"מעקב (וירטואלי) צמוד"

שלום שלומית וברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

אהבתי את מה שכתבת כאן: "כל אחד שיקח אחריות על עצמו". באמת, אי אפשר לשפוט אף אדם על מצוקות שהוא נקלע אליהן, ואני לא יכולה לשפוט את אותן נשים שחיטטו לבני הזוג במחשב, אבל אין ספק שזו הייתה בחירה שלהן ואחריות שלהן, וגם הן עצמן הודו שמדובר בחדירה לפרטיות, והודו שזה התאפשר להן בגלל הקלות לעשות זאת. אף אחת מהן לא ניסתה לייפות את מעשיה.

תודה על הברכות נוסעת,

אבל אני כבר לא כל כך חדשה כאן... נכון, מזמן לא הייתי פה.. ובכלל.. אני כבר לא מכורה כמו פעם..
נ.ב. ד"ש לאימג'ין..

../images/Emo9.gif עינייך הרואות..

אני עוד חיה נושמת בועטת ו.. כל מיניי. וגם באתי לבקר.
מה שלומך?

e-magine

New member
אני מתנגד לזה בכל תוקף

הגישה שלך שוללת את אחריותו של אדם בגיר ושפוי, לתוצאות הטבעיות של מעשיו. בלתי מתקבל על הדעת.

פעם זה היה קורה במודעות שידוכים

בעיתונים, או שהנשואים היו נרשמים למשרדי שידוכים... (ככה סיפרו... לא מתבסס על ידע אישי...
). תמיד היו נשואים שחיפשו. אין חדש תחת השמש. דווקא היום הצטמצמו האפשרויות להכיר ב- RL (גם עבור פנויים-פנויות), כי כמעט כל דבר עלול להיכנס לקטיגוריה של הטרדה מינית, רחמנא ליצלן...

אהלן D a n a s, וברוכה הבאה לפורום

את מעלה שאלות מסוג אחר לגמרי, שלדעתי - התשובות עליהן הן אינדיבידואליות לחלוטין. בכל אופן, את מוזמנת לדיונים נוספים בפורום.

לדעתי

לדעתי לא צריך להיות כל כך יפי נפש אני חושבת ששלושת רבעי מהאוכלוסיה היו עושים זאת אם היה להם את הידע, הם פשוט לא רוצים להודות בזה שהם סקרנים וחטטנים, אני רוצה לראות אישה שרואה את בעלה מול המחשב רוב שעות הערב, מזניח אותה בעצם ומגחך לו בצ'טים וכאלה, ולא תבדוק אחריו . אני לא הייתי עומדת בזה, לא הייתי יכולה לחיות עם העובדה שאני חיה בחששות לגבי בגידות מצד בן זוגי ולא בודקת את זה בייחוד אם זה במרחק נגיעה ממני... טוב אבל זו רק דעתי....

שלום ל- עדיין מתלבטת,

וברוכה הבאה לפורום!
ראשית, אני חושבת, שמן הראוי לאותה "אישה שרואה את בעלה מול המחשב רוב שעות הערב, מזניח אותה בעצם ומגחך לו בצ'טים וכאלה" - שתשאל את בן-זוגה מה כל כך מעניין ומשעשע לו באינטרנט. יתכן שהוא דווקא ישמח לשתף אותה ולהראות לה. נראה לי שעדיף להתחיל ממתן קרדיט בסיסי לבן/בת-הזוג, ויש גם משהו נעים בכך שבן/בת הזוג מתעניינים בתחביבים שלנו ובמה שמעניין ומשעשע אותנו. אבל, נניח, שאכן נראה בעליל שבן/בת הזוג מסתירים סודות והחשדות הופכים להיות מצוקה כבדה - אני מסכימה שעדיף לדעת את האמת. זה לא אומר שהחטטנות "בסדר" כי היא "וירטואלית". יתכן, שהצורך לדעת את האמת במקום להתייסר בחשדות - חזק מידי מכדי לא לעשות כלום, אבל זו עדיין חטטנות לכל דבר. אין מה לייפות את זה, רק כי זה קל לביצוע.

ApA1800

New member
....

"רחל, 30, נשואה שנתיים, אבל חיה עם בעלה כבר חמש שנים וחצי. עד לתגליות שהעלתה מהמחשב הייתה משוכנעת שמערכת היחסים ביניהם מבוססת על אמון וגילוי לב, ולא שיערה שקורים דברים מאחורי גבה" "לא אמרתי שום דבר, כי האמת היא שלא חשדתי בכלום. כמה ימים אחר כך הוא יצא מהבית והשאיר את המחשב פתוח, ואז כבר לא התחלתי להתאפק והתחלתי לנבור במיילים שלו ולבדוק באיזה אתרים באינטרנט הוא מבקר" סתם חטטנות שבמקרה הזה התברר שיצאה לטובה, כי היא גילתה את האמת. אבל במקרה אחר (כמו השלישית ההיא) יכול להיות שהיא טועה. אותו מעשה, פעם אחת היא תיראה חכמה גיבורה בלה בלה בלה, כי היא תפסה את בעלה בוגד בה, ובפעם השניה היא סתם מגעילה שלא סומכת על בעלה ומצוטטת לו. פשוט שטויות. אין לך אמון, תתגרש או לא יודע מה. זה הופך להיות בערך כמו הורדת שירים. לא חוקי, אבל בקטנה. מקרים כמו האחרון, שגילה בטעות, אני יותר מבין. כשמישהו אומר לך בפירוש שאשתך בוגדת בך, אז אני מבין את הרצון לבדוק, למרות ששוב ברגע שבודקים, גם אם זה נכון וגם אם לא, אני לא רואה איך אפשר להמשיך יחד. אבל אני ממש לא מבין איך מישהי שתפסה את בעלה במקרה, אבל הציטוט נעשה רק מחטטנות, יכולה להצדיק את עצמה איכשהו. ולפי הרגשתי, הכתבה מרחה משהו את הקטע הזה. הייתה לי הרגשה שאני קורא כתבה על גיבורות שהצליחו לתפוס את בעליהן באמצעות הציוד הטכנולוגי, ושכיום הרשעים לא יכולים להתחמק, כי הטכנולוגיה תתפוס אותם.

אז זהו, שלא מדובר על ציוד טכנולוגי

מתוחכם. מדובר על הקלות שבמעקב אחרי בני הזוג באמצעים הכי פשוטים, כמו בדיקת היסטוריית הגלישה, חיטוט בתיבת האימייל, בדיקת השיחות בטלפון הנייד, וכד'. פה ושם גם מעקב באמצעות תוכנות שניתן להוריד בחינם מכל מיני אתרים.

ApA1800

New member
עדיין, לא אהבתי את הכתבה.

היא ממש לא באה לתאר "תופעה מזעזעת". בהנחה שלא מדובר בסתם סיפור לתפוס מקום, היא באה להראות איך אפשר לעלות על הבעל הבוגדני, או עד כמה אנשים לא צריכים לשבור את הראש, כי הם יכולים לחשוף סודות אפלים של בני זוגם בקלות. אחרי שקראתי את זה, הרושם שאני קיבלתי, זה שהכותב (או כותבת? אני כבר לא זוכר האמת), דוקא די בעד העניין. מצרפים ראיון עם חוקר פרטי, שלא נותן שום פרטים על המקרה, חוץ מלציין שכדאי להעזר במומחה למרות שכולם יכולים בעצמם, כי חוקרים פרטיים לא ישאירו עקבות. אולי אני לא רואה את זה נכון, אבל אני קיבלתי רושם שונה לגמרי.

מותר לך לא לאהוב... ../images/Emo13.gif

אני לא חושבת שהעיתונאית ניסתה להביע עמדה בעד או נגד. היא תיארה תופעה מסוימת. בילושים אחרי בני ובנות זוג הם תופעה קיימת מאז ומעולם. כנ"ל חיטוטים בכיסים, בתיקים, במגירות. הכתבה באה להצביע על הקלות שבחיטוט במחשב (ובטלפון הסלולארי), ועל כך שזה גם קל מוסרית כיוון שזה - כביכול - חיטוט ב"חיים ווירטואליים של דמויות ווירטואליות".

קצת שובינסטי

מקומם אותי שמציגים כאן רק את הנשים כחטטניות שבודקות אם בעליהן בוגדים בהן. גם גברים יכולים להיות חטטנים (למרות שיש נטייה לייחס תכונה זו לנשים בלבד) וגם נשים יכולות להיות בוגדניות (שגם זו תכונה שלרוב מיוחסת רק לגברים). להזכירכם, לפני שנים מעטות בעל רצח את אשתו בחיפה משום שחשד בה שהיא מצ'וטטת עם גברים באינטרנט ובוגדת בו.

מאוד מעניין

בפעמים המועטות שנכנסתי לצ'ט תהיתי איך גברים נשואים מתכתבים שם ללא חשש מבת זוגם, אפילו ביום שישי בערב ובעוד הנשוי התורן ניסה לפתות אותי לרומן שאלתי את עצמי מה האישה חושבת שבעלה עושה בדיוק

e-magine

New member
אז לא מיצית את הפוטנציאל

של המדיום, את יכולת במקום לשאול את עצמך, לשאול אותו. גם אם לא היית מקבלת תשובה אמיתית, לפחות יש סיכוי מסויים שהיית מקבלת תשובה שנונה.

למעלה