"מעקב (וירטואלי) צמוד"

"מעקב (וירטואלי) צמוד"

קשים חייהם של הבוגדים/בוגדות בתקופתנו עתירת האמצעים האלקטרוניים: מצד אחד - שפע של דרכים ליצירת קשר; ומצד שני - הטלפונים והמיילים וכל אמצעי התקשורת הדיגיטאליים - כולם משאירים עקבות. "מעקב (וירטואלי) צמוד" - מאת: דפנה לוי, "לאשה" - גיליון 2999, מתאריך 03.10.04 http://users.tapuz.co.il/comics/misc/forum5.pdf "תופעה: יותר ויותר אנשים, החושדים שבני זוגם בוגדים בהם, בולשים אחריהם מהכורסה בסלון, בלי לצאת מהבית. מה שמאפשר להם את הנוחות הזאת הוא שוק המחשבים, שבו מוצעות היום תוכנות מעקב, ואתרי אינטרנט שונים, שבהם ניתנת הדרכה איך להשתמש בהן, למרות שזה לא חוקי. שלוש נשים שעשו את זה מדברות". בכתבה מסופר על נשים שחשדו בבן זוגן, ולכן סרקו את היסטוריית הגלישה שלו באינטרנט, חקרו קבצים שהוא שמר במחשב, פיצחו סיסמאות, קראו את תכתובות האימייל שלו, ואפילו התקינו תוכנות המתעדות את הצ'אטים בהם הוא משתתף. רחל: "בפעם הראשונה שהשתמשתי בסיסמה שלו כדי לקרוא את הדואר דפק לי הלב. אחר כך אמרתי לעצמי, שאם הוא מתנהג ככה גם לי מותר. היה לי קל להתעלם מהעובדה שאני בולשת ומחטטת. הכל היה חצי וירטואלי, כי הכל היה במחשב". שרון: "זה קל ונוח ומפתה. לשחק קצת במחשב או בטלפון זה איכשהו נראה פחות נורא מלפרוץ מנעול של מגרה נעולה למשל, או מלפתוח לו את הארנק ולחפש שם מסמכים וקבלות". האמנם, לחטט לבן/בת הזוג במחשב - זה להתעסק "בחיים וירטואליים של אנשים וירטואליים"? [אם קשה לקרוא את הקובץ - אני יכולה להעלות אותו ב- 3 חלקים נוחים יותר לקריאה, אבל עדיין זה יהיה בפורמאט PDF ).

articulate

New member
לא פחות נורא ולא יותר נורא.

לא יכולה לשפוט מי שנמצאת במקום הזה, לא יכולה להגיד שהייתי נוהגת כך או אחרת. אבל בעיניי, זה היינו הך: חיטוט במשהו שאינו שלך הוא כזה, במחשב או במציאות.

s h i r k u s h

New member
קראתי את הכתבה בעיתון עצמו...

(כן כן, לפעמים אני קונה "לאישה"
) תכל'ס, לדעתי זאת כן חדירה לפרטיות מה שעשו, זה כמו שהחבר ייכנס לי למייל בלי רשותי ויבדוק את המיילים וכו'.

e-magine

New member
חדירה לפרטיות

לחיים הוירטואליים וגם הלא וירטואליים, של אנשים לגמרי לא וירטואליים. בעיניי אין הבדל בין לפרוץ למחשב ולקבצים ולפרוץ מגירה נעולה ולחטט שם.

ההבדל הוא בקלות.

גם בקלות המעשית (ובזה שהחיטוט במחשב לא משאיר עקבות, אלא אם כן אתה מומחה מחשבים ויודע לזהות שחיטטו לך במחשב), וכנראה - עפ"י הכתבה - בקלות המוסרית. כמו בשאלה שלך, על "הסכם וירטואלי", זה נראה כ"חיטוט וירטואלי", ומה שוירטואלי - נותן הרגשה שהוא לא אמיתי אלא מדומה.

חבל שאי אפשר לקרוא את הכתבה

חבל שאי אפשר לקרוא את הכתבה, זה נשמע מעניין מאד, למרות שלא הייתי עושה את מה שהן עשו. בעיני זו חדירה לפרטיות, ואני מאמינה במרחב מחיה לכל אדם. גם במחיר של בגידה. כי זה שהוא התחתן איתי עדיין לא מכניס אותו לכלא עם מצלמות מעקב על כל רגע. אז מי שחכם מספיק פשוט מוחק כל עדות מרשיעה כמו מיילים, כמו היסטורית הגלישה (ממש באותו הרגע מוחקים מתפריט כלים-אפשרויות אינטרנט, מוחק הודעות SMS וכ'ו. בכל אופן אני לא מאמינה במעקב לא וירטואלי ולא אמיתי.חיו ותנו לחיות. אבל אשמח לקרוא את המאמר בכל מקרה

e-magine

New member
למה "אי אפשר לקרוא את הכתבה"?

מה הבעיה? היא בפורמט PDF שהוא פורמט נפוץ וניתן לקרוא אותו בעזרת תוכנה חינמית כמו אדובי אקרובט או רידר, תחת כל מערכת הפעלה.

הבעיה היא

שהמאמר נפתח ישירות ב- WORD וזה פשוט בלתי קריא...אכפת לך להסביר לי איך לפתוח? אשמח מאד, תודה

e-magine

New member
תנסי להוריד

adobe reader מכאן, ולהתקין, קרוב לוודאי שכבר ייפתח לך לבד.

היי חגית, וברוכה הבאה לפורום! ../images/Emo13.gif

בוודאי שזו חדירה לפרטיות, אבל זו תגובה למצוקה. מה שמעניין זה, שהמרואיינות אמרו, שאלמלא הקלות שבחדירה למחשב - הן לא היו עוקבות, מחטטות ובודקות, אלא נשארות עם החשדות והספקות. כלומר, הן הבדילו בין בילוש "אמיתי" לבילוש "וירטואלי", והוירטואלי נראה להן "בסדר". מעניין גם למה אותם בני-זוג לא מחקו את העדויות המרשיעות מהמחשב. כמו שכתבת, אכן אפשר למחוק לפחות את הדברים הבסיסיים כמו: היסטוריית הגלישה, אימיילים, הודעות בתוכנות מסרים מיידיים, לא לשמור קבצים, וכד'. מי שלא תתקין תוכנות בילוש ומעקב (וזה כבר צעד גדול בהרבה מ"סתם" חיטוט) - לא תמצא כלום אם הדברים לא שמורים.

שאלה של בורות

סתם שאלה מתוך סקרנות, אם מתקינים תוכנות בילוש ומעקב, האם ניתן לשחזר מיילים והיסטורית שיחות בצ'אטים גם אם דואגים למחוק הכל?

e-magine

New member
זו לא המומחיות שלנו

אך יצא לי לדבר עם מומחה שטוען שאם את נותנת לו דיסק קשיח, הוא יכול לשחזר אפילו נתונים מלפני 3 -4 פירמוטים. כמובן שהמחיר יהיה יקר למדי.

OriIdan

New member
לפעמים

מחיקה לפחות במערכת קבצים FAT32 לא ממש מוחקת וקל יחסית לשחזר. במערכות לינוקס ext2 ו ext3 אפשר אבל קשה במערכות reiserfs בלתי אפשרי במערכות NTFS אני לא יודע ובספק אם יש מישהו שיודע. תוכנות בילוש ומעקב משדרות את הנתונים למקום אחר וכך נשמרת היסטוריה.

D a n a s

New member
אנחנו מתעלמים מדבר נוסף...

מה עם עצם הבגידה עצמה? היום הודות למחשב, קל יותר לבגוד, הכל כל כך מפתה ונזרק לנו מול העיניים, האם זה נקרא בגידה? האם זה מסכן את חיי הנישואין? האם רק "לא מאושרים" מתפתים?

צלליתה

New member
ללא ספק האינטרנט פותח אפשרויות

בלתי מוגבלות בפני הבוגד הפוטנציאלי. האם מישהו היה מעז לגשת אלי בעבודה, ברחוב, בקולנוע ולומר לי שהוא איש נשוי שמחפש קשר דיסקרטי להנאה הדדית ? ברשת קורה בלי סוף. אגב מישהו ספר לי בזמנו שהוא נכנס לאיזה אתר היכרויות שאפשר לעשות חיפושים לפי חתכים. הדבר התחיל לשעשע אותו (טוב, אז אולי הוא קצת חסר חיים) והוא התחיל לחפש לפי חתכים פרועים ביותר, סתם בשביל הקטע. הסתבר לו שיש הרבה יותר נשואים נשואות מחפשים מחפשות באתר הכרויות לפנויים פנויות מאשר פנויים פנויות ליגיטימים ליגיטימות. (וזה כמובן לא כולל את כל הנשואים נשואות שמתחזים לפנויים פנויות)

קורח

New member
הדבר הכי גרוע

זה שהבוגדן פוגע בך פעמיים. א.עצם הבגידה. ב.שהוא גורם לך להתדרדרות אישית ומוסרית לרמה עלובה של איזה חטטנית ,שזו תכונה נמוכה ביותר,ובעצם הוא דחף אותך לשם.

שלום, קראתי את השרשור

וחשבתי על הקלות הבלתי נסבלת של החדירה למחשב/למחשבות של זולתך. ואז נתקלתי בהודעתך, קורח, שלא השאירה אותי צופה בלבד. חטטת במחשב של בת הזוג? מותר לך לחדור לפרטיות היא בגדה בך. באותה מידה תגיד אישתך שיש לה לגיטמציה כי לא נהגת בה יפה... בקיצור, מה שאני אומרת זה שאי אפשר להצדיק עוולה אחת באחרת. כל אחד שיקח אחריות על עצמו. אף אחד לא גורם לך להדרדרות אישית ומוסרית. לא הגבר שלא נותן תשומת לב ואשתו בוגדת בו - זו האחריות שלה שהיא לקחה על חייה ובחרת בדרך זו על מנת לפתור את מצוקותייה, והיא זו שתשלם את המחיר על "בחירותיה" ולא החטטנות שנובעת ממצוקות. יש חוק נגד חדירה לפרטיות. כל הפרה שלו היא הפרה והנוקט בה צריך לתת את הדין. יש חוק נגד בגידה? (לא יודעת) - אז כל הפרה שלו היא הפרה והנוקט בה צריך לתת את הדין.

למעלה