מערך שיעור

Tami661

New member
חחח... נחמד../images/Emo8.gif אבל התנצלות? ממני?

על מה בדיוק? האם אנחנו מתייחסים לאותה נקודה? איך הגענו לנושא ההבדלים בין ראייתם של רוכבי אופניים את הספינינג לבין ראייתם של "השאר"? אנסה לענות לך שלב שלב, אבל קודם כל שב בנוח וקח אוויר מכיוון שאף אחד לא מתכוון כאן לתקוף אף אחד והכוונה היא נטו המתאמנים וכן, בהחלט אח"כ, המדריכים שהשקיעו זמן וכסף למען ה"מטרה הנכספת": תעודת הסמכה של מדריך ספינינג (את עניין השיקולים הכלכליים של המועדון/ מעבירי ההכשרות אני משאירה לעסקנים
): 1) אני מכירה בזאת שנפלה לידי מעיין הזדמנות, זה בדיוק העניין... המצב, בכל תחום שהוא, יהא גרוע אם נטופל/ נודרך/ נונהג בידי כאלו שחוששים לאבד "הזדמנות שנפלה לידיהם. מה הקטע כאן? אתה באמת חושב שכל הזדמנות שנופלת לידינו צריך לנצל?
2) אני שמחה שהמתאמנים עומדים בסדר העדיפות שלה על מוסיקה. אני באותה דעה ואינספור פעמים גם ביטאתי אותה בקול ש... מדריך הוא לא די.ג'יי והמוסיקה, גרועה ככל שתהיה - לא היא שתקבע את איכות האימון! אבל בוא נשכיל לנתח את הדרישות של מדריך: הרי הן לא מסתכמות רק בהעמדת המתאמנים בראש סדר העדיפויות, שהרי אם כך הדבר: 50% מכלל האוכלוסיה יכולה להיות "מדריכה גדולה"
3) אני מרשה לך להרים גבה באשר לידיעותיי על ספינינג, מגיע לי מאחר וגם אני הטלתי ספק בזהות הדמות שמאחורי הניק
אבל... את הכתבה שהבאת על מנת להאיר את עיניי - קראתי לפני שנים, די בסמוך לפרסומה (ואני מוכנה לתקן אותך בסעיפים רבים שם שכבר לא רלוונטים או שניתן להרחיב בהם) ובימי הקומונה גם הכנסתי אותה לרשימת ה"קישורים". את הרעיון שעומד מאחורי הספינינג ואת מקורו אני יודעת גם יודעת... אך אין זה משנה כהוא זה מהעובדה ש ספינינג = ספינינג והוא אינו רכיבת כביש ואינו רכיבת שטח, מה שרוכבים מאמצים בו לצרכיהם זה נפלא ומה ש"השאר" לוקחים ממנו - נפלא לא פחות! בעניין הזה אתה יכול לשאול את זוכת ה
מהנג"ש של אתמול - איך היא מתייחסת לספינינג: רק אימון או לפעמים גם "שיעור מעניין"
4) כשאתה מגדיר "רוכבי אופניים" האם אתה מתכוון רק ל"רוכבי כביש" או ל"רוכבים מקצועיים" או ל"רוכבים תחרותיים" כי... איך הגעת למסקנה שאני לא רוכבת?
5) ההתנצלות שלי... טיילתי ב"הרים" קצת ועכשיו הבנתי... או.קיי 4 (
)
יש כבוד
עיין סעיף 3 ובהחלט שמחה על הצטרפותך ל
הוירטואלי המדווש שלנו. רק ברור שההתנצלות היא על התהייה באשר לזהות הניק, נכון?
6) לסיכום: לא טענתי לרגע שמעיין לא יכולה להעביר אימון ספינינג טוב וראוי אבל כן טענתי שאני לא בעד
, שאני חושבת שבכל ענף יש את עניין ההתמקצעות לתת ענף וצריך לשמור על כך. אני אף אוסיף וארחיב שלבנות מערך שיעור אחד ולהעביר אותו בהצלחה - אינו סגולה ל... אבל חתמתי עם
ואני עדיין עומדת מאחורי חתימתי אלא שפחות תוקפנות מצידך, לא תזיק כלל... אתה יודע, כל זמן שאנחנו וירטואלים, אותיות מקבלות "מנח" אחר

GoKinder

New member
ואני מצטט

"אהבתי את " .....שבכל ענף יש את עניין ההתמקצעות..." אוי כמה שזה נכון לכל תחומי החיים ולא רק לספיניג. אנו יכולים להמשיך את הדיון , לגבי רוכבי אופניים אני מתכוון להגדרות שלך מפני שאם הייתי רוצה להדגיש את כלל ציבור רוכבי האופניים גם את סוניה משיכון ד' שרוכבת להנאתה לקנות יוגורט בבוקר הייתי מציין זאת במפורש. לגבי הזדמניות התשובה מאד מוחלטת - כן יש לקחת הזדמנויות לגבי טענתך שאת לא בעד דעותינו חלוקות (לפעמים הקריאה בין השורות נותנת את מה שצריך להכיר) תוקפנות ? אם בצעת אינטרפרטציה ונגרמה לך תחושה שכזו, על כל כל שנותר לי זה שתקבלי את התנצלותי על מנת להסיר את הספק.

קודם כל אתיחס לשיעור :

בנוי לא רע בכלל, אם כי אני הייתי מייעץ לך לא להיות כל כך "עם היד על הסטופר" בעינין העומסים ומטרות הדופק. יכול להיות שהזמנים שלך הם פשוט בהתאם למוזיקה ואז זה כבר יותר הגיוני. ממילא הדופק לא עולה תוך שניה ואל יורד תוך שניה (ויכול להיות שגם את דיברת על כיוון כללי). תמין תוסיפי "תחושת מאמץ סוביקטיבית" אלא אם כולם אצלכם עובדים עם מד-דופק. אם את לא מכירה את סולם בורג, נעשה לך הכרות איתו. את צריכה להגדיר "מנוחה". אם מדובר על ירידה של הדופק לאיזור ה70% מהמקסימום אז השיעור בגדול נראה לי הגיוני ומאוזן. כשאת כבר בתוך העבודה תשדלי בשיעור מסוג שזה לא לתת לא לצנוח מתחת ל65% (למרות שזה לא יהיה אסון אם כן). לגבי כל מה שנאמר כאן: גם אני חושב שהיה אידאלי אם היית עושה קודם את הקורס אבל גם מאוד יכול להבין את הרצון שלך להתחיל לעבוד (אם מישהו פה בעייתי זה המועדון שלך). אני אולי אהיה קצת פחות "אחראי" מהעמיתי כיוון שכן התרשמתי כאן מהרצינות והכוונות הטובות שלך (לדעתי הרבה יותר ממספר מדריכים מנוסים שאני מכיר). יש לך נסיון בתור רוכבת, אבל חשוב להבין האם רכבת אצל מדריכים מקצועיים שגם מסבירים משהו על מטרות השיעור והבניה שלו, אחרת את עשויה או לקבל בירושה "חומר רע" או לבצע דברים שלא היו כלל בכוונת אותם מדריכים כשבנו את השיעור. כמו שאמר GSPIN, הייתי מציע שלפחות תקראי מאמרים בנושא (יש גם כמה בפורום). למשל נושא כיוון האופניים (ובמיוחד גובה המושב) הוא ממש קריטי, וגיליתי לאחרונה שיש מספר מדריכים שפשוט לא הפנימו כמה כללים נורא פשוטים בנושא זה. אני בא לפעמים לרוכבים שיושבים בצורה זוועתית ומזיקה והם אומרים לי שמדריך מסוים כיוון להם את זה כך ואמר להם לזכור את המספרים הנ"ל. כיוון שממילא ההחלטה התקבלה (וגם אין לי מושג האם המדריכים האחרים במקום שאת עובדת טובים יותר ממה שלך יש להציע כרגע), הייתי מייעץ שתנסי לרכוש כמה שיותר ידע עד הקורס (גם כאן וגם בשיחות עם מדריכים רציניים). לבקשת תמי אני אשתדל בימים הקרובים להעלות מערכ/י שיעור שאולי יעזרו לך במשהו. אל תיפול רוחך ובהצלחה, אסף.

rm1231

New member
זמנים, מערכים ומה שביניהם...

א. הזמנים אכן ניתנו על פי זמני שירים. ב. כל שיעור שאני מעבירה אני מבצעת מס' פעמים קודם על עצמי. כך שאם יש שינויים (קל מידי / קשה מידי / משעמם מידי...) אני משנה ומבצעת שוב את השיעור על מנת להגיע לשיעור אופטימלי.... ג. היה לי מורה מצויין שלימד אותי את הישיבה הנכונה על האופניים ואת הביצוצ הנכון. אני כל הזמן חוזרת במהלך השיעור על הטיכניקה הנכונה לעבודה ומתקנת אנשים שלא עובדים נכון... מעיין

dovev

New member
תגובה על המערך

מעיין, מצ"ב קובץ וורד עם המערך שלך וההערות (או הארות- איך שתרצי) שלי על הדברים המהותיים בכחול. אודה ואומר שמאז שהתחלתי להדריך השתפרתי באופן ניכר, ולמעשה אם אני מסתכל היום על הדיסקים הראשונים שלי, אני לא מבין איך העברתי שיעורים כאלה. וזה לא שהגעתי ללא רקע. בדיוק להיפך. פשוט לוקח זמן ממש להתמקצע בכל תחום שהוא. גם מדריך חדר כושר לאחר הקורס יודע אולי 5% ממה שצריך לדעת בשביל להיות מקצוען. תאמיני לי. אוסיף ואומר שמה שלמדתי בקורס מדריכי ספינינג זה אולי 0.2% ממה שנדרש בשביל להיות מקצוען ובקושי 5% בשביל להיות מדריך "טוב". מעבר לכך חייבים: ניסיון, ספרות וניסיון באימון ענפים אחרים אשר גם תורם. למרות זאת... בלי אותו בסיס של קורס מדריכי הספינינג, ספק אם הייתי היום באותה רמה. לא יהיה מקצועי להדריך בלי התעודה. לחוק הספורט בכלל לא אתייחס. יושבים שם חבורת מדושני עונג שמעולם לא עלו על אופניים מכיתה ח' וספינינג בשבילם זו קללה. עצם זה שאין בארץ הקודש ה"מפותחת" שר ספורט, זה מראה היכן אנו עומדים ביחס למדינות "מתפתחות" אחרות. אבל זה כבר לדיון אחר. יפה שאת מתייעצת ומוכנה ללמוד, אך עם זאת.... כל הפיזיולוגיה/אנטומיה וכו' שלמדת בקורס חדרי כושר זה לא נותן יותר מדי להדרכת ספינינג. על הספרים הכל טוב ויפה. בפועל לא ממש. כל ענף לגופו, ובייחוד שספינינג וחד"כ הם די שונים במהותם. לסיכום, אמליץ לך בהקדם לעבור את קורס מדריכי הספינינג ולהתחיל בהקדם לקרוא אם אינך רוצה לעשות עצמך ללעג. יש כאן כמה ח'ברה מנוסים ומקצוענים מאוד שאמרו כמה דברים ששווה להקשיב להם. קחי את הספינינג ברצינות כמקצוע לכל דבר. מכל מלמדיי השכלתי. ציינת שאת גם מתאמנת בספינינג- זה חשוב לא פחות. המשיכי כך! את גם תראי שכמתאמנת הראייה שלך על אופן השיעור תהיה אחרת. בהצלחה.

rm1231

New member
תודה על ההתיחסות

המון תודה על ההתיחסות. חשוב לי לציין דבר אחד בפני כל אלה שפוסלים את מעשיי: בסך הכל קיבלתי שעה שבועית במועדון. זה אומר שיש לי להעביר בסה"כ 4 שיעורים עד שאעבור את קורס הספינינג. בשביל 4 שיעורים אני בטוחה שעשיתי את ההחלטה הנכונה כשלקחתי את השעה הזו. זה לא שמדובר במישהי שעושה חלטורה ולא מתכוונת ללמוד, כי אם היה כך, והייתי מנגנת על עניין החוק - הרי שאני לא צריכה לשלם ים כסף בשביל לעבור את הקורס כי אני רשאית על פי החוק להעביר שיעורים. העובדה היא שאני רשומה כבר לקורס שנפתח עוד חודש. ובינתיים, אגב, יש מתאמנים שהפסיקו להגיע לכל שאר המורים אצלנו ובאים רק אלי!!! דבר נוסף - כל שיעור שאני בונה, אני מעבירה אותו קודם כל לעצמי מס' פעמים היות ויש לי שבוע בין שיעור לשיעור, בודקת, משנה שירים, משנה עומסים ובסוף מרכיבה את השיעור המושלם. מעיין.

בחיי שאני מפרגן

אם המתאמנים עזבו את שאר המדריכים ובאים רק אלייך, הרי שיש לך בודאי יכולות כאילו ואחרות שמאוד מושכות אותם לחדר, מעבר למערך שיעור מאתגר ומקצועי. לדאבון עולם כבר נוכחנו ש-90% מהמתאמנים עלי אדמות לא ממש מבינים מה זה ספינינג נכון, כנסו לכיתות ותראו אנשים יושבים נמוך עד האדמה, מדוושים 160 סל"ד וצורחים בטירוף. (אגב..אם את פנויה בימי ראשון.. מכבי מחפשים מאמן במקום פיני..)

rm1231

New member
ללא נושא

האמת הם כבר פנו אלי. נאלצתי לסרב יפה לנוכח ימים עמוסים וחוסר זמן...

GoKinder

New member
מעניין מאד מאד .

אתה מאשים את המתאמנים ? מעניין. HELLO למה יש מדריך\מאמן (נכתב בשלון זכר) הייתי הולך על קו אחר שאומר ש 90% מהמדריכים מעבירים אימונים לקהל מתאמנים ומגלים חוסר מקצועיות מהנעשה באימון 10% מהמדריכים מעבירים אימונים לקהל מתאמנים ומגלים מקצועיות גבוהה מה שגורם למתאמנים להתאמן באופן נכון

Gspin

New member
../images/Emo118.gif "סינדרום הגבר הקנאי"

יוחלף שמו של גו-קינדר ל- G O M O R R O N לאלתר
!

GoKinder

New member
אתה רחוק שנות אור

תוכי, אתה ידע מה עושה תוכי בחיי היום יום . מחכה , אין יצריתיות. לא מקנא לאף אחד לא סופר אף אחד מכם כאן ממטר. פשוט נעים לי לראות בור בלי תחתית של בורות אין סופית אתה לא נמצא ברבע מיכולותי האישיות בהדרכה ועבודה נכונה תמשיך להפיץ שטויות אין סופיות , וכן יש לי בעיה באנגלית , פרט שולי מול הבעיה שיש לך. אני מכיר בבעיה שלי עם אנגלית וקצת דיסלקטיות של כתיבה מהירה מה איתך ?

rm1231

New member
תגובה על ההערות

א. לגבי המנוחות, אורכן כאורך השיר. מה שחשבתי לעשות הוא לתת מתוכו 2 דקות מנוחה ולאחר מכן להעלות דופק עם דיווש מהיר ב-65% עומס ואפילו ג'אמפים להעלאת הדופק חזרה. ב. בוודאי שהמצבים משתנים. בד"כ, כשהשיר הוא רגוע יותר אני עושה במצב 2, וכאשר השיר מתחיל להתפרע או נכנס ווליום גבוה יותר או משהו שנותן יותר אקשן, מצב 3. בכל אופן, בוודאי שלא כל הטיפוס באותו מצב. אשמח לתגובה, מעיין

shaxuca

New member
לא ברור לי

מצבים לדעתי לא מתאימים לפי שיר. אפשר גם לעמוד במצב 3, ושיהיה טיפוס קשה ואיטי עם עומס גבוה ושיר "רגוע". ומצב 2 בישיבה יכוליהיות מהיר יותר מהמצב הקודם. כך שלא ברור לי ההקבלות שאת עושה. אני צודקת או טועה?

rm1231

New member
הסבר

לכל שיר יש הרי התחלה מסויימת, יש אולי פזמון יש שיא של שיר, יש תופים, יש כל מיני רגעים השיר. הקצב שלו הוא אותו קצב אבל האנרגיות שבו משתנות. כך שאם יש המון אנרגיות לקטע מסויים, אני מבצעת אותו בעמידה במצב 3, ואם יש קטע שהוא רגוע יותר (שוב - הקצב הוא אותו קצב), אבצע במצב 2 בישיבה...

shaxuca

New member
שיר הוא דבר דינמי

אם את מתאימה את האימון לשיר אז זה נשמע גרוע. אמור להיות ההיפך - להתאים את השיר לאימון אם כבר.

יש מטרת אימון וזה דבר אחד

ויש שינויים בתוך מערך אימון ספיציפי וזה דבר אחר. נראה לי שהיא מתכוונת שבתוך מטרת דופק מסוימת ובתוך מערך שיעור מסוים היא תשנה למשל פוזיציה על פי ה"סיפור" של השיר. אני חושב שזה חכם ונכון מאוד. ובכלל נראה לי שהיא בכיוון כללי מבטיח. התמדה, רצינות, פתיחות בתוספת לכשרונות אילו ואחרים ובשילוב עם הנסיון שיבוא בהחלט יכולים לעשות אותה למדריכה מצוינת. נראה לי יותר נכון לחזק אנשים מהסוג הזה שבאים לתחום מאשר להטיל עליהם אימה ופחד. אף אחד לא נהיה מדריך מושלם ביום גם אם הוא עשה קורס ספינינג למופת.

למעלה