מעריב וברי סימון

rootana

New member
מעריב וברי סימון

כתבה בענין השימוש באולם בית הכנסת, בגולדן טוליפ, להרצאות וביניהן הרצאות בענין מיניות האשה. בכתבה מתרעמת על כך ברי ואף מביעה רצון לתבוע את מארגנות הפסטיבל למרות שהמארגנות הבטיחו שזה לא יחזור עד כאן בכלליות. נכחתי במקום . הגענו בסוף השיעור-הרצאה שהעבירה ברי והיא נתבקשה לסיים היות שההרצאה הבאה אמורה היתה להתחיל. ממבע פניה אפשר היה לראות את אי שביעות רצונה וכבר אז הבנתי שתהיה תגובה. לא רוצה להכנס לסוגיה האם זה היה שיקול נבון לערוך הרצאותחולין בבית כנסת בגלל העובדה שאנשים מאמינים חיים באמונתם וזה לא יעודי בחיים לפגוע או לא לפגוע בהם. לאורך כל הפסטיבל היתה לי תחושה,בענין ברי, שכאן מערבים מין בשאינו מינו. מבחינתההיא רואה בכך פגיעה היא אדם מאמין ובשבילה אין ענייני חולין בבית כנסת. אין לי בעיה עם זה . אני פשוט באתי לפסטיבל ריקודי בטן ולא ציפיתי להרצאות דת ואף הרמתי גבה לנוכח הבקשה להגיע לשיעור-סדנה של ברי בלבוש צנוע או ללא גברים. לא הלכתי אך ראיתי את ברי רוקדת בסוף אחת מסדנאותיה במקום ונהניתי מאוד. למרות זאת, אני עדיין חושבת שריקודי בטן ודת בפסטיבל מסוג זה שיש בו אוירה של פתיחות ,שחרור, לבוש מיוחד וכו לא יכולים לדור בכפיפה אחת. אני מקוה שברי תבין בסופו של דבר שלא היתה כוונת זדון בדברים ןתניח למארגנות.בסך הכל היא מאוד מצליחה בנישה שלה והמארגנות בשלהן ועדיף שכל צד ישאר במקום בו הוא בחר. על דברים מסוג זה אמרה לי פעם חברתי היקרה לילה1 "לא מערבבים שמחה בשמחה".

י ע ל י ק

New member
לא ראיתי את הכתבה הזו

אבל אני כן הרגשתי שאפילו ד"ר וייל שנתן את ההרצאה בנושא המיניות, מעט הוסח מדעתו בשל קדושת הפרוכת

י ע ל י ק

New member
עכשיו קראתי את הכתבה../images/Emo31.gif

אני גם חושבת שהיה טעם לפגם כשהחליטו למקם את ההרצאות בבית הכנסת. ולצורך העניין-כל הרצאה בכל תחום היא לא במקומה בבית כנסת (ואני מבינה שבמלון מתייחסים לחדר זה כאל אולם הרצאות לכל דבר). בודאי שלא היו צרכים לגרש משם את הנשים שרצו להתפלל. א ב ל בין מה שקרה במציאות לבין מה שמרומז בעיתון "סקס וריקודי בטן" בבית כנסת... מרוחק שנות אור (או חושך לצורך העניין), כאילו שהתקבצנו שם קבוצת אנשים וקיימנו אורגיה פרועה חצי עירומים תוך כדי ריקודי בטן... זה לא יאומן איך שאפשר לסלף מציאות בכזו קלילות. בהרצאה של ד"ר וייל ביום שבת (זו שבה אני השתתפתי) לא השתמשו בשפה בוטה, גם לא במרומז. לא שוחחו על תנוחות שונות או על דברים אינטימיים, רק דיברו ברמה אקדמית, על ההרעדה של הגוף והחיבור לאדמה בהקשר של שחרור מפחדים ומאילוצים ועל האבולוציה והשפעתה על חיינו. באיזה זלזול שהם כותבים...על התאספות של קבוצת מענטזות המתעניינות במין... מגעילים ומתחסדים. כאילו שהברסלבים לא רוקדים ולא שומעים מוסיקה ולא משייכים את השמחה הגופנית לעבודת האל. והאמת שאני לא ממש מבינה את ברי סימון. לרקוד ריקודי בטן בלבוש מלא אך הדוק לחמוקיה, כשרואים כל זיע וניע היטב, בפרהסייה נשית - זה צנוע יותר??? לי נדמה שהיא פשוט מצאה סיבה לפרסם את עצמה.

שושוצ

New member
בעניין ברי סימון...

לא הייתי בפסטיבל וגם לא מכירה את ברי סימון באופן אישי, אבל אני שמה לב ככה ממעוף הציפור(י), שבכל פעם שהיא מוזכרת כאן בפורום, זה בצמוד לבעיה כלשהיא... נדמה לי שהיא רואה עצמה כשליחה של רעיון, והיא מאוד כועסת על הקהל שלה, אם הוא לא מזדהה עם הרעיון הנ"ל. כביכול היא שליחת חסד שבאה אל לב ליבה של מאורת הפריצים, ואח"כ שולחת לפריצים דו"ח על התנהגות קלוקלת... ברור (לי) שהריקוד אצלה הפך לצ'ופר שאותו היא מעניקה רק למי שמוכן לשמוע את מה שיש לה להגיד. זה בסדר גמור, כל עוד יש לזה קהל, אבל קצת ענווה לא הייתה מזיקה במקרה הזה, אפילו אם יש לה מסר נ ו ר א חשוב לכולנו. הרי התנאי הראשון על מנת שתוכל לרפא מישהו, זה לקבל אותו כפי שהוא. אולי הגברת סימון פשוט חובבת ריב ומדון...

שושוצ ויעליק היקרות - בחכמה דרשתן|!

כנראה ברי סימון היא עוד איזה מיסיונרית בלבוש רקדנית בטן........ אוהבת אותכן. סיגלית

נורא מוזר....

תיראו למיטב הבנתי ברי די מיתנגדת לריקוד הזה , היא אפילו אמרה בהרצאה שלה שהרקדניות עושות דבר שנקרא "כרה" , כלומר זה במושג הדתי כפי שהיא הסבירה החטא הכי גדול והמיתה הכי נוראית שיכולה ליהיות. אם ככה אז למה היא מלמדת נשים אחרות איך לעשות את החטא הנורא הזה? ובכלל אם היא כזאת צנועה אז למה היא לובשת בגדים כל כך צמודים ואיפור כל כך זוהר? לדעתי היא צריכה בכלל לצאת מהסרט שלה ולחזור לבמה, על מי היא מנסה לעבוד? כולנו ראינו שכשהיא רקדה הבמה והעיניים שלה עלו באש. היא מתה על הריקוד אז שתחזור כבר וזהו במקום לומר לאחרים להפסיק.

bellysophie

New member
כתבה במעריב

רותנה, תוכלי בבקשה לסרוק את הכתבה? או לחילופין להגיד מאיזה יום העיתון ובאיזה עמוד/מדור קראת אותה? תודה רבה, סופי

rootana

New member
הי סופי

הכתבהב מהיום ואי אפשר לפספס היא מלווה בתמונה ענקית. לצערי לא יכולה לסרוק

רזלה

New member
בעניין ברי סימון

הייתי אומרת שנשמתה מתערטלת כשהיא רוקדת, ולכן זה לא משנה אם היא רוקדת בבגד הדוק שמכסה טפח אבל מגלה שבעים טפחים אחרים, או ב"בדלה" המסורתית של רקדניות הבטן. אם ברי רצתה להיות צנועה, היא היתה צריכה ללבוש גלביה רחבה מהסוג שפיפי מופיעה איתה - לא שזה היה משנה, כי הריקוד שלה חושף אותה ולא את גופה... לצורך העניין, כשפיפי מופיעה, גם אם היא אינה לובשת גלביה אלא "בלדה" - היא צנועה בהרבה - זאת האישיות שלה.. ולגבי בית הכנסת - יש בעיה במלון שבו בית הכנסת הוא גם אולם ההרצאות. במיוחד לגבי כנס שמתקיים בסוף שבוע כשאנשים רוצים להתפלל. מן הראוי שמלונות פתאל יחשבו על פתרון הולם. יעל

מחול מזרחי ודת

עם כל הכבוד לברי סימון ולמה שהיא מייצגת , לי יש בעיה עם כל הנושא הזה של ההתחסדות , (אם נעשו או לא הרצאות בבית כנסת , לבוש צנוע , ללא גברים וכו' ) בכלל במחול המזרחי אין מקום להתחסדויות , ובפרט עצם העובדה שהפסטיבל התקיים במהלך השבת , וברי סימון כאישה חרדית לקחה חלק בעניין ,זה תמוהה (וזה לא משנה אם היא הופיעה בשבת או לא , אם היא נשארה שם בשבת או לא ) היא היתה חלק מהאומנים שבגינה הגיעו נשים לפסטיבל , כך שבדרך זו או אחרת היא גרמה (עפ"י תפיסת עולמה ) לחילול קודש . למי שקשה לראות דברים שנוגדים את אמונתם , שישבו בבית ,שם הם יכולים להחליט מה נכון ומה לא נכון להם על פי אמונתם . אני רוצה להבהיר שאני נשואה לגבר דתי חובש כיפה ואין לי שום בעיה עם הדת , אני מחוברת אליה , בדרכי שלי , לא מתוך כפייה אלא מאהבה , ואדם דתי שיודע את הלכות הדת יודע שאת הדת אסור לכפות ואיש בעיניו יעשה, אך האדם הדתי צריך לדעת מה טוב לו ומה לא ולמה שלא נאה לו ולדתו הוא לא יעשה ולא יקח חלק .(לדוגמא - בעלי בשום פנים ואופן לא היה מוכן לבוא איתי לפסטיבל - בגלל שהוא נערך בשבת).

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo24.gifחיבו

לירוק לבאר ממנה אתה לוגם

ברי סימון מנסה ללגום מהבאר ובה בעת לירוק לתוכה. מצד אחד היא רוצה קשר לעולם ריקודי הבטן והיא רוצה לחלוב ממנו את התהילה ואולי גם את הפרנסה המצומצמת ומצד שני היא יורקת עליו אש כדי להצדיק את ה"דתיות" שלה. ואני אומרת שתחליט איפה היא. אי אפשר להיות בשני העולמות באופן הזה!!!!!!!!! וכדי לעזור לה להחליט , צריך פשוט לא לתת לה לשתות מהבאר שהיא מנסה להרעיל......

dorityeyni

New member
וכדברי המשפט הידוע:"היהפוך כושי ..

היהפוך כושי עורו ונמר ....." דורית

למעלה