הוכיח את עצמו... עובדה - החוק לא מכיר בספינינג כמשהו שחלה החובה עליו להסמכה אלא די בתעודת מדריך חדר כושר. מעיין

Gspin

New member
../images/Emo118.gif מעיין,

החוק והעומדים בראש מנהל הספורט הם לא אורים ותומים למקצועיות, לפחות לא בעיני. העובדה שספינינג מתואר על ידי ראש מנהל הספורט כמכשיר, דבר המונע ממאמן אופניים נניח, או מרוכב מקצועי להדריך שיעור - היא שערוריה. כבר הבעתי את דעתי על חוק הספורט ובמיוחד על חוסר ההבנה הבסיסי של מדריכי חד"כ ברזי הספורט האירובי - כיוון שהתכנים הנלמדים בקורס לוקים בחסר. על אחת כמה וכמה העובדה כי ישנה כוונה לחייב מדריכי ספינינג לעבור קורס מדריכי חד"כ. אין קשר בין השניים וחלק גדול מהתכנים הנלמדים בקורס מדריכי חד"כ אינו רלוונטי לספינינג, גם לא בעקיפין.

Tami661

New member
אוקיי 3../images/Emo9.gifוכניסה להודעה מחייבת גישה

פתוחה ונטולת דעות קדומות
מעיין, אם אנחנו שמים לרגע את החוק בצד (וחייבת לתקן אותך: החוק עדיין לא מחייב תעודת מדריך חד"כ לצורך העברת אימוני ספינינג!) ושמים את עניין התעודות בצד (כי את מרגישה, וייתכן מאוד שדי בצדק, שאת מסוגלת להעביר אימון כזה) אז נותרנו בעצם עם ידע וכישרון - עד כאן, נכון? אז בואי נדמיין מצב היפותטי שבו מדריך ספינינג/ אירובי שעובד איתך במכון וצבר נסיון כמתאמן בחד"כ וידע מהקורסים והספרים שגמע - מתחיל לעבוד כמדריך/ מאמן אישי רק כי התפנתה משבצת בתכנית העבודה של המכון... נשמע לך הגיוני?
נרחיק קצת עם ההיפותזה ונראה אם רופא משפחה, שעבר את כל מסלול לימוד הרפואה בהצלחה ובהחלט בקיא במערכות הגוף על בוריין... תעודת רופא יש לו! עכשיו התפנתה משמרת במחלקה הקרדיולוגית של בית החולים בו הוא עובד... לא מעיין! ממש לא נראה לי
תתאזרי קצת בסבלנות, אני בטוחה שלאחר שהוכחת את עצמך יהיו מוכנים לחכות לך קצת ולהסתמך בינתיים על מדריכים זמניים על בסיס שעות (תגידי להם שפורום ספינינג יעזור להם לאתר כאלו + המלצות
) ואילו את... כשתהיי מדריכת ספינינג מוסמכת, תביני כבר את ההבדל ותדעי להעריך את ההמלצה שלי ולהווכח בנכונותה
בכל מקרה, נשמח אם תישארי איתנו הן כמתאמנת והן כמדריכה לעתיד ובעתיד בהווה

GoKinder

New member
כל הכבוד

כל הכבוד לך !!! את מתחילה את דרכך עם היסודות הכי נכונים לעולם הספיניג. נושא המוזיקה יגיע עם הזמן וחשוב כמה שיותר מהר בכדי לא "לשרוף" את עצמך.

GoKinder

New member
תלמד לפרגן להזדמנות

מה דעתך במקום להטיל רפש בפניה תעודד אותה על ההזדמנות שנפתחה עבורה ? זה לא קיים אצל חלק מהאנשים שחושבים שהם מדריכים .

Gspin

New member
../images/Emo118.gif

הטיפ היחידי שאני אוכל לתת הוא ללכת ולעבור את הקורס. אם תרצי המלצות, גם כן בשמחה. הדבר היחידי שיוכל לעזור לך בשלב זה הוא קריאת מאמרים, קישורים (באתר של ספינינג יש הסבר על כל מצבי הרכיבה) ודמיון. זכרי, בייחוד בגלל שלא עברת קורס, לשמור על השיעור כמה שיותר פשוט ומהנה. בהצלחה.

et27

New member
צר לי מעיין

אני נאלץ להסכים עם כל חברי. מה שאת מתארת הוא בפירוש תרבות החירטוט הקיימת רבות (ובעיקר בארצינו היקרה...). להעביר שיעור, אין לי ספק שאת יכולה! השאלה היא האם את רוצה רק "להעביר" שיעור ולדאוג שלא יפצעו ויסכנו את בריאותם המתאמנים (הדבר החשוב ביותר לכל הדיעות!!!), או שאת רוצה להעביר שיעור איכותי, הבנוי נכון ושייצור פרט לעבודה נכונה שלא מסכנת בריאות המתאמנים גם fun ועבודה נכונה על פיתוח מרכיבי הכושר אשר עליהם את מעוניינת לעבוד בשיעור. בתור אדם שסולד מבינוניות, אני לא הייתי ניגש לעבוד בתחום אשר אני לא בטוח ברמת ידיעותי בו, אלא הייתי מחכה קצת, לומד עוד הנושא וכמובן עושה את הקורס. בכל מקרה, אם תחליתי להעביר שיעורים, רק דאגי לפני הכל לשמור על בטיחות ובריאות המתאמנים שלך. שיהיה בהצלחה ובכיף בכל מקרה...

יעל81

New member
חוקי אבל מסריח

גם אני מדריכת חד"כ מוסמכת. סיימתי ממש עכשיו, אי זוכרת את כל החומר מצויין והייתי תלמידה מאד טובה. כל מה שלומדים בקורס, גם בפיזיולוגיה וגם בתורת הענף ובתורת האימון על פעילות אירובית אינו מספיק כדי להעביר שיעור ספינינג . החומר הנ"ל מועבר בצורה יחסית שיטחית, בוודאי ובוודאי שלא מלמדים בניית מערך אימון כלשהו. המינ' שהייתי מצפה ממך זה לבקש מחבר/ה שעברו את הקורס לצלם את דפי הקורס. אני א הייתי נכנסת לשיעור אצלך לעולם. לא מקצועית, לא אתית ולא אחראית.

GoKinder

New member
את תהייה מאמנת גדולה!!

את עושה את זה נכון והתמידי בכך , יש כאן תגובות של אנשי אחיטופל דעי לסנן אותם ומהר.

Tami661

New member
סליח---ההה?../images/Emo5.gif../images/Emo12.gif

את התגובה שלך הייתי מסננת בראש ובראשונה... לפני שאתה משתמש בכינוי "אחיטופל" כדאי ברמה הבסיסית שתאיית נכון... אחיתופל ולא אחיטופל. כמו כן, אם כבר "התחלת" אז... קצת על אחיתופל
(מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית): עצותיו של אחיתופל היו חכמות והתבררו לאחר מעשה כנכונות. התנ"ך מעיד עליו: "ועצת אחיתפל אשר יעץ בימים ההם כאשר ישאל איש בדבר האלוהים כן כל עצת אחיתפל גם לדוד גם לאבשלם" (שמואל ב' ט"ז כ"ג) מוזרה מאוד ההתייחסות שלך לנושא וכן ה"קופצנות" שלך בעניין, תרשה לי לפקפק באמינות הזהות שמאחורי הניק
אגב... אני נגד (בשלב הזה וברמה העקרונית) ואני לא מדריכה... יש הודעות שמזכירות לי פתגמים וזו אחת מהן (את הפתגם הידוע: "הגודל לא קובע" אמר עוד אחד ש...
)

GoKinder

New member
גברת יקרה

את לא צריכה להתנצל, פשוט תכירי בזאת נפלה לידיה הזדמנות בהתאם למצב והיא בהחלט לקחה את ההזדמנות בשתי ידים. אם קראת טוב וודאי הבחנת המתאמנים עומדים בסדר העדיפות שלה על מוזיקה , ויתקנו אותי אם אני טועה אולם לא נתקלתי בספורט כל שהוא שהמתאמן מקשיב למוזיקה או שומע מוזיקה . תודה עבור תיקון האיות אני מודה לך על כך , שמח שטעות כתיב גרמה לך להוציא את הטוב שבך , ולגבי הזהות ואמינות , תרשי לי להרים גבה מה את יודעת על ספיניג? מה מקורו ? ומה הרעיון שעומד מאוחרי הספינינג. ואם יש לך צל של ספק ( ואהיה מוכן לקבל התנצלות ממך אחר כך ) לאחר שתקראי את הכתבה שכתבי לפני שנים מספר ,הבסיס לא השתנה מאז הומצאו האופניים אי שם בשנות 1800 אז גברתי הנאווה המשך שיעורי ספיניג נעימים לך כי רק רוכבי אופניים יראו בספיניג אימון והשאר יראו בו שיעור מעניין מה ויקיפדיה אומר לגבי ההבדל אם בכלל קיים

למעלה